Atletico Madryt (zbiorczy) - Strona 60

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.
ODPOWIEDZODP

Najlepszy napastnik Atletico w ostatnim dziesiecioleciu to:

Sergio Aguero
15
29%
Fernando Torres
4
8%
Radamel Falcao
17
33%
Diego Forlan
6
12%
Diego Costa
2
4%
Antoine Griezmann
7
14%
Awatar użytkownika
McSuchy
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: McSuchy » 02 wrz 2007, 13:24

Ludi napisał:
Moim zdaniem Atletico powinno grać systemem 1-3-2-5
:shock: :haha: :rotfl2: zwaliło mnie to z nóg. Ja bym w ogóle się nie szczypał tylko grał 1-1-1-8, opcjonalnie 1-2-1-7 jeśli trzeba by się ostatecznie bronić. I byłoby super ofensywnie i widowiskowo, dwucyfrowe wyniki i w ogóle joga bonita :rotfl: Powiem szczerze że dawno nic tak mnie nie rozbawiło, naprawdę dziękuję za chwile uciechy :]

Awatar użytkownika
Snipp_
Bianconeri
Reputacja: 3

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Snipp_ » 02 wrz 2007, 13:46

Ja tam proponuje historycznie 3-5-8 z Figo-Fago i Pauliną. Simao i Maniche już są.

EDIT
Stul pysk, gburze.

WP. Post poprzednika usunięty // Babel
Ostatnio zmieniony 02 wrz 2007, 14:45 przez Snipp_, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Asteniu
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Asteniu » 06 wrz 2007, 1:52

Co do bocznych obroncow to jezeli chodzi o defensywe to sa oni sredni z plusem. Na pewno Pernia ma takie uznanie dlatego ze gra dobrze w ofensywie, na pewno Antonio jest leppszy w defensywie. Seitaridis troche tu troche tam, choc dziwie sie ze nie wzieli Angela Lopeza z Celty ktory ostatecznie trafil doVillarrealu ( Ktos sie orintuje za ile ). Oceniajac bocznych obroncow to jest to mozna powiedziec ze sa dobrzy, jednak nic poza tym.

Co do innych transferow to dwa z nich sa kompletna pomylka i rozczarowaniem :

Luccin OUT Motta IN.

Luccin odszedl dlatego ze za rok konczyl mu sie kontrak i dzialacze chcieli na nim zarobic. Oczywiscie byla sprawa nowego kontraktu jednak tak szybko jak powstala tak szybko upadla. Powod ??? Oczywiscie kazdemu znany pieniadze. Luccin chcial zarabiac rocznie 1,8 mln euro, co wychodzi troche ponad 30 tys euro tygodniowo. Zarzad sie na to nie zgodzil i zatrudnil Motte ktory zarabia 1,5 mln euro. Czyli Luccin chcial zarabiac jakies 5500 euro tygodniowo wiecej niz zarabiac bedzie Motta.

Motta przyszedl za 2 mln euro, Luccin odszedl za 2,8 mln euro. A wiec po roku Atletico zarobi na tej wymianie 1,1 euro, tyle ze :

Luccin gral w Atletico 3 lata. W PRimera Division w barwach Atletico zagral 99 meczy. Lacznie w PD rozegral ponad 200 meczy, Motta nie wiem czy w polowie tyle wystapil.

Luccin jest zgrany z druzyna. W ciezkich mometach bral ciezar gry na siebie i bardzo dobrze mu to wychodzilo. Obok Torresa i Maxiego najwazniejszy zawodnik w druzynie. Obok Torresa najbardziej wplywal na gre styl, tepo gry Atletico. W przeciagu trzech lat nie mial zadnej kontuzji ktora wykluczyla by go na wiecej niz 3 tygodnie.

Motta nie zgrany z druzyna. Bardzo kontuzjonogenny i nie lepszy. I to wszystko po to aby zarobic 1,1 mln euro ??? Rozumiem ze czasami trzeba gdzies ciac ( w przypadku dlugow Atletico ), jednak to posuniecie to kompletny debilizm, tym bardziej ze sam trener bardzo nalegal na zarzad aby ten przystal na warunki Luccina, bo bardzo liczyl na jego gre.

Petrov OUT Reyes IN.

