Bayern Monachium (zbiorczy) - Strona 147

Piłka nożna w Niemczech | Rozgrywki ligowe: Bundesliga, 2. Bundesliga i Puchar Niemiec | Kluby: Bayern Monachium, Borussia Dortmund, Bayer Leverkusen | Reprezentacja Niemiec | Transfery oraz inne wydarzenia związane z niemiecką piłką nożną
Awatar użytkownika
Michał M
Bawarski Krzyżak
Reputacja: 181

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Michał M » 05 lip 2007, 8:38

Akarin pisze: Liga Pokal + Patera+ UEFA Cup i na początek przyszłego sezonu chce Superpuchar Europy. Pasuje? :P
Może być :lol: W zasadzie to miałem na mysli DFB-Pokal a nie Ligapokal, ale ten ostatni tez możemy zdobyć - wtedy byłyby 4 tytuły :P Superpuchar Europy to już należy do nowego sezonu - przydałby się, bo to jedyne trofeum, którego Bayern nigdy nie zdobył.
Akarin pisze: Franck zapierniczał już jak zwykle na 100% :wink:
I takich gości własnie nam było trzeba. Można być pewnym, że będzie dla nas wypruwał z siebie żyły :wink:
Akarin pisze:Santa Cruz ostatnio strzelił 3 bramki w jedym meczu, co mu się chyba nigdy w Bayernie nie zdarzyło.
Z reguły nie wychodził poza "magiczną barierę" 5 goli w BL na sezon, więc hattricka raczej nie miał - nie w BL. Udało mu się natomiast machnąć trzy gole w jakiś meczu P. Niemiec - bodajże w 2004 z Ahlen(?).
W każdym razie kierunek Bosfor jak najbardziej :p

Ucieszyła mnie wiadomośc o Bastianie - że już trenuje i powoli zwiększa obciążenie. Cały czas konsultuje się z lekarzami, ale prognozy chyba są optymistyczne. Dobrze by było, bo chociaż na jednej flance obsadzony jest Ribery, to o druga powinien być zacięty bój między Schweinim, Sosą, Altintopem i ewentualnie Jansenem (jak Willy wróci do zdrowia) :wink:

Van der Vaart
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Van der Vaart » 05 lip 2007, 13:13

A co myślicie o słowach Fringsa pod adresem Klose? Dla mnie Frings chce chyba pokazać kibicom Werderu, jaki to jest przywiązany do tego klubu. Znając życie i tak pewnie opuści niedługo ten klub i będzie gadał, że jak to bardzo kocha ten klub tralalalala... Fakt faktem, ale Klose też dobrze się nie zachował. Mógł wprost powiedzieć, że przechodzi do Bayernu, a nie zaczął owijać w bawełnę, że na pewno nie zasili Monachijczyków. Wybrał jednak słusznie, bo w Niemczech, szczególnie w Monachium ma naprawdę wyrobioną prawdziwą markę i tu się bardziej rozwinie, niż w Werderze.

Awatar użytkownika
Akarin
Bundesliga ToNi Liga
Reputacja: 45

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Akarin » 05 lip 2007, 13:19

Już się wpowiedziałem w komentarzach pod newsem. Mogę przytoczyć. Aha i VDV mała prośba, skoro tak się interesujesz Bl to może zacząłbyś się udzielać więcej na forum? Fajnie by było, gdybyśmy wszyscy rozruszali trochę dział o BL :wink:
Akarin pod newsem o Klose vs Frings pisze: frustu frustu, a jak wam w Liga Pokal z Luca wpakują 3 bramki to będzie, że nie mamy nikogo na pozycję Klose. I płacz.
A o bramkach Klose zapomniał? A, że oprócz bramek miał aż 15 asyst? 13 goli + 15 asyst i był najlepszy w punktacji kanadyjskiej. O tym już zapomniał. Wszyscy pamiętają tylko o bramkach, a o tym ile koleś dla drużyny robił to już nie, bo po co. Zapierniczał zawsze od lewej do prawej, notował asysty, ale i tak 'cienki był' bo za mało bramek strzelił. Frustu, frustu panie Frings, po prostu nie możesz przeboleć, że Ci w Bayernie nie poszło. Zawsze tego gostka lubiłem, chciałem aby zostal w Bayernie, ale teraz zaczyna mnie denerwować.

