Reprezentacja Hiszpanii (zbiorczy) - Strona 23

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.
Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2449
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 07 wrz 2007, 23:04

Jarzinho pisze:Argument dobry, naprawde dobry. Ciezko sie z nim nie zgodzić, pewnie przy wyborze kadry Luis takze sie nim kierował.
To nie był argument. To była opinia z mojego miejsca siedzenia. A to dwie zupełnie inne rzeczy.
Mam głęboko w nosie czy Raul i Guti dostają powołanie, czy nie. To indywidualna sprawa sztabu szkoleniowego reprezentacji. Ale jeśli Raul dalej będzie trzymał swoją skuteczność być może wróci do kadry. Guti nie zagra już w barwach narodowych. Tylko wielka plaga kontuzji mogłaby spowodować, że jakimś cudem by zagrał, ale nie zagra. Co mi nie przeszkadza.

Awatar użytkownika
Krzysztof Jarzyna
Lowelas
Lowelas
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Krzysztof Jarzyna » 07 wrz 2007, 23:06

Jarzinho pisze:Argument dobry, naprawde dobry. Ciezko sie z nim nie zgodzić, pewnie przy wyborze kadry Luis takze sie nim kierował.
I znow nie masz racji. Jezeli widziales dwa pierwsze mecze Realu to nie mozesz powiedziec, ze wyzej wymieniona dwojka nie grala dobrze. Bo grala. Gutek 2 asysty i bramka, Raul 2 bramki. Ale jasne jest, ze po 2 spotkaniach nikt ich do reprezentacji nie wezmie, tym bardziej przy takiej konkurencji. Dlatego bardziej osmieszasz sie Ty stwierdzeniem typu
Jarzinho pisze:Ahaaa pozdro dla kibicow Realu, szczegolnie z rm.pl --> gdzie Guti i Raul
niz RealFan, ktory slusznie zauwazyl, ze to nikomu nie przeszkadza - bo sa w dobrej dyspozycji, wiec niech sobie siedza spokojnie w domu.

Z Hiszpania jest tak, ze oni na kazdej imprezie maja "najlepszy sklad w historii". A jak sie konczy kazdy wie. W zeszlym sezonie gdyby Henry nie przyaktorzyl mogloby byc inaczej, ale takie turnieje trzeba umiec po prostu wygrywac. A z tym u Hiszpanow ciezko.

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 07 wrz 2007, 23:16

Krzysztof Jarzyna pisze:I znow nie masz racji. Jezeli widziales dwa pierwsze mecze Realu to nie mozesz powiedziec, ze wyzej wymieniona dwojka nie grala dobrze. Bo grala. Gutek 2 asysty i bramka, Raul 2 bramki. Ale jasne jest, ze po 2 spotkaniach nikt ich do reprezentacji nie wezmie, tym bardziej przy takiej konkurencji. Dlatego bardziej osmieszasz sie Ty stwierdzeniem typu

Tylko sam sobie odpowiedziałes dlaczego nie ma Gutiego czy Raula. Napewno nie sa powoływani z powodu formy... Kadra Aragonesa jest pratycznie nie zmieniana, nowości pojawiaja sie jedynie w przypadku kontuzji zawodnikow badz przy wysokiej formie zawodnikow na przestrzeni kilku spotkan. Bedzie kilka spotkan z rzedu to jestem przekonany, że i Guti i Raul wroca do kadry(co beda pisac w komentarzach na rm. :P ), Joaquin sie domagał kibice sie domagali, zaczał grac i wrocił, tylko to nie był rodzynek na kilka spotkan. Raul czy Guti dawali jakas gwarancje kilka tygodni temu. Nie, wiec trudno, aby teraz kiedy elminacje sa w fazie finałowej ktoś ryzykował, bo zawodnik rozegrał dwa dobre, moze nawet świetne spotkania.

