Wisła Kraków (zbiorczy) - Strona 12

Piłka nożna w Polsce: Ekstraklasa, 1 Liga, 2 Liga, Puchar Polski | Zawodnicy i kluby (Legia Warszawa, Lech Poznań, Wisła Kraków, ŁKS Łódź, Widzew Łódź) | Reprezentacja Polski | Polscy Kibice, Oprawa meczowa | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z polską piłką nożną.
ODPOWIEDZODP

Dotrze ten hajs czy nie dotrze?

Dotrze, dotrze
7
28%
Nie ma bata, nie dotrze
10
40%
Je**ć konfitury!!!
8
32%
Awatar użytkownika
smitu
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: smitu » 09 sty 2005, 22:51

Wiggles pisze:
smitu pisze:co sie stresujesz axel tak zawsze pisze, i wedlug mnie ma duzo racji, wisla plynie poki co jak strumyk i teraz liczka ma malo czasu by znow z niej zrobic rwacy rzeke, lecz tym razem nie do powstrzymania przez slabe zapory jak dinamo czy valerenga
Co sie mam nie stresowac jesli ktos pisze bajki o odejsciu Szymka. Ze Zuraw z Frankiem na wylocie ze Glowa chce odejśc. Bez pierdół nie jestescie blisko klubu to radze troche poszukac bardziej wiarygodnych zrodel informacji niz wpsoniane w poprzednim poscie gezety. Zuraw z Szymkiem to sobie mogą chciec odejsc podpisali kontrakty do 2008 roku i jelsi Cupial nie ebdzie chcial ich sprzedac nawet za 5 mln euro to bedą grac w Wisle czy im sie to podoba czy nie Tak trudno to zrozumiec???

ejejejej to ze minimalnie skrytykowalem wisle, nie znaczy ze nie jestem blisko !! i moje zrodlo informacji to nie te szajskie brukowce !! wierz mi, a poza tym nic nie pisalem o odlocie ktoregos z pilkarzy wiec nie wiem czemu na mnie najezdzasz :(

Awatar użytkownika
Marco
Armia Białej Gwiazdy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Marco » 10 sty 2005, 9:53

Axel Hammond pisze:
Wiggles pisze:Czlowieku wroc na ziemie jak nie wiesz kto odchodzi a kto nie to zaprzeproszeniem nie opowiadaj bajek bo widze ze za duzo czytasz gazet typu Fakt i SUper Express. Nie wiesz nie wypowiadaj sie tak jakbys wiedzial bo z tego co tu przecyztalem to nie wiesz nic a udajesz ze wiesz wiecej niz inni.
Chyba nie sądzisz, że Szymek i Głowa są tak niepragmatyczni i zostaną w klubie, w którym ostatnio rozlatuje się wszystko. Kasperczak sobie wchodzi na trening jak gdyby nigdy nic. Niezły ubaw będzie, jak obaj zasiądą na ławce podczas meczu...
smitu pisze:co sie stresujesz axel tak zawsze pisze, i wedlug mnie ma duzo racji, wisla plynie poki co jak strumyk i teraz liczka ma malo czasu by znow z niej zrobic rwacy rzeke, lecz tym razem nie do powstrzymania przez slabe zapory jak dinamo czy valerenga
Bardzo ładnie to poetycko ująłeś :wink: Ja będę operował bardziej przyziemnym językiem, i powiem, że Wisełka cieniuje, jak w pamiętnym sezonie 1992/93 (0:6 z Legia mówi samo za siebie). Poza tym czy Krakowianie mają jakis plan na załatanie 12-milionowej dziury w budżecie? Bo ze sprzedaży piłkarzy raczej się to nie uda, a przecież powstaje nowy stadion jeszcze. No i kimś sensownym trzeba grać... Moim zdaniem jesteśmy świadkami początka końca wielkiej (a jaka ona wielka pokazały mecze z Tbilisi i Valerengą) Wisły. Z mistrzostwem powoli się żegnajcie... Górnik Łęczna nadciąga z ofensywą.
Widze ze twoja wiedza na temat tego co sie dzieje w Wisle jest marna by nie powiedziec zenująca mała. 0:6 z Legią to popytaj tych co kupili i tych co sprzedali ten mecz. Wisła była jedynym klubem ktora wyrzucila sprawcow tego meczu-cudu i poniosla konsekwencje tego lądując w drugiej lidze. Stadionu nie buduje Wisła Kraków SSA!!! Wisła nie wyprzedaje zawodnikow bo wczorja sie mozna bylo przekonac ze Zurawski Syzmek i Franek nadal trenują , Głowacki nigdzie sie nie wybiera, a koparki na stadionie pracują. I to koniec dyskusji z Toba bo na dyskusje z Toba nie pozwala mi twoja nikła znajomośc tematu.
Tomasz Frankowski pisze:- Tak, nigdzie się nie wybieram. Kibice są spontaniczni, robią dużo szumu wokół zawodników. Tyle się mówiło o odejściu Maćka Żurawskiego i "Szymka", tymczasem, proszę, oni trenują z Wisłą. I może nigdzie nie wyjadą?
I to jets dowod na to ze ............. wiesz a udajesz znawce.

