Inter Mediolan (zbiorczy) - Strona 289

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Które miejsce zajmie Inter w lidze?

1
7
47%
2
4
27%
3
0
Brak głosów
4
0
Brak głosów
Poniżej 4
4
27%
Awatar użytkownika
Makis
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Makis » 03 lip 2007, 15:02

Diamen23 pisze: Sero , to jest ten klub co oddał nam Cambiasso , Figo czy Samuela :lol: .
Dodalbym jeszcze Solariego :wink:
Diamen23 pisze:Transfer realny
Nie bardzo. Diarra jest waznym elementem nowego projektu Realu i klub go nie sprzeda. Poza tym Krolewscy dogadali sie z Soldado (przynajmniej sa bardzo blisko), ktory wraca zeby byc zmiennikiem Ruuda, wiec wymiana na Adriano tez nie wchodzi w gre. Mozemy wam odstapic Emersona :wink: Chcecie :?: :wink:

Diamen23
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 4681

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Diamen23 » 03 lip 2007, 15:12

Makis pisze:
Diamen23 pisze: Sero , to jest ten klub co oddał nam Cambiasso , Figo czy Samuela :lol: .
Dodalbym jeszcze Solariego :wink:
Solari nie był kluczową postacią Interu i dlatego go nie wymieniłem. Ale mimo wszystko bardzo przydał się w klubie i czasami potrafił pociągnąć :]
Sprzedać go mógłby tylko ktoś o naprawdę niezdrowych zmysłach.
Calderon :wink: . Ja osobiście nie wierzę w jego transfer zbyt mocno, ale myślę , że nie byłby zaraz taki niemożliwy. Możemy też kupić Chivu i was kusić :P
Trzeba było się postarać, kiedy grał w Lyonie
Wtedy kupiliśmy Vieirę i Dacourta , więc nie był nam zbyt potrzebny :) .

A , zapomniałem wspomnieć o Quaresmie , zawodniku którym nasz zarząd nie interesował się szczególnie. Zagra zapewne w Atletico , a szkoda :cry: . Miałem nadzieję na jakieś ciche negocjacje , ale niestety nie wzmocni naszego skrzydła. Widać , że zarząd nie zamierza chyba wzmacniać boków , najwyżej Camoranesi :roll: :lol:

Awatar użytkownika
Bask
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bask » 03 lip 2007, 15:12

Diamen23 pisze:To chyba tylko marzenie, nie sądzę by Roma sprzedał go za mniej niż 25 mln euro. Chociaż Razz
Roma nie chciała od początku sprzedać wam Chivu, więc tak samo nie sprzeda De Rossiego. Ostatnio Barcelona pytała o Daniela i dostała odpowiedź:"nie jest na sprzedaż". Bardzo możliwe, że De Rossi zostanie w klubie ze stolicy Włoch do końca kariery.
Diamen23 pisze:że kosztuje około 8 mln euro a to nie dużo
Jeśli chcielibyście go kupić byłby to wydatek większy niż 8 mln euro. Momo ostatnio podpisał nową umowę z angielskim klubem, więc w tym okienku raczej nie odejdzie :wink:

Awatar użytkownika
Makis
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Makis » 03 lip 2007, 15:20

Diamen23 pisze:Solari nie był kluczową postacią Interu i dlatego go nie wymieniłem. Ale mimo wszystko bardzo przydał się w klubie i czasami potrafił pociągnąć :]
Bo to wlasnie jest taki typ, ktory rzadko grywa, ale jak juz grywa to zazwyczaj dobrze :wink: Zalowalem jak sie go pozbywalismy, bo na lawke byl idealny. Szczerze mowiac, mialem nadzieje, ze zrobi w Interze wieksza kariere.
Diamen23 pisze: Możemy też kupić Chivu i was kusić :P
On juz ma zarezerwowany bilet do Madrytu :lol:

Awatar użytkownika
Chuchu
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chuchu » 03 lip 2007, 15:21

Diamen23 pisze:Diarra jest niezłym piłkarzem i w Interze obok Vieiry mógłby się jeszcze bardziej rozwinąć.
ej no ja nie widze Cambiasso na lawce w Interze. On stal sie najwazniejszym zawodnikiem srodka pola i gdybym mial wybierac pomiedzy Cambiasso a Diarrą to bez wahania wybrałbym Cambiasso chociaz z chęcią widzialbym ich obok siebie a Vieira na lawie. Bez niego Inter jakos sobie radzil bardzo dobrze. Jak Cambiasso byl kontuzjowany to ta gra Interu tak sie nie kleiła

