FC Barcelona (zbiorczy) (cz.2) - Strona 421

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.
ODPOWIEDZODP

Co wygra w przyszłym sezonie Barcelona?

1. Mistrzostwo
7
23%
2. Mistrzostwo i CdR
2
7%
3. Ligę Mistrzów
0
Brak głosów
4. CdR
2
7%
5. Mistrzostwo i Ligę Mistrzów
4
13%
6. Puchar Gampera, czyli nic :)
15
50%
Awatar użytkownika
wazza
Skład C
Skład C
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: wazza » 08 lip 2007, 22:03

Nie trzeba się za bardzo znać na Barcelonie żeby widzieć że niejaki pan Deco ma tyle charakteru i waleczności co ośmioletnia dziewczynka. Przewraca się o powietrze, bądź kępki trawy jak tylko się zbliży do niego przeciwnik, a jak jest w polu karnym to w ogóle zabawia się w chwilowy paraliż kończyn dolnych i pół godziny płaczu i wylewania żali jaki to on pokrzywdzony i dlaczego ten niedobry pan z przeciwnej drużyny go skrzywdził. No istny charyzmatyczny przywódca drużyny. Nic tylko zaszczepia swoją wolą walki i walecznością kolegów z drużyny. :lol:

Proponuję pozostawić post przedmówcy bez echa. Podobno o rzeczach oczywistych (w tym wypadku czymś oczywistym jest charakter i waleczność Deco) się nie dyskutuje tak więc post poprzednika można zakwalifikować jako marną napinkę. // Toure Yaya

Skoro o rzeczach oczywistych się nie dyskutuje to rzeczywiście możńa zakończyć temat, ponieważ rzeczą oczywistą jest aktorstwo, panienkowatość, brak charakteru i woli walki u tego bądź co bądź niezłego piłkarza. Ale skoro cenicie te cechy to proponuję zatrudnić jako kapitana Marcina Mroczka, chociaż aktorsko jest trochę gorszy od Deco, no ale młodszy to poaktorzy trochę więcej lat.

Awatar użytkownika
rkoeman
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rkoeman » 09 lip 2007, 6:00

Mass pisze:
Mentor pisze:Charakter. Charyzma, waleczność, determinacja, duże doświadczenie.

Z charakteru to najbardziej kojarzę jego wspaniałe symulowanie i płakanie po faulach. Waleczności specjalnej nie zaobserwowałem, już o charyzmie nie wspominając. Jedyne czego nie można mu w mojej opinii odmówić to pracowitości.

Być może to tylko moje wrażenie, ale bardzo dziwi mnie to, że on rzekomo taką rolę wielką odgrywa, że jest brany pod uwagę przy ustalaniu zastępcy kapitana.
Do tego pierwszy na wylocie z Barcy, te wszystkie spekulacje o odejściu...
to ze ty kojarzysz nie oznacza ze tak jest. smiem watpic, iz masz jakies wieksze pojecia na temat gry barcleony

ale sprawdze to - wytlumacz mi jakim usstawianiem grac barcelone

opisz wylacznie gre pomocy.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 09 lip 2007, 13:05

Skoro o rzeczach oczywistych się nie dyskutuje to rzeczywiście możńa zakończyć temat, ponieważ rzeczą oczywistą jest aktorstwo, panienkowatość, brak charakteru i woli walki u tego bądź co bądź niezłego piłkarza. Ale skoro cenicie te cechy to proponuję zatrudnić jako kapitana Marcina Mroczka, chociaż aktorsko jest trochę gorszy od Deco, no ale młodszy to poaktorzy trochę więcej lat.
Widzę tutaj trzy opcje:
1. Nie masz pojęcia o czym piszesz.
2. Udajesz głupiego.
3. Nie udajesz.

