Legia Warszawa (L) (zbiorczy) - Strona 131

Piłka nożna w Polsce: Ekstraklasa, 1 Liga, 2 Liga, Puchar Polski | Zawodnicy i kluby (Legia Warszawa, Lech Poznań, Wisła Kraków, ŁKS Łódź, Widzew Łódź) | Reprezentacja Polski | Polscy Kibice, Oprawa meczowa | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z polską piłką nożną.
Awatar użytkownika
macko001
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: macko001 » 28 wrz 2007, 22:22

może jako pierwszy napisze cos o meczu który przed chwilą się skończył :)

Legia - GKS Bełchatów 4-1
Chinyama (2), Giza, Radović - Popek

piękna, pewna wygrana, przeciwnicy grali w osłabieniu po moim zdaniu ewidentnym faulu na czerwoną kartkę Wróbla
Takesure jakoś był dzisiaj skuteczny, strzelił 2 bramki a pudłował już nie tak często 8) świetny mecz Rogera - obecnie chyba najlepszy zawodnik zespołu, mózg drużyny, znakomicie też zagrali boczni obrońcy dzięki którym padały bramki - Kiełbowicz ( duuuuży + ) i Rzeźniczak

jesteśmy nadal liderem , 4 pkt przewagi nad Wisłą do niedzieli( kiedy to krakowianie zagrają z Ruchem) i miejmy nadzieję po niedzieli

z dobrym humorem piłkarze i kibice zaczynają weekend :) i dobrze bo za tydzien wyjazd z Lechem

Awatar użytkownika
Bonso
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bonso » 28 wrz 2007, 22:29

macko001 pisze:może jako pierwszy napisze cos o meczu który przed chwilą się skończy

chcialem sprostować, to ja byłem pierwszy, mój post znajduje sie na poprzedniej stronie :P

Roger oczywiście znowu świetnie zagrał, do zejścia z boiska w 75 minucie, zostało mu naliczonych 96 kontaktów z piłką, prawie 5 minut mial piłkę przy nodze, co jest wynikiem rewelacyjnym, tym bardziej, że umial z tą piłką zrobić coś dobrego ;)

Awatar użytkownika
macko001
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: macko001 » 28 wrz 2007, 22:36

chcialem sprostować, to ja byłem pierwszy, mój post znajduje sie na poprzedniej stronie :P

sry nie zauwazylem, jak pisalem to ty takze pewnie pisales, wracajac do Rogera to dawno nie widziałem w polskiej lidze piłkarza panującego nad piłką w taki sposób, pogoda jakby nie dla niego bo Brazylijczyk, a on sobie z dezczyku nic nie robił :)
jeszcze troche może napisze o obronie - ogólnie nie mieli zbyt dużo pracy nasi defensorzy, i nawet nie popełniali kardynalnych błędów ( wg mnie bramka Popka padła nieprzepisowo czyt. faul na Rzeźniczaku )
mam nadzieje że kontuzja CHinyamy nie bedzie groźna i wybiegnie w podstawowym składzie za tydzień

Awatar użytkownika
Zico_FCI
Io Sono Interista
Reputacja: 46

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zico_FCI » 28 wrz 2007, 23:55

Bonso pisze:Według mnie pierwszy jego gol był prawidłowy, a doszukiwanie się spalonego jest trochę na wyrost, bo w końcu nie wiadomo czy tą piłke ostatni dotknął Lech czy Radović. Drugi gol taki dokładaniec, po, w sumie, błędzie Lecha.
Ten jego pierwszy padł raczej po spalonym, chociaż nie widziałem czy to było podanie od Rado czy piłka odbiła się jeszcze od Lecha, ale to chyba nie ma znaczenia. Czerwona karta według mnie jak najbardziej słuszna. Gdyby Kiełbowicz nie miał szczęścia i dostał centralnie w piszczel to pewnie bym miał teraz nogę złamaną. No i przy bramce dla gości spokojnie można było odgwizdać przewinienie.

Bonso pisze:To co nie było fajne, to że mecz trwał w zasadzie tylko 60 minut.
Myślę, że mogło być takie zalecenie Urbana. W szatni pewnie powiedział żeby strzelili jeszcze jedną i dograli mecz. Przecież w tygodniu jest mecz z Borussią gdzie podobno trzeba zagrać pierwszym składem, a późnie wyjazd do Poznania.