Ten transfer to rowniez kompletne nie porozumienie. Sprzedac super szybkiego Petrova za 6,8 mln euro ( choc dwa sezony temu dali za niego 8,5 mln euro ) i kupic pajaca Reyesa za 12 mln euro, toz to powinno kandydowac do nagrody roku w Smiechu Warte i zarazem do Placzu Warte.

Reyes ktory tylko gada i gada a za wielkim przeproszeniem gra gowno zastapil takiego zawodnika jakim byl Petrov i jeszcze w tym, przypadku Atletico musialo doplacic do niego ponad 5 mln euro.

Atletico czesto robilo glupie transfery, ale tym razem sie naprawde nameczyli.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------

Wracjac do skladu Atletico to przed sezonem chcialem zeby Atletico gralo 4-2-3-1, w pomocy z Luccinem, Raulem Garcia oraz ofensywnymi Simao, Luisem Garcia i Maxim, a na ataku zeby gral Forlan. Jednak po pierwszych spotkanaiach, juz wiem ze sie mylilem. Atletico musi grac 4-2-2-2, aby Aguero mogl grac w podstawowym skladzie. Ten chlopak w tym sezonie gra o niego lepiej niz w poprzednim, w koncu zaczely mu wychodzic zwody, w koncu nie odbija sie od zawodnikow przeciwnika, tylko mija ich jak narciarz tyczki. To chyba tak te MS do lat 20 na niego podzialaly i chwala za ta impreze. Jeszcze tylko brakuje mu zimnej krwi, aby lepiej wykanczac akcje i mowie to swiadomie moze walczyc o korone strzelcow.

Teraz powstaje problem gdzie dac Luisa jak wroci do pelni zdrowia/formy ???

--------------------------------------------------------------------------------------------------

Po dwoch spotkaniach 1 pkt na koncie to marny wynik, choc gralismy z 1 i 2 druzyna w lidze. :P

Tak na serio to oba mecze byly bardzo dobre w wykonaniu Atletico i tylko oni sami wiedza jak z Mallorca zremisowali ??? Byli zdecydowanie lepszi i stworzyli 4 razy wicej grozniejszych akcji niz Mallorca.

Oto skrot z tego spotkania, ( ciekaw jestem jak ocenicie pierwsza sytuacje w tym spotkaniu powinnien byc karny czy nie ??? )

http://www.plus.es/videos/Futbol/EDF/Jo ... ftb_3/Ves/

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 06 wrz 2007, 9:49

Nie wiem co prawda jak tam ostanio z formą Calderona, ale nie rozumiem, jak można marudzić, że sie go pozyskało. Tym bardziej przez kibica Atletico.
Klub walczy co najwyżej o PUEFA [i to też takie pewne nie jest] a Reyes to piłkarz, któr moze się przydać. W Arsenalu grał na lewym skrzydle i wywiazywał się ze swoich obowiazków znakomicie. Ile karnych wywalczył swoimi rajdami ... sam już zapomniałem. Dobry technicznie, szybki [bo ty chyba myślisz, że tylko Petrov był szybki] młody :!: ale doświadczony.
W Sevilli grał w ataku - grał znakomicie. W Realu chyba głownie na prawej pomocy - nie zachwycał [bo to nie jego pozycja] - w Hiszpanii chyba najlepiej czuje się na ataku [nie msuze przypominać, kto zapewnił Realowi mistrza w ostatniej kolejce] W Arsenalu w ataku nie dał rady - ale na LEWYM skrzydle grał bardzo dobrze. W Arsenalu, ktory walczył o mistrzostwo Premeirship i wygraną w LM :!: wiec w Atletico tym bardziej powinien sobie poradzić.

Awatar użytkownika
vakabayashi
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: vakabayashi » 06 wrz 2007, 14:47

Asteniu pisze:Oceniajac bocznych obroncow to jest to mozna powiedziec ze sa dobrzy, jednak nic poza tym
troche za mało jak na walke o top 4 w hiszpanii

pod wzgledem pomocy i ataku Ateltico prezentuje sie juz lepiej

co do Reyesa poszedł do Ateltico bo chciał grac w pierwszej 11 co ciekawe juz zaczał rozgłaszać ze dziwi sie czego mecze zaczyna na ławce

dopiero 2 kolejki za nami a juz w Atletico mówi sie jak bardzo im brakuje Riquelme :roll: oj nie za dobrze sie dzieje na Vincente Calderon