Powszechnie wiadomo, że Deco to bodaj najbardziej zadziorny piłkarz Barcelony. Jest dość impulsywny (niekiedy nawet za bardzo) czasem również nawet za bardzo agresywny, ale generalnie wychodzi nam to na dobre bo nikomu nie odpuszcza w środku pola, nie oddaje piłek za darmo za to potrafi je odbierać. Jego silny charakter można też zauważyć poza boiskiem a konkretnie poprzez jego wypowiedzi, które są na tyle charakterystyczne, że większość kibiców Barcelony rozpoznałaby je bez spoglądania kto jest ich autorem.

wazza pisze:proponuję zatrudnić jako kapitana Marcina Mroczka, chociaż aktorsko jest trochę gorszy od Deco, no ale młodszy to poaktorzy trochę więcej lat.
Proponuję poszukać sobie kompana do dyskusji w najbliższej piaskownicy. Łatwiej Ci będzie wykazać się wiedzą a jako, że kompan będzie młody to i przez wiele lat będziesz mógł się dowartościowywać :]

Awatar użytkownika
wazza
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: wazza » 09 lip 2007, 15:33

A ja Ci czcigodny Mentorze radzę się zająć uprawianiem ogródka a nie moderowaniem forum, bo widzę, że uważasz że jak nastukałeś xxxx postów to jesteś bardziej dojrzały, starszy, mądrzejszy i w ogóle najzajebistszy, Także gratuluję dobrego samopoczucia, chociaż poczucia humoru i umiejętności bystrej riposty już mniej. A jak chcecie popatrzeć na cechy charakteru Deco proponuję poszukać kompilacji największych nurków w piłce. Sporo tam waszego idola wyczynów. Pozdrawiam!

Skoro już jesteś taki uprzejmy to możesz jeszcze zaprezentować nam kompilację o największych nurkach z której to wyczytamy cechy charakteru Deco. Bardzo chciałbym to zobaczyć i pewnie nie tylko ja. // Mentor

Awatar użytkownika
Akarin
Bundesliga ToNi Liga
Reputacja: 45

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Akarin » 09 lip 2007, 15:45

wazza, zajebisty koleś z ciebie. I ty, fan United muwisz tutaj o upadaniu, grze aktorskiej? Przeglądnij swoje szeregi w włącz jeszcze raz mecz o 3 msc na Mundialu i tam zobaczysz coś co może cie uświadomi.
To, że Deco jest walczakiem wiedza wszyscy (ups, prawie wszyscy), niejednoktortnie przez to dostał czerowną kartkę. Ale dalej idzie na całego. Często osłabia drużynę, może i część ma mu to za złe, ale zwykle gra na całego, fakt zdarzają mu się mecze kiedy sobie "olewa" sprawę. Tych meczy nie ma jednak wiele. Poza tym jest wygadany. Dla mnie byłby to chyba najlepszy zastępca kapitana spośród zawodników Barcy :wink:

Awatar użytkownika
Janio
Boondock Saint

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Janio » 09 lip 2007, 15:50

Jakbyś jeszcze wytłumaczył związek łączący nurkowanie z cechami przywódczymi (czy nurkując nie można być jednocześnie jednym z liderów zespołu) byłbym bardzo wdzięczny... Bo IMHO takowy nie istnieje, ale zawsze warto podpytać - a nuż mnie olśnisz swoimi zdolnościami dedukcji.

Bez zadziorności Deco, jego harówki na całym boisku i wspomagania gry w destrukcji nie wyobrażam sobie funkcjonowania środka pola w Barcelonie, także jak dla mnie:
1. Puyi
2. Xavi/Deco
3. Deco/Xavi

herdek
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: herdek » 09 lip 2007, 16:09

Ja jestem młodym fanem, ale o tym, że Deco jest jednym z największych wojowników w naszej drużynie to wie chyba każdy fan. Ludzie zobaczcie sobie w PES-ie, że tam jest bardzo waleczny (możliwości), a tej gry nie robią jakieś osoby, nie mające pojęcia o futbolu, także daj spokój wazza i wróć do piaskownicy.

Dla Twojej świadomości przyjacielu z United, poszukałem ile w tym sezonie Deco dostał kartek.

W całym sezonie, Barca jako zespół, uzbierała 81 żółtych kartek i siedem czerwonych.

Co ciekawe, Deco dostał aż czternaście żółtek (co 2-3 mecz) i jeden czerwony kartonik. Zapewne to wynik jego symulacji, bo jego brak doświadczenia w tym zawodzie jest piorunująco słaby.

