ŁKS Łódź (zbiorczy) - Strona 2

Piłka nożna w Polsce: Ekstraklasa, 1 Liga, 2 Liga, Puchar Polski | Zawodnicy i kluby (Legia Warszawa, Lech Poznań, Wisła Kraków, ŁKS Łódź, Widzew Łódź) | Reprezentacja Polski | Polscy Kibice, Oprawa meczowa | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z polską piłką nożną.
Bete
Trampkarz
Trampkarz
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bete » 30 gru 2006, 12:48

no o klosie slyszalem ale piechna szczerze watpie ze przejdzie.

moze nie lubie tego zespolu tak jak gks b-tow albo juventus turyn ale bardzo polubilem go ostatnimi czasy i mam nadzieje ze czolowka tabeli bedzie wygladac tak po rundzie wiosennej

1.GKS Bełchatów
2.ŁKS
3.Widzew Łódź

chociaż ze nienawidze widzewa to zycze zeby woj.lodzkie zrobilo rewolucje w pomaranczowej ekstraklasie i wygraja wszystko co jest mozliwe :D
prędzej taką siłą może stać się Łks niż Bełchatów.
Bełchatów już jest wielką siłą i jednym z faworytów do zwycięstwa w lidze i mam nadzieje ze tak zostanie na przyszle lata

Awatar użytkownika
Tomasz.
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomasz. » 30 gru 2006, 23:17

widzewa
Widzew z dużej.

Awatar użytkownika
Kurt_KZN
Trampkarz
Trampkarz
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kurt_KZN » 30 gru 2006, 23:20

Tomaszku nie przezywaj ;)

Ja wychodze ,z załozenia ,ze jesli w tym sezonie sie nie uda (bo naprawde nie znam beniaminków które po długiej tułaczce po niższych ligach ,wlazły na szczyt i odrazu zdobyły mistrzostwo, no niestety), to napewno w nastepnym sezonie , przy podobnym prowadzeniu klubu ,uda sie wywalczyc mistrzostwo Polski ;D

Viva,
Viva,
ŁKS ;)

Awatar użytkownika
Martinho
Internetowy napinacz
Kibicuję: cloner

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martinho » 31 gru 2006, 10:04

Tomasz. pisze:Widzew z dużej.
Jezeli ktos zaczyna zdanie z malej litery, to nazwiska i nazwy klubow moze pisac z malej wiec twoje pretensje sa nieuzasadnione.
Kurt_KZN pisze:Ja wychodze ,z załozenia ,ze jesli w tym sezonie sie nie uda (bo naprawde nie znam beniaminków które po długiej tułaczce po niższych ligach ,wlazły na szczyt i odrazu zdobyły mistrzostwo, no niestety), to napewno w nastepnym sezonie , przy podobnym prowadzeniu klubu ,uda sie wywalczyc mistrzostwo Polski ;D
Tak samo mowili dzialacze Cracovii (nie napinam sie w kierunku tego klubu zeby jakis zazdropsny kibic tego nie stwierdzil znowu), ktorzy znakomicie grali w pierwszym sezonie po wejsciu do OE. Jak sie przekonalismy drugi sezon w ich wykonaniu byl slabszy niz oczekiwano i to duzo. Prawda jest taka, ze jezeli w polskiej lidze jakis pilkarz zaczyna blyszczec to albo przechodzi do Legii/Wisly albo wyjezdza za granice. Nie wykluczone ze tak bedzie w przypadku LKSu. Szczerze mowiac to ja watpie zeby w nastepnym sezonie LKS siegnal po mistrzostwo. Mozliwe ze sie wzmocni, ale nie zapominaj ze inne kluby tez sie wzmacniaja ;)

Awatar użytkownika
Fishbone
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 28
Kibicuję: GKS Katowice

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Fishbone » 31 gru 2006, 10:14

Kurt_KZN pisze:Tomaszku nie przezywaj ;)

Ja wychodze ,z załozenia ,ze jesli w tym sezonie sie nie uda (bo naprawde nie znam beniaminków które po długiej tułaczce po niższych ligach ,wlazły na szczyt i odrazu zdobyły mistrzostwo, no niestety), to napewno w nastepnym sezonie , przy podobnym prowadzeniu klubu ,uda sie wywalczyc mistrzostwo Polski ;D

