---> Rap <--- - Strona 67

Muzyka. Literatura. Prasa. Film. TV. Krótko mówiąc - Kultura. Wszystko co się dzieje w Polsce i na Świecie jest warte skomentowania. Polityka i wydarzenia. Dyskusje tylko na wysokim poziomie.
Awatar użytkownika
enoce
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: enoce » 26 cze 2007, 23:37

;)

Awatar użytkownika
kulekfcb
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kulekfcb » 03 lip 2007, 20:51

w piątek wyszedł maxi singiel Pih'a a tu cicho. odnośnie 2 premierowych kawałko, to są... zajebiste. Mroczne, refeleksyjne kawałki, takiego PIha własnie lubię. Świetna zwrotkę rzucił jeszcze do kawałka "nie potrzebuję byc kims kim nie jestem". ogolnie, gorąco polecam, 6 lipca wychodzi Instynkt Waca, Czarnego i Maria

***M&M***
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

Pezet i Muzyka Rozrywkowa

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ***M&M*** » 04 sie 2007, 21:05

Chciałem zwrocić uwage na to, że Pezet wydaje kolejna solową płyte. Jak wiemy jest to trzecia solowa płyta po "Muzyce Klasycznej" i "Muzyce Poważnej".
Premiera zapowiedziana jest na 22 września i myślę, że Pezet nie zawiedzie fanów.
Ostatnio Pezeta mozna było usłyszeć w piosence "W moim świecie" ktora pochodziz epki Ajrona. Piosenka w stylu dwóch wcześniej wymienionych płyt.Polecam

Awatar użytkownika
kulekfcb
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kulekfcb » 04 sie 2007, 21:27

piosenka jest zajebista. ostatnio wyszedł też singiel 2cztery7 "nie daj zrobic się w huj". ogolnie zapowiada się duzo płytek po wakacjach. Pezet, Pih, 2cztery7, Onar, Kodex, JWp. Moze byc ciekawie.

Awatar użytkownika
maniekk
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maniekk » 12 sie 2007, 12:24

Witam wszystkich :]
Widze jest ładnie temacik załozony Rap no to wypadało by cos nabazgrać

A więc tak. Ja ogólnie słucham każdego rodzaju muzyki.. Oczywiście tylko muzyka rap mi dodaje dreszczyku..wywołuje emocje itd. I za to kocham ten klimat - mowa oczywiście o Polskich produkcjach. Bo tylko w tym temacie sie obracam. Muzyka czarna owszem ale ona juz bez dreszczy jak dla mnie. Ja musze mieć swój ojczysty język i zawarty przekaz. Nie jestem fanem rapu "byle rym dla rymu" No dobra to teraz wymienie pozycje dla których czuje respect:
- płyta Chada & Pih "O nas dla was"
- Eldo/Grammatik za wszystko. Mozna powiedzieć ze ich kocham
- Flexxip/Mes
- Endefis, głównie za plyte "O tym co widzisz na oczy"
- Fenomen, dobra ekipa. Choc szkoda ze na ostatniej plycie bez Ziaji :(
- WWO, Sokół jestes moim Bogiem. Płyta "Masz i pomyśl" jest materiałem na wieki. "We własnej osobie" idzie praktycznie łeb w łeb z ta pierwszą. Te nowe produkcje Sokoła i Jędkera sa dobre ale to juz nie to. Nowe produkcje sa juz takie jakies "inne"..np beaty.. co kocham to takie mroczne podkłady np taki z "Idz za ciosem" czy "Tak to wygląda" oczywiście to tylko przyklad jeden z wielu.
- Kasta, głównie mowa o płycie Kastaniety. Naprawde solidny materiał.
- Dka, ma kilka dobrych pozycji
- Morw.a. - ehh dobra ekipa jak dla mnie.
- WNB jak wyżej. Ale juz chyba Wnb nie bedzie. No ale cóż ich płyta jest dobra i to sie liczy.
- Pezet - "Muzyka klasyczna"..z "Muzyki poważnej" tylko pojedyncze tracki
- Molesta, ehh powrót dobry. Tylko jak dla mnie Wilku kaleczy :( Jego tematy mnie nie ruszają. W ogóle jak słysze w jakims kawalku słowa typu jointy jaranie itd to mnie trafia. Oczywiście nie w kazdym kawalku Wilku przypomina o jointach..ale za często to robi. A i jak dla mnie to jego teksty krążą w kółko z tym samem tematem. Ehh
- Łona..ehh luzak jak nic
- OSTR, pkyty "Masz to jak w banku" "Tabasko" i na tym koniec jezeli chodzi o całe plyty. Z tych pozostalych plyt to podoba mi sie moze ogolnie z 25 kawałkow. ale ta najnowsza plyta lipna.. fuch..niech sobie Adam lepiej odpocznie bo jak dla mnie zdecydowanie za czesto wydaje te plyty. I skutki widoczne jak nic. "7" zreszta tez nic nie lepsza jak dla mnie:>
- OSWP, solidna ekipa poprostu
- Peja, Do plyty Ski skład "Wspólne zadanie" jest ok..później juz coraz słabiej. Ale NOJA jeszcze daje rade..ale ta nowa to juz po łebkach.
- Paktofonika za Kinematografie. Pokahontaz juz nie dla mnie zbytnio.
- Zipera..chyba nic tutaj pisadc nie musze
- 3 wymiar tez daje rade. Ma kilka dobrych kawałków.
- K44 za kilka tracków..ale w tym temacie tylko sprzątam
- Z zagranicznej muzyki tego typu to lubie
- Soundkail, NTM, 2 Pac`a, Dre, NAS,