Asteniu pisze: aby Aguero mogl grac w podstawowym skladzie. Ten chlopak w tym sezonie gra o niego lepiej niz w poprzednim
dokładnie, widać ze chlopak dorósł do ligi hiszpanskiej
moze być gwiazda Ateltico w tym sezonie

Awatar użytkownika
Asteniu
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Asteniu » 06 wrz 2007, 14:52

Reyes moze i ma umiejetnosci, tego nie przecze, jednak duzo bardziej wolalbym Petrova, ktory na pewno jest szybszym pilkarzem ( zeby nie bylo, nie samym chlebem czlowiek zyje). Pisze o tej szybkosci dlatego ze ona urzekala. A Reyes to pajac, juz po dwoch meczach w Primera Division zaczyna marudzic ze nie gra w podstawowym skladzie, narazie mowi ze taka sytuacje akceptuje, ale zaznaczyl czy dal do zrozumienia ze tylko na krotka mete. Ja w Atletico nie chce widziec takich pilkarzy jak Reyes, bo Atletico to nie klub dla pajacow i tym bardziej nie dla ex-Madritas.

Jednak niestety chyba bede musial sie pogodzic z takimi decyzjami, bo majac za prezydenta i dyrektora Cerezo i Gila to mozna sie spodziewac bardzo dziwnych i irytujacych transferow i posuniec tego klubu.

Pozdrawiam

vakabayashi pisze: troche za mało jak na walke o top 4 w hiszpanii
Wiesz Barcelona tez nie miala rewelacyjych bocznych obroncow, a La Lige wygrywala. Mysle ze to nie bedzie stanowilo duzego problemu, choc zobaczymy ja bedzie.
vakabayashi pisze: co do Reyesa poszedł do Ateltico bo chciał grac w pierwszej 11 co ciekawe juz zaczał rozgłaszać ze dziwi sie czego mecze zaczyna na ławce
I wydaje mi sie ze tak pozostanie. Jezeli zdrowi beda, Folran, Aguero, Simao, Maxi i Luis to Reyes bedzie siedzial na lawce.
vakabayashi pisze: dopiero 2 kolejki za nami a juz w Atletico mówi sie jak bardzo im brakuje Riquelme :roll: oj nie za dobrze sie dzieje na Vincente Calderon
Pierwsze slysze, aby brakowalo nam takiego pilkarza jak Riquelme, w poprzednim sezonie moze go brakowalo, bo kotuzje mieli Maxi i Petrov i skrzydlami nie funkcjonowaly tak jak powinny, ale w tym sezonie ???

nie pisz postów pod sobą - używaj funkcji "zmień" // fieldy

Awatar użytkownika
vakabayashi
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: vakabayashi » 06 wrz 2007, 17:03

Asteniu pisze:I wydaje mi sie ze tak pozostanie. Jezeli zdrowi beda, Folran, Aguero, Simao, Maxi i Luis to Reyes bedzie siedzial na lawce.
to sie obrazi i bedzie dym :lol:
Asteniu pisze:Pierwsze slysze, aby brakowalo nam takiego pilkarza jak Riquelme, w poprzednim sezonie moze go brakowalo, bo kotuzje mieli Maxi i Petrov i skrzydlami nie funkcjonowaly tak jak powinny, ale w tym sezonie ???
j r r w formie i z odpowiednim doświadczeniem mógłby powtórzyć swoja swietna wspołoprace z Forlanem a i dałby też Atletico kilka nowych rozwiązan w pomocy
Asteniu pisze:Wiesz Barcelona tez nie miala rewelacyjych bocznych obroncow, a La Lige wygrywala. Mysle ze to nie bedzie stanowilo duzego problemu, choc zobaczymy ja bedzie.
ja nie mówie ze to bedzie główny problem jednak uważam ze mogli na fali letnich transferów pomyśleć o kims na te pozycje tak jak pisałes Angel Lopez to byłaby dobra opcja

Awatar użytkownika
Asteniu
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Asteniu » 07 wrz 2007, 5:21

vakabayashi pisze:
to sie obrazi i bedzie dym :lol:
A co on bedzie nas szantazowal, choc szczerze wlasnie tego sie mozna obawiac, bo to wlasnie pilkarz ktory to potrafi.
vakabayashi pisze:
j r r w formie i z odpowiednim doświadczeniem mógłby powtórzyć swoja swietna wspołoprace z Forlanem a i dałby też Atletico kilka nowych rozwiązan w pomocy
PO pierwsze moglby, ale nie musialby.

