Liga Mistrzów (zbiorczy)

Awatar użytkownika
Michał M
Bawarski Krzyżak
Reputacja: 177

Post autor: Michał M » 25 cze 2007, 12:49

Mentor pisze:Cieszy mnie to, że będą mogły grać przeciwko sobie zespoły z tego samego kraju.
Jak najbardziej, według mnie nie powinno byc ograniczenia "narodowościowego" juz od początku fazy pucharowej, jedynym ograniczeniem do losowania dla 1/8 powinny być 1 i 2 miejsca w grupach :wink: W końcu parę "przedwczesnych" finałów zdarza się i przy obecnych zasadach, więc nie powinno stanowić to problemu.
RealFan pisze:Kalendarz i tak jest napięty, a CL będzie jeszcze większym obciążeniem.
Fakt, że LM jest sporym obciążeniem. Jednak kasa, która z niej płynie też jest spora, więc: "coś za coś" :wink: W końcu kibice też liczą na atrakcyjne spotkania, a nie na "dogrywanie" fazy grupowej do końca.
Łukasz_ pisze:To są właśnie uroki Ligi Mistrzów że wcześnie mogą odpaść najlepsi a Ci słabsi mają szanse zajść dalej.
No tak, ale to raczej się nie zmieni wraz z proponowaną zmianą :?: Poza tym, nie do końca się zgodzę, że w tej chwili najlepsi moga odpaść wcześniej, a słabsi zajść dalej - przy systemie rozstawiania najmocniejszych drużyn (który przecież dalej będzie obowiązywał w) zawsze większe szanse mają tzw. możni :wink:
Chlopaczek pisze:W ten sposob druzyna/y ktore zle spisaly sie w lidze ale na przestrzeni ostatnich kilku lat dobrze radzily sobie w LM dostawalyby taka dzika karte
Rewelacyjny pomysł - ja mogę przyklasnąć :P Ale w obecnej konfiguracji to raczej nie wypłynie na forum UEFA :wink:

Nawiązując zresztą do tenisa ale też i rozgrywek MŚ i ME można byłoby w ogóle wyobrazić sobie sytuację, w której układ par fazy pucharowej znany byłby już przed losowaniem fazy grupowej np. w 1/8 finału 1 z gr A spotykałby się z 2 gr B itd. Tylko, że odpadłyby tu emocje związane z losowaniem ćwierćifnałów, półfinałów itd (no i pewnie kasa za transmisje), także to raczej mrzonka :]

Wróć do „Puchary Europejskie”