A co do reszty to jest oczywiscie jeszcze multum dobrych wykonawców/kawałkow którzy w jakis tam sposób daja czadu ale nie bede przeciez wymieniał co mi sie podoba a co nie. To co wymienilem to sa grupy które sa dla mnie niezniszczalne. I są dla mnie lekiem na całe zło.
Moze z biegiem czasu sie wymieni reszte. Pozdrawiam

-
Ostatnio zmieniony 12 sie 2007, 17:31 przez maniekk, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
kulekfcb
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kulekfcb » 12 sie 2007, 13:06

maniekk pisze:Tylko jak dla mnie Wilku kaleczy

moda na nie lubienie Wilka tez Cie ogarneła, a srałes za jego tekstami na poprzednich płytach, no o czywiśćie jeśli je slyszałes. i nie pieprz, ze ciagle wspomia o jaraniu. OSTR, go w tym przerósł

maniekk pisze:"Idz za ciosem
to bit z plyty MOR Wa, a Sokol jest tam goscinnie.

Awatar użytkownika
maniekk
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maniekk » 12 sie 2007, 16:12

Ehh..Nie bylem nigdy zwolennikiem Wilka i tyle. Jedyna zwrota która mnie kręci w jego wykonaniu to z kawalka "Czas dokonać wyboru"..i to tyle. Gdybym srał za jego tekstami to bym nie pisal ze kaleczy. A OSTR tak jak mogles wyczytac przestalem sluchac po Tabasko (słuchac nalogowo godzinami) Poszla selekcja i z nowszych plyt mam tylko kawalki sensowne. O tym ze nie lubie kawalkow z tekstami Joint tez napisalem :] Więc nie przepadam za nowym Ostr, za tekstami Wilka i wszystkich innych co o tym nawijają. Bo takie teksty mi są potrzebne jak swini kamizelka.

A te kawalki z tym mrocznym beatem to byly podane dla przykladu.. Nie chodzilo tylko o WWO tylko pisalem ogolnie. A w kawalkiu "Idz za ciosem" i "Tak to wyglada" temat bitu jest podobny. Pozdrawiam

Awatar użytkownika
kulekfcb
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kulekfcb » 12 sie 2007, 16:39

maniekk pisze:za tekstami Wilka i wszystkich innych co o tym nawijają. Bo takie teksty mi są potrzebne jak swini kamizelka.

tak a Wilku co 2 wersy nawija ze pali 2 worki dziennie.

dobra nie ważne zresztą. każdy ma swój gust.