Awatar użytkownika
Ebi
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ebi » 05 lip 2007, 13:50

Van der Vaart pisze:A co myślicie o słowach Fringsa pod adresem Klose? Dla mnie Frings chce chyba pokazać kibicom Werderu, jaki to jest przywiązany do tego klubu. Znając życie i tak pewnie opuści niedługo ten klub i będzie gadał, że jak to bardzo kocha ten klub tralalalala... Fakt faktem, ale Klose też dobrze się nie zachował. Mógł wprost powiedzieć, że przechodzi do Bayernu, a nie zaczął owijać w bawełnę, że na pewno nie zasili Monachijczyków. Wybrał jednak słusznie, bo w Niemczech, szczególnie w Monachium ma naprawdę wyrobioną prawdziwą markę i tu się bardziej rozwinie, niż w Werderze.
Myślę, że Frings o coś się pokłóił z Klose, ale zamiast zostawić to między sobą to rozpowiada o tym wszystkim jak "klociora" żeby mieć radochę. Klose nic o tym nie wspomina. Może kieruje się zasadą, że "mowa jest srebrem, a milczenie jest złotem"? :lol:

Awatar użytkownika
Michał M
Bawarski Krzyżak

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Michał M » 05 lip 2007, 14:28

Van der Vaart pisze:A co myślicie o słowach Fringsa pod adresem Klose?
Do tego co już napisali Akarin i Ebi, dodałbym jeszcze: "nie pamięta wół, jak cielęciem był" - przeciez na wiosnę było tylko słychać o romansie Fringsa z Juve, jak to Frings chciałby jeszcze spróbowac swoich sił za granicą itp itd. A teraz wywraca kota ogonem, żeby kibice mu to zapomnieli, a za to, żeby wyzywali Mirka od bawarskich świń. Poza tym, Frings w ogóle juz nie pamięta jakie cyrki wyrabiał w Dortmundzie, żeby tylko przejść do Bayernu (w 2004 r.) Zresztą na wiosnę Frings w Werderze też za bardzo nie błyszczał i też nie pomógł w walce o mistrzostwo na tyle, ile można byłoby od niego się spodziewać.
Akarin pisze:Fajnie by było, gdybyśmy wszyscy rozruszali trochę dział o BL :wink:
Dokładnie. Sami fani Bayernu to za mało :P
Ebi pisze:Klose nic o tym nie wspomina.
Klose wypowiedział się raz - przed meczem ze Słowacją - że Frings zapomniał o tym jak mało nie trafił do Juve. A teraz widocznie uznał, że nie warto dalej ciągnąć tematu. W końcu - "psy szczekają a karawan jedzie dalej" :]

Awatar użytkownika
przembal
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: przembal » 07 lip 2007, 12:35

Wygralismy sparing z FC Gern 18-0!!!

4 bramki strzelil Miro, Sosa, Toni i Ribery po 2!!!

Jak narazie Miro robi wrazenie 2 mecze i 5 bramek!!!

Awatar użytkownika
Gomez
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Gomez » 07 lip 2007, 13:46

fajnie to wygladalo...

Fc Bayern vs. oblakane dzieci z zawiazanymi oczami...

Awatar użytkownika
spyrczak
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: spyrczak » 08 lip 2007, 16:05

Gomez pisze:fajnie to wygladalo...
nie da sie ukryc :P strzelanina i tyle ale przy tym w atmosferze przyjazni i dobrej zabawy :)

Nasz ostatni zakup, Ze rozpoczal w piatek treningi ze starymi kolegami ;) a wlasciwie to tylko z kilkoma z nich a dokladniej z Ismaelem, Lellem i Schweinsteigerem ktozy nie dochodza do siebie i oczywiscie nie byli w kadrze na sparing z Gern.