Teraz już mówiąc serio, jeżeli te kartki zdobywa, to chyba pokazuje, że jest na boisku i próbuje walczyć, odbierać piłki itd. Jeżeli zaś Twoim zdaniem, dostał te kartki za dyskusje lub symulacje, to [*]:)

Takie staty:

DECO - PUYOL
14 żółtych i jedna czerwona - 3 żółte i zero czerwonych.
DECO - OLEGUER
14 żółtych i jedna czerwona - 3 żółte i jedna czerwona.
DECO - MESSI
14 żółtych i jedna czerwona - 2 żółte i zero czerwonych.
DECO - ETO'O
14 żółtych i jedna czerwona - 4 żółte i zero czerwonych.

Jak chcesz jeszcze jakieś porównanie to napisz, chętnie się z Tobą podziele tymi informacjami:)

Awatar użytkownika
RóżA
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RóżA » 09 lip 2007, 16:22

herdek pisze:udzie zobaczcie sobie w PES-ie, że tam jest bardzo waleczny (możliwości), a tej gry nie robią jakieś osoby, nie mające pojęcia o futbolu,
FM-a też tworzą w miarę kompetentne osoby a jednak nie jest to najlepsze źródło wiedzy :] . Także herdek
herdek pisze:daj spokój i wróć do piaskownicy.

EOT
Ostatnio zmieniony 09 lip 2007, 16:25 przez RóżA, łącznie zmieniany 1 raz.

herdek
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: herdek » 09 lip 2007, 16:25

RóżA pisze:
herdek pisze:udzie zobaczcie sobie w PES-ie, że tam jest bardzo waleczny (możliwości), a tej gry nie robią jakieś osoby, nie mające pojęcia o futbolu,
FM-a też tworzą w miarę kompetentne osoby a jednak nie jest to najlepsze źródło :] . Także herdek

Masz racje, ale patrz przykład Adu: W CM-ach i FM-ach wspaniałe możliwości i widzisz, co teraz robi na U-20. Także widzisz, ktoś miał pojęcie o jego możliwościach i atutach. Poza tym o wiele ciężej jest określić Adu, którego rzadko widzimy w telewizjach w porównaniu do Deco, którego to nawet przeciętny kibic nazwie jednym z waleczniejszych zawodników.

1.PUYOL
2.DECO
3.XAVI/VALDES (ew.)

Awatar użytkownika
RóżA
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RóżA » 09 lip 2007, 16:28

herdek pisze:Masz racje, ale patrz przykład Adu: W CM-ach i FM-ach wspaniałe możliwości i widzisz, co teraz robi na U-20. Także widzisz, ktoś miał pojęcie o jego możliwościach i atutach. Poza tym o wiele ciężej jest określić Adu, którego rzadko widzimy w telewizjach w porównaniu do Deco, którego to nawet przeciętny kibic nazwie jednym z waleczniejszych zawodników.
Jeżeli naprawdę uznajesz FM-a czy też PES-a za źródło swojej wiedzy piłkarskiej to chyba nie mam z kim (i o czym) tutaj dyskutować.

Idę pograć jeszcze w FIFE. Może i tam znajdę jakiś super-mega-ekstra-talent.

herdek
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: herdek » 09 lip 2007, 16:31

Nie, nei kieruję się tym, ale podałem tylko przykład. Zauważ, że w kolejnym przykładzie kierowałem się już źrodłami piłkarskimi..:)

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2405
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 09 lip 2007, 16:33

herdek - Niektóre FM'y może i w miarę trafnie dobierają umiejętności graczy (tych najlepszych przeważnie), ale też wiele współczynników jest dobierane losowo, także wiesz :P Nie można na podstawie FM'a czy innego PES'a oceniać graczy bo to naraża Cię na śmieszność. Jedynie obserwacja danego piłkarza w akcji może wyrobić opinię jakie ktoś ma umiejętności i charakter.

herdek
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: herdek » 09 lip 2007, 16:34