Po drugie to nie swiadczy o tym ze ludzie zaczynaja tesknic za nim ( dziwnie to brzmi zwarzywszy ze nigdy u nas niei gral )

Wiecej opcji w pomocy, to na pewno, ale tez jakim kosztem.

Ponoc Atletico nie chcialo kupic Riquelme, a jedynie wypozyczyc. Jezeli to prawda ze Boca dawala 12 mln euro + prawo pierokupu ( nawet ustalone na 15 mln euro ) Banegi to ja tego zawodnika nie chce.

vakabayashi pisze:
ja nie mówie ze to bedzie główny problem jednak uważam ze mogli na fali letnich transferów pomyśleć o kims na te pozycje tak jak pisałes Angel Lopez to byłaby dobra opcja
Wiesz moze wczesniej zle napisalem, tzn napewno zle. Jezeli chodzi o lewa obrone to jest ona bardzo dobrze obsadzona, bo pilkarze takich jak Antonio Lopez i Pernia chcialoby miec duzo zespolow.

Problem jest jezeli chodzi o prawa obrone. Seitaridis mimo iz nie gra zle ( a juz na pewno lepiej niz jego poprzednik Velasco ), jednak chyba wszystcy oczekiwali po nim czegos wiecej. Rezerwowy Valera, jeszcze nie wznowil pelnych treningow po zerwaniu wiazadel krzyzowych i w przypadku kontuzji Seitaridis;a musial by zagrac tam Perea, a patrzac jak on gral w tamtym sezonie na prawej obronie ( choc tylko pare spotkan ) to ja dziekuje. Dlatego Angel Lopez bylby swietnym roziwazniem. I tu ponaglam moje pytanie za ile on przeszedl do Villarrealu ???

Pozdrawiam

Awatar użytkownika
iceald
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: iceald » 07 wrz 2007, 8:28

Asteniu pisze:I tu ponaglam moje pytanie za ile on przeszedl do Villarrealu ???

Kod: Zaznacz cały

Działacze obydwu zespołów poinformowali o porozumieniu w tej sprawie, ale na razie nie podali do publicznej wiadomości sumy odstępnego.
I faktycznie nigdzie nie mogłem znaleźć ceny, transfermarkt.de podaje niby coś o 6mln E, ale kto tam Niemców wie.

Awatar użytkownika
vakabayashi
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: vakabayashi » 07 wrz 2007, 12:52

Atetico grał sparing z druzyna Zamory wczoraj w którym zadebiutował Motta i wg. AS`a był najlepszy na boisku 8)

Atletico zremioswało 0:0

skład:

Atlético: Falcón, Aitor Núñez, Debris (46'), Zé Castro, Raúl Llorente, Luis García, Cléber (83'), Motta, Reyes, Mista, Forlán (74`), Leo Franco, Antonio López, D. Fdez. (46'), Didi (83'), Rubiato (74'), Joshua
Asteniu pisze:A co on bedzie nas szantazowal, choc szczerze wlasnie tego sie mozna obawiac, bo to wlasnie pilkarz ktory to potrafi.
nie wiem nie jest to podykowane tym ze odszedł od nas i nie dlatego Reyesa krytykuje :arrow: ale dziwny ten Jose Antonio ostatnimy czasy
nie lubił angielskiej pogody, nie chciał zostać w Realu po 2 meczach mówi ze chce grać w pierwszej 11

serio to nie wiadomo czego sie po nim spodziewać :roll:
Asteniu pisze:Ponoc Atletico nie chcialo kupic Riquelme, a jedynie wypozyczyc
chcicało i to wg. marca bardzo mocno

ale j.r.r to pilkarz-chimera jak chce gra genialnie jak nie to ma wszystko w nosie poza tym srdnio gra pod presją

wiec Atletico wolało nie ryzykowac, a wczoraj mówiło sie ze Deco jest w orbicie zaintersowania klubu z Vincente Calderon

Awatar użytkownika
Asteniu
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Asteniu » 07 wrz 2007, 14:38