Awatar użytkownika
Mazi
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mazi » 10 sty 2005, 14:29

weźcie mnie trzymajcie bo mnie szlag trafi...prędzej ty sie rozlecisz niż Wisła...nie takie kluby miały nie takie problemy i jakos funkcjonują..a Łęczna to se może nadciągać...chyba do 2 ligi...12 milionów??!! żródło poprosze...pewnie sobie wymyśliłeś jak wszystko co mówisz... :lol:

Awatar użytkownika
Axel Hammond
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Axel Hammond » 10 sty 2005, 17:25

Drogi Wigglesie, widzę, że świetnie orientujesz się we współczesnych futbolowych realiach. To, że Franek coś powiedział nic jeszcze nie oznacza, Kasperczak też się zapierał 'zostaję w Wiśle! zostaję w Wiśle na 100%!'. Kasperczaka nie ma. A fakt, że Żuraw, Szymek i Głowa trenują z zepołem nie przesądza o ich pozostaniu. No bo co mają robić. Po to są piłkarzami, żeby trenowali. Kilka postów wcześniej twierdziłeś, że piłkarze ci na 100% zostaną, bo podpisali kontrakty do 2008 roku. Tak jak by to miało coś do rzeczy. Kontrakty się rozwiązuje prawie codziennie.
Mazi pisze:12 milionów??!! żródło poprosze...pewnie sobie wymyśliłeś jak wszystko co mówisz...
Tygodnik Piłka Nożna, strona 3-cia. Popatrz sobie na artykuł pt. 'Wiślackie kalendarium'. A teraz spójrz na datę 20 grudnia. Masz? Ostatnie zdanie, cytuję: 'a wydaje się, że klub z 12-milionową (w złotówkach) dziurą w budżecie chciałby takiego wydatku uniknąć'.
Jak widzisz, nie wymyśliłem sobie tego. Teraz pewnie powiesz, że wymyśliła sobie to Piłka Nożna. Oczywiście masz prawo uważać się za lepszego eksperta...

Awatar użytkownika
smitu
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: smitu » 10 sty 2005, 17:42

Axel Hammond pisze:Drogi Wigglesie, widzę, że świetnie orientujesz się we współczesnych futbolowych realiach. To, że Franek coś powiedział nic jeszcze nie oznacza, Kasperczak też się zapierał 'zostaję w Wiśle! zostaję w Wiśle na 100%!'. Kasperczaka nie ma. A fakt, że Żuraw, Szymek i Głowa trenują z zepołem nie przesądza o ich pozostaniu. No bo co mają robić. Po to są piłkarzami, żeby trenowali. Kilka postów wcześniej twierdziłeś, że piłkarze ci na 100% zostaną, bo podpisali kontrakty do 2008 roku. Tak jak by to miało coś do rzeczy. Kontrakty się rozwiązuje prawie codziennie.
Mazi pisze:12 milionów??!! żródło poprosze...pewnie sobie wymyśliłeś jak wszystko co mówisz...
Tygodnik Piłka Nożna, strona 3-cia. Popatrz sobie na artykuł pt. 'Wiślackie kalendarium'. A teraz spójrz na datę 20 grudnia. Masz? Ostatnie zdanie, cytuję: 'a wydaje się, że klub z 12-milionową (w złotówkach) dziurą w budżecie chciałby takiego wydatku uniknąć'.
Jak widzisz, nie wymyśliłem sobie tego. Teraz pewnie powiesz, że wymyśliła sobie to Piłka Nożna. Oczywiście masz prawo uważać się za lepszego eksperta...