Rozumiem, ale patrz..dałem przyklad PES-a, a kolejną część posta kierowałem się umiejętnościami piłkarza i statystykami. Oczywiście Mentor nie darzy mnie sympatią i wiesz;d

Awatar użytkownika
wazza
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: wazza » 09 lip 2007, 16:35

Po pierwsze, to że ktoś dostaje dużo kartek nie znaczy, że nie jest symulantem i aktorem. Nie widzę związku między jednym a drugim. Drogba jest chyba największym nurkiem wszechczasów w Anglii i dostał 9 żółtych kartek w sezonie. Idąc w drugą stronę Robbie Savage, który ma na swoim koncie parę połamanych nóg przeciwników nigdy nawet nie dostał czerwonej kartki. Także nie ma tu reguły.

Po drugie nurkowanie, moim zdaniem, ma ogromny wpływ na to czy można być kapitanem, czy nie. Kapitan powinien walczyć o każdą piłkę, pokazywać kolegom z drużyny że zawsze się gra do końca, ma być wzorem dla młodych piłkarzy z zespołu i pokazywać że oszustwo nie jest sposobem na wygrywanie, a jedynie ciężka praca można coś osiągnąć. No ale jak takie są dziś wzorce zachowania się na boisku i wy zamiast się wstydzić za to co robi wasz piłkarz, bagatelizujecie to, to OK. Dzięki temu tak dziś wygląda piłka na świecie, a w Hiszpanii czy Portugalii to już wręcz jak w wojsku "padnij, powstań".

Po trzecie to mi było na mundialu strasznie wstyd za C. Ronaldo że jest piłkarzem ManU i chciałem żeby odszedł za to jak się tam zachowywał (symulanctwo), na szczęście Ferguson tępi stopniowo te głupie i haniebne zachowania Ronaldo i widać że jego gra sporo na tym zyskuje. Nie jest to jednak łatwe bo południowcy chyba mają to we krwi, a trenerzy reprezentacji chyba nagradzają i kształtują takie postawy, bo dla nich liczy się tylko wynik. No a poza tym nikt chyba z fanów United nie wspomniał nigdy żeby zrobić kapitanem Ronaldo czy nawet piątym zastępcą.

A na zakończenie jest mi wszystko jedno kto będzie kapitanem czy osiemnastym jego zastępcą w Barcelonie, po prostu wskazałem na cechy których nie lubię w piłce i osoby z tymi cechami, nawet pomimo innych pozytywnych, nie powinny być pierwszymi w szeregu i wzorami do naśladowania dla kolegów. A że w Barcelonie jest deficyt osób które można by stawiać za wzór pod względem charakteru, waleczności, oddania i zaangażowania to wysuwacie takie kandydatury jak ta. Dobrze że chociaż jeden Puyol wam się uchował, bo on akurat spełnia cechy jakie powinien mieć dobry kapitan w zupełności. Powiedziałem co miałem do powiedzenia. Na ten temat nie chce mi się już rozmawiać dłużej, gdyż chyba nie jest aż tak ważny. Pozdrawiam!

Herdek piach Ci się z butów wysypał przy tych wywodach o FM i PES -> [']

Savage w ostatnich latach dostał co najmniej 2 czerwone kartki w lidze // fieldy

Edit: Właśnie zobaczyłem, że się troche zapędziłem, ale pierwszą w lidze(i zarazem ostatnią) dostał rok temu i to za dwie żółte (jak pisały serwisy obie wątpliwe). Koleś ma 33 lata i "nogi łamie" już od paru ładnych lat, więc to i tak ładny wynik.
Ostatnio zmieniony 09 lip 2007, 17:07 przez wazza, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
rkoeman
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rkoeman » 09 lip 2007, 17:01

savage nigdy nie zlamal nikomu nogi ani kosci

taki szczegol

tobie tez wiec zadam pytanie wazza - jak gra pomoc barcy w jej ustawieniu i jakie role ma kazdy z pomocnikow na boisku

prosze opisz to dokladnie bo nie wiem czy jest sens dyskusji z toba - jezeli nie wiesz znaczy ze nie masz pojecia o grze tej druzyny, ergo nie wiesz co piszesz

choc to ze nie wiesz to raczej pewne

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”