Angelo
Trampkarz
Trampkarz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Angelo » 03 lip 2007, 15:23

http://inter.it/aas/news/reader?N=37891&L=it

Koniec tematu Chivu? Nie sądze :P

De Rossi to marzenie sciętej głowy, kolejny symbol Romy i najlepszy obok Gattusso defensywny we włoszech. Rzymianie niechętnie pertraktują w sprawie Chivu a co dopiero mówić o Daniele. Nawet te 25 baniek było yb za mało.

Obinna chce do Fiory? Z chęcią bym widział jakiś "trejdzik" z Mutu, który miał kapitalny sezon. Adriano też mógłby być włączony w to :D Z Prandelim dobrze mu się współpracowało.

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2415
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 03 lip 2007, 15:26

Diamen23 pisze:Wtedy kupiliśmy Vieirę i Dacourta , więc nie był nam zbyt potrzebny
Żaden z nich nie odszedł i nagle stał się potrzebny? :shock:

Diamen23
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 4681

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Diamen23 » 03 lip 2007, 15:27

RealFan pisze:
Diamen23 pisze:Wtedy kupiliśmy Vieirę i Dacourta , więc nie był nam zbyt potrzebny
Żaden z nich nie odszedł i nagle stał się potrzebny? :shock:
kontuzje :? . I obaj mają po 30stce , przydałby się jakiś talencik , który mógłby się uczyć od nich i być w przyszłości nowym Makelele czy Vieirą :P

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 03 lip 2007, 15:33

A rok temu to byli jeszcze niemowlakami :lol: Poza tym Diarra nie jest młodzikiem i nie musi się od nikogo uczyć. To prędzej oni mogliby się uczyć odbioru piłki od niego :P Z resztą słyszałem, że może wróci Veron? :o

Awatar użytkownika
Sero
El Nerazzurro
Reputacja: 4

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sero » 03 lip 2007, 15:34

Diamen Emerson odchodzi i nie widzę możliwości wydostania Diarry. Nikt nie jest na tyle głupi żeby popełnić ten sam błąd i naraz pozbyć się mistrzowskiego trenera i kluczowego zawodnika środka pola, który sam może przejąć tyle piłek co niegdyś Makelele. Dlatego "nawet" kuszenie Real Adriano nic tu nie da. Zresztą jestem zdania, że tak wielkiej kasy (ok 30 mln) na zmiannika dla Cuchu czy Vieiry wydawać nie musimy.
No właśnie ciakawa sprawa z Sissoko. Nie wiedziałem, że przedłużył kontrakt, ale Lucas, Mascherano czy Xabi grają na tej pozycji co Malijczyk. Pozatym Liverpool nie skąpi grosza na Torresa i w przypadku najdroższego transferu w historii The Reds działacze mogą zechcieć zrekompensować sobie wydatek sprzedażą zawodnika z pozycji na której jest nadmiar grajków. W tym przypadku DM :]

De Rossi też jest nie do wydostania z Romy.

RealFan pisze: resztą słyszałem, że może wróci Veron?

Wtedy Adriano=Real ? :)
Po perypetiach przyjdzie Maresca, albo jakieś odkrycie z Copa America ew. MMŚ u-20 ;)

Awatar użytkownika
Zico_FCI
Io Sono Interista
Reputacja: 46

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zico_FCI » 03 lip 2007, 15:54

Veron mógłby wrócić. Nie potrzebnie on w ogóle odchodził. Jednak dobrze wiemy, że jego powrót byłby jednoznaczny z odejściem Adriano. Jeszcze lepszą opcją byłoby sprowadzenie z Argentyny Romana R. I to są dobre kierunki tak naprawdę. Po co nam Diarra skoro mamy już trzech piłkarzy na tej pozycji o podobnych umiejętnościach?

Bardzo dobrze, że Moratti skończył ten cyrk z Chivu. Ciekawe, na kogo teraz zagnie parol. Mam nadzieję, że będzie to jakiś niedrogi obrońca, który wspomoże drużynę w początkowej fazie Ligi Mistrzów, a późnie grzecznie zasiądzie na ławeczce.