brawo axel :P

wiesz co na poczatku ja zaczeles pisac to az mi rece opadaly ale teraz

:P :D :) 8) :P :roll:

Mikusinski
Grafomańskie harakiri
Lokalizacja: Tam gdzie siarkowy leży gród, tam Mielec znalazł grób.....
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mikusinski » 10 sty 2005, 19:38

CANTORO ZOSTAJE W WIŚLE, NOWY CEL WISŁY
Przygotowania piłkarzy mistrza Polski Wisły Kraków do rundy wiosennej nabrały tempa. W poniedziałek zespół Wernera Liczki miał treningi w terenie oraz w siłowni. Dojechał Nikola Mijailovic, a we wtorek powinien pojawić się Mauro Cantoro.

Wokół nieobecności Argentyńczyka na pierwszym treningu w niedzielę sporo było spekulacji. Przypuszczano, że może nawet nie powrócić z urlopu, bo Wisła nie zgodziła się na zmianę jego kontraktu i podwyższenie jego pensji.

Te plotki zdementował rzecznik prasowy Wisły Jerzy Jurczyński, który zapewnił, że we wtorek Cantoro pojawi się w Krakowie i rozpocznie treningi.(PAP)

Skład Wisły powoli się kompletuje, ale krakowianie są nadal w trakcie poszukiwania nowych zawodników. Werner Liczka chciałby mieć w zespole jeszcze czterech nowych piłkarzy.

"W poniedziałek rozmawialiśmy z GKS Bełchatów w sprawie pomocnika tej drużyny Dariusza Pawlusińskiego, którym jesteśmy zainteresowani - powiedział prezes Wisły Janusz Basałaj. - Wymieniliśmy wstępne informacje, nie było żadnych decyzji. Nadal nie nadeszły żadne oficjalne oferty z zagranicznych klubów dla naszych piłkarzy. Czekamy".

Natomiast rozmowy trenera Henryka Kasperczak z zarządem Wisły w sprawie polubownego rozwiązania kontraktu szkoleniowca ważnego do 2008 roku utknęły w martwym punkcie. Nie wiadomo kiedy zostaną wznowione. Nie jest wykluczone, że ten konflikt będzie musiała rozstrzygnąć FIFA.

(PAP)

Awatar użytkownika
Marco
Armia Białej Gwiazdy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Marco » 10 sty 2005, 21:25

Axel Hammond pisze:Drogi Wigglesie, widzę, że świetnie orientujesz się we współczesnych futbolowych realiach. To, że Franek coś powiedział nic jeszcze nie oznacza, Kasperczak też się zapierał 'zostaję w Wiśle! zostaję w Wiśle na 100%!'. Kasperczaka nie ma. A fakt, że Żuraw, Szymek i Głowa trenują z zepołem nie przesądza o ich pozostaniu. No bo co mają robić. Po to są piłkarzami, żeby trenowali. Kilka postów wcześniej twierdziłeś, że piłkarze ci na 100% zostaną, bo podpisali kontrakty do 2008 roku. Tak jak by to miało coś do rzeczy. Kontrakty się rozwiązuje prawie codziennie.
Tak zapieral sie i co?? zostal we Wisle?? Nie!! bo Cupial go wywalil. Wiec jesli Zuraw mowi o odejsciu i Szymkowiak tez to oni sobie mowic mogą ze odchodzą wystarczy ze Cupial powie nie i koniec nie maja innego wyjscia jak grac w Wisle chyba ze zbuntują sie tak samo jak Kaluzny albo Uche wtedy z niewolnika nie ma pracownika. A nawet jesli beda sie buntowac to wystarczy decyzja o przesunięciu do rezerw. I masz racje kontrakty sie rozwiazuje z dnia na dzien tyle tyle tlyko ze tutaj klub musi chce je rozwiazac, a tego nie chce. Wlasnie sam pokazales na przykladziee Kasperczaka ze jako pracownik to on sobie moz egadac i gadac ze chce grac tu albo tu a tak naprawde decyduje klub lub jka kto woli Cupial. Dziura budżetowa nie wynosi 12 milionow zlotych a ok 5-7 mln. Zródło klub Wisła Kraków by nie rzec dokladnie prezes Wisły Janusz Basałaj. I nie uwazam sie za lepszego eksperta tylko operują faktami a nie dziennikarskimi plotkami i tym co oni pisza.

