Mentor pisze:Zresztą jestem absolutnie przekonany, że podczas sezonu Toure udowodni swoją wyższość nad Thiago w każdym elemencie.
Oby tak było...
Dzisiaj odbyło sie drugie spotkanie Barcelony w Azjii. Kolejne zwyciestwo, choć gra troche gorsza niż ta w ostatnim spotkaniu. Poraz kolejny podobała mi sie współpraca Giovaniego, czy to z Ronaldinho czy Eto'o. Widać, że szukaja siebie i lubia ze soba grać, a wyglada to naprawde dobrze. Zabrakło troche skuteczności troche duzo spalonych, choc pewnie spora cześc ich była błednie odgwizdana. Przeciwnicy mieli chyba najwiecej swobody ze wszystkich w dotychczasowych sparingach. Oddawali groźne strzały za pola karnego i zmusili kilka razy i Valdesa i Jorquere do wysiłku. Ogolnie Barca nie miala dzisiaj ogromnej sowbody, ale to tylko sparing.
Troche nie podoba mi sie narazie współpraca Henryego z nwoymi kolegami, o ile Giovaniemu wychodzi to naprawde świetnie o tyle Thierry mimo, że jest zawodnikiem klasy światowej sporo bedzie musiał przejść treningow zanim złapie odpowiedni rytm i współprace na boisku z Brazylijczykiem i Kameruńczykiem. Nawet z Ronim to wyglada przyzwoicie, ale z Czarna Perła jest słabo i to chyba poraz drugi z rzedu.
...
Hristo podobno chce 3 Katalończyków. Maxiego kupić(oby sie poszczęściło i nie była to plota) oraz wypożyczyć Bojana i Giovaniego. Powoli chyba chce aby Bojan został wypożyczony nawet do Segunda, ale w żadnym razie nie wypożyczać dos Santosa, bedzie z niego miała Barca pożytek i to nawet w tym sezonie. Bedzie wg. mnie świetnym zmiennikiem zarowna dla Messiego jak i Ronaldinho.