Siatkówka - Strona 99

Dewiza tego działu to: 'Nie samą piłką człowiek żyje". Dyskusje na temat wszystkich dyscyplin sportowych, od ping-ponga poczynając, na curlingu kończąć.
Awatar użytkownika
Yukasz
Basket fan hooligan
Reputacja: 0
Lokalizacja: Muzeum Ziemi Podlaskiej, ul. Alternatywy 4, Wiórkowo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Yukasz » 09 wrz 2007, 15:08

zapeszyłem
:rozga:

Awansują dwie czy trzy drużyny :?: A potem co jakieś grupy skoro Babel coś pisał o zaliczeniu wyników z pierwszej fazy :?: Na kogo moglibyśmy wpaść i ile potem awansuje :?:

Belgia prowadzi 10:8 w 5 secie :roll:

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 09 wrz 2007, 15:09

Yukasz pisze:Awansują dwie czy trzy drużyny
Yukasz jezeli sie nie myle to sytuacja wyglada podobnie do tej z ME koszykarzy :!:

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 09 wrz 2007, 15:11

5 set zdaje się, już nie ma znaczenia. Na gazecie piszą, że jak Turcja wygra 3:2 lub przegra, to i tak Belgia awansuje i my mamy na koncie porażke z nimi. Wiec pewnie awansujemy z 3, ale do trudnej grupy, czy jakoś tak :P

moze niech sie wypowie jakiś Bąbel :lol:

Awatar użytkownika
arek_ahig
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 249

Post Wyświetl pojedynczy post autor: arek_ahig » 09 wrz 2007, 15:20

Awansują po 3 drużyny z każdej grupy, z zaliczeniem wyników pomiędzy tymi drużynami, które awansowały. My zagramy z drużynami z grupy D (Włochy, Bułgaria, Finlandia). Do półfinału awansują 2 najlepsze zespoły z obu 6-osobowych grup. Po ew porażce z Rosją, o awans będzie bardzo ciężko, bo przystąpimy do II fazy bez wygranej, za to z 2 porażkami na koncie. Także trzeba dzisiaj wygrać koniecznie z Rosją i liczyć na porażkę Włochów z Bułgarami, co by wszystkie drużyny z grupy D miały po 1 zwycięstwie i porażce w II fazie.

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 242

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 09 wrz 2007, 15:23

Kuwa. Brakowało jedej piłki by awansowała Turcja. No, ale jeśli przegrywa się z Belgią to w zasadzie trzeba było się spodziewac takich komplikacji. Nie można liczyć wyłacznie na szczęscie.

Jesli przegramy z Rosją to trafimy do kolejnej grupy z bilansem 0-2 (jako że mecz z Turcją się nie liczy po połaczeniu grup). Potem gramy z Włochami, Bułgaria i Finlandią i nawet 3 zwycięstwa moga mieć wartość czapki gruszek. Dzisiejsza wygrana z Rosją dała by nam awans z bilansem 1-1, takim samym jak Rosja. Pierwsze dwa zespoły połączonej grupy awansują automatycznie do połfinałów.

Co za mistrzostwa. My przegrywamy z Belgią, Finowie biją Bułgarów, Italia meczy sie z Finlandią, Serbowie miażdża Holendrów po czym dostają lanie od Niemiec, a ci z kolei w trzech setach przgrywaja z Oranje. Jeszcze tylko Rosja nie zawiodła.

Awatar użytkownika
arek_ahig
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: arek_ahig » 09 wrz 2007, 15:37

Babel pisze:Jeszcze tylko Rosja nie zawiodła.
Właściwie Włosi tez jeszcze nie zawiedli :P Męczyli się z Finami, ale ci grają naprawdę solidną siatkówkę. Wbrew pozorom mając w pamięci obecną formę Rosjan i mimo wszystko niewielkie szanse naszych na zwycięstwo z nimi bardzo ważny w perspektywie awansu do półfinału zdaje się byc właśnie mecz Włochów z Bułgarami. Zwycięstwo tych drugich sprawi, że przy wygraniu pozostałych spotkań II fazy, awansujemy do 1/2 z drugego miejsca w grupie. NIe ma znaczenia z kim tam zagramy, bo w każdym meczu powinniśmy byc faworytami, chociaż osobiście chciałbym uniknąć Farncuzów. Oczywiście zakładam, że Rosjanie wygrają wszystkie spotkania. NIewiarygodne jak w przeciągu paru tygodni może zmienić się forma poszczególnych druzyn.