Awatar użytkownika
macko001
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: macko001 » 04 paź 2007, 17:38

już w sobotę mecz z Lechem :) dla poznaniaków to najważniejszy mecz w sezonie a dla nas, wiadomo jeden z ważniejszych których jest dużo w naszym terminarzu

przedwczoraj natomiast zremisowaliśmy z Borussia D. 2-2 w meczu towarzyskim; formą zabłysnął Bartłomiej Grzelak , miejmy nadzieję że bedzie taka forme utrzymywał długo długo, co spowodowałby że mielibyśmy w składzie 2 mocnych napastników

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 05 paź 2007, 14:52

Mecz z Borussia to byl tylko sparing bez wiekszego znaczenia. Teraz czeka nas trudny teren w Poznaniu gdzie na mecz z legia pilkarze Lecha dostaja dodatkowa premie za wygranie(taka specjalna nieoficjalna). A co do kibicow to licze na swietna atmosfere i licze ze dopinng 500-700 kibicow Legii bedzie slyszalny:)

Awatar użytkownika
franz
Ki(L)gore Trout
Reputacja: 100

Post Wyświetl pojedynczy post autor: franz » 19 paź 2007, 15:48

Dziś w Warszawie o 18:15 spotkanie z Odrą Wodzisław, które naturalnie trzeba wygrać. Tym bradziej, że główy rywal do zdobycia MP Wisła Kraków ma przed sobą "świętą wojne" (na noże ciekawe czy ktoś zginie, wielka zadyma na 90% będzie :? ) i może stracić punkty na goracym terenie Cracovii, a Legia po zwycięstwie odyska stracony dystans.

Z Odrą (pewnie grającą w piątek taktyke z cyklu "obrona Częstochowy) Legii nie będzie łatwo, ale u siebie w sezonie w, którym wlaczymy o mistrza trzeba takie mecze wygrywać. Szkoda, że nie bedzie mógł zagrać Inaki Astiz, który miał mieć nie grozną kontuzje a jednak to się przedłuża(zaczynam watpić w umiejętnosci medyków Legii, bo to nie pierwszy taki przypadek) jednak dobrze, że Inaki odpocznie z Odrą bo nie warto ryzykować przed dużo ważniejszym meczem z Wisłą Kraków. Pewne nie zagra tez Kiełbik, który jeszcze w środę grał w Łodzi z Wegrami no i chyba nie zobaczymy Grzelaka który z meczu w Łodzi (z ŁKSem) wyszedł poturbowany. Dobrze, że wraca Edson bo będzie potrzebny w ofensywie. Tylko zwycięstwo!

Skład Legii (?):

Legia: Mucha - Rzeźniczak, Szala, Choto, Wawrzyniak - Radović, Vuković, Giza, Roger, Edson - Chinyama

Awatar użytkownika
macko001
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: macko001 » 19 paź 2007, 17:37

Myślę iż skład który podałeś jest na dzień dzisiejszy optymalny, tym bardziej że Grzelak jest jaki jest... ( tzn. ciągle go coś boli ) myślę że ważna ważna postawa będzie Edsona i Radovicia, być może Odra zagra 5 pomocnikami i walka oodbędzie się w środku pola( wodzisławianie skoncentrują się na naszej wielkiej trójcy ), natomiast szybka gra na skrzydłach pozwoli naszym stworzyć jakąś ofenswyną akcję

błagam tylko Tejksiura żeby był dzisiaj wyjątkowo skuteczny, wtedy odprawimy Odrę z bagażem kilku bramek, jeśli nie bedzie skuteczny to wynik bedzie oscylował wokółwyniku 1-0;
oczywiście wygramy:) nie ma innej możliwości

Awatar użytkownika
franz
Ki(L)gore Trout

Post Wyświetl pojedynczy post autor: franz » 19 paź 2007, 20:21

Jedyne, słowo, które ciśnie mi się w tej chwili na usta to...
wulgarne określenie osoby uprawiającej nierząd w celach zarobkowych (na literkę K a ostanie A) ale powstrzymam sie bo wiem, że forum czytają kobiet i dzieci.

Nie wiem co jest grane ze strony Legii, choć w sumie to wiem co jest grane, nic nie jest {wulgarne określenie osoby uprawiającej nierząd w celach zarobkowych} grane! Tragedia i klęska, miało być pewne zwycięstwo ze słabą Odrą i odrabianie straty do Wisły Kraków a jest [']. Jesli Legia będzie tak łatwo traciła punkty u siebie z takimi rywalami to MP zdobedą piwusy.

To tak na gorąco, więcej napisze pózniej bo musze się napić.

Awatar użytkownika
macko001
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: macko001 » 19 paź 2007, 20:35

ehhh, jak dla mnie totalna kompromitacja Legii, nic naszym nie wychodziło i przed meczem z Wisłą nie widzę większych optymistycznych aspektów ;/ oby otrzeźwieli bo jak tak beda grac za tydzien to z MP się pożegnamy

komentatorzy bawili się w jaka to melodia :shock: w sumie to nic lepszego do roboty nie mieli , bo mecz nie zachwycił, Korona pewnie wygra i spadamy na 3 miejsce

Awatar użytkownika
franz
Ki(L)gore Trout

Post Wyświetl pojedynczy post autor: franz » 19 paź 2007, 20:55

macko001 pisze:przed meczem z Wisłą nie widzę większych optymistycznych aspektów

Ja zaś przed meczem z bedąca w dobrej formie i silną kadrowo Wisłą obawiam się, że Wiślacy rozbiją Legie w puch i pył i, że nie będzie co zbierać.

