Antonio Puerta nie żyje - Strona 8

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.
Awatar użytkownika
kaczy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 466

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kaczy » 29 sie 2007, 17:44

chlopaczek pisze:Co jest zlego w "byciu bez serca"? Przynajmniej nie umre na zawal.
Twoja ranga jest w tej chwili jak najbardziej adekwatna do twego poziomu jaki sobą prezentujesz :shock:
franz pisze:wiele osób nie miało za duzo do powiedzenia i po prostu wpisało sie w ogólny trend pisania "['] RIP" i kilka emotek nabijajac przy tym tylko posta i jednak troche zasmiecajac temat i forum a przeciez ciagle walczymy o wiekszy poziom forum i składne wypowiedzi.

Jak dla mnie zapalic świeczke symbolicznie kosztem jednego posta to jest lepsza forma niż np. składanie każdemu z osobna kto ma urodziny życzeń wklejając jakies zdjecia flaszek etc.

Ja myslę, że w Twoim wykonaniu jakiekolwiek wjazdy na rangę to bardzo tania napinka. 2 WP // Babel

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy
Reputacja: 3127

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 29 sie 2007, 17:51

Bruno podziwiam Cii ze to wspolczucie ktorym tak otaczasz ludzi nie wyczerpalo Cie na tyle ze mozesz jeszcze uderzac w klawiature a smutek nie przeszkadza Ci w siedzeniu na necie.

Polacy to wspanialy narod (i bezwartosciowe spoleczenstwo jak mawial pewien wielki Polak).Wspolczuja wszystkim jak wiedza kiedy trzeba to robic a gdy ktos wyrwie jakiejs babcinie torebke w ktorej ma wszelkie srodki zeby dozyc do nastepnej emerytury to ze swieca (swieczka) szukac tego ktory za takim lobuzem pobiegnie.

Kaczy dokladnie tak jak mowisz :]

Czekam na kolejny pojazd po mnie :)

Awatar użytkownika
franz
Ki(L)gore Trout
Reputacja: 100

Post Wyświetl pojedynczy post autor: franz » 29 sie 2007, 18:11

kaczy pisze:Jak dla mnie zapalic świeczke symbolicznie kosztem jednego posta to jest lepsza forma niż np. składanie każdemu z osobna kto ma urodziny życzeń wklejając jakies zdjecia flaszek etc.
Ale lepsza forma czego? Chyba nie do końca wyraziłes swoje mysli w tej wypowiedzi. Poza tym zyczenia sładane wklejając jakies zdjecia flaszek są w temacie zwanym knajpa czy domek TW Prysznica a wiec jak mozna mieszać poważny temat o śmierci Antonio Puerty z dnem i 3 metrami mułu.
Chlopaczek pisze:Czekam na kolejny pojazd po mnie
Robie pojazd na ciebie jednoczesnie przypominam, ze w tym temacie wszyscy znecaja sie nademną i my brakiem zrozumienia dla tradedii ludzkiej, to ja jestem tu wrogiem nr.1 :)

A wracając do meritum to:

Antonio Puerta [']

Awatar użytkownika
Bruno Banani
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bruno Banani » 29 sie 2007, 18:13

Mogłbym teraz franz napisać, że jesteś głupim brudasem w glanach, któremu tanie wino wypaliło mózg, ale tego nie napiszę. Idź zrób pogo z kumplami, pokrzycz hasła punks not dead :lol: i zastanów się nad swoim zachowaniem.

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 29 sie 2007, 19:27

Ten temat mimo, ze powinien być powany i poświecony pamieci świetnego pilkarza schodzi coraz mozniej na inny plan, iwec albo troche powagi w tym co piszecie, albo poprostu brak wyraźcie swoja opinie i end...

Antonio załuje tak jak kazdego innego człowieka, tylko tutaj widziałem kiedy zblizał sie do końca swojego życia i to najbardziej mi utkwi w pamieci. Trudno pojąć, że ktos kto przechodzi badania medyczne, kto gra kilka dni wczensiej 2-3 spotkania, nie majac problemow nagle staje w miejscu upada na oczach kilkunastu milionow, a chwile pozniej schodzi ze sceny i juz na nia nie wroci.

Awatar użytkownika
Łukasz_
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Łukasz_ » 29 sie 2007, 19:56

Śmierć w mediach i jej postrzeganie w ogóle jest czasami śmieszna. Osobiście nie podoba mi się to że gdy zginie jakiś górnik dowiemy się o tym w każdych wiadomościach, zobaczymy płaczącą żonę razem z dwójką dzieci i hasło " kto nas teraz utrzymie ". Jeżeli auto potrąci elektryka który utrzymywał 4 dzieci kto o tym wspomni ? Nikt, tylko w mieście odbije się echo.

Wracając do zmarłego piłkarza to rozumiem, czarna opaska bo wypada, szacunek ale nic więcej bo po co ? Nie mam zamiaru się rozpamiętywać, co innego gdyby był to piłkarz Milanu ale nie jest, mało o nim wiedziałem i szczerze nie przejmuje się tym w ogóle. Oczywiście każdy ma prawo robić co chce ale czasami warto zadać pytanie " po co ".
Jak już napisałem wcześniej, zdenerwowałbym się gdyby mi piątkowy mecz odwołali.