Grosso bym nie oddawał teraz, trzeba dać mu szansę. Jeśli się nie ogarnie to zawsze można go gdzieś sprzedć w zimie, albo po sezonie.

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 03 lip 2007, 16:01

Sero pisze:Wtedy Adriano=Real ?
W Realu mamy już Ruuda, Raula, Higuaina, a nawet ewentualnie Robinho (ale on będzie grał na skrzydle. Poza tym wraca Baptista, który możliwe, że zostanie bo nikt nie złożył dość atrakcyjnej oferty. Chcemy też przedłużyć umowę z Soldado, czego jesteśmy blisko. Gdzie tam miejsce dla Adriano :>

Może wtedy Adriano = Milan :o

Gdybyśmy nie doszli do porozumienia z Soldado albo Saviolą i odszedłby Baptista, to może ktoś by się Adriano zainteresował, ale Diarra nie wchodzi w żadne wymiany :naughty:

Awatar użytkownika
Chuchu
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chuchu » 03 lip 2007, 16:03

Sero pisze:RealFan napisał:
resztą słyszałem, że może wróci Veron?

Wtedy Adriano=Real ?
jakby Veron przyszedl to faktycznie Adriano odszedlby chyba do Realu. sam jednak mowil ze jesli odejdzie to chce zostac we Wloszech. Ale ja zauwazylem, ze jak Adriano gral z Veronem razem to Adri walil gola za golem a jak Veron odszedl to zacząl sie kryzys Adriano

Awatar użytkownika
Chuchu
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chuchu » 03 lip 2007, 17:49

a co do Adriano to mysle ze w przyszlym sezonie odzyska forme. w minionym sezonie na początku gral slabo ale jak tylko Moratti zacząl rozazac mozliwosc sprzedania go to zaczą strzelac bramki i ogolnie dobrze grac. pod koniec sezonu ostatnie mecze mial nienajlepsze ale nie chcialo mu sie poprostu grac jak tytul juz pewny mial Inter to na imprezki chodzic zacząl(znowu). ale potem jak widzialem filmik jak sie cieszy Inter ze scudetto i Adriano zdjąl koszulke to ani grama tluszczu nie bylo po Nim widac. :wzp: kocham tego emota

Awatar użytkownika
Sero
El Nerazzurro
Reputacja: 4

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sero » 03 lip 2007, 21:43

Chuchu pisze:w minionym sezonie na początku gral slabo ale jak tylko Moratti zacząl rozazac mozliwosc sprzedania go to zaczą strzelac bramki i ogolnie dobrze grac.

Zaczął grać dokładnie od ostatniego meczu 2006 roku z Atalantą. Później był jakiś sparing w którym zdobył bodaj 2 gole i jeszcze 5 dobrych spotkań w jego wykonaniu. Dodać sezon 2005\2006 i jak na tacy wychodzi, że 5 mln które Moratti płaci mu rocznie są pieniędzmi wyrzuconymi na jego imprezy.

Chuchu pisze:pod koniec sezonu ostatnie mecze mial nienajlepsze ale nie chcialo mu sie poprostu grac jak tytul juz pewny mial Inter to na imprezki chodzic zacząl(znowu

No tak, postawa profesjonalisty :lol: Chuchu żeby to była jeszcze tylko końcówka sezonu to pół biedy :] Niestety, ale już z Valencią nie zagrał z powodu balang i zdjęć, które ośmieszyły go następnego dnia w gazetach. Tak więc na moje wychodzi, że to był jakiś kluczowy moment sezonu :glass:
Zresztą jeśli zostanie płakać nie będe, ale to będzie moje (pewnie Morattiego i reszty kibiców też) ostatnie wotum zaufania. Laba się skończyła.

Zico_FCI pisze:Jeśli się nie ogarnie to zawsze można go gdzieś sprzedć w zimie, albo po sezonie

A czy w drugiej części sezonu (po kontuzji) nie grał już tak jak za czasów w Palermo ? ja od Grosso nie oczekuje niczego wielkiego bo nie oszukujmy się na MŚ trafił z życiową formą. Ważne żeby w trudnych momentach potrafił zastąpić Maxwella tak jak w marcu czy kwietniu. To wszystko ; ]

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”