Awatar użytkownika
maniekk
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maniekk » 12 sie 2007, 17:29

dobra nie ważne zresztą. każdy ma swój gust.
Tak jak juz napisalem uwielbiam Polski rap. Ale nie przepadam za rapem ulicznym, z jakimiś tekstami Gangsta jak np Małolata wiekszość tekstów. Nie jestem chłopakiem ulicy i nigdy nie byłem, nie pale trawy, nie biore prochów wiec na takie teksty mam zlew. A np kocham takie kawałki jak np "Aluminium" Tede & Numer Raz

Awatar użytkownika
Jasialdo
Trampkarz
Trampkarz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jasialdo » 12 sie 2007, 18:06

maniekk pisze: Ja musze mieć swój ojczysty język i zawarty przekaz. Nie jestem fanem rapu "byle rym dla rymu" No dobra to teraz wymienie pozycje dla których czuje respect:
- Eldo/Grammatik za wszystko. Mozna powiedzieć ze ich kocham
- Fenomen, dobra ekipa. Choc szkoda ze na ostatniej plycie bez Ziaji :(
- Dka, ma kilka dobrych pozycji
- Łona..ehh luzak jak nic
- 3 wymiar tez daje rade. Ma kilka dobrych kawałków.
acha to nie wiedziałem, że Dka z kawałkami "kocham cie kocham cie" może nieść jakiś przekaz, tak jak ta cała reszta.
maniekk pisze: nie przepadam za rapem ulicznym, z jakimiś tekstami Gangsta
maniekk pisze: - Kasta, głównie mowa o płycie Kastaniety. Naprawde solidny materiał.
Wydaje mi sie, że kasta to najśmieszniejsi polscy gangsta raperzy, ale może mi sie tylko wydaje ?

A to jest najlepsze.
maniekk pisze: - WWO, Sokół jestes moim Bogiem.
Ciekawie. Pewnie po każdym koncercie czaisz się na niego w krzakach żeby autograf dostać.

A co do Wilka, i o tym jego "kaleczeniu", to moge powiedzieć tylko, że chyba mało kawałków Molesty słuchałeś. Tak na marginesie to nie mów mi, że nie jarałeś sie nigdy Skandalem. Chyba że zacząłeś słuchać rapu jak stał sie popularny, i polską scene zalały takie gówna jak DKA Łona 3 Wymiar etc. etc.

Awatar użytkownika
maniekk
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maniekk » 12 sie 2007, 18:41

acha to nie wiedziałem, że Dka z kawałkami "kocham cie kocham cie" może nieść jakiś przekaz, tak jak ta cała reszta.
nie wiem o czym mówisz. Nie znam zadnych jego kawałkow w tym temacie. Ty za to musisz znac, skoro twierdzisz ze takie są :]. Ale nie bój sie nie bede sie smial, ja nie TY. Kazdy ma swój gust.

Kasta to Gangsta?

Gangsta raperzy? Jak dla mnie to Wall-e to jedna osoba. Zauwaz ze napisalem ze chodzi o Kastaniety, a tam chyba Wall-e wystepuje praktycznie solo. Gural jest w calych 3 kawałkach(na ok 25) ale akurat do tych tracków z udziałem Gurala nie mam zastrzezeń. A sołówki Wall-e trzymaja najwyzszy poziom. A Małolat to jest wielki Gangster co to nie on.. Wielki Dealer, a jego muza cinka jak tylek węża( ma 2 kawalki dobre na plycie, ale tylko dzieki udzialu w nich Wlodka i Sokoła). Jezeli lubisz tego typa to luz. Ale na drugi raz nie napinaj

