Kto wygra Premiership w sezonie 2007/2008 ?

Awatar użytkownika
muszeq
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0

Post autor: muszeq » 06 sie 2007, 20:08

Dobra napiszę coś w końcu.
Jako kibic (i nie tylko) United na pierwszym miejscu typuję:
1. Manchester United.
Sądzę, że kadra, którą Ferguson teraz posiada jest znacznie mocniejsza niż ta w poprzednim sezonie. Chelsea nie wzmocniła się wystarczająco moim zdaniem. Nareszcie w drużynie jest po kilku dobrych zawodników na każdą pozycję. Hargreaves jest niesamowity, a przyjście Teveza, Andersona i Naniego wprowadzi sporo świeżej krwi w ofensywne poczynania. Obrona jest w nienajlepszej formie to prawda, ale siła ofensywna będzie ogromna. Daję większe szanse United niż Chelsea, bo możliwe, że to początek sezonu zadecyduje o mistrzostwie. W szeregach The Blues jest mnóstwo kontuzji już na początku, więc może im się tak dobrze nie wieść. Osobiście uważam, że początek sezonu może być kluczowy.
2. Chelsea Londyn.
Myślę, że to ta dwójka drużyn powalczy o mistrzostwo zostawiając resztę daleko za sobą. Chelsea moim zdaniem powalczy o mistrzostwo z United, a reszta kandydatów nie włączy się do walki. Skład wygląda dobrze. Nie pozbyli się nikogo znaczącego, są zgrani, jak co roku będą bardzo groźni. Każda pozycja wspaniale obsadzona.
3. Arsenal Londyn.
Jak dla mnie to jest drużyna dużo lepsza od Liverpoolu. Wygrali chyba wszystkie sparingi. Skład wygląda dobrze. Wenger tworzy tu ciekawy zespół, który z roku na rok będzie coraz bardziej zgrany. Co prawda moim zdaniem obrona nie wygląda najlepiej, ale Arsenal gra bardzo ładną piłkę, a jak dołożyć do tego jeszcze skuteczność to będzie to bardzo mocna ekipa. Myślę, że odejście Henry'ego nie będzie miało dużego znaczenia, bo już w poprzednim sezonie nie grał zbyt często.
4. Liverpool.
Jak dla nie będą zbyt mocni. Zawsze słabi w Premiership. Niektórzy uważają, że po dotychczasowych transferach będą bardzo mocni. Poza Torresem, który jest świetnym napastnikiem nie widzę tu dobrych transferów. Bo dla mnie ten cały Babel to jedna wielka głupota. Zawodnik, który nie łapał się do podstawowego składu Ajaxu. Reszty transferów nie będę komentował. Pełno tu przeróżnych latynosów, itp. Moim zdaniem nie będą sie liczyć w walce o mistrzostwo, co najwyżej o trzecią lokatę powalczą z Arsenalem.
5. Tottenham/Portsmouth.
Tottenham to wiadomo, świetna ekipa, mnóstwo ciekawych zawodników. Jednak na wielką czwórkę to za mało. Przynajmniej na razie. Co do Portsmouth to uważam, że mogą być czarnym koniem. Z roku na rok tworzy sie tu coraz lepsza ekipa. Znakomity atak z Nugentem, Utaką, Lua Lua i Kanu (?). Coś czuję, że moga namieszać.

Wróć do „Anglia”