Jak najbardziej, według mnie nie powinno byc ograniczenia "narodowościowego" juz od początku fazy pucharowej, jedynym ograniczeniem do losowania dla 1/8 powinny być 1 i 2 miejsca w grupachMentor pisze:Cieszy mnie to, że będą mogły grać przeciwko sobie zespoły z tego samego kraju.
Fakt, że LM jest sporym obciążeniem. Jednak kasa, która z niej płynie też jest spora, więc: "coś za coś"RealFan pisze:Kalendarz i tak jest napięty, a CL będzie jeszcze większym obciążeniem.
No tak, ale to raczej się nie zmieni wraz z proponowaną zmianąŁukasz_ pisze:To są właśnie uroki Ligi Mistrzów że wcześnie mogą odpaść najlepsi a Ci słabsi mają szanse zajść dalej.
Rewelacyjny pomysł - ja mogę przyklasnąćChlopaczek pisze:W ten sposob druzyna/y ktore zle spisaly sie w lidze ale na przestrzeni ostatnich kilku lat dobrze radzily sobie w LM dostawalyby taka dzika karte
Nawiązując zresztą do tenisa ale też i rozgrywek MŚ i ME można byłoby w ogóle wyobrazić sobie sytuację, w której układ par fazy pucharowej znany byłby już przed losowaniem fazy grupowej np. w 1/8 finału 1 z gr A spotykałby się z 2 gr B itd. Tylko, że odpadłyby tu emocje związane z losowaniem ćwierćifnałów, półfinałów itd (no i pewnie kasa za transmisje), także to raczej mrzonka