Awatar użytkownika
Bruno Banani
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bruno Banani » 29 sie 2007, 20:25

"co innego gdyby był to piłkarz Milanu" nie no sorry ale, że niby grał w Sevilli i był gorszy? jego śmierć dla ciebie mniej znaczy? śmieszny jesteś. i jeszcze jedno nie wciskaj mi, że miłość do klubu spowodowało by to, że bardziej przeżył byś śmierć jakiegoś piłkarza Milanu hipokryto.

Awatar użytkownika
arek_ahig
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 249

Post Wyświetl pojedynczy post autor: arek_ahig » 29 sie 2007, 20:28

Nie warto wdawać się w polemikę z pewnymi osobnikami. Obniżenie sprawności intelektualnej jak równiez otępienie umysłowe są dosyć powszechnym zjawiskiem. Jak dobrze, że naszym kolegom to nie grozi...

Awatar użytkownika
Łukasz_
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Łukasz_ » 29 sie 2007, 20:36

Oczywiście że ma to dla mnie znaczenie bo piłkarz ten jest dla mnie absolutnie obojętny. Nie wiąże z nim żadnych emocji, na pewno śmierć Milanisty ruszyłaby mnie znacznie bardziej.

Bruno Banani dla Ciebie śmierć każdej osoby znaczy tyle samo ? Cały czas ktoś ginie, powinieneś stawiać co sekundę świeczkę. Jeżeli umrze moja babcia będzie miało to dla Ciebie takie samo znaczenie jak śmierć kogoś z Twojej rodziny ? Nie sądze, los mojej babci jest ci tak samo obojętny jak mi Puerty.

Awatar użytkownika
Bruno Banani
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bruno Banani » 29 sie 2007, 20:46

ale czy ja stawiam jakies durne swieczki? rozumiem, ze dla kogos moze to byc obojetne ale niech nikt nie krytykuje tych ktorych smierc tego pilkarza poruszyla. co do medialnego rozdmuchania to jak komus sie to nie podoba niech wybierze zycie pustelnika. proste. taki jest nasz swiat. media to 4 wladza.

Awatar użytkownika
Łukasz_
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Łukasz_ » 29 sie 2007, 21:10

Gdzie ja obrażam kogoś kto jest w wielkiej nostalgii i stawia świeczki ? Pytam tylko po co to ? Czy to jakaś obraza ?

Lakier
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Lakier » 29 sie 2007, 21:18

Łukasz_ pisze:Jeżeli umrze moja babcia będzie miało to dla Ciebie takie samo znaczenie jak śmierć kogoś z Twojej rodziny ?

Jezeli Twoja babcia ma 22 lata i umrze z powodu braku odpowiednich przepisow, to bedzie mi jej zal.

Jezeli nie, to i tak jej los nie jest mi obojetny, bo zycze jej jak najlepiej, tak jak kazdemu czlowiekowi.

Ja jednego nie rozumie. Skoro smierc Puerty jest wam obojetna, to sie nie wypowiadajcie w tym temacie, bo nie ma sensu burzyc tych ktorzy maja jakis zal, no przeciez jest to wam obojetne, no nie?
Ostatnio zmieniony 29 sie 2007, 22:47 przez Lakier, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy
Reputacja: 3127

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 29 sie 2007, 21:19

Lakier pisze:bo rzycze jej jak najlepiej, tak jak kazdemu czlowiekowi.
Takie "rzyczenia" Lakier to wiesz...

Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator
Reputacja: 680
Kibicuję: Konstytucja

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 29 sie 2007, 21:22

Nie chciałem tego robić, bo miałem nadzieję, ze dyskusja się rozwinie w sensowny sposób, ale najwyraźniej nie ma na to szans, bo zacietrzewienie niektórych osób sprowadza go do zwykłej przepychanki slownej. Następne offtopici będą karane ostrzeżeniami. Bo:
Lakier pisze:Skoro smierc Puerty jest wam obojetna, to sie nie wypowiadajcie w tym temacie, bo nie ma sensu burzyc tych ktorzy maja jakis zal, no przeciez jest to wam obojetne, no nie?

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 29 sie 2007, 21:49

Dzień po śmierci hiszpańskiego piłkarza Antonio Puerty futbolowym światem wstrząsnął kolejny zgon gracza - po treningu zmarł Chaswe Nsofwa z drugoligowego izraelskiego Hapoelu Beer Szewa.
27-letni napastnik z Zambii zasłabł w trakcie zajęć i został przewieziony do szpitala. Lekarze nie zdołali ocalić mu życia.

Trening odbywał się w bardzo wysokiej temperaturze. Sztab medyczny przez kilka minut próbował przywrócić mu akcję serca, zanim przewieziono go do kliniki.

- Kiedy przyjechaliśmy na miejsce, zobaczyliśmy piłkarza leżącego na ziemi. Udzieliliśmy pierwszej pomocy - posłużyliśmy się wstrząsami elektrycznymi i zewnętrznym rozrusznikiem serca. Mimo naszych wysiłków zawodnik zmarł w szpitalu - powiedział wezwany do piłkarza sanitariusz Carmel Cohen.

Według informacji izraelskiej telewizji piłkarz był zdrowy - kilka dni wcześniej pozytywnie przeszedł badania lekarskie.
Jakas niefortunna seria, Puerta umiera, Bejnar i nasz medlaista olimpijski z dwojki zaslabli przed lub podczas zawodwo a teraz kolejny tragiczny przypadek

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”