Bayern Monachium (zbiorczy) - Strona 5

Piłka nożna w Niemczech | Rozgrywki ligowe: Bundesliga i Puchar Niemiec | Kluby: Bayern Monachium, Borussia Dortmund, Bayer Leverkusen | Reprezentacja Niemiec | Transfery oraz inne wydarzenia związane z niemiecką piłką nożną
ODPOWIEDZODP
Awatar użytkownika
kama_reda
Rodowity Bawarczyk
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kama_reda » 18 sty 2005, 21:45

Fortuna Dusseldorf - Bayern Monachium 1:5
Bramki:0:1 Demichelis (8.), 1:1 Mayer (34.), 1:2 Lucio (66.), 1:3 Pizarro (78.), 1:4 Ballack (81./karny), 1:5 Scholl (88.)
Skałd Bayernu w meczu z Fortuną:
Rensing – Rau, Kovac (46. Lucio), Demichelis (46. Linke), Salihamidzic (46. Kuffour) – Deisler (46. Zé Roberto), Jeremies (46. Ballack), Frings (46. Scholl), Hargreaves (46. Schweinsteiger) – Pizarro, Zickler (46. Hashemian)

Awatar użytkownika
Andreyew
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Andreyew » 18 sty 2005, 23:28

Co to za druzyna Fortuna Dusseldorf :?:

Awatar użytkownika
Kamilo
Rezerwowy
Rezerwowy
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamilo » 19 sty 2005, 9:19

kama_reda pisze:Fortuna Dusseldorf - Bayern Monachium 1:5
Bramki:0:1 Demichelis (8.), 1:1 Mayer (34.), 1:2 Lucio (66.), 1:3 Pizarro (78.), 1:4 Ballack (81./karny), 1:5 Scholl (88.)
Skałd Bayernu w meczu z Fortuną:
Rensing – Rau, Kovac (46. Lucio), Demichelis (46. Linke), Salihamidzic (46. Kuffour) – Deisler (46. Zé Roberto), Jeremies (46. Ballack), Frings (46. Scholl), Hargreaves (46. Schweinsteiger) – Pizarro, Zickler (46. Hashemian)
Brawo Bayern. Oby zachowali forme do rozgryweg, chodziaż oczywiście Fortuna Dusseldorf to nie HSV !!

kamuflasz
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kamuflasz » 19 sty 2005, 13:29

Kamilo pisze:Wystawianie w pierwszej jedynastce Rensinga byłoby błedem bo tak młody i niedoświadczony bramkarz może popełniać jeszcze więcej błędów niż Kahn. Ja zostane przy swoim i wierze, że Oli zmobilizuje się na rundę wiosenną i będzie bronił przynajmniej dobrze :D , ale już w następnym sezonie trzeba będzie rozejrzeć sie za nowym bramkarzem :wink:

Pozdro dla Fanów Bayernu :wink:
Aha czyli Real gdy miał problemy z bramkarzami to miał nie wystawiać Casillasa, a Barcelona Valdesa przecież oni nie są wiele starsi od Rensinga, aha a w Chelsea numerem jeden jest bramkarz zaledwie dwa lata starszy, jeśli jest tak jak mówie że Rensing jest dobry w bramce to czemu by mu nie zaufać?? Ja osobiście nie widziałem go w bramce ale ufam waszym wypowiedzią, no bo skoro jest dobry to po co wydawać kilka milionów na nowego bramkarza??

Awatar użytkownika
Kamilo
Rezerwowy
Rezerwowy
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamilo » 19 sty 2005, 14:17

kamuflasz pisze:
Kamilo pisze:Wystawianie w pierwszej jedynastce Rensinga byłoby błedem bo tak młody i niedoświadczony bramkarz może popełniać jeszcze więcej błędów niż Kahn. Ja zostane przy swoim i wierze, że Oli zmobilizuje się na rundę wiosenną i będzie bronił przynajmniej dobrze :D , ale już w następnym sezonie trzeba będzie rozejrzeć sie za nowym bramkarzem :wink:

Pozdro dla Fanów Bayernu :wink:
Aha czyli Real gdy miał problemy z bramkarzami to miał nie wystawiać Casillasa, a Barcelona Valdesa przecież oni nie są wiele starsi od Rensinga, aha a w Chelsea numerem jeden jest bramkarz zaledwie dwa lata starszy, jeśli jest tak jak mówie że Rensing jest dobry w bramce to czemu by mu nie zaufać?? Ja osobiście nie widziałem go w bramce ale ufam waszym wypowiedzią, no bo skoro jest dobry to po co wydawać kilka milionów na nowego bramkarza??
No, ale Resing nie ma żadnego doświadczenia. Ma talent, ale boje się, że nie wytrzymałby presji. Narazie bronił tylko w amatorach i kilka razy w pierwszej druzynie. Przez dwa trzy lata powinien być tylko zmiennikiem a potem zostać pierwszym bramkarzem Bayernu :wink:

Awatar użytkownika
sirtomaszo
Rezerwowy
Rezerwowy
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sirtomaszo » 19 sty 2005, 14:20

No, ale Resing nie ma żadnego doświadczenia. Ma talent, ale boje się, że nie wytrzymałby presji. Narazie bronił tylko w amatorach i kilka razy w pierwszej druzynie. Przez dwa trzy lata powinien być tylko zmiennikiem a potem zostać pierwszym bramkarzem Bayernu
Zgadzam się z twą opinią. Masz świętą rację.

Awatar użytkownika
kama_reda
Rodowity Bawarczyk

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kama_reda » 19 sty 2005, 18:53

Ja jestem zdania, że Rensingowi trzeba dać szanse pokazania swoich umiejetności w bramce Bayernu, to młody bramkarz posiadający nieprzecięte umiejetności i zmarnowanie takiego talentu byłoby dużym błedem. Dostał już w tym sezonie szanse w dwóch meczach i zachował czyste konto. W poprzednim sezonie, Kahnowi w meczu reprezentacji przytrafił sie poważny błąd i w następnym meczu ligowym z hamburgiem usiadł na trybunach, jako oficjalny powód podając kontuzje. Bayern wtedy był pod ogromną presją ponieważ musiał gonić w tabeli uciakający Werder, a takzę zbliżał sie mecz LM z Realem. W bramce z konieczności musiał stanąć Rensing i co....? Bayern wygrał ten mecz 1:0 (wprawdzie bramke strzelił w samej końcówce), ale co najważniejsze Rensing zachował czyste konto popisując sie kilkoma dobrymi interwencjami (dostał od Kickera note 2, czyli bardzo dobry występ). W sparingu z Foruną zagrał cały mecz, wpuścił wprawdzie bramkę ale był bez szans, ponieważ wyszło na niego 3 piłkarzy Foruny (przy bramce ewidentnie zawinił Tobias Rau), poza tym miał 2 udane interwencje (ale całego meczu nie widziałem), jednak w takim meczu nie był w stanie zaprezentować swoich