Viva,
Viva,
ŁKS ;)
Widzę, że wszyscy są pewni mistrza polski w następnym sezonie, więc od lipca zaczynam dokładnie śledzić ligę. Legia Warszawa, Wisła Kraków, Zagłębie Lubin, Lech Poznań, GKS Bełchatów, Korona Kielce, Lech Poznań i ŁKS Łódź od nowego sezonu zamierzają walczyć o mistrza Polski, będzie chyba najbardziej zacięta liga Europy :wink:

Awatar użytkownika
Fishbone
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Fishbone » 03 sty 2007, 16:45

Antoni Panek nowym prezesem ŁKS-u

Antoni Panek został w środę nowym prezesem ŁKS SSA. Z funkcji tej zrezygnował Piotr Lelental - dowiedziała się nieoficjalnie PAP. Panek jest wiceprezydentem stowarzyszenia Austria-Polska i członkiem Rotary Club. Wcześniej nie pracował w żadnym klubie sportowym.

Pytany, czy został prezesem ŁKS SSA, odpowiedział, że "otrzymał taką propozycję i zaakceptował ją".

- Trzeba pomóc właścicielowi drużyny Danielowi Goszczyńskiemu, który moim zdaniem osamotniony jest w działaniach. Stworzył ciekawą drużynę, ale niewiele firm pomaga Łódzkiemu Klubowi Sportowemu. To trzeba zmienić i dlatego podjąłem się tej roli. Pozyskanie nowych sponsorów wymaga jednak trochę czasu - powiedział nowy prezes.

Od kilku tygodni właściciel beniaminka Orange Ekstraklasy prowadzi rozmowy z austriackimi firmami na temat ewentualnego sponsoringu klubu, który w 2008 r. obchodzić będzie 100-lecie istnienia. W negocjacjach tych ma pomóc 70-letni Antoni Panek.

Cezary Wilk na pół roku w ŁKS-ie

Cezary Wilk, 20-letni pomocnik Korony Kielce został na pół roku wypożyczony do Łódzkiego Klubu Sportowego.

Jak poinformował Radio Kielce prezes kieleckiego klubu Wiesław Tkaczuk, finalizowane są rozmowy z czterema piłkarzami, którzy wiosną zasilą drużynę prowadzoną przez Ryszarda Wieczorka.

- Jeszcze w tym tygodniu powinniśmy podpisać dwa nowe kontrakty. Do pierwszego treningu chcemy mieć skompletowaną całą kadrę - powiedział prezes Tkaczuk.

Już 10 stycznia żółto-czerwoni spotkają się na pierwszych w nowym roku zajęciach. W okresie przygotowawczym zaplanowano aż trzy obozy, w tym dwa poza granicami naszego kraju. Korona trenowała będzie we Wronkach, na Cyprze i w Hiszpanii. W planach jest kilka meczów sparingowych, m.in. z tegorocznym uczestnikiem Ligi Mistrzów - Steauą Bukareszt.

Awatar użytkownika
Fishbone
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Fishbone » 15 mar 2007, 12:20

1000 złotych za każdego gola w derbach dla piłkarzy ŁKS-u

Rośnie temperatura emocji w obozie ŁKS przed jutrzejszymi derbami, a kibice odliczają godziny do pierwszego gwizdka sędziego. Powinien on rozlec się w piątkowy wieczór, punktualnie o godz. 20. Wczoraj ełkaesiacy mieli tylko jeden trening. W południe wybiegli na murawę głównego boiska i były to ich pierwsze, historyczne zajęcia na podgrzewanej płycie.

Wczoraj rozpoczęła się sprzedaż biletów na derby i jak łatwo się domyśleć przed kasami były tłumy. Zawiedzionych, którym nie uda się zdobyć wejściówki, było wielu.

Specjalnym gościem zaproszonym na jutrzejszy mecz będzie 31-letni Marcin Danielewicz, który w latach 1996/97 grał w drużynie ŁKS. To właśnie on zdobył 5 marca 1997 roku zwycięskiego gola dla ŁKS (83 minuta) w derbach numer 44, rozegranych na Widzewie (1:0). Była to ostatnia dotąd wygrana ełkaesiaków z widzewiakami. Danielewicz gra obecnie w Mazowszu Grójec.

Ciekawą inicjatywę podjęli sympatycy ŁKS skupieni w "Klubie stu". Jak nas poinformował Jarosław Papis, za każdego gola ełkaesiacy otrzymają 1.000 złotych, ale tylko wówczas, jeśli mecz z Widzewem będzie wygrany. W przypadku porażki lub remisu gole nie będą premiowane.