To jest bardzo śmieszne, bo dzieje sie od... MŚ :?: i to cały czas nie majac argumentu za, bo takim nie jest liczba 2 dobrych spotkan z rzedu w przypadku kadry Aragonesa.

A przypominajac to, że nie daja gwarancji(narazie) mozna sie odwołac do Super Pucharu Hiszpanii.

Awatar użytkownika
Krzysztof Jarzyna
Lowelas
Lowelas

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Krzysztof Jarzyna » 07 wrz 2007, 23:29

No dobra, ale zarzuciles mnie potokiem slow co najmniej jakbym napisal, ze Guti i Raul w kadrze powinni byc. Czy ja cos takiego napisalem? Chyba nie. Po prostu mnie ich brak obecnosci w kadrze nie martwi, bo w tym sezonie w lidze prezentuja reprezentacyjna forme (moze nie forme a dyspozycje, bo forma to cos bardziej rozlozonego w czasie) ale to dopiero 2 mecze. To czy pojada na Islandie czy nie tego nie powinno zmienic (a jezeli zostali to tym bardziej nie powinno zmienic, bo omina ich ewentualne kontzuje). Wiec o co to Twoje halo?
A argument o meczach z presezonu jest zaiste kosmiczny w perspektywie powolan do kadry.

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 09 wrz 2007, 20:07

Andresito wczoraj uratowął dupsko Hiszpanom 8) Ogolnie spotkanie było do wygrania przez podopiecznych Aragonesa, a dlaczego tak sie nie stało to wiedza chyba tylko oni, a przedewszystkim Alonso. Xabi gra od dawna słabo w reprezentacji i dziwi sie, że Lusi postawił na niego a nie na Albelde, podobnie do Torresa, choć tu wielkiego wyboru nie miał a powinien miec - Moro czy Lusi Garcia(Espanyol). Trudno bedzie przezyc kolejne spotkanie z Torresem, choć moze wczoraj nie grał az tak jak jeszcze kilka tygodni temu tzn. katastrofalnie.
Wszystko wczoraj było słabe, bo mowa o reprezentacji Hiszpanii, obrona z Pernia, Ramosem, Marchena i Juanito to tkaze nei to samo co choćby Ramos- Puyol- Navarro- Capdevila. Dobrze, że Ander pokazał, że miejsce obok Xaviego i raczej Albeldy nalezy do niego.
Co do reszty to chyba pora na Raula, bo lepszy Raul niz Torres. :P Dobrze, że ogladałem ogromne przerywki(Polska).

Awatar użytkownika
vakabayashi
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: vakabayashi » 10 wrz 2007, 17:26

Jarzinho pisze:i dziwi sie, że Lusi
ja sie dziwie ze Aragones jest jeszcze selekcjonerem hiszpanii

od kilkunastu miesiecy kadra hiszpanów gra okropnie i brzydko i bez pomysłu na cokolwiek

a decyzje personalne Aragonesa to ogólnie śmiech na sali i nie chodzi tu o brak Raula czy Gutiego bo być ich nie musi ale o trzymanie sie kurczowo kilku 'stałych' graczy w rep i brak dopływu świeżej krwi

klasycznie w stylu Aragonesa brzydko bez polotu i na wynik

pora na zmiane selekcjonera w hiszpanii

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 12 wrz 2007, 23:55

ja sie dziwie ze Aragones jest jeszcze selekcjonerem hiszpanii

od kilkunastu miesiecy kadra hiszpanów gra okropnie i brzydko i bez pomysłu na cokolwiek

Czy bez pomysłu to mozna sie klucić, choć czasem tak jest, a jesli chodzi juz o sam termin to tak od poczatku elminacji Euro... Wcześniej grali jedna z najladniejszych pilek na świecie, a moze i najladniejsza.

