Hargreaves, Nani i Anderson. Pomoc, którą chyba wszyscy zgodnie uznawaliśmy za formację ze zbyt małą ilością solidnych zmienników na ten moment jest skupiskiem świetnych zawodników, z których z bólem głowy będzie musiał wybierać sam sir Alex Ferguson do pierwszego składu. Wspomniani trzej najemnicy, a do tego Giggs i Scholes ze starej gwardii, Ronaldo, Park, Fletcher i Carrick. Czyż to nie wygląda pięknie?!
Ale nie o tym. O Owenie nie ma co się dłuzej rozpisywać. Chciałem tego chłopaka w United i stało się, Anglik dołączył do MU. Takiego zawodnika nam było trzeba, gościa od czarnej roboty, istnego motherfuckera obok rozwaznego Carricka
Nani był moim faworytem na pozycję skrzydłowego i czuję, że będzie ogromnym wzmocnieniem, młody podpatrzy grę Giggsa a i przy okazji Ronaldo będzie miał rodaka w drużynie. No i ten Anderson, którego widziałem jedynie w meczu Ligi Mistrzów, bodaj z Arsenalem. Nie mam zielonego pojęcia jak będzie grał, ale brawa dla wszystkich którzy zaskoczyli mnie tym transferem, bo muszę przyznać, że był surprise
Ciekaw jestem co dalej z naszym Pique będzie. Bo to, że na następny sezon zostanie Evans jest raczej pewnie, to co będzie z młodym Hiszpanem narazie nie wiadomo niestety. Sprzedaż nie wchodzi w grę bo żal byłoby sprzedawać tak perspektywicznego zawodnika. Wypożyczenie? Być może, ale jak już to Sunderland. Ja jednak zostawiłbym go w United i powoli wprowadzał do składu.
Niedługo powinniśmy też wiedzieć coś więcej o nazwiskach w napadzie na przyszły sezon. Niestety sytuacja nie ma się najlepiej. Do dyspozycji są Rooney i Smith, Saha przeszedł właśnie operację kolana, dlatego też nei przepracuje sezonu przygotowawczego, ale muszą! sie skończyć te problemy z większymi urazami czy to pachwiny czy to właśnie kolana, bo do cholery potrzebujemy gościa. Jeśli Francuz jest zdrów, to jest to zawodnik klasy światowej, więc pech musi! go opuścić. Nieznana jest przyszłość Smudge'a. Bardzo szanuję jego podejście, jestem bardzo mile zaskoczony jego determinacją, ale niestety umiejętności to Alan nie ma by być zawodnikiem pierwszego składu, co by nie było. Wierzę, że Ferguson podejmie właściwą decyzję odnośnie Anglika. Solsjkaer, to oczywiście joker na przyszły sezon i nic więcej. No i nasz młody Rossi, któremu pora dać szansę z prawdziwego zdarzenia. Włoch pokazał swoją wartość na wypożyczeniu w Parmie i ok, zgoda egzekwował karne, ale ustrzelił aż 10 goli w pół sezonu i to właśnie dzięki niemu Parma utrzymała się w lidze. Więc czas by chłopak pokazał pełnie możliwości w United, a nadarza się ku temu znakomita okazja, bo kombinacyjnie to on grać potrafi, a na siłownie z Louisem i Patricem mógłby pochodzić.
A czy nowy napastnik? Wydaje mnie sie, że zdecydowanie by sie przydał taki człowiek. Wymienia się Quagliarelle, któy ma za sobą niezły sezon. Może sie okazać niewypałem, ale z drugiej strony, moze to być nowy Berbatov w PL. Tevez znakomicie wpasowałby się do United, ale chyba zbyt drogi jest dla nas. Podobnie Berbatov. Ja nadal optuję za Bentem i Litą. I zdania nie zmienię, bo moim zdaniem szczególnie ten drugi byłby najlepszym uzupełnieniem Rooneya za niezbyt wielkie pieniądze.