Wstaje sobie rano na fajny górski etap, trochę przytłoczony wczorajszymi wydarzeniami o tanim Vinie ale jednak staram się o tym zapomnieć czego nie pozwalają mi komentatorzy ale w końcu od tego oni są aby komentować, no to słucham ich jednym uchem i skupiam sie na przebiegu etapu. No i oglądam a na końcu jaram się że wygrał Rasmussen - mój faworyt w tegorocznym TdF, szukam jakiejś fajnej fotki Duńczyka żeby wkleić na forum czego nie znajduję a później (chyba później bo już się w tym gubię) wycofuje sie Cofidis bo u nich w teamie znajduje się kolejny koksownik a teraz to...
Niby nie ma oświadczenia ze Rasmussen stosował doping no ale coś w tym zapewne jest. Grupa też się popisała bo przecież wiedziała (wiedziała?, taa musiała wiedzieć) że unika kontroli i zataja miejsce swoich przygotowań. To kuwa mogli wszystkich o tym poinformować i nie zgłaszać kuczaka do TdF. I nie byłoby tego całego cyrku
Na środowym etapie terroryści organizacji Euskadi a Askatasuna (Kraj Basków i Wolność) podłożyli wzdłuż trasy Touru dwa małe ładunki wybuchowe, które eksplodowały w północnej Hiszpanii, w prowincji Navarra, niedaleko miejscowości Belagua. Dwie godziny przed eksplozją policja otrzymała anonimowy telefon od mężczyzny podającego się za członka ETA, który ostrzegł o bombach.
Czyli jednak ładunki wybuchły
Po aferze dopingowej wokół Alexandre Vinokourova i wycofaniu się zespołu Astana z tegorocznego Tour de France, szwajcarski producent rowerów BMC, na którego maszynach ścigają się zawodnicy kazaskiej drużyny, zastanawia się nad zakończeniem współpracy z teamem managera Marca Bivera.
-Jestem wstrząśnięty i zarazem zawiedziony -powiedział właściciel BMC, Andy Rihs, który przez siedem lat był głównym sponsorem ekipy Phonak, zanim ta, z powodu licznych afer dopingowych, na zawsze nie pożegnała się z zawodowym peletonem.
Andreas Georgiadis, przedstawiciel ISH (International Sport Holding AG), działu sportowego BMC, oznajmił: -Chcemy dawać naszym sportowcom najlepszy materiał, lecz z dopingiem nie chcemy mieć nic wspólnego...
Oby

Edyta (niedługo wyjdzie na jaw że i ona się koksuje
Niech jakiś mod zmieni nazwę tematu na 'Dno i metry mułu'