Ligue 1 coraz mocniejsza

Wszystko o piłce w pozostałych rejonach nie tylko Europy ale i Świata. Ciekawostki, Wyniki, Transfery oraz inne wydarzenia powiązane z piłką nożną.
Awatar użytkownika
pippen
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0
Kontakt:

Ligue 1 coraz mocniejsza

Post Wyświetl pojedynczy post autor: pippen » 16 lip 2004, 17:47

Co myślicie na ten temat.
Kluby z Francji już dawno nie pozyskiwały tylu klasowych piłkarzy.
Chodzi mi tutaj o silne kadry zespołów tj. Olympique Lyon, Paris Saint Germain, Olympique Lyon, dość dobre składy AS Monaco, Girondis Boredeaux , AJ Auxerre, Sochaux, RC Lens, OSC Lille.
Co myślicie na ten temat ??

Awatar użytkownika
ziaro
Skład B
Skład B
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ziaro » 16 lip 2004, 17:58

i bardzo dobrze ze tak jest w koncu Ligue 1 musi zaczac liczyc sie w europie a nie jakies tylko przeblyski :)

kostek
szara strefa pilka.pl

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kostek » 16 lip 2004, 18:06

Nie ma się czemu dziwić, we Francji jest najlepszy system szkolenia młodzieży...pierwsze efekty to MŚ i ME zdobyte przez reprezentacje, teraz doszły sukcesy zespołów klubowych...

Szkolenie młodzieży.... :!: to jest podstawa, szkoda, ze w Polsce owo szkolenie stoi na tragicznym poziomie :roll:

Awatar użytkownika
Axel Hammond
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Axel Hammond » 15 sty 2005, 17:32

Ligue 1 jest bardzo słabą ligą. Moim zdaniem nie zasługuje na miejsce w pierwszej piątce w Europie. Zdecydowanie pod względem poziomu odstaje od lig holenderskiej, portugalskiej czy nawet tureckiej. Świadczy o tym duża iczba remisów i to, że od trzech lat mamy do czynienia z hegemonią Lyonu. Kluby francuskie nie liczą sę w europejskich pucharach. Finał Pucharu UEFA z udziałem Marsylii jest wyjątkiem potwierdzającym regułę. Monaco nie ma żadnych szans z PSV, a Lyon z Werderem (Bundesliga jest słaba, ale nie aż tak, jak Ligue 1). Nikt nie chce grać we Francji, większość reprezentantów występuje za granicą. Odchodzi kto może - Cisse, Lizarazu, Drogba (to przykłady z ostatniego pół roku). Z odejściem nosi się Elber. Jej mecze są transmitowane tylko dlatego, że stacja Canal+ Polska jest filią telewizji francuskiej. Nie zachęcam do oglądania meczów, są nudne i przewidywalne do bólu. W STSie zawsze obstawiam Ligue 1, bo z góry wiadomo jakie będą wyniki. Jak mawiał Gary Lineker: 'po boisku w Ligue 1 biega 22 facetów a i tak wiadomo kto wygra'.

Awatar użytkownika
Wojaszek
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wojaszek » 15 sty 2005, 18:00

Axel Hammond pisze:Ligue 1 jest bardzo słabą ligą. Moim zdaniem nie zasługuje na miejsce w pierwszej piątce w Europie. Zdecydowanie pod względem poziomu odstaje od lig holenderskiej, portugalskiej czy nawet tureckiej. Świadczy o tym duża iczba remisów i to, że od trzech lat mamy do czynienia z hegemonią Lyonu. Kluby francuskie nie liczą sę w europejskich pucharach. Finał Pucharu UEFA z udziałem Marsylii jest wyjątkiem potwierdzającym regułę. Monaco nie ma żadnych szans z PSV, a Lyon z Werderem (Bundesliga jest słaba, ale nie aż tak, jak Ligue 1). Nikt nie chce grać we Francji, większość reprezentantów występuje za granicą. Odchodzi kto może - Cisse, Lizarazu, Drogba (to przykłady z ostatniego pół roku). Z odejściem nosi się Elber. Jej mecze są transmitowane tylko dlatego, że stacja Canal+ Polska jest filią telewizji francuskiej. Nie zachęcam do oglądania meczów, są nudne i przewidywalne do bólu. W STSie zawsze obstawiam Ligue 1, bo z góry wiadomo jakie będą wyniki. Jak mawiał Gary Lineker: 'po boisku w Ligue 1 biega 22 facetów a i tak wiadomo kto wygra'.

No co ty??
Francuska liga jest napewno leprza nic portugalska, turecka czy holenderska. Nie rozumiem ciebie

Awatar użytkownika
olek j
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: olek j » 16 sty 2005, 14:03

no wyniki w Ligue1 są mało zaskakujące. 1-1, 1-1 ,0-0, to najczęstsze .Przeważa tam piłka defensywna

Awatar użytkownika
Poko
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Poko » 16 sty 2005, 16:55

Ja osobiście nie przepadam za Ligą Francuską gdyż jest tam mało ciekawy jak dla mnie futbol oraz mało atrakcyjny, wyniki które tam padają są do przewidzenia jak np. 1:1 czy 0:0 i pada tam za dużo remisów, nawet w Sts-ie ostatni trafiłem dokładne wyniki co mi się bardzo rzadko zdarza.

Gość

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Gość » 16 sty 2005, 17:08

Zamiast naglowka mocniejsza powinno byc slabasza!!!!!!!!11

Lakier
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Lakier » 16 sty 2005, 17:41

Nowaczek pisze:Zamiast naglowka mocniejsza powinno byc slabasza!!!!!!!!11
ymmmmmmmmm co za rozbudowana wypowiedz, choc dobrze myslisz..z z ligi francuskiej ubyło w tym roku wielu znakomitych piłkarzy, a ci co odeszli nie zostali zastąpieni.

