Juventus cz.2 (zbiorczy) - Strona 138

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Które miejsce zajmie Juventus w lidze?

1
7
35%
2
5
25%
3
1
5%
4
3
15%
Poniżej 4
4
20%
Awatar użytkownika
maestro
Podwójne standardy
Reputacja: 174
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maestro » 15 sie 2007, 12:05

No i jesteśmy po Tim :] Co można powiedzieć... nadal widać w grze kilka mankamentów. Mianowicie doprowadzające mnie do szału długie podania z pominięciem linii pomocy :maruda: Wciąż głupie straty piłki, niedokładne podania... Ostatnio chwaliłem Almirona i wciąż uważam go za naprawdę niezłego gracza, jednak wczoraj grał on zdecydowanie za mało ofensywnie! Cofał się, mało się angażował akcje ofensywne. Brakowało prostopadłych podań od niego, może ze 2 takie zagrał w meczu z Milanem i od razu było groźnie. A tak tylko przegrywał na boki, nie szukał strzałów z dystansu, a to przecież jego najgroźniejsza broń... Tak jakby się bał wziąć na siebie ciężar gry, a to przecież on ma dzielić i rządzić w środku pomocy. Cieszy mnie fakt, że wypadliśmy dosyć wyrównanie na tle mediolańskich klubów, ale i widać było, że to tylko mecz towarzyski. Nie było tego zaangażowania, boiskowej agresji, za to mieliśmy dużo ostrożności, grę na pół gwizdka i wielu rezerwowych. Iaquinta co najmniej 2x mógł rozstrzygnąć losy pojedynku z Interem ale... :?

Teraz troche pozytywów. Tworzyliśmy akcje i mieliśmy sytuacje. Kilka łądnych zagrań Palladino, zupełnie bez kompleksów przed Mistrzami Europy :] W zasadzie tylko jeden poważny błąd obrony, kiedy to Molinaro zaspał przy pułapce offsideowej i Gila pokonał Buffona. Bardzo pozytywnie Chiellini. Poza tym naprawdę dobrze wypadła para Andrade - Criscito. Szczególnie ten drugi :] Wbrew pozorom cieszę się, że Criscito strzelał tego karnego i cieszę się nawet, że to włąśnie on nie trafił. Może to dziwne ale w przyszłości zaprocentuje IMHO. Teoretycznie wina za porażke spada na niego ale jest to cholernie cenne doświadczenie dla niego, bo musi nauczyć się radzić sobie z dużą presją i jeszcze większą odpowiedzialnością w dużo ważniejszych meczach. Troche się poobwinia ale na dobre mu wyjdzie i myśle nawet, że wystawienie Criscito do karnych mogło być celowym posunięciem Ranieriego. Pozostaje jedynie mały niedosyt, że nie udało nam się zdobyć gola z akcji... ale po wczorajszych meczach jestem zadowolony :)

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!
Reputacja: 621

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 15 sie 2007, 12:26

Maestro dokładnie jeśli można wymieniać jakieś słabsze strony to chyba tylko tą mało kreatywną grę środka pomocy bo nasze akcje sprowadzamy się do zasypywania pola karnego wywali dośrodkowaniami, które w dodatku były często mało precyzyjne i z kiepskich pozycji (najlepiej na skrzydle potrafił wejść z szybką akcją Molinaro za co trzeba go pochwalić) ale jak będzie Tiago (bo przecież to bardzo kreatywny piłkarz) i Almiron będzie miał lepszy dzień (lub jeśli dostanie od Ranieriego mniej asekuracyjne założenia taktyczne) powinno być dobrze.
Cieszy gra pary Andrade Criscito. Z początku myślałem że Criscito może sobie nie pordzić z napastnikami Interu czy Milanu (a głównie Adriano i Gilardino bo są bardzo silni i sprawni fizyczcznie), ale Domenico nie popełnił żadnych błędów i był naszym pewnym punktem i teraz jestem już pewien że wzmocnienia do środka obrony nie są nam specjalnie potrzebne

Czekać tylko aż będzie w zespole już Camoranesi i Marchionni (szkoda że znowu dopadła go długa kontuzja na początku sezonu) bo nam ich brakuje...

Awatar użytkownika
arek_ahig
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 249

Post Wyświetl pojedynczy post autor: arek_ahig » 15 sie 2007, 18:07

Nasze młode chłopaczki nieźle pocisnęli dzisiaj Inter :D Co prawda tamci nie wykorzystali karnego, ale przez większość meczu nie istnieli. Równie dobrze mogło się skończyc na więcej aniżeli 2 bramkach. Juve dzieliło i rządziło na boisku. Teraz tylko niech dorosła drużyna bierze z nich przykład i będzie cacy :D

Awatar użytkownika
Ludi
Imitacja forumowicza
Imitacja forumowicza
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ludi » 16 sie 2007, 18:21

Z kim Juve gra na inaugurację Serie A?

Awatar użytkownika
ossy
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ossy » 16 sie 2007, 18:32

Z Livorno.