Tak wogole to dosc dlugo mnie tu nie bylo w tym temacie (i nie tylko w tym) ale juz jestem (sami ocencie czy dobrze) :P mam nadzieje ze jeszcze mnie ktos pamieta :roll: a jak nie to sobie przypomni ;)

Awatar użytkownika
Akarin
Bundesliga ToNi Liga

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Akarin » 08 lip 2007, 18:18

spyrczak, spoko, spoko pamiętamy, choć udzielasz się od święta ostatnio :/ :wink:
Dzisiaj zaraz po meczu z naszym fanclubem z Hoeslwang, btw wygraliśmy 13:0, zawodnicy wyjechali na tygodniowy obóz do Donaueschingen. Tam rozergamy 11 lipca mecz, który będzie można obejrzeć na DSFie. Przeciwko FC Schaffhausen, ktokolwiek to jest :P Odbędą sie także dwie konferencje prasowe, jedna z Ottmarem i Ze a na drugiej będzie już tylko Uli.

:arrow: http://www.fcbayern.t-home.de/de/aktuel ... f99c3eca90

A i warto wspomnieć o dzisiejszym meczu. Zarząd zadecydował, że teraz co roku będziemy rozgrywali jeden mecz, bezpłatnie, przeciwko któremuś z fanclubów Bayernu. Pomysł świetny :spoko: . W dzisiejszym meczu "zadebiutował" Ze Roberto i na przywitanie walnął bramkę :wink: poza tym tutaj ładnie jeste rozpisane jaki skład wystąpił i strzelcy bramek:

Höslwang - FC Bayern 0:13 (0:5)
FC Bayern: Kahn (46. Rensing) - Celozzi, Demichelis, Van Buyten, Lahm (46. Ribéry) - Sosa (46. Altintop), Van Bommel (46. Hummels), Zé Roberto (46. Ottl), Fürstner - Toni (46. Klose), Wagner

Zuschauer: 11.500 (ausverkauft)

Tore: 1:0 Toni, 2:0 Sosa, 3:0 Fürstner, 4:0 Zé Roberto, 5:0 Wagner, 6:0, 7:0, 8:0 Ribéry, 9:0 Klose, 10:0 Wagner, 11:0 Klose, 12:0, 13:0 Hummels

Matts znowu dwie :p Dobrze, że Ottmar daje pograć młodym m.in Celozziemu, Fürstnerowi oraz zmiennikowi dla naszych dwóch napastników - Wagnerowi. Musi być gotowy w razie czego :wink: Chciałbym aby w Liga Pokal w pierwszym składzie zagrał Matts :P ale wątpię aby Hitzfeld dał mu zagrać. Zapewne zobaczymy Buytena z Micho.
Fajnie, że teraz więcej pomocnicy strzelają, bo w zeszłym sezonie... aaa dobra mamy teraz nowy sezon i nie będziemy sie odnosić już do tej katastrofy :P
Co do meczu z FT Gern, to pragnę zauwazyć, że Luca Toni show :mike: miał udział przy pierwszych 5 bramkach, przy wszystkich zaliczył asysty :mike: a potem sam jeszcze dwie dołożył.

macie tu jeszcze linka do skrótu meczu z Gern:

http://rapidshare.com/files/41418424/fc ... c.wmv.html

a i niespodzianka :P

http://cache.gettyimages.com/xc/7527239 ... 808DAB59BC

Awatar użytkownika
Michał M
Bawarski Krzyżak

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Michał M » 09 lip 2007, 8:49

przembal pisze:Jak narazie Miro robi wrazenie 2 mecze i 5 bramek!!!
Jak tak będzie w BL, to sie będę ekscytował, ale na słabiutkich amatorów (czy nawet pół-amatorów) to po prostu obowiązek :wink:
spyrczak pisze:mam nadzieje ze jeszcze mnie ktos pamieta :roll:
No pewnie, pierwszy odpowiedziałeś na mojego pierwszego posta :spoko:
Akarin pisze:spyrczak, spoko, spoko pamiętamy, choć udzielasz się od święta ostatnio :/ :wink:
No własnie - i głownie Akarin i ja musimy podbijać temat :P
Akarin pisze:naszym fanclubem z Hoeslwang, btw wygraliśmy 13:0
Pełna nazwa tego fanklubu to "13 Hoeslwanger" - jak sądzicie, to 13:0 było w związku z tym celowe? :lol:
Akarin pisze:Co do meczu z FT Gern, to pragnę zauwazyć, że Luca Toni show :mike: miał udział przy pierwszych 5 bramkach, przy wszystkich zaliczył asysty :mike: a potem sam jeszcze dwie dołożył.
Z kolei Franck Ribery pokazywał grę w pomocy, jakiej dawno w Monachium nie oglądano - świetne akcje, podania, dryblingi itp itd :D
Czyli mamy też - Franck Ribery show :lol:

Aha, byłbym zapomniał - skoro Paragwaj odpadł juz z Copa America, to chyba w tym tygodniu transferujemy Santa Cruza :?: :P

Awatar użytkownika
spyrczak
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: spyrczak » 09 lip 2007, 10:13

Akarin pisze:spyrczak, spoko, spoko pamiętamy,
:twisted:
Akarin pisze:choć udzielasz się od święta ostatnio Confused
:roll: :evil:
Akarin pisze:Zarząd zadecydował, że teraz co roku będziemy rozgrywali jeden mecz, bezpłatnie, przeciwko któremuś z fanclubów Bayernu. Pomysł świetny Szpoko
Zdecydowanie popieram, to musi byc niezapomniane przezycie zagrac na jednej murawie ze swoimi idolami - magia ;) a poza tym, strzelic bramke Kahnowi i zobaczyc wyraz jego twarzy to musi byc: bezcenne :D
Michał M pisze:Z kolei Franck Ribery pokazywał grę w pomocy, jakiej dawno w Monachium nie oglądano - świetne akcje, podania, dryblingi itp itd Very Happy
Czyli mamy też - Franck Ribery show Laughing
Dokladnie :!: brakowalo u nas takiego zawodnika, szybki, dynamiczny i co najwazniejsze skuteczny i przy tym bardzo atrakcyjnie grajacy dla oka no po prostu strzal w sama dyche sprowadzenie Franciszka :brawo:

Chcialbym jeszcze poruszyc kwestie Sosy, przed pojawieniem sie w Monachium wiele bylo glosow ze bedzie zmiennikiem o ile nie okaze sie "niewypalem" jak dos Santos ale te pierwsze 3 mecze ktore Bayern rozegral w tych przygotowaniach pokazuja ze Jose nie przyjechal tu po to zeby byc rezerwowym co mnie bardzo cieszy bo mam nadzieje ze bedzie takim czarnym koniem jak Diego w Werderze i to jego beda zmieniac a nie on innych :P wiadomo nie byly to mecze z jakimis tuzami (nie liczac Sao Paulo) ale takie mecze sa potrzebne glownie aby sie zgrac z druzyna i badz co badz obyc z nowym min. dla Sosy stylem gry jaki panuje w Niemczech a do jakiego byl przyzwyczajony w Argentynie ;) ja mu wroze bardzo udany sezon i odpukuje kontuzje :P ;)
Michał M pisze:skoro Paragwaj odpadł juz z Copa America, to chyba w tym tygodniu transferujemy Santa Cruza Question Razz

No przydaloby sie, chyba nikt nie pozostawia sobie zludzen wlaczajac samego Roque ze nie ma on wiekszych szans na regularna gre w przyszlym sezonie i najlepsza dla niego bedzie zmiana otoczenia jezeli chce cos jeszcze osiagnac w profesjonalnej pilce a stary to on nie jest wiec jeszc ze kilka lat w pilke przed nim ;)

Jedno co zauwazylem w ostatnich szalonych tygodniach dla Bayernu zwiazanymi z transferami i co mi sie ogromnie podoba zarazem to przywiazanie do Bayernu jakie okazuja byli juz zawodnicy ;) kazdy ktory nas opuscil przed tym sezonem odszedl do klubu spoza Niemiec (nie licze Gorlitza bo po 1 to wypozyczenie a po 2 skoro wypozyczenie to rozsadnym sie wydaje aby to byl niemiecki klub i wlasnie pierwszoligowy) co motywowal przywiazaniem do Bayernu i niechecia gry przeciwko swemu ukochanemu bylemu klubowi + list Makaaya = piekne :brawo: naprawde to o czyms swiadczy jesli chodzi o atmosfere panujaca w Bayernie ;)
Ostatnio zmieniony 09 lip 2007, 11:05 przez spyrczak, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Gomez
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Gomez » 09 lip 2007, 11:01

spyrczak pisze: wiadomo nie byly to mecze z jakimis tuzami (nie liczac Santosu)
Sao Paulo :idea:

Awatar użytkownika
spyrczak
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: spyrczak » 09 lip 2007, 11:02

Sao Paulo Idea
:roll:

Awatar użytkownika
wazi
Bundesliga? To co najlepsze.