No tak wczorajszy sparning udowodnil tylko jedno, ten sezon moze byc taki jak poprzedni, bowiem mimo tego ze druzyna gra lepiej to skutecznosc ma strasznie marna. To jest chyba jakas klatwa Atletico, bo w ostatnich sezonach skutecznosc graczy Atletico byla bardzo marna. Tak bylo w poprzednim sezonie, a w tym wydaje sie ze jest jeszcze gorzej. Wczoraj byly akcje typu :

Forlan i Mista, w dwojke sam na sam z bramkarzem i bramki nie ma. Sam na sam jeszcze byli Motta i Reyes i tez nie udalo sie im strzelic, ale kulminacja wszystkiego byla akcja z 40 minuty. Cleber Santana poslal prostopadala pilke do Forlana, ten mijol bramkarza i majac przed soba pusta bramke....

... strzelil nad poprzeczka :roll:

Wazne odnotowania jest fakt ze Cleber skrecil kostke. Rzeczywiscie ponoc Motta byl najlepszy na boisku.

Wracajac do Romana to nie Atletico chcialo go tylko polowicznie. W klubie sa cztery osoby ktore odpowiadaja za transfery i tak dwie byla za sprowadzeniem go, a dwie przeciwko, wiec nie bylo tak ze bardzo go chcieli.

Pozdrawiam

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 07 wrz 2007, 22:53

Asteniu pisze:troche za mało jak na walke o top 4 w hiszpanii
vakabayashi pisze:ja nie mówie ze to bedzie główny problem jednak uważam ze mogli na fali letnich transferów pomyśleć o kims na te pozycje tak jak pisałes Angel Lopez to byłaby dobra opcja

Ja zaryzykowałbym i stwierdził, że Atletico ma lepszych bocznych defensorow niż Real, wiec o co walczy Real. :?:

Ramos, Torres, Salgado. Drenthe = Seitaridis, Pernia, Lopez i Perea(?) no nie to nie moze być nawet rowne. :P

Osobiscie obrone jako formacje w przypadku Atletico stawiam bardzo wysoko w rankingu PD, wysoko tzn. 2 miejsce. :wink:

Nastepnie piszesz o Angelu, to jest zawodnik o podobnej klasie, a byc moze nawet słabszy od obecnych w Atletico, wiec gdzie tu logika, po co rowny czy słabszy.

Co do Reyes to koles juz pisałem "zero". Czekam tylko kiedy zacznie grać przynajmniej przyzwoicie badz stwierdzi, ze pogoda zła.

Awatar użytkownika
Krzysztof Jarzyna
Lowelas
Lowelas

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Krzysztof Jarzyna » 07 wrz 2007, 22:59

Jarzinho pisze:Ja zaryzykowałbym i stwierdził, że Atletico ma lepszych bocznych defensorow niż Real
Uwazasz, ze Ramos i Heinze sa gorsi od chociazby Perni i Seitaridisa? :shock: Powaznie?
Jarzinho pisze:Perea
Ten to raczej nie jest boczny obronca.

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 07 wrz 2007, 23:03

Krzysztof Jarzyna pisze:Uwazasz, ze Ramos i Heinze sa gorsi od chociazby Perni i Seitaridisa? Powaznie?

F*** zapomniałem o fakcie, że Real kupił i Gabiego :? To zmienia nieco moj poglad. Skleroza, choć oczywiscie trudno powiedzieć, że akurat Argentynczyk jest trafnym wyborem, renome ma wyrobiona, tylko, że Cannavaro także mial...
Ten to raczej nie jest boczny obronca.

Nie wiem czy on nie grał na skrzydle, moze nie wiele, ale grał.

Awatar użytkownika
vakabayashi
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: vakabayashi » 08 wrz 2007, 1:04

Jarzinho pisze:Cannavaro także mial...
Fabio nie miał doświadczenia w grze w hiszpanii Heinze ma
co nie znaczy od razu ze jest super cudowny i hala heinze
po prostu renoma doswiadcznie i wiek wskazuje ze Heinze moze być dla nas klasowym obroncą i to od zaraz
Jarzinho pisze:Nie wiem czy on nie grał na skrzydle, moze nie wiele, ale grał
chyba raczej na pewno nigdy nie grał na boku :roll:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”