Awatar użytkownika
Axel Hammond
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Axel Hammond » 10 sty 2005, 22:05

Wiggles pisze:Zuraw mowi o odejsciu i Szymkowiak tez to oni sobie mowic mogą ze odchodzą wystarczy ze Cupial powie nie i koniec nie maja innego wyjscia jak grac w Wisle chyba ze zbuntują sie tak samo jak Kaluzny albo Uche wtedy... (...)
Wtedy odejdą. Tak jak odeszli Kałużny, Uche, KOSOWSKI, KUŹBA... Ich jakos do rezerw nikt nie przesuwał i nie robił z nich niewolników.
PS. Wybacz, ale bardziej wierzę Piłce Nożnej niz tobie i twoim rzekomym sprawdzonym iformacjom od Basałaja.

Awatar użytkownika
Marco
Armia Białej Gwiazdy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Marco » 10 sty 2005, 22:10

Axel Hammond pisze:
Wiggles pisze:Zuraw mowi o odejsciu i Szymkowiak tez to oni sobie mowic mogą ze odchodzą wystarczy ze Cupial powie nie i koniec nie maja innego wyjscia jak grac w Wisle chyba ze zbuntują sie tak samo jak Kaluzny albo Uche wtedy... (...)
Wtedy odejdą. Tak jak odeszli Kałużny, Uche, KOSOWSKI, KUŹBA... Ich jakos do rezerw nikt nie przesuwał i nie robił z nich niewolników.
PS. Wybacz, ale bardziej wierzę Piłce Nożnej niz tobie i twoim rzekomym sprawdzonym iformacjom od Basałaja.
To wierz dalej pismakom nawet tym ktorzy pisali ze Cantoro nie przyjedzie bo zada lepszego kontraktu. :twisted: Moze i odejdą ale to wsyztsko uzaleznione jest od decyzji jednego człowieka a nie jak Ty sugerujesz od tego czy ten z tamtym chca odejsc. Uche odszedl i juz sie mowi o jego powrocie, Kuzba odszedl i wrocil . Ja wiem swoje a Piłka Nozna z redaktorem Atlasem nie jest wiarygodnym zrodlem dla mnie wole informacje z pierwszej reki.

PS:to nie sa informacje sprawdozne tyko FAKTY i nie rzekome tlyko prawdziwe.

Awatar użytkownika
Tomusmc
Juventino
Reputacja: 4832

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomusmc » 10 sty 2005, 22:19

Wiggles pisze:
Axel Hammond pisze:
To wierz dalej pismakom nawet tym ktorzy pisali ze Cantoro nie przyjedzie bo zada lepszego kontraktu. :twisted: Moze i odejdą ale to wsyztsko uzaleznione jest od decyzji jednego człowieka a nie jak Ty sugerujesz od tego czy ten z tamtym chca odejsc. Uche odszedl i juz sie mowi o jego powrocie, Kuzba odszedl i wrocil . Ja wiem swoje a Piłka Nozna z redaktorem Atlasem nie jest wiarygodnym zrodlem dla mnie wole informacje z pierwszej reki.

A mozna wiedziec jakie sa to informacje z pierwszej ręki? mysle, że te info jest gorsze niż PN....chociaż mogę sie mylić.

kamuflasz
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kamuflasz » 10 sty 2005, 22:42

Po pierwsze Cupiał wystawił klub Wisła Kraków na sprzedaż a dokładniej jego akcje i sądzę że raczej nie będzie się już za bardzo wtrącał w politykę transferową, a więc myślę że Żurawski czy Szymkowiak napewno odejdą to tylko kwestia czasu, bo przecież piłkarze z takimi możliwościami jak ich nie będą całego swojego życia grać w Lidze Polskiej w której i tak już wszystko zdobyli więc powinni pograć w takich ligach jak Hiszpańska czy Włoska a nawet Turecka i jeśli Cupiał ma chociaż troszkę zdrowego rozsądku to puści tych piłkarzy no chyba że będzie chciał pokazać że to on tu rządzi puki jeszcze klubu nie sprzedał.