Oby napastnicy nie wpadli w egoizm :wink:

Awatar użytkownika
Tomasz.
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomasz. » 06 maja 2007, 17:53

No i ŁKS coś ostatnio słabo gra. Trzy porażki z rzędu, o ile nie grają może bardzo słabo, to jednak pomimo wszystko liczą się wyniki. Rycerze Jesieni? Niewykluczone, ponieważ ŁKS znacznie obniżył loty w drugiej części sezonu.

Awatar użytkownika
Fishbone
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Fishbone » 23 cze 2007, 10:21

Marcin Klatt w ŁKS-ie Łódź

Marcin Klatt podpisał w piątek kontrakt z Łódzkim Klubem Sportowym - poinformowały władze ŁKS SSA.

Negocjacje dotyczące pozyskania tego napastnika przez Łódzki Klub Sportowy trwały od poniedziałku. W piątek Klatt złożył podpis pod umową, w siedzibie klubu przy al. Unii.

- W ŁKS-ie będę chciał się odbudować. Ostatnio trenowałem indywidualnie, po wycofaniu się z drugiej ligi bydgoskiego Zawiszy. Mam nadzieję, ze wykorzystam swoją szansę. Działacze ŁKS przekonywali mnie, że zespół w porównaniu z poprzednim sezonem, nie zostanie osłabiony - powiedział w rozmowie Klatt.

Według właściciela ŁKS SSA, Klatt przeszedł do łódzkiego klubu na zasadzie transferu definitywnego. - Za Klatta będziemy musieli zapłacić Zawiszy do końca czerwca 2008 r. Jeśli zawodnik sprawdzi się, to zapisaną w umowie kwotę przekażemy Zawiszy w przyszłym roku - powiedział Daniel Goszczyński. Nie zdradził jednak, ile pieniędzy Łódzki Klub Sportowy będzie musiał przelać na konto bydgoskiego klubu.

Klatt jest pierwszym zawodnikiem, pozyskanym przez Łódzki Klub Sportowy po zakończeniu sezonu 2006/2007.

Niech chłopak weźnie swoje "poczynania" do serca i odbuduje się, bo teraz będzie musiał długo pracować nie tylko nad swoją formą ale też reputacją, którą sobie wyrobił w Kielcach 8)

Awatar użytkownika
Fishbone
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Fishbone » 29 cze 2007, 16:13

Igor Sypniewski wrócił do ŁKS!

Piłkarze z al. Unii rozpoczęli przygotowania do nowego sezonu. Na pierwszym treningu nieoczekiwanie pojawił się Sypniewski. - Wracam. W ciągu kilku dni podpiszę kontrakt - oznajmił.

Sypniewskiego kibicom polskiej piłki nożnej przedstawiać nie trzeba. Najpierw znany jako wielki piłkarski talent, później słynący głównie z alkoholowych ekscesów. Ostatni raz o 32-letnim wychowanku ŁKS głośno było w maju. Mecz swojej drużyny z Lechem Poznań oglądał na tzw. galerze z najzagorzalszymi fanami drużyny. Sypniewski był pijany, przeskoczył przez ogrodzenie i chciał bić się z kibicami z Poznania. Wyrywał też krzesełka. Policja zatrzymała go po meczu. Groził funkcjonariuszom i ich rodzinom.

Piłkarz zapowiedział, że chce się zmienić. O powrocie do gry nie wspominał, dlatego jego wczorajszy udział w treningu ŁKS był sporym zaskoczeniem. - Wracam - oznajmił. - Porozumiałem się już z prezesem Danielem Goszczyńskim, a z trenerem też się dogadam. Myślę, że w ciągu kilku dni podpiszę kontrakt. Nie patrzę wstecz i nie wracam do przeszłości. Chcę pomóc klubowi, bo w przyszłym roku obchodzi stulecie. Raz już się w ŁKS odbudowałem i mam nadzieję, że uda mi się to po raz drugi.

Trener Wojciech Borecki, który niedawno zastąpił na tym stanowisku Marka Chojnackiego, był w sprawie Sypniewskiego oszczędny w słowach. - Będzie z nami trenował - odparł tylko.