Ranieri powolal juz zaodnikow na jutrzejszy mecz, brakuje troche podstawowych zawodnikow, ale jakos trzeba bedzie sobie poradzic.

Jutro tez nasze mlode zebry graja polfinalowy mecz z Milanem w Champions youth cup

Arek, niestety nie
Ostatnio zmieniony 17 sie 2007, 0:34 przez ossy, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
arek_ahig
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: arek_ahig » 16 sie 2007, 22:52

ossy pisze:utro tez nasze mlode zebry graja polfinalowy mecz z Milanem w Champions youth cup
A orientujesz się może gdzie można obejrzeć ten mecz? Z tego co wiem to eurosport ma zamiar puscic tylko godzinną retransmisję :/

Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker
Reputacja: 6613

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 17 sie 2007, 1:26

Mecze trwają o ile się nie mylę 2x po 35 minut, tak mi się coś obiło o uszy. Jak mowie źle niech mnie ktoś poprawi.

Awatar użytkownika
arek_ahig
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: arek_ahig » 17 sie 2007, 13:18

Boromir pisze:Mecze trwają o ile się nie mylę 2x po 35 minut, tak mi się coś obiło o uszy. Jak mowie źle niech mnie ktoś poprawi.
Dobrze prawisz, ale to i tak nie zmienia faktu, że na eurosporcie będzie tylko obszerna retransmisja :/

Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 17 sie 2007, 14:29

Z tego co wiem to eurosport ma zamiar puscic tylko godzinną retransmisję
Trochę mnie to zmyliło, myślałem, że ubolewasz nad długością retransmisji...
Oglądałem mecz z Barcą i kilka innych meczy i muszę przyznać, że mnie normalnie nudziły. Od czasu do czasu jakaś składna akcja, a tak walka w środku pola, kopanina. To nie dla mnie.

Awatar użytkownika
arek_ahig
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: arek_ahig » 17 sie 2007, 17:56

No to pojechalim Inter, pojechalim Milan... :D Wracają stare dobre czasy. Teraz tylko czekać, żeby i dorosła drużyna odzyskała należne im miejsce. Myślę, że można już uciąć wszelkie dyskusje, która drużyna we Włoszech ma najzdolniejszą młodzież. Wszystko jest chyba jasne. Dla wątpiących, nie jest to z pewnością zespół z Mediolanu... :D

Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 17 sie 2007, 18:56

Myślę, że można już uciąć wszelkie dyskusje, która drużyna we Włoszech ma najzdolniejszą młodzież
Święte słowa, święte słowa... I nie tylko we Włoszech ale także na kontynencie (Manchester leży na wyspie :P )...

Juvek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Juvek » 19 sie 2007, 8:37

Dzisiaj rozwalimy Manu :D

Awatar użytkownika
maciek_88
Moderator
Moderator
Reputacja: 786

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maciek_88 » 21 sie 2007, 16:58

No i nie rozwaliliśmy... 0:1 w plecy niestety.

Strona główna umieściła numery zawodników na nowy sezon. Największą niespodzianką jest zmiana numeru Camora, który od początku swojej przygody w Turynie miał 16, teraz będzie miał 8. Oby nawiązał do osiągnięc Grande Antonio.

1 Buffon
2 Birindelli
3 Chiellini
4 Almiron
5 Zebina
6 Zanetti
7 Salihamidzić
8 Camoranesi
9 Iaquinta
10 Del Piero
11 Nedved
12 Belardi
14 Andrade
17 Trezeguet
18 Boumsong
19 Criscito
20 Palladino
21 Grygera
23 Nocerino
24 Olivera
25 Zalayeta
26 Blasi
28 Molinaro
30 Tiago
31 Novembre
32 Marchionni
33 Legrottaglie

Warto wspomniec, że jutro gramy sparing z Biellese. Nie byłoby w tym nic ekscytującego, gdyby nie fakt, że zaprezentowane zostaną stroje na sezon 2007/2008. Wg nieoficjalnych źródeł ma to wyglądac tak:

Obrazek

Nie rozumiem za bardzo czerwonych wstawek i numerów, bo takie podobno mają byc. W sezonach 98/99 i 99/00 były czerwone numery z tyłu i wyglądało to... sami zobaczcie
Obrazek Obrazek

Ale jutro będziemy mądrzejsi.

Awatar użytkownika
Sawyer
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 816

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sawyer » 21 sie 2007, 17:07

Widzialem skan z kalendarza na nowy sezon i tam jest wiecej paskow na koszulkach, mam nadzieje, ze bedzie ich chociaz tyle jak na koszulkach 98/99 ... bylo by idealnie. Czerwone numery i nazwiska :roll: Mi sie podoba 8)

Awatar użytkownika
Snipp_
Bianconeri
Reputacja: 3

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Snipp_ » 21 sie 2007, 17:30

Koszulki są dobre, czerwone wstawki mi się nawet podobają. Tylko to logo sponsora...
Zreszta - gdybym był Interistą to za darmo bym koszulki nie wziął :].

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”