GKS Katowice 1:3 Wisła Płock
Piłkarze GKS Katowice przegrali 1:3 (0:1) z Wisłą Płock. Jedyną bramkę dla naszego zespołu zdobył z rzutu wolnego Robert Lasek (64.). Trafienia dla gości zaliczyli Karol Gregorek (26.), Jarosław Krzyżanowski (55.) i Tomasz Michalek (58.).
GKS: Jacek Gorczyca - Marcin Krysiński, Szymon Kapias, Marek Gajowski, Kamil Cholerzyński (46. Ariel Okrzesik), Mateusz Sroka (75. Damian Sadowski), Robert Sierka, Krzysztof Markowski, Robert Lasek, Szymon Pasko (67. Łukasz Mieszczak), Hubert Jaromin
Wisła: Robert Binkowski - Mateusz Żytko, Artur Wyczałkowski, Rafał Lasocki, Robert Górski, Sławomir Peszko (77. Piotr Klepczarek), Ireneusz Kowalski (66. Bartłomiej Sielewski), Jarosław Krzyżanowski, Tomasz Michalek, Karol Gregorek, Krzysztof Kretkowski.
Kto oglądał na żywo mecz w TVP3 widział, że nasza obrona jak i ofensywa jest słaba. Nic do chłopaków nie mam, bo wiadomo, że Wisła Płock ma skład budowany na I ligę, ale żenujące jest to, że naszym grajkom chcę się biegać i walczyć dopiero gdy przegrywamy. Wiem, że trzeba gonić wynik, ale niech mają takie nastawienie przy stanie 0:0 a nie przy stracie gola, żeby kibice ich nie wyzywali o brak zaangażowania. Tak czy siak, porażka zasłużona, jedynie można było zobaczyć 2 bardzo ładne bramki.
"Czy wygrywasz, czy nie..."