Post Wyświetl pojedynczy post autor: wazi » 09 lip 2007, 18:38

Zidane: Z chęcią zagrałbym w Bayernie

Niemcy żyją jeszcze wspomnieniami ubiegłorocznych Mistrzostw Świata, których byli gospodarzem. W związku z tym, że dokładnie rok temu odbył się pamiętny finał Włochy-Francja, którego niechlubnym bohaterem był żegnający się wówczas z futbolem, Zinedine Zidane, dziennik "Bild" przeprowadził z Francuzem rozmowę, w której pojawił się również temat Bayernu Monachium.

Kiedy dziennikarz zapytał ""Zizou", dlaczego ten nigdy nie zdecydował się na grę w niemieckiej Bundeslidze, choć występował we Francji, Włoszech i Hiszpanii, była gwiazda m.in. Juventusu Turyn i Realu Madryt, odpowiedziała: - Niestety nigdy nie otrzymałem oferty z Bayernu Monachium. Zawsze miałem ten klub na oku, podziwiam go. To prawdziwa instytucja, coś więcej niż zwykły klub. Zalicza się do czterech najlepszych drużyn w Europie razem z Manchesterem United, Realem Madryt i AC Milanem.

Szkoda, że nigdy nie ujrzeliśmy niepokornego, ale genialnego zarazem, Zidane'a w koszulce bawarskiego klubu.

Źródło: sport1.de/www.bayern.munchen.pl
Dlaczego, dlaczego on skończył karierę... :angry: :rotfl4: :płacze:

No, no nie spodziewałem sie, takiej opinii Zidane o Bayernie, ciekawie by był (jakby oczywiście kontynuował kariere), gdyby przyszedł do Bayernu w momencie kiedy wydawanie kasy na transfery przychodzi Bawarczykom tak gładko i kiedy każdy transfer jest możliwy...
Cieszy mnie niezmiernie taka opinia, najlepszego piłkarza jakiego miałem przyjemność oglądać

Ps. Chyba czas zacząć znowu pisać na forum w tym temacie, bo 5 osób piszące na zmiane o Bayernie to troszke mało, choć wtedy gdy ja sie udzielałem to pisało jeszcze mniej :wink: :D

Awatar użytkownika
Akarin
Bundesliga ToNi Liga

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Akarin » 09 lip 2007, 19:47

Kto by nie zobaczył Zidane w koszulce Bayernu... ale takie rzeczy to tylko w Erze, przynajmniej teraz. Pamieta ktos jak, w styczniu czy tam kiedyś któryś z byłych zawodników Bayernu powiedział żeby Bayern zatrudnił Zidane? Aaa, już wiem kto to powiedział, pomyliło mi się, to nie był były zawodnik Bayernu, to był Gunter Netzer (albo Berti Vogts). Ciekawie by było zobaczyć Zidane w czerwonym trykocie :wink:
ale nie zobaczę, bo przywołanie go z emerytury to rzecz niemożliwa :/
Michał M pisze:Czyli mamy też - Franck Ribery show
:P czepił się :P
Michał M pisze: to chyba w tym tygodniu transferujemy Santa Cruza
na to wychodzi, w Besiktasie mówią, że prowadzili już rozmowy z naszymi działaczami, a nasi nic nie mówią puki co :wink: pewnie w tym miesiącu go pożegnamy, płakać nie będę :wink:

Treningi w Donaueschingen zaczęte. Popatrzcie sobie jak trenują:
http://www.fcbayern.t-home.de/popups/bi ... /12382.php

Poza tym jest radosna nowina, Bastian wócił do zdrowia i teraz bedzie trenować z pełnym obciązeniem. 3 miesiące czekaliśmy, ale się doczekalismy. Powinien być kondycyjnie i nie tylko gotowy na DFB Pokal. Jego występ w Liga Pokal jest raczej wykluczony.

I jak zawsze ostatnio prezent :P , relacja z pobytu i meczu z "13 Hoeslwange".

:arrow: http://rapidshare.com/files/41888467/fc ... c.wmv.html

ODPOWIEDZ

Wróć do „Niemcy”