franz pisze:Chyba sie mylisz albo mi się cos pomyliło. Bo wydaje mi sie, że JKM nie odgrywa w UPR już tak duzej roli jak kiedys. Teraz u sterów jest Wojciech Popiela aktualny prezes UPR. JKM nie ma nawet chyba w prezydium ani w radzi głównej.
kostek pisze:JKM już UPRem nie steruje.
Popiela jest i co z tego? Był też w moim przekonaniu polityk dużo lepszy od Popieli na tym stanowisku - Wojtera i co? Taki legalista, karnista i ogólnie człowiek ubóstwiający prawo jak JKM obalił władzę w UPR. Z racji, że wierzę w intelekt tak JKM jak i Michalczyka to pewnie znaleźli jakiś kruczek. Więc przez analogią do okresu Wojtery stwierdzam, że UPR tak czy inaczej kieruje JKM. Kolejna kwestia - rola Najwyższego Czasu i wydawnictwa, którym kieruje JKM w finansowaniu UPR czy to pośrednio czy bezpośrednio. Kolejnym aspektem jest to, że to JKM w dużej mierze stworzył ideologią - liberalny - konserwatyzm niezgodny z duchem liberalnych konserwatysów, zwany przez ludzi dużo bieglejszych niż ja w Historii Doktryn Politycznych, korwinizmem. Podsumowując ten wątek wypowiedzi, nikt mnie nie przekona, że JKM nie trzęsie UPR, że nie siedzi w fotelu kierowcy to inna kwestia, prowadzi to auto z tylnego siedzenia, w moim odczuciu nigdy go nie poprowadzi na autostradę, zawsze będzie jeździł po polnych drogach.
kostek pisze:Jeżeli Pitera ma podobne zdanie to tylko umacnia moje zdanie na temat dzisiejszych wydarzeń. Ja w dalszym ciągu ją cenię, nie uważam, żeby taka hipoteza mogła zdeprecjonować jej wartość w Twoich oczach
Może, nie dyskredytuje całkiem Pitery, tylko jak ktoś się zgrywa na alfe i omegę (niestety częsta maniera w PO, pamiętam jak Gilowska została wysłana do debaty o karze śmierci, tam profesor, karnista zmiótł ją z powierzchni ziemi) to nie powinien mówić, np. że Żydzi to rasa, ganiąc antysemityzm. Nie przekonuje mnie ta teza i już.
Na dzień dzisiejszy rozwala. Jeśli potem trzeba będzie na nowo z Lepperem (co oczywiście nie jest wykluczone, w momencie nie udowodnienia winy) to trzeba będzie coś Lepperowi oddać. A On też nie jest w ciemię bity, w ramach rekompensaty będzie czegoś chciał i to nie mało. Jak dla mnie to za duża cena w stosunku do tego co powiedział Rydzyk.Poczekamy, zobaczymy.
kostek pisze:To fakt. Aczkolwiek nikomu nic nie zostało jeszcze udowodnione. Lepper wiadomo jakim człowiekiem jest, ale chyba zgodzisz się, że mimo wszystko trudno uwierzyć, że żądał on mln łapówki?
No nie wiem, kwestia subiektywna. Na pewno nie jest za głupi na branie łapówek.
kostek pisze:Ponadto PR PiSu jest zdecydowanie najbardziej skuteczny i tu już pomijam czy jest on czarny czy inny Laughing
Wiadomo, że najskuteczniejszy. Mało kto wygrał by (utrzymał to co ma PiS) w obliczu tak zmasowanej i często ślepej krytyki.
Odniosę się do tych kaset:
1. Jak bezdomny powiedział, co powiedział to każdy bagatelizował jego słowa. Dzisiaj Chlebowski (kolejny którego cenię, nawet bardzo), że to co powiedział Rydzyk jest jeszcze gorsze niż to co zrobił Hubert czy jak mu tam było.
2. Ja się wsłuchuję, czytam to co opublikowało Wprost i jakoś mnie to nie rusza zbytnio. Było wiadomo mniej więcej co myśli Rydzyk, nagle jak ktoś to nagrał to wielki szok.
3. Jestem na studiach, które wymuszają komentowanie rzeczywistości. Jakbym się czepiał to można by było kilku wykładowców pociągnąć do odpowiedzialności, że niby obrazili głowę państwa. Oczywiście zachowując wszelkie proporcje to jest jakaś analogia. Tyle, że moim wykładowcy są na pewno dużo bardziej kompetentni.