Czas na podsumowania 5 kolejki
Fontana - Palermo ogrywa Milan, a Alberto jest jednym z ojców sukcesu. Sprzyjało mu też szczęście gdyż dwukrotnie piłkarze Milanu strzelali w poprzeczkę.
Diana
Samuel - bardzo pewny we wczorajszym meczu (podobnie zresztą jego partner z obrony Cordoba).
Legrottaglie - otworzył wynik spotkania i w obronie bezbłedny. A pomyśleć, że zagrał tylko dlatego iż kontuzjowany jest Andrade.
J.Zanetti - zastąpił Maicona na boku obrony i zagrał tak jak nas przyzwyczaił. Forza Capitano
Giuly
Tiago - w końcu zagrał i pokierował Juve ku wysokiemu zwycięstwu mimo iż nie zagrało kilku podstawowych graczy.
Dacourt - był nie do przejścia
Pandev
Boriello - hattrick
Ibrahimovic - piłkarz kolejki
Piłkarz - Ibrahimovic - świetny mecz. Druga bramka cudo. Co prawda można by się było zastanawiać jeszcze pomiędzy Boriello, ale to spotkanie z udziałem Zlatana widziałem w całości i na niego idzie mój głos.
Bramka - Ibra gol nr2
Drużyna - Juventus (choć równie dobrze mógłby być tu Inter, natomiast Palermo miało więcej szczęścia niż umiejętności w starciu z Milanem) - Stara Dama mimo braku ponad połowy podstawowego składu z łatwością odprawiła Reggine wynikiem 4-0.