Primera Division (La Liga) - Strona 5

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.
ODPOWIEDZODP
Awatar użytkownika
Axel Hammond
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Axel Hammond » 15 sty 2005, 17:47

Primera Division to wyjątkowo przeciętna liga. Wystarczy popatrzeć, jak żenująco prezentują się defensywy poszczególnych klubów. Od kilku lat w czołówce są wciąż te same ekipy: Barcelona, valencia, Deportivo i Real. Nikt nie może się zbliżyć do ich poziom. Kiszą się one we własnym sosie, a potem hańbią dobre imię kraju w lidze mistrzów. Wszyscy pamiętamy dwukrotną kompromitację Valencii w meczach z Werderem, 0:3 Realu w Leverkusen, a także 0 (zero!!!) goli strzelonych przez Deportivo w fazie grupowej no i oczywiście hańbę, jaką okrył się mecz Barcelony w Doniecku. Skoro czołówka hiszpańska nie radzi sobie z drużynami z Niemiec, a także z Ukrany, to o czym my w ogóle mówimy. Najlepsi strzelcy to drwal Eto'o i opasły grubas Ronaldo, który na treningach podjada BigMaki w liczbie hurtowej. Gole jakie padają, to typowe zejścia piłki z nogi, nie uwierzę w to, że ktoś może chceić strzelić bombę w okienko z 30 metrów. Kolejnym argumentem jest to, że zawsze w tej lidze królowali beznadziejni Polacy: Kowalczyk, Urban, Ziober... Brak słów. Najbardziej szkoda mi fantastycznych kibiców, którzy muszą być raczeni tym badziewiem.

Awatar użytkownika
Kotek
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kotek » 15 sty 2005, 17:50

Axel Hammond pisze:Primera Division to wyjątkowo przeciętna liga. Wystarczy popatrzeć, jak żenująco prezentują się defensywy poszczególnych klubów. Od kilku lat w czołówce są wciąż te same ekipy: Barcelona, valencia, Deportivo i Real. Nikt nie może się zbliżyć do ich poziom. Kiszą się one we własnym sosie, a potem hańbią dobre imię kraju w lidze mistrzów. Wszyscy pamiętamy dwukrotną kompromitację Valencii w meczach z Werderem, 0:3 Realu w Leverkusen, a także 0 (zero!!!) goli strzelonych przez Deportivo w fazie grupowej no i oczywiście hańbę, jaką okrył się mecz Barcelony w Doniecku. Skoro czołówka hiszpańska nie radzi sobie z drużynami z Niemiec, a także z Ukrany, to o czym my w ogóle mówimy. Najlepsi strzelcy to drwal Eto'o i opasły grubas Ronaldo, który na treningach podjada BigMaki w liczbie hurtowej. Gole jakie padają, to typowe zejścia piłki z nogi, nie uwierzę w to, że ktoś może chceić strzelić bombę w okienko z 30 metrów. Kolejnym argumentem jest to, że zawsze w tej lidze królowali beznadziejni Polacy: Kowalczyk, Urban, Ziober... Brak słów. Najbardziej szkoda mi fantastycznych kibiców, którzy muszą być raczeni tym badziewiem.
Im więcej czytam Twoich wypowiedzi tym mam lepszy humor. Ligue 1 jest beznadziejna, Bundesliga słaba, a Primera Division... Twoją opinię mamy wyżej. Cały czas nasuwa mi się pytanie: co Ci się w takim razie podoba? Polska ekstraklasa? ukraińska? rosyjska? :wink:

Handsome Boy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Handsome Boy » 15 sty 2005, 18:03

Axel Hammond pisze: Najlepsi strzelcy to drwal Eto'o
Axel Hammond pisze: którzy muszą być raczeni tym badziewiem.
te dwa fragmenty mnie osobiscie najbardziej rozsmieszyly, a was??
bez kitu axel kupa smiechu.

a tak powaznie to jest cos co ci sie podoba?? jakas liga moze jest mocna, jakis pilkarz dobry, moze jakas druzyna niezla??

peace

Awatar użytkownika
Kotek
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kotek » 15 sty 2005, 18:19

zawdi pisze:a tak powaznie to jest cos co ci sie podoba?? jakas liga moze jest mocna, jakis pilkarz dobry, moze jakas druzyna niezla??
Liga? Drużyna? Nie wymagaj tak wiele 8) Niech będzie tylko piłkarz :wink:

Awatar użytkownika
Matys90
Skład B
Skład B
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Matys90 » 15 sty 2005, 18:44

oj mi się zdaje że ten Axel specjalnie pisze takie posty żeby zwrucić uwage na to jaką ma słabą wiedze o piłce. :lol: :lol:

Awatar użytkownika
olek j
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: olek j » 18 sty 2005, 13:48

Matys90 pisze:oj mi się zdaje że ten Axel specjalnie pisze takie posty żeby zwrucić uwage na to jaką ma słabą wiedze o piłce. :lol: :lol:
wwiedze na temat piłki to Axel ma dużą
Axel Hammond pisze:w tej lidze królowali beznadziejni Polacy: Kowalczyk, Urban, Ziober...
Co Matys90 wiedziałeś że tacy piłkarze grali w Primera Division :?:

Axel pisałeś że mieszkasz/mieszkałeś w Hoalndii, lubisz Ajax lub jakis inny holenderski klub :?:

Awatar użytkownika
Nurni Flowenol
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Nurni Flowenol » 18 sty 2005, 14:24

:arrow: Eto'o drwal buaahahahaha. Widać Axel, że mieszkasz w Holandii.

j.w.

