FC Barcelona (zbiorczy) (cz.2) - Strona 484

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.
ODPOWIEDZODP

Co wygra w przyszłym sezonie Barcelona?

1. Mistrzostwo
7
23%
2. Mistrzostwo i CdR
2
7%
3. Ligę Mistrzów
0
Brak głosów
4. CdR
2
7%
5. Mistrzostwo i Ligę Mistrzów
4
13%
6. Puchar Gampera, czyli nic :)
15
50%
Awatar użytkownika
Enjo
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2259
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Enjo » 22 wrz 2007, 21:28

Bojan raczej nie zagra,za prestiżowy mecz dziś i może nie wejść (chyba, że sytuacja będzie jasna) sądzę,że prędzej Dos Santos zagra.

EDIT :
R10 dziś nie gra,więc prawdopodobny jest występ Gio.

Awatar użytkownika
Bask
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bask » 22 wrz 2007, 21:46

EnJoy's pisze:Bojan raczej nie zagra,za prestiżowy mecz dziś i może nie wejść (chyba, że sytuacja będzie jasna) sądzę,że prędzej Dos Santos zagra.

EDIT :
R10 dziś nie gra,więc prawdopodobny jest występ Gio.
Iniesta gra za Dinho :]

Awatar użytkownika
Akarin
Bundesliga ToNi Liga
Reputacja: 45

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Akarin » 22 wrz 2007, 22:18

Narazie nic specjalnego Barca nie pokazuje. Messi się wyróżnia. Czy mi się zdaje czy mecz sędziuje ten sam sędzia co rok temu w Sevilli (2:1 dla Sevilli było wtedy)?

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 22 wrz 2007, 22:21

Jak to niczym się nie wyróznia ? Stwarazają sobie okazje, w przeciwnieństwie do Sevilli.
Iniesta na poczatku ośmieszył Alvesa, Później Messi na prawej stronie 2 razy ruszył. Titi podawał do Iniesty, nie doszło podanie, później z klepki obaj zagrali - wszystko w obrębie pola karnego Sevilli.
A może inny mecz ogladamy ? :D
u ciebie Sevilla też na róźowo biega ubrana ? :lol:

edit:
pisalem to przed uderzeniem Renato w spojenie

Awatar użytkownika
Akarin
Bundesliga ToNi Liga
Reputacja: 45

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Akarin » 22 wrz 2007, 22:41

fieldy pisze:u ciebie Sevilla też na róźowo biega ubrana ?
tak :lol: surczybyki się maskowały :P
Nic specjalnego to znaczy, że nie wypracowali sobie jakiejś konkretnej okazji. Dla mnie było jasne, że Sevilla będzie próbowała grać z kontry i w ten sposób strzelić bramkę a Barca naciskać przez cały czas. Dlatego mówię, że nic specjalnego nie pokazuje. Czekam na jakąś ładną akcję, no akcje Messiego i Iniesty było ładne :]
Sevilla stoi ciasno i walczy ile może, w obronie wystawili Khalida, bo to walczak jakich mało i pasuje do taktyki Ramosa na ten mecz idealnie niemal.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 22 wrz 2007, 22:53

w II cześci pierwszej połowy [tzn. od ostatniego posta :P] gracze Barcy stralai się zaskoczyć Palopa strzałami z dystansu. Abidal, Yaya, Deco w końcu chyba Marquez z rzutu wolnego.
Póki co 0:0. Titi już czesciej na lewej stronie się pokazuje, ale w dalszym ciagu nic wielkiego nie pokazuje. Ciekawe, czy przy wyniku 0:0 Ryjek wpuści któregoś z młodych. Bo z tego co pamitetam to Ronniego nawet na ławce nie ma. Sevilli widać taki wynik odpowiada [nie ma się co dziwić] bo grają na czas :D
Mecz może sie podobac momentami ... chwilami jakby za dużo fauli.
Podoba mi się Iniesta, zawsze wiedziałem, ze potrafi genialnie zagrać, ale nie wiedziałem, że taki szybki jest, łobuz :D
Oby jakies gole padły w II czesci gry.

Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 335

Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 22 wrz 2007, 22:53

Barca gra dobrze, ale jak na razie to tylko do 16 metra. Sevilla dobrze się broni. Ale ta bramka wisi w powietrzu. Czuję, że Barca strzeli coś w drugiej połowie. Jeżeli Sevilla wywiezie dzisiaj chociaż jeden punkt, to powinni być bardzo zadowoleni...

EDIT
fieldy pisze:Bo z tego co pamitetam to Ronniego nawet na ławce nie ma.
Kontuzja.
fieldy pisze:Podoba mi się Iniesta, zawsze wiedziałem, ze potrafi genialnie zagrać, ale nie wiedziałem, że taki szybki jest, łobuz Very Happy
No ba! Ładnie jeździ, aż szkoda, że w większości meczy wchodzi tylko z ławki rezerwowych. Razem z Henrym i Messim jest moim ulubionym graczem Barcy. :wink:
Ostatnio zmieniony 22 wrz 2007, 22:56 przez guru, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
revan
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: revan » 22 wrz 2007, 22:56

No i mamy koniec 1-ej połowy. Momentami gramy naprawdę nieźle, ale ciężko będzie się przebić przez szczelną obronę Sevilli, która praktycznie broni się całym zespołem. Ciężko będzie tym bardziej, że znowu gramy wolno, przewidywalnie i jest ogólnie mało ruchu. Taki Messi na przykład przez sporą część tych 45 minut stał niczym przyspawany do tego swojego prawego skrzydła i mało pokazywał się partnerom. Ogólnie jesteśmy lepsi niż Sevilla, która praktycznie poza tym uderzeniem Renato głową nie stworzyła sobie niczego konkretnego. Z drugiej strony niby mamy więcej okazji, ale też żadna z nich nie była "setką". Musimy jeszcze przyspieszyć grę, wprowadzić więcej klepki, bo bez tego będziemy krążyć wokół ich pola karnego, a i tak na nic się to nie zda.
Chciałbym jeszcze wyróżnić Iniestę, który gra po prostu świetnie, Alves nie wie co się dzieje. Kapitalnie także Abidal, który jest panem lewej flanki. Do tych graczy nie mam zastrzeżeń, reszta musi dostosować się do nich poziomem.
Ostatnio zmieniony 22 wrz 2007, 22:59 przez revan, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
wianuch
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 38

Post Wyświetl pojedynczy post autor: wianuch » 22 wrz 2007, 22:57

fieldy pisze:Stwarazają sobie okazje, w przeciwnieństwie do Sevilli.
Iniesta na poczatku ośmieszył Alvesa, Później Messi na prawej stronie 2 razy ruszył.

No właśnie, to by było na tyle. Jeszcze Deco i Yaya próbowali z dystansu, ale tego nie można nazwac 'stworzeniem sobie sytuacji'. Sevilla gra defensywnie, natomiast Barca nic za bardzo nie potrafi skonstruowac. Mi remis w sumie najbardziej odpowiada, więc takim wynikiem może zakończyc się to spotkanie ;)

Widział ktoś co i kto pokazał piłkarz Sevilli, po faulu bodajże na Messim? Była jakaś powtórka, jednak nie dostrzegłem o co chodziło.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 22 wrz 2007, 23:04

Vianuch pisze:Widział ktoś co i kto pokazał piłkarz Sevilli, po faulu bodajże na Messim? Była jakaś powtórka, jednak nie dostrzegłem o co chodziło.
Był to Navas, a to chyba nie o faul chodziło, a o odegranie piłki ... co pokazal nie dostrzegłem ...

Vianuch pisze:No właśnie, to by było na tyle. Jeszcze Deco i Yaya próbowali z dystansu
Abidal próbował, kiedy to Palop z trudem odbił piłkę. Henry próbował - dobiegł do pilki, minał Alvesa, ktory się przewrócił i sedzia dał sie nabrać.
Było coś jeszcze, ale mi wypadło :P

Awatar użytkownika
kaczy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 466

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kaczy » 22 wrz 2007, 23:56

2-1 :lol:
Ale nerwówa w koncówce ... brama Kanoute ... a kto zawinił :twisted: :P hehe ... nasz ukochany Oleguer :D

no dobra ... przynajmniej jestesmy pierwsi w tabeli , a jutro trzeba zrobic powtórke z Villareal ;D

pzdr.