Awatar użytkownika
pippen
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: pippen » 16 sty 2005, 19:38

Wojaszek pisze:
Axel Hammond pisze:Ligue 1 jest bardzo słabą ligą. Moim zdaniem nie zasługuje na miejsce w pierwszej piątce w Europie. Zdecydowanie pod względem poziomu odstaje od lig holenderskiej, portugalskiej czy nawet tureckiej. Świadczy o tym duża iczba remisów i to, że od trzech lat mamy do czynienia z hegemonią Lyonu. Kluby francuskie nie liczą sę w europejskich pucharach. Finał Pucharu UEFA z udziałem Marsylii jest wyjątkiem potwierdzającym regułę. Monaco nie ma żadnych szans z PSV, a Lyon z Werderem (Bundesliga jest słaba, ale nie aż tak, jak Ligue 1). Nikt nie chce grać we Francji, większość reprezentantów występuje za granicą. Odchodzi kto może - Cisse, Lizarazu, Drogba (to przykłady z ostatniego pół roku). Z odejściem nosi się Elber. Jej mecze są transmitowane tylko dlatego, że stacja Canal+ Polska jest filią telewizji francuskiej. Nie zachęcam do oglądania meczów, są nudne i przewidywalne do bólu. W STSie zawsze obstawiam Ligue 1, bo z góry wiadomo jakie będą wyniki. Jak mawiał Gary Lineker: 'po boisku w Ligue 1 biega 22 facetów a i tak wiadomo kto wygra'.

No co ty??
Francuska liga jest napewno leprza nic portugalska, turecka czy holenderska. Nie rozumiem ciebie

HAHHAHAHAH Nie bedę tego komentował widać że wogóle nie znasz sięna Ligue 1, a cytat Linekera wymyśliłeć, Pozatym czytając to forum wiadomo, że na piłce sięnie znasz wogóle i lubisz prowokować innych :lol:

POZDRAWIAM

Awatar użytkownika
sirtomaszo
Rezerwowy
Rezerwowy
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sirtomaszo » 19 sty 2005, 13:09

Ligue 1 jest bardzo słabą ligą. Moim zdaniem nie zasługuje na miejsce w pierwszej piątce w Europie. Zdecydowanie pod względem poziomu odstaje od lig holenderskiej, portugalskiej czy nawet tureckiej ble ble ble
Po raz pierwszy raz muszę ci Axel przyznać rację. Coś mnie drgnęło do tej decyzji. Ale masz RACJĘ :twisted:

kamuflasz
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kamuflasz » 19 sty 2005, 13:23

A ja z Axelem się nie godzę i potwarcie mówię że liga Francuzka jest lepsza od Holenderkiej, Portugalskiej i Tureckiej bo w tej pierwszej grają piłke troszkę lepsi niż w trzech pozostałych i z biegiem czasu znajdują sobie miejsce w takich klubach jak Bayern Monachium, Manchester United, Juventus Turyn. A po za tym gdyby kluby w Lique 1 były takie słabe jak mówisz to Monaco nie grało by w Finale Ligi Mistrzów mi osobiście podobają sie mecze tego klubu.
Drugi aspekt jaki chcę tu omówić to w tych ligach które uważasz za lepsze od Francuzkiej są tylko po góra trzy kluby które mogą te kraje reprezentować w Europie i mają jakieś szanse a w Lidze Francuzkiej i Niemieckiej którą też uważasz za słabą takich klubów jest conajmniej 5-6. Wymień mi jakiegoś piłkarza z ligi Holenderskiej który wybił się do Europy nie grając w PSV, Feyenoordzie czy Ajaxie?? bo mi taki nie przychodzi do głowy.

freon
Skład C
Skład C
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: freon » 19 sty 2005, 18:06

hmm kilka tutaj osob chyba nie wie co pisze
co Ligue 1 słaba ??
ta jasne słaba - AS Monaco dochodzi do ubiegłorocznego finału LM
Puchar Uefa inny klub z Francji
w tym sezonie mamy Lyon i ASM w 1/8 LM a w Pucharze UEFA nadal gra Lille, FC Sochaux, AJ Auxerre
i co ta liga jest słaba ??
słaba to jest Polska Liga
a wy myślicie że zawodnicy którzy zdobywali MŚ i ME - reprezentacja Francji - to grali tam piłkarze urodzeni w Niemczech czy Włoszech ??
praktycznie co roku z Francji jakis zawodnik trafia do czołowych europejskich klubów
Henry, Thuram, Trezeguet, Barthez, Drogba i inni to sa francuzi i oni uczyli się grac w piłke we Francji !!

Ligue 1 słaba tak moze i jest słabsza od ligi Włoskiej Hiszpańskiej czy Angielskiej ale tam jest duża kasa czego niema we Francji
Tam co roku transfery się przebijaja cenowo podczas gdy we Francji kluby ściągają mało znanych zawodników by ich wyszkolić na gwiazdy
ale to wystarcza by grać bardzo dobrze !!
przykład
w Deportivo 0:5 AS Monaco to było w grudniu

Awatar użytkownika
DjDarrek
Trampkarz
Trampkarz
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: DjDarrek » 21 lut 2005, 18:10

liga jest coraz ciekawsza i ladna dla okaa :D

Uchi_UfFy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Uchi_UfFy » 21 lut 2005, 18:14

Podobają mi się Toulouse i AJA.Mimo nie najmocniejszych składów w czołówce tabeli. :)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Piłka nożna na świecie”