Legia grał dziś... nawet najwięksi mistrzowie mowy polskiej nie mogli by wyrazić beznadziejności naszej gry a co dopiero ja. Pełno było chaosu, nieskuteczności i słabizny. Nie wiem co przez cały mecz robił Giza rozmyslał jak jego koledzy z Cracovii zagrają jutro w derbach z Wisłą czy co? Choć byłbym niesprawiedliwy krytykując tylko Piotra Gize bo reszta tez grała... eh szkoda gadać.
W pierwszej połowie ['] i jeszcze ta bramka wybijali tak, że wybić nie mogli aż w końcu Sławek Szary strzelił gola i wykorzystał błędy, mam nadzieje, że jak wróci Inaki Astiz to z Choto utworzą świetna obrone bo za tydzień z Wisłą będzie nam potrzebna i to bardzo. Już w przerwie Jan Urban zrobił zmiany i zgadnijcie co to dało? Wszedli Kiełbik i Vuko i wpsowali sie w mierny poziom druzyny a na dodatek kapitan Legii został ukarany żółtą kartką za faul na Marcinie Malinowskim i nie zagra w Krakowie z Wisłą po prostu super. Przy takim stanie formy Legii to w Krakowie remis był by dobry wynikiem.

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 19 paź 2007, 21:19

Osobiscie strasznie sie dzisiaj uśmiałem. Spodziewałem sie, że Legia bedzie grała strasznie nudno, bo tak jest od poczatku ery Urbana, ale nie wiedziałem, ze aby ozywic atmosfere bedzie festyn. :P

Frekwencja jak we Wronkach, Wodzisławiu czy Grodzisku, a doping jeszcze gorszy. Niz tylko gratulowac nowego, ktoregos z kolei stadionu, bo taki to wstyd.

Awatar użytkownika
franz
Ki(L)gore Trout

Post Wyświetl pojedynczy post autor: franz » 19 paź 2007, 21:32

Jarzinho pisze:Osobiscie strasznie sie dzisiaj uśmiałem.
A ja nie :(

Jarzinho pisze:Frekwencja jak we Wronkach, Wodzisławiu czy Grodzisku, a doping jeszcze gorszy.

Jaja sobie robisz? Czy o drogę pytasz?

Cała Polska wie (znaczy ci wszyscy co się OE interesują), że kibice Legii (a przynajmniej ich spora część) są w ostrym konflikcie z zarządem klubu i protestują nie przychodzeniem na mecze lub brakiem dopingu, a więc nie napinaj się tak w tej kwestii bo tylko nie potrzebnie się nadwyrężasz. A co do liczby kibiców to dość wiarygodne 90minut.pl podaje 6 tys a z tego co pamiętam to w Grodzisku na mecze przychodzi około 1500 - 2000 w Wodzisławiu maksymalnie 4000 we Wronkach podobnie.

A co do stadionu to:

Dzis ogłoszono przetarg, może wreszcie coś ruszy ku dobremu w tej sprawie.

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 19 paź 2007, 21:45

franz pisze:Cała Polska wie

Ja nie, bo tak naprawde kiedy kibice nie maja jakis zatargow z zarzadem Legii.
Powanzie myslałęm, ze ten festyn to cos co ma przyciagnac sponsora na koszulki, bo chyba to co dzisiaj widniało nie wskazuje na to, że to kolejny klub sponsorowany z moich pieniedzy. :P

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 19 paź 2007, 22:33

Jarzinho pisze:
franz pisze:Cała Polska wie

Ja nie, bo tak naprawde kiedy kibice nie maja jakis zatargow z zarzadem Legii.
To jestem ciekaw jak ogladales mecz skoro komentatorzy o tym mowili :lol:

Co do wyniku to zal dupe sciska. tak nudnego meczu dawno nie ogladalem. Jezeli tak grajaca Legia wyprzedza Lecha to mam tylko nadzieje ze Wisla jej wbije sporo bramek i sama pokaze styl oraz umiejetnosci aby miec szasne zaistniec w pucharach.

Co do kibicow slusznie Jarzinho zauwazyl ze malo ich jak na meczach ogorkow tylko jak spiewali i dopingowali to w Poznaniu caly stadion slyszal grupe 400 legijnych gardel. ladne przebicie jak na 28 tysiecy co?

ODPOWIEDZ

Wróć do „Polska”