Zwyciestwo z Łotwa... Wynik kompletnie nie odzwierciedla tego co mialo miejsce na boisku. Jak tu Aragones nie moze miec pretencyji o koncentracje czy zaangazowanie. 6-0 to powinnien być najnizszy z dostepnych wynikow dzisiaj. Bardzo słaba skutecznosc. Torres troche obnizał statystyki partnerom, ale i swoja bramke strzelił. Xavi mozg, Iniesta takze wniosł spore ozywienie i zagrał lepiej od Villi. Dobre spotkanie Joaquina, w pierwszej połowie Silvy, Ramosa, Perni. Albelda takze dawał rade. Zmiennicy to głownie Andresito coś wniósł, Angulo wszedł za pozno, choc mozna mu zaliczyć asyste, a Cesc chyba w 90 minucie przypomnial sobie, że gra. :wink: środek obrony niepewny, taki Juanito biegł przez całe boisko i 4 razy podał w tym czasie do przeciwnika. :roll: Lusi musi dać szanse Garcii, Artecie, bo ciezko moze byc w przyszłosci ze skutecnzoscia Torresa i ozywieniem wnoszonym przez alonso czy Cesca.

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 05 paź 2007, 17:51

Pablo i Pernía (Atlético)
Cesc (Arsenal)
Iniesta, Puyol i Xavi (Barcelona)
Luis García i Riera (Espanyol)
Fernando Torres i Reina (Liverpool)
Casillas i Sergio Ramos (Real Madryt)
Albelda, Albiol, Angulo, Joaquín, Marchena, Silva i Villa (Valencia)
Capdevila (Villarreal)

Kadra powołana. Nie ma tych, ktorych nie ma zawsze, a nawet szkoda Raula, bo jednak ostatnio cos tam strzelał. Mialem ogromna nadizeje, że zobacze kogos nowego do środka pola. W miejsce Cesca i Alonso, drugiego nie ma, a Cesc jest. Jest Riera i Albiol. Riera coś moze wnieść napewno, a Albiolowi bedzie trudno wygryźc powracajacego Puyola, bo to on z Pablo powinni tworzyć duet stoperow.

Kogo mi brakuje Arteta, moze Raul Garcia. Ktoś kto moze pociagnie gre Hiszpanów w razie gdyby nie było dobrze.

Awatar użytkownika
brylancik
Oleguer Fan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: brylancik » 05 paź 2007, 18:23

Jarzinho pisze: Kogo mi brakuje Arteta, moze Raul Garcia. Ktoś kto moze pociagnie gre Hiszpanów w razie gdyby nie było dobrze.
Tak. Arteta i Raul Garcia to są piłkarze którzy z biegu pociągną grę Hiszpanów :roll:

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 05 paź 2007, 18:37

brylancik z czystej ciekawości pytam - ile całych meczów widziałeś z udziałem Artety ?

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 05 paź 2007, 18:41

brylancik pisze:Tak. Arteta i Raul Garcia to są piłkarze którzy z biegu pociągną grę Hiszpanów
A mi tej dwójki także trochę brakuje. Może nie tyle mogliby oni pociągnąć grę w pojedynkę, co na pewno są w stanie bardzo wiele dać tej drużynie. Arteta to zawodnik, który wnosi coś zarówno w destrukcji, jak i w ofensywie. Bardzo solidny, waleczny gracz. Dlatego sprawdza się w Premiership. Raul Garcia w tym sezonie spisuje się dobrze i także mógłby być rezerwowym w kadrze. Tylko jego brak jeszcze łatwiej jest zrozumieć, bo Hiszpania ma Cesca, Iniestę, Xaviego... Arteta z kolei mógłby się w tej kadrze w końcu znaleźć, bo nie ma Xabiego Alonso, są tylko gracze Valencii na jego pozycji. Zmiennikiem Albeldy mógłby być spokojnie, a nawet byłby w stanie wygryźć go ze składu. Sęk w tym, że Aragones stworzył z reprezentacji grupę właściwie zamkniętą i ani ta dwójka, ani nawet Raul nie bardzo mogą liczyć na powołanie w najbliższym czasie. Trochę szkoda. Jest to jeszcze niewykorzystywany potencjał.