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 09 wrz 2007, 16:02

Przy całym szacunku dla roboty jaka wykonuje Mauro Berrutto i przy pełnym rozeznaniu o klasie siatkarzy tj. Esko, Szumow, bracia Oivanen, Sammelvuo, Kunnari czy choćby znany z PLS-u Heikkinen to jednak Włosi nie powinni się z nimi meczyć. Inna sprawa, że Włosi już od ubiegłego seznu nie wykorzystują swojego potencjału.

A co do siły Rosji to jak zwykle zweryfikuje ich druzyna, która nie da się stałmsić ich serwisowi i ich sile fizycznej. Tak jak rok temu my, dwa lata temu Włosi. Gdy nie "chodzą" im te dwa elementy to bywaja bardzo bezbronni, a gracze o psychice Połtawskiego zbierają czapy w głowę. Trzeba będzie wytrzymac napor Rosjan, ale obawiam się o naszych rezerwowych. Bąkiewicz może być dzis kluczowym siatkarzem, bo jakoś jestem niespokojny, pamiętając dotychczasowe wyczyny Świderskiego przeciw Rosji.

Awatar użytkownika
arek_ahig
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: arek_ahig » 09 wrz 2007, 16:12

Zobaczymy czy sprawdzą się teorie przesądnych kibiców i zapeszę. :D Jak do tej pory mój plan zaczyna się sprawdzać. Włochy - Bułgaria 0:1 (20:25)
tu link do relacji na żywo jak chciałby ktos obserwowac wynik.
http://www.sport.pl/sport/3332958,74416 ... ZENIA.html

0-2 (20:25, 18:25) oby tak dalej :D
ładnie, ładnie Bułgarzy wygrali 3-0 (25:20, 25:18, 25:21) tak miało być :D
Niesamowite są te mistrzostwa, każdy może wygrać i przegrać z każdym
Ostatnio zmieniony 09 wrz 2007, 17:02 przez arek_ahig, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 09 wrz 2007, 17:00

:shock: :shock: :shock: :shock:
Francja przegrywa w 3setach z Hiszpania :o Wlosi ze slabo spisujacymi sie do tej pory Bulgarami, jak wyzej juz podkreslono Niemcy wygrywaja z Serbia zeby pozniej przegrac z Holnadia :?
Finlandia narazie gra wysmienicie, fajnie sie na nich patrzy 8) I na dobra sprawe po tym co zobaczylismy w tym mistrozstwach wsyztsko jest mozliwe, chyba poza zlotem, ktore chyba jest zarezerwowane dla gospodarzy :P
Ale pozniej nie zdziwie sie jak medal wywalczy sobie Finlandia :lol:

Awatar użytkownika
Berik
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Berik » 09 wrz 2007, 17:37

Zakonczyl sie 2-dniowy Memorial Arka Golasia w moim miescie.
Z zaproszenia skorzystaly: Resovia, MOstostal, Wkret-Met i Jadar. Caly turniej wygral Wkret-met. Licytowano takze koszulki reperezentantow Polski: i tak trykot Wlazlego poszedl za 4100 zl, Gruszki za 400, a Igly za 8 stow. Wszystko oczywiscie na cele charytatywne. Do Kepna zawitali wszyscy najwazniejsi ludzie siatkowki nie bedacy aktualnie zaangazowani w ME. Zabawa dobra, ale najwazniejsze jest uczczenie pamieci Arka.

W piatek relacja na polsacie sport. To tyle :P

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 09 wrz 2007, 18:54

ehh, troche zimnej krwi zabrakło, mieliśmy piłke w górze i się nie udało. 0:2 choć gra nie wygąda najgorzej. Atak i przyjecie na pewno trzeba poprawić, jeśli chcemy coś tu ugrać. Wypada chyba nam tylko wierzyć, że Rosja poczuje się zbyt pewnie i zaczną popełniac błędy.

Serbia prowadzi z Grecją 2:0.

Awatar użytkownika
Bruno Banani
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bruno Banani » 09 wrz 2007, 19:20

No i Rosja poczuła się zbyt pewnie, ale jej to nie zgubiło. Oglądałem tylko trzeci set, ale z tego co mówił komentator w pierwszych dwoch nasi grali dobrze. jakos w trzecim secie tego nie widziałem :)

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 09 wrz 2007, 19:32

Jak tu nie wspominac meczu z Belgią. Najgorszy jest fakt, że na nic juz nie mamy wpływu, bo nawet nasze wysokie zwyciestwa w drugiej fazie moga nic nie znaczyć.

Przez pierwsze dwa sety, dobra cierpliwa gra, ale trzeba oddać Rosjanom, ze serwowali kapitalnie. Decydowały niuanse, a konkretnie atak. Pierwszy set przegrany przez nieskończone ataki, drugi podobnie. W trzecim nasi sie zagotowali jak juniorzy, przestali trzymac kierunki w ataku, generalnie sami trafiali w wysoki blok rywali. Niestety tak jak przewidywałem zawiódł Świderski. Przez większość meczu gralismy tylko z dwoma skrzydłowymi Winiarskim i Szymańskim, w trzecim secie już bez ataku kompletnie. Nie zgodze się z Szyszko, że słabo przyjmowaliśmy, bo takie trudne zagrywki przyjmuje sie własnie w te okolice. Zabrakło siły ataku do kończenia troche trudniejszych piłek. Rosjanie z kolei przyjmowali raczej bezbłednie nasz dobry serwis. Byli lepsi.

p.s Niby to ja mam wade wzroku, ale to pan Dębowski zrobił z 60% ataku Rosjan 80. A generalnie nic się nie zmienił nadal pieprzy głupoty jak potłuczony. Wyrzuca te idiotyzmu ze swojej krtani z prędkościa swiatła. Ja tylko nie rozumiem jak można od kilku lat komentowac siatkówkę i jeszcze sie nic nie nauczyć.

Awatar użytkownika
bellus
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bellus » 09 wrz 2007, 20:18

Babel pisze:p.s Niby to ja mam wade wzroku, ale to pan Dębowski zrobił z 60% ataku Rosjan 80. A generalnie nic się nie zmienił nadal pieprzy głupoty jak potłuczony. Wyrzuca te idiotyzmu ze swojej krtani z prędkościa swiatła. Ja tylko nie rozumiem jak można od kilku lat komentowac siatkówkę i jeszcze sie nic nie nauczyć.
Mnie się jeszcze podobało "hehe" jak Świderski zaserwował po siatce oraz "a nie to nie Volkov... ale on tez jest wysoki".

No i na tym śmiechy, chichy się kończą.

Przed mistrzostwami obiecywano mi i wszystkim innym kibicom znacznie wyższy poziom gry niż na finale LŚ w Katowicach. No i jakoś tego nie uświadczyłem. Nie zgodzę się z tym, że niewiele zabrakło naszym, że brak szczęścia, etc. Rosjanie od początku do końca kontrolowali przebieg gry i na niewiele nam pozwalali, tylko wtedy gdy nieco wydłużyli łańcuch to coś nasi pokazywali. Tym łańcuchem oczywiście była zagrywka.
Może za dużo wymagam od naszych, może przez to, że nie widziałem kompromitacji z Belgią to psioczę i nie doceniam tej wspaniałej gdy w dzisiejszym meczu - może...

Dla mnie to co dzisiaj widziałem to przyzwoita gra - nie było kompromitacji w dwóch pierwszych setach w trzecim już niestety była.

Przystępujemy do drugiej fazy z bilansem -2. Co nie jest raczej szczytem naszych marzeń. Przed nami Finlandia, Włochy i Bułgaria - przeciwnicy silniejsi niż Turcja i Belgia.

Nie lubię mieć w takich sytuacjach racji - nie wierzyłem po MŚ, nie wierzyłem po LŚ i nadal nie wierzę w mistrzostwo. Obym jeszcze musiał przyznać się do błędu.

Awatar użytkownika
Kuba Fan
Żenujący nabijacz :/

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kuba Fan » 09 wrz 2007, 20:32

Niestety nasi siatkarze nie są w najwyszej formie !! Widać braki Gruszki Wlazłego !! Ostatni set żenada

ODPOWIEDZ

Wróć do „Inne sporty”