Polska & Ukraina EURO 2012

Awatar użytkownika
Yukasz
Basket fan hooligan
Reputacja: 0
Lokalizacja: Muzeum Ziemi Podlaskiej, ul. Alternatywy 4, Wiórkowo

Post autor: Yukasz » 07 wrz 2007, 0:16

Widzę że niektórzy już na samo słowo 'Warszawa' dostają białej gorączki :roll: A jakby Euro ominęło naszą stolicę to mam wrażenie że byliby bardziej szczęśliwi niż jak dostaliśmy Euro. Dla mnie argument że stolica kraju powinna mieć stadion z prawdziwego zdarzenia i być jednym z organizatorów jest jak najbardziej oczywiste choćby z tego względu że jest stolica bo jak sam RzuR przytaczał niemal każda tego typu impreza gości w stolicy a są tylko nieliczne wyjątki. I nie zauważa się tego że inne miasta mniej zasługują na organizację a trzeba się przywalić do tej 'stolycy'. Ktoś napisał że taniej byłoby wyremontować stadion Śląski niż budować nowy w W-wie. Tylko że z tego co jakiś czas temu czytałem pieniądze włożone już i mające jeszcze być wpompowane na nasz obecnie Narodowy są większe niż wyniosłoby wybudowanie nowego stadionu. Poza tym to jest jeden wielki zestarzały moloch a nie stadion. Wg kogoś niby taniej jest nie budować stadionu w W-wie tylko pieniądze przeznaczyć na budowę dróg tylko dla mnie problemem nie są teraz pieniądze a szybkość z jaką budujemy te drogi. Także w przyszłości problemem nie będzie kasa ale czas którego mamy niewiele a właściwie to nie mamy. Do tego wszystkiego potrzebni są robotnicy których za dużo nie mamy a z tego co obserwuję po tych co zostali to kiedy bym nie przechodził obok jakiejś budowy to albo panowie mają przerwę na drzemkę, albo na 20 śniadanie czy po prostu na piwo. Ale jak zawsze tylko w W-wie jest źle i gdyby Legia grała w II lidze byłby to kolejny argument żeby temu miastu odebrać organizację. Z tym że jak inne miasta są w takiej sytuacji to już tego się nie widzi. Coś tam pisał chyba RzuR że w W-wie jest tylko jedna nitka metra a inne stolice mają ich znacznie więcej. To w takim razie powiedz mi ile nitek mają inne miasta skoro w W-wie jak zwykle jest źle i na jak świetnym poziomie tam funkcjonuje komunikacja publiczna :> Co do dróg i korków to też w każdym mieście w Polsce takie są a plany budowy autostrad są po to aby zmniejszyć ich powiększanie się bo wyeliminować się nie da. Po to teraz wybierano organizatora ME 2012 aby się do tego przygotować i co potrzebne wybudować. A W-wa z racji charakteru miasta jakim jest korki i inne trudności z powodu zatłoczenia muszą być bo ich się nie da wyeliminować. I tak jest w każdym mieście.
A co do tego że stadion ma nie być budowany z pieniędzy miasta to chyba oczywiste. Jak już zresztą pisano wcześniej będzie to nie stadion a cały kompleks sportowy i nie będzie grała na nim Legia czy Polonia bo one będą mają swoje stadiony. Mają tam też wybudować pływalnie jakiej w kraju nam brakuje ale pewnie W-wa też jest złym miejscem a cały AWF który skupia najlepszych pływaków powinno się przenieść do innego miasta. Poza tym ma tam być jakiś hotel dla sportowców i chyba jakaś siedziba z muzeum czy czymś podobnym (?) Więc jak miasto ma za to płacić tym bardziej że nie jest w stanie tego wybudować. Poza tym grunty gdzie się znajduje tak wyśmiewany przez RzuRa stadion X-lecia z tego co wiem nie należą do miasta więc tym bardziej nie rozumiem związku na linii stadion - kasa miasta. I jak się chce pozbyć tego syfu gdzie się handluje to RzuR oczywiście wyśmiewa ale wyśmiewa także sam syf wiec o so ci chozi :?: Że będziemy mieli drugi stadion X-lecia :?: Oto się nie bój :!:
RzuR pisze:Kijów (...) -miasto kipi optymizmem,przepychem i czuć tam klimat.coś nieporówynwalnego do Wa-wy, przynajmniej w mojej opinii.
A jakiego klimatu nie ma w W-wie który jest w każdym innym mieście Polski :?: Ty chyba naprawdę dostajesz piany na samą myśl o Warszawie :roll: No chyba że ten twój klimat wygląda tak i tego ci brakuje - człowiek człowieka pożera i to się zwie atmosfera. Jak się komuś ni podoba jego stolica i zawiera ona zło samo w sobie to zawsze może ją zmienić na Kabul, Bagdad, Mińsk czy inną. Droga wolna :P

Wróć do „Polska”