Awatar użytkownika
African
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: African » 05 paź 2007, 18:59

Mnie tutaj brakuje Victora Valdesa :)

Poza tym również uważam, że Mike Arteta przydałby się w kadrze. Hiszpan jest według mnie świetnym zawodnikiem. Lider Evertonu jest bardzo dobrze wyszkolony technicznie, dobrze bije rzuty wolne, potrafi wziąć na siebie odpowiedzialność za rozgrywanie akcji w środku pola, jak i może sobie bez problemów poradzić na skrzydle. Moim zdaniem bez problemów można go umieścić w czołowej 5 najlepszych pomocników w Premiership.
Szkoda tylko, że ciągle nie otrzymuje powołania do reprezentacji. Zasługiwać, to na to na pewno zasługuje, tylko ciekawe kiedy jego debiut w kadrze Hiszpanii nastąpi ?
RealFan pisze:Sęk w tym, że Aragones stworzył z reprezentacji grupę właściwie zamkniętą i ani ta dwójka, ani nawet Raul nie bardzo mogą liczyć na powołanie w najbliższym czasie

No właśnie szkoda. W reprezentacji Hiszpanii od dłuższego czasu grają ciągle jedni i ci sami zawodnicy, a wyników jakiś specjalnie dobrych nie ma. Być może wreszcie czas, aby coś z tym zmienić i powołać jakiś nowych i dobrze grających graczy, którzy wnieśliby trochę świeżości do gry Hiszpanów.

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 05 paź 2007, 22:23

Kilka razy pisałem, że Aragones nie zamyka przed nowymi zawodnikami kadry, ajk i przed starymi. Przyklad Silva, Iniesta, Riera, Albiol, czy Joaquin. Choć oczywiscie chciałbym zobaczyć co moze dać Raul Garcia czy Arteta reprezentacji.

A zapomniałem o powrocie Luisa Garcii z Espanyolu. To moj ulubieniec i kandydat nr. 1 do miejsca obok Villi. Mam naidzeje, że to on, a nie Torres bedize grał w nastepnych spotkaniach.

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 05 paź 2007, 22:30

Jarzinho pisze:Kilka razy pisałem, że Aragones nie zamyka przed nowymi zawodnikami kadry
Tak mówi, ale raczej nie jest człowiekiem eksperymentu i kadra się jakiś czas temu (nie tak dawno) w większości zawodników wykrystalizowała. Są pewniacy i kilku piłkarzy, którzy mogą wejść w razie kontuzji bądź bardzo słabej formy. Zmiany są bardzo niewielkie :wink: Ma to swoje plusy, ale na pewno kilku graczy zasługuje na sprawdzenie przynajmniej w sparingu, a tego nie bardzo widać.

Awatar użytkownika
African
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: African » 05 paź 2007, 22:47

Poza tym wyniki osiągane przez Hiszpanów też nie są jakieś cudowne, więc wychodzi na to, że Aragones powinien sprawdzić/dać szansę innym piłkarzom, bo ci pewniacy, którzy mają już zagwarantowane miejsce w kadrze od dłuższego czasu nie grają bardzo dobrze.
Jednak moim zdaniem najlepiej będzie jak w ogóle Aragones przestanie być trenerem Hiszpanów. Trenerem on według mnie dobrym nie jest, nie potrafi wykorzystać tego wielkiego potencjału drzemiącego reprezentacji Hiszpanii. Zresztą on już chciał odejść, ale federacja hiszpańskiej piłki odrzuciła jego rezygnację, co było moim zdaniem złą decyzją.
Ja jako trenera Hiszpanów widziałbym ojca ostatnich poważnych sukcesów Realu Madryt, czyli Vincent del Bosque.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”