Lampo
Skład C
Skład C
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Lampo » 27 sty 2005, 23:47

NAJLEPSZA LIGA TO ANGIELSKA!! :!: :!:

Awatar użytkownika
qczak
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: qczak » 27 sty 2005, 23:52

Lampo pisze:NAJLEPSZA LIGA TO ANGIELSKA!! :!: :!:
ale posta żeś dowalił, normalnie przekonałeś mnie, od jutra kibicuję Czelsi, albo nie Liverpoolovi, holera sam już nie wiem :? NOWACZEK doradź mi komu kibicować :lol:

Awatar użytkownika
pulsar83
Trampkarz
Trampkarz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: pulsar83 » 16 mar 2005, 19:24

Co to za Axel?? jemu sie nic nie podoba a chyba trafil na to forum przypadkiem bo tak naprawde chcial gadac o boxie albo golfie, nie wiem, ale on chyba nie wie ze tu sie o pilce noznej pisze.

mobius
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mobius » 18 mar 2005, 22:34

Axel Hammond pisze:Primera Division to wyjątkowo przeciętna liga. Wystarczy popatrzeć, jak żenująco prezentują się defensywy poszczególnych klubów. Od kilku lat w czołówce są wciąż te same ekipy: Barcelona, valencia, Deportivo i Real. Nikt nie może się zbliżyć do ich poziom. Kiszą się one we własnym sosie, a potem hańbią dobre imię kraju w lidze mistrzów. Wszyscy pamiętamy dwukrotną kompromitację Valencii w meczach z Werderem, 0:3 Realu w Leverkusen, a także 0 (zero!!!) goli strzelonych przez Deportivo w fazie grupowej no i oczywiście hańbę, jaką okrył się mecz Barcelony w Doniecku. Skoro czołówka hiszpańska nie radzi sobie z drużynami z Niemiec, a także z Ukrany, to o czym my w ogóle mówimy. Najlepsi strzelcy to drwal Eto'o i opasły grubas Ronaldo, który na treningach podjada BigMaki w liczbie hurtowej. Gole jakie padają, to typowe zejścia piłki z nogi, nie uwierzę w to, że ktoś może chceić strzelić bombę w okienko z 30 metrów. Kolejnym argumentem jest to, że zawsze w tej lidze królowali beznadziejni Polacy: Kowalczyk, Urban, Ziober... Brak słów. Najbardziej szkoda mi fantastycznych kibiców, którzy muszą być raczeni tym badziewiem.
brawa dla tego pana:

- jakos nie widze depor i valencii w scislej czolowce w tym sezonie (moze masz nieaktualna tabele) - zreszta chyba chciale napisac o lidze wloskiej

- valencia przegrala z werderem bo wlasnie odbijala sie od dna ktorego wtedy siegnela (zreszta werder udowodnil swoja klase w dwumeczu z lyonem); o formie realu sie nie bede wypowiadal (bo jej nie ma); depor tez ostatnio dolowalo ale przypomne tylko jak odrobili strate w meczach z mialnem chyba rok temu - bramki to oni strzelac potrafia; a o co ci chodzi z ta hanba w doniecku? barca miala awans, grali na sniegu bez kilku zawodnikow

- co z tego ze padaja bramki z 30 metrow? nie zdaza sie to czesto a tylko lepiej sie to oglada - komus siadzie pilka i pada gol

- a to jacy polacy tam grali o niczym nie swiadczy

Awatar użytkownika
snake
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: snake » 19 mar 2005, 13:07

Primera Division jest jedna z najleprzych lig pilkarskich swiata, co to tego nie mam watpliwosci, ale cos sie dzieje w tym sezonie z la liga de las estrellas ( jak to sie mowi w hiszpani- liga gwiazg). Nie ma zadnej hiszpanskiej drozuny w lidze mistrzow, a to dopiero sa cwierfinaly. W UEFA zostala tylko Villareal, po tym jak real saragosa i sewilla zostali wyeliminowani 2 dni temu.
Poprostu maly kryzys ktory jest normalny i przejsciowy.

mobius
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mobius » 19 mar 2005, 13:27

e tam kryzys - po prostu barca odpadla z bardzo mocna chelsea (a moglo byc odwrotnie); real w dolku nie dal rady juve a deportivo i valencia byly wtedy pod kreska - zobaczymy co sie stanie za rok w lm jak z wloch awansuje sampdoria ktora jest teraz chyba 4 - pojada z nimi wszyscy jak z gnojem

Awatar użytkownika
pulsar83
Trampkarz
Trampkarz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: pulsar83 » 19 mar 2005, 14:05

Oby ten kryzysik szybko minal, bo wloska pilka jest nudna poza kilkoma zrywami, mam nadzieje ze walka bratobojcza miedzy Milanem a Interem bedzie ciekawa bo jak nie to kapa.

Awatar użytkownika
Mazi
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mazi » 19 mar 2005, 14:24

Skończył sie kryzys włoskich klubów a na ich miejsce weszły hiszpańskie... Pewnie za kilka lat angielskie zespoły będa miały chude lata:D

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”