Powiem szczerze że to wszystkie sprzeczne informację już mnie zaczynają trochę irytować...
Według jednych Emerson już jest piłkarzem Milanu, zaś wczoraj Galliani to dementuje i mówi że niby mamy zbyt dużą konkurencję w pomocy.Jeju, czy ten koleś już zupełnie zwariował na stare lata i na dodatek mówi to jeszcze w perspektywie trudnego sezonu w którym będziemy walczyć na 3frontach. Bez komentarza-szkoda że takich wątpliwości na mają np.Moratti czy Laporta.
Moim zdaniem to przyjście Emersona nie ma nic do Groucuffa, gdyż to trochę inne pozycje na biosku a tak poza tym to z Milanu powinien odejść Brocchi i to jego miejsce powinien zająć brazylijczyk, gdyż jest co najmniej o klasę lepszym zawodnikiem.
Oby, plotki że niby Brocchi ma odejść do PSV, okazały się prawdziwe,a tak naprawdę nie wiem do czego niby ma być on potrzebny Holendrom, zważywszy na jego wiek.
Jak, już pisałem wcześniej czekam z niecierpliwością na środę i liczę że właśnie wtedy poznamy nowe nabytki Milanu, które mamy już podobno zaklepane-tym bardziej że wczoraj Robinho zagrał naprawdę fajny mecz i jestem coraz optymistyczniej nastawiony do jego przejścia do Milanu.
Jeśli w środę nic się nie wydarzy to naprawdę wkurzę się trochę na Gallianiego i cały zarząd, bo szczerze mówiąć nie chce mi się już czytać tych wszytskich plotek a to że Drogba wyraża chęć odejścia z Chelsea, które zaraz są dementowanem, a to że Berlusconi nie wyklucza przyjścia Adriano, co wyśmiewa zaraz Moratti itp.
Tymczasem dzisiaj ma zostać ogłoszone oficjalnie przejście Chivu do Interu za 14mln euro+Obinna.Będzie to już drugi po Suazo, transfer Interu tego lata ale to na pewno jeszcze nie koniec.Kolejnym celem Morattiego będzie teraz Diarra z Realu, który ponoć jest na wylocie z Madrytu tak jak Emerson.
Dzisiaj także pojawiły się plotki że niby Moratti zaoferował Atletico aż 40mln euro za Fernando Torresa zaś jemu proponuje kontrakt w wysokości uwaga-8mln euro za sezon!Myślę że gdyby ta informacja okazała się prawdą to Atletico nie miałoby się nad czym zastanawiać...
Sądze że ewentualne przyjście Torresa, oznacza nic innego jak niechybne odejście z Interu Adriano, który ma być jednym z elementów wymiany na linii, Inter-Real w sprawie Diarry.
Powiem wam tylko tyle że jeżeli Torres dojdzie do Interu zaś nas nie zasili jakiś wielki napastnik tylko jakiś Cassano czy Montella, to nie daruję tego naszym działaczom.
Niestety będzie to świadczyło że Berlusconi przykręcił kurek z pieniędzmi i postanowił nastawić się tylko na zyski, nie inwestując w nowych piłkarzy i transfery.
Prawda jest taka że z takim składem jaki teraz mamy to możemy zapomnieć o obronie Ligi Mistrzów czy wywalczeniu Scudetto, gdyż Inter już w tej chwili jest dla nas za silny a co dopiero będzie jeśli zrealizuje wszystkie planowane transfery.Z punktu widzenia mocnej serie A to na pewno korzystne tylko szkoda że nasi działacze nie biorą przykładu z Interu czy Juventusu tylko śpią.
W każdym razie ciągle z nadzieją ale także z coraz większymi obawami czekam na środę...
pozdro