Nie chcę się nabijać z ŁKS-u, ale na razie zatrudniają samych "imprezowych" zawodników :lol: Chciałbym zobaczyć atak Klat - Sypniewski 8)

Awatar użytkownika
franz
Ki(L)gore Trout
Reputacja: 100

Post Wyświetl pojedynczy post autor: franz » 29 cze 2007, 16:30

:haha: :rotfl4: :lol2: :roftl3: :lol:

Aż nie wiem co napisać, myslałem że takie to tylko w Erze :o

Ciekawe czy prezesem Daniel Goszczyński oprócz kontraktu zafunduje mu esperal bo się chłopakowi to raczej przyda, niż występy w ŁKSie :lol:

Ogólnie jak tak dalej pójdzie to na 100lecie klubu ŁKS może sobie zafundować spadek do drugiej ligi albo i gorzej. "Wzmacniaja się' przegranymi pijakimi bez formy a co lepsi zawodnicy odchodzą. Na dodatek mają bardzo duże problemy ze stadionem i kupe długów a w kasie same pustki, jeszcze ten komiczny wyjazd do U.S.A. Jak nic nie zmieni się na lepsze to w tym sezonie ŁKS będzie mocnym kandydatem do spadku.

Awatar użytkownika
RóżA
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RóżA » 30 cze 2007, 1:31

franz pisze:"Wzmacniaja się' przegranymi pijakimi bez formy a co lepsi zawodnicy odchodzą.
Sypek był już pijaczyną gdy grał w ełksie i wcale mu to nie przeszkadzało w zdobywaniu bramek :P Ja bym go z góry nie skreślał, zobaczymy co przyniesie nowy sezon.

Awatar użytkownika
Fishbone
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Fishbone » 30 cze 2007, 9:30

RóżA pisze:
franz pisze:"Wzmacniaja się' przegranymi pijakimi bez formy a co lepsi zawodnicy odchodzą.
Sypek był już pijaczyną gdy grał w ełksie i wcale mu to nie przeszkadzało w zdobywaniu bramek :P Ja bym go z góry nie skreślał, zobaczymy co przyniesie nowy sezon.
Jemu w żadnym klubie nie przeszkadzało, bo z każdego "odchodził" właśnie za alkohol lub ekscesy, którymi kierował alkohol. Ja osobiście go nie skreślam, bo każdy widział, że coś potrafi, ale jak nawet za miesiąc zostanie usunięty z zespołu to się osobiście nie zdziwię 8)

Awatar użytkownika
franz
Ki(L)gore Trout
Reputacja: 100

Post Wyświetl pojedynczy post autor: franz » 30 cze 2007, 12:38

RóżA pisze:Ja bym go z góry nie skreślał
Fishbone pisze:Ja osobiście go nie skreślam
Ja bym go jednak skreslił i to grba kreska Mazowieckiego. Facet ostatnio grał na wysokum poziomie gdziś tak w roku 2003 i 2004 kiedy w Szewcji zdobył mistrzostwo z Malmo FF zdobył chyba wtedy 2 bramki dal tego klubu. Potem już tylko równia pochyła w i alkoholizm. Jeszcze te ostatnie wydarzenia go dobiły a także wywiad z paniami ze sklepu w którym jest częstym goście i widomo co kupuje :lol: Koleś juz naprawde dawno temu był w formie i regularnie trenował teraz to już tylko zamierzchła przeszłość. Igor do młodziaków już nie należy i jeszcze ten alkohol który wyniszczał, czy tez wyniszcza nadal jego organizm :? Jeśli będzie sobie radził w naszej OE to będzie to znak, że poziom tej ligi jest podobny do rozgrywek z San Marino czy innych Wysp Owczych albo że zdarzył się cud :wink: Swoją droga może Igorowi skończyła się kasa i czeka tylko na pierwszą wypłate, a potem wiadomo w tango czas ruszyć :lol:

lukkrz
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: lukkrz » 30 cze 2007, 16:52

nformacje o odejsciu Hajty i Marciniaka potwierdzaja sie. Za Hajto nikt nie bedzie plakal. Staly bywalec "kabaretu" i kasyna w silverze. Pojawiajacy sie na treningu od swieta ktory o menadzerce nie majacy zielonego pojecia. Z Marciniakiem juz troche gorzej , bardzo zdolny chlopak. :? Moze byc z niego bardzo dobry pilkarz tylko jest jeden warunek musi grac nie wiem czy taka szanse otrzyma w Gorniku. Mimo wszystko zycze Tomkowi i Marcinowi jak najlepiej !

Do ŁKS wraca Niznik. Ma rozmawiac z Goszczynskim w poniedzialek. :D

ODPOWIEDZ

Wróć do „Polska”