[/quote]A co do Wilka, i o tym jego "kaleczeniu", to moge powiedzieć tylko, że chyba mało kawałków Molesty słuchałeś.
Lubie Moleste za Pelsona Włodka i Vieńka. Wilk jest najsłabszym ogniwem tam i tyle. Oczywiście to jest moje zdanie. Jezeli go wielbisz to ok. Jeden lubi masło a drugi masmix. Pozdro

Awatar użytkownika
Jasialdo
Trampkarz
Trampkarz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jasialdo » 12 sie 2007, 19:11

Nie wiem jaki tytuł miał ten kawałek, ale był właśnie w takich klimatach. Jakiś czas temu leciał na vivie non stop. Kaste znam tylko z kilku kawałków i już mi wystarczy. Nie rozkminiam tych ludków co tam nawijają. Nie śmieje sie z ciebie tylko dziwie sie że mówisz, że tylko słuchasz rapu z przekazem, a wymieniłeś prawie wszystkie komercyjne składy z polski. Jak już mówiłeś każdy ma swój gust.

Awatar użytkownika
maniekk
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maniekk » 12 sie 2007, 20:18

Nie wiem jaki tytuł miał ten kawałek
"Wybacz"..wybacz prosze..:] Dka mam jego pierwszą plyte i kilka tracków z drugiej płytki. Wiesz nie należe do typków co znaja Dka po kawalku "Jakby to bylo" WWO po kawalku "Damy rade" czy Peje po kawałku "Głucha noc" :>
mówisz, że tylko słuchasz rapu z przekazem, a wymieniłeś prawie wszystkie komercyjne składy z polski.
No chyba nie ma płyt niekomercyjnych które są "legalami"

Taka Molesta z nowej płyty wywaliła juz 3 klipy :/ Czego osobiście nie popieram

Awatar użytkownika
kulekfcb
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kulekfcb » 12 sie 2007, 20:35

maniekk pisze:Taka Molesta z nowej płyty wywaliła juz 3 klipy Czego osobiście nie popieram

klipów nie popierasz <lol2>?????

maniekk pisze:Nie jestem chłopakiem ulicy i nigdy nie byłem, nie pale trawy, nie biore prochów wiec na takie teksty mam zlew.

wez chlopie, nie trzeba byc chlopakiem z ulicy zeby jarac jointy i brac proszki. i na odwrót. zastanow sie
maniekk pisze:No chyba nie ma płyt niekomercyjnych które są "legalami"
wiec co dla Ciebie znaczy komercja?

Awatar użytkownika
maniekk
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maniekk » 12 sie 2007, 21:09

klipów nie popierasz <lol2>?????
komercji, Jak juz Molesta wypuścila 3 klipy w tak krótkim okresie to juz jest źle. $$$$$$
A klip "Powrót" i "Nie wiem jak Ty" jeszcze zrobione na jedno kopyto. Odpalam ten klip na Youtube, to na poczatku myślalem ze to poprostu klip "Powrót" z muzyka Nie wiem jak Ty. Ale niestety

wez chlopie, nie trzeba byc chlopakiem z ulicy zeby jarac jointy i brac proszki. i na odwrót. zastanow sie
No wiem ze teraz palenie jest modne (ja jestem przy nich nikim bo nie pale). I podoba im sie muzyka HG<sie jara dziewczyno sie jara chłopaku>..a na Grammatika mówią badziewna muzyka.
I nad czym mam sie niby zastanowić? Hyy.
wiec co dla Ciebie znaczy komercja?

No choćby to ze dana plyta mieści 12 tracków z czego 5 leci w Tv... A Molesta pewnie jeszcze pewnie 1-2 wypuści :/
Kawalki Molesty i innych dobrych ekip trzeba znac z plyt..a nie z nędznej Tv.
I później masz rozmowe ..A Molesta ma teraz fajny kawałek "Tak miało byc" słyszales?? A ja odpowiadam a slyszale(a)s kawalek "Wiem ze mozna zmusic sie do snu"?? A on/ona sie pyta a w Tv to leci..eheh i pozamiatane

ODPOWIEDZ

Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”