SpY
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: SpY » 23 wrz 2007, 0:05

kaczy pisze: .. przynajmniej jestesmy pierwsi w tabeli;D
Chyba nie. Z tego co mi wiadomo Real ma 9 punktow a Barca 8.

Awatar użytkownika
Asteniu
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Asteniu » 23 wrz 2007, 0:07

Meczyk troche rozczarowal. Barcelona mimo iz miala ogromna przewage to nie grala zbyt dobrze. W drugiej polowie zaczeli robic groznijsze akcje, ale wydaje mi sie ze to bardziej zasluga obrony Sevilli, ktora sie w ktoryms momecie rozsypala. Rozwala mnie Kanoute, dzisiaj mnostwo walki i jedna sytuacja i oczywiscie gol.

Chcialbym zobaczyc sobie powtorke pierwszej bramki, bo nie jestem pewny czy nie bylo spalonego, no ale musialbym zobaczyc powtorke zeby miec pewnosc.

Henry mnie rozwala. W tej sytuacji ( chyba kazdy kto ogladal wie juz o co chodzi ) ta pilka toczyla sie do bramki wieki i bylem pewny ze wpadnie, a tu slupek :P

Co do karnego to nie ma zadnych watpliwosci ze slusznie podyktowany, dziwilem sie ze nie strzelal Henry :P

Sedziowal ten mecz Undino Mallenco ( czy jak mu tam ) ktorego uwazam za fatalnego sedziego po spotkaniu Atletico - Real w tamtym sezonie. W 15 minucie kiedy bylo 1-0, nie uznal prawidlowej bramki Pereii ( dodatkowo nie wyrzucil dwoch pilkarzy Realu, choc Cannavaro tak ale nalezalo sie 40 minut wczesniej. PO meczu przepraszal kibicow Atletico ze wypaczyl wynik ). Pisze o tym dlatego ze w tej samej akcji rowniez mogl podyktowac karnego, bo w identyczny sposob co G.Santos, faulowany byl Aguero, lecz wtedy nie chcial widziec tej bramki, choc istnieje mozliwosc ze sie poprawil jako sedzia :lol:

Pozdrawiam

P.S
SpY pisze:
Czytaj uwaznie panie SpY.

Awatar użytkownika
kaczy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 466

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kaczy » 23 wrz 2007, 9:36

SpY pisze:
Rozumiem że moge miec mało widoczny i niewyróżniający się avatar (który sam kiedyś zrobiłem :P) ... ale sygnaturki niestety zmienic nie mogę :twisted:

Awatar użytkownika
brylancik
Oleguer Fan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: brylancik » 23 wrz 2007, 11:23

Po tym co prezentuje w tym i w poprzednim sezonie Messi można bez żadnych wyrzutów sumienia stwierdzić że powinien dostać złotą piłkę. Ten dość jest po prostu fenomenalny, nie ma słów żeby opisać jego grę. Gdyby nie Leo to najprawdopodobniej zremisowalibyście wczorajszy mecz (nie mówię już o tym że strzelił dwie bramki ale o tym jak grał). Jedynym jego mankamentem są kontuzje, ale w dzisiejszych czasach jak by ktoś zajął się indywidualnie jego zdrowiem to i to pewnie dało by się wyeliminować.

Henry :lol: Nie mam słów żeby opisać jego gry. Ja bym go bez wyrzutów sumienia posadził na ławie i dał sznse Dos Santosowi albo chociaż Gudiemu bo może chociaż to by go zmobilizowało do większego wysiłku w tym co robi. Chociaż mi to w sumie na rękę żeby grał jak najdłużej :) Nie mówię już o tym że obrońcy Sevilli byli od niego szybsi

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”