Tyle tytułem wstępu.
Do rzeczy zatem:
A moze warto byloby zadan pytanie czy chce pani promocji miasta przez organizacje najwiekszej imprezy sportowo-logistycznej w Polsce
Jak widać kluczem będzie pytanie jaka jest "moc promowania" regionów / miast przez TdP. Śmiem twierdzić, że dość znikoma., a przynajmniej znacznie przeceniana.Arrow promocji miast, regionow przez ktore przejezdza peleton
Pierwsza rzecz z brzegu - w zeszłym TdP jak tutaj dyskutowaliśmy to udowadniano mi jaka to promocja - w końcu jeden z najbardziej znanych i rozpowszechnionych kanałów sportowych na świecie to transmituje - eurosport. Wszystko pięknie, tyle tylko że ten sam eurosport doszedł do wniosku że TdP zostaje (chyba z racji tego prestiżu) przeniesiony na eurosport2. Może nie jestem ekspertem od rynku medialnego w europie, ale jak coś jest 2 to nie jest 1 - czyli przesunięto TdP do kanału gorszego i śmiem twierdzić mniej dostępnego. No chyba, że jako ignorant kolarski się mylę i jest to wyraz nobilitacji.
Idąc dalej to kasa. Z tego co się orientuję to miasta wnoszą wpisowe - śmiem twierdzić, że znalazło by się kilka innych sposobów promocji miasta za tą cenę, a o wiele skuteczniejszych. Nawet jeśli nie na promocje (wydajną), ale pozostać w temacie sportowym to na AZS Kolegium Karkonoskie JG - nasza koszykarska drużyna, która z braku pieniędzy wycofała się z najwyższej klasy rozgrywkowej na pewno przyjęła by z radością każdy zastrzyk gotówki. Nie wspieralibyśmy (jako miasto i obywatele tego miasta) jakiś tam mało realnych dla jeleniogórzanina grup zawodowych tylko własną drużynę koszykarską.
Skoro to taka ważna impreza w Polsce to czemu tutaj taki mały ruch był - dopiero moje herezje spowodowały, że się ktoś o tym wypowiedział?