Niemcy - Transfery (zbiorczy)

Awatar użytkownika
Michał M
Bawarski Krzyżak
Reputacja: 177

Post autor: Michał M » 09 lip 2007, 8:09

Van der Vaart pisze:Jeszcze niedawno, to Werder był słabym zespołem, dopiero gdy drużynę przejął Thomas Schaaf, to zaczęli grać dobrze i stali się jedną z najlepszych niemieckich drużyn. HSV natomiast, prawie co rok występuje w europejskich pucharach.
No cóż, to teraz ja się z Toba nie zgodzę :P Nie wiem od kiedy oglądasz BL, ale ja śledzę ją regularnie od 92 r. W tym czasie Werder był m.in dwukrotnym mistrzem Niemiec, a kilkukrotnie (bodajże 3 razy) zajmował 2 miejsce. I to nie tylko w ostatnich latach - w końcu za Otto Rehhagela to także był znakomity zespół, przegrywający tylko z Bayernem :wink: HSV w tym samym czasie (92-07) zajmował najwyżej 3 miejsce - i to ze 2 razy tylko (poprawcie mnie jesli się mylę, tabele BL mam wypisane w domu :P ). Wcale też regularnie nie grał w europejskich pucharach, jak twierdzisz (chyba że w Pucharze Intertoto) Zresztą proponuję zerknąć w statystyki BL ostatnich lat, to sam się przekonasz.

Fakt, że HSV jest znanym europejskim zespołem, ale swoje triumfy ma (wciąż) dawno za sobą (jak Puchar Mistrzów w 83 r.) Jedno 3 miejsce na 5 lat to trochę za mało, żeby tą świetność przywrócić :wink:
Van der Vaart pisze:Van der Vaart, czy Kompany wybrali HSV?
Van der Vaart wybrał HSV, bo:
- nie za bardzo go wtedy ktokolwiek inny chciał (miał za soba fatalny sezon w Ajaksie, gdzie go nawet sadzali na ławie)
- Hamburg to miasto portowe (jak Amsterdam), w dodatku blisko położone Holandii - bodajże żona Rafaela miała tu duży wpływ :wink:

Co do Kompany'go, to nie jest on aż taki wspaniały, zeby go tutaj przywoływać. Poza tym, przyszedł do HSV, jak Hamburczycy mieli grac w LM, wątpię, żeby przyszedł np. po takim sezonie jak ostatni :]
Akarin pisze:a jak chcą dać 8 to okej, wtedy nawet im kartkę wyślę z podziekowaniami :P
Dopisz też wtedy życzenia ode mnie :D

Wróć do „Niemcy”