Ogólna dyskusja o polityce

Awatar użytkownika
Michał M
Bawarski Krzyżak
Reputacja: 177

Post autor: Michał M » 10 lip 2007, 13:43

Dobra, wsadzę kij w to mrowisko :]
Tymon Jagła (Deco_10) pisze:jaka to wielka różnica następuje miedzy Platforma i partia Kaczorow.
Może i wielkiej róznicy nie będzie :wink: Ale, Drogi Krajanie (w końcu jesteśmy z tego samego miasta), przedstaw mi proszę jakie to różnice (poza nazwą, której w końcu wielu nie chce uznawać - ja też nie) były między Państwem rządzonym przez komunistę Millera a mieniącego się naprawcą RP Kaczora? Zwłaszcza w kontekście afer z udziałem rządzących i obsadzania wszelkich (dosłownie, nawet tych najniższych) stołków swoimi ludźmi, w myśl zasady "mierny, bierny, ale wierny" (powodując często wyrzucanie nie tylko partyjniaków z SLD ale też bezstronnych fachowców) :?: A później wykorzystywania profitów z tejże władzy płynących?

Nie wiem, z czego to tak naprawdę wszystko wynika. Może to władza tak działa na ludzi? :think: W każdym razie w przyszłości życzyłbym sobie rządzących (niezaleznie z której strony), którzy skupialiby swoją uwagę na Państwie a nie na własnych korzyściach czy rozgrywkach (typu tzw. lustracja) :!:

Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”