Awatar użytkownika
Axel Hammond
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Axel Hammond » 10 sty 2005, 23:21

kamuflasz pisze:Po pierwsze Cupiał wystawił klub Wisła Kraków na sprzedaż a dokładniej jego akcje i sądzę że raczej nie będzie się już za bardzo wtrącał w politykę transferową, a więc myślę że Żurawski czy Szymkowiak napewno odejdą to tylko kwestia czasu, bo przecież piłkarze z takimi możliwościami jak ich nie będą całego swojego życia grać w Lidze Polskiej w której i tak już wszystko zdobyli więc powinni pograć w takich ligach jak Hiszpańska czy Włoska a nawet Turecka i jeśli Cupiał ma chociaż troszkę zdrowego rozsądku to puści tych piłkarzy no chyba że będzie chciał pokazać że to on tu rządzi puki jeszcze klubu nie sprzedał.
Patrz i ucz się Wiggles. Zmów pacież za swój klub i przerzuć się na Cracovię...

Awatar użytkownika
Marco
Armia Białej Gwiazdy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Marco » 11 sty 2005, 9:26

Tomusmc pisze:
Wiggles pisze:
Axel Hammond pisze:

A mozna wiedziec jakie sa to informacje z pierwszej ręki? mysle, że te info jest gorsze niż PN....chociaż mogę sie mylić.

Mialem okazje uczestniczyc w rozmowie z prezesem Basałajem i rozmawiac z osobami bedacymi blisko klubu i wiem ile wynosi dziura budzetowa klubu.

Awatar użytkownika
Marco
Armia Białej Gwiazdy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Marco » 11 sty 2005, 9:30

kamuflasz pisze:Po pierwsze Cupiał wystawił klub Wisła Kraków na sprzedaż a dokładniej jego akcje i sądzę że raczej nie będzie się już za bardzo wtrącał w politykę transferową, a więc myślę że Żurawski czy Szymkowiak napewno odejdą to tylko kwestia czasu, bo przecież piłkarze z takimi możliwościami jak ich nie będą całego swojego życia grać w Lidze Polskiej w której i tak już wszystko zdobyli więc powinni pograć w takich ligach jak Hiszpańska czy Włoska a nawet Turecka i jeśli Cupiał ma chociaż troszkę zdrowego rozsądku to puści tych piłkarzy no chyba że będzie chciał pokazać że to on tu rządzi puki jeszcze klubu nie sprzedał.
Kolejny ktory duze wie :evil: Po pierwsze Cupiał nie moze sprzedać akcji gdyz nie jest spółką akcyjna notowaną na GPW. Jedynie moze sprzedać udziały. Druga sprawa kolejny znawco to taka iż jakbys troche wiecej zaczernal informacji to bys wiedzial ze finansowanie klubu odbywa sie na tkaich samych zasadach jak to mialo do tej pory. I nie rozumiem zdania ze Cupial sie nie bedzie wtracał w sprawy transferowe tzn kto ma decydowac o tym ze tan a ten zawodnik odejdzie?? moze Kasperczak?? Przestancie sie osmieszać waszymi wpowiedziami.!!!

Awatar użytkownika
Moff
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 3
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Moff » 11 sty 2005, 10:08

Znawcy, znawcy :lol: Wiggles dobrze pokaż im ,że nic nie wiedzą :) Trzeba się dowiedzieć najpierw chłopcy za nim się chce na jakiś temat wypowiadać.

P.S - Ja się nie wtrącam bo się nie interesuje klubem z KrK i w sumie nic nie wiem na ten temat więc się nie będę wypowiadał.

P.S2- Nie jeden ze "znawców" też powinien się nie wypowiadać :roll:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Polska”