Ogólna dyskusja o polityce

Awatar użytkownika
franz
Ki(L)gore Trout
Reputacja: 100

Post autor: franz » 12 wrz 2007, 22:22

Chlopaczek pisze:Po ostatnich wyborach byly takie ladne wykresy pokazujace ze najwiekszy odsetek ludzi z ubogich rejonow Polski albo majacych podstawowe wyksztalcenie glosowal na PiS

O chociażby te wykresy po ostatnich wyborach, biedne regiony i ludzie z niskim wykształceniem głosowali na PiS czyli partie lewicową. W poprzednich wyborach regiony biedne i ludzie z dolnych warstw społeczenstwa głosowli na SLD i Leszka M, a patologii najwiecej jest wsród ludzi biednych i słabo wykształconych, tak wiec patologia zwykle głosuje na lewice. Nie wiem ile razy jeszcze mam powtarzać dlaczego patologia głosuje na lewice a nie na UPR czy na prawdę tego nie rozumiesz? Program lewicy zakłada wspieranie patologii, zas UPR jej radykalne zwalczanie a juz na pewno nie popieranie. A co do wolność to faktycznie pewnie znaczy ona dla nas coś innego, skrajnie innego.
Chlopaczek pisze:Przerastasz mnie

Wątpie mam tylko około 1,80 cm :wink:
Chlopaczek pisze:nie napisalem ze zgadzam sie z tekstem pod podanym linkiem.Zgadzam sie z fragmentami ktory wybieram sobie podobnie jak robie to z innymi ideologiami wylawiajac czesci ktore mi odpowiadaja.Fajnie by bylo gdyby niektore osoby wypowiadajace sie tutaj zrozumialy ze naprawde tak mozna.
Ano trzeba było tak od razu i wszystko było by jasne, a tak jakaś dziwna sytuacja powstała.
Chlopaczek pisze:Albo jeszcze inne rozwiazanie.Mam nadzieje ze bedzie nastepny zlot i tam sie spotkamy. O wiele wygodniej jest mi mowic niz pisac.
Zgadza sie łatwiej gadac niz pisać, dlatego tez mam nadzieje, że będzie następny zlot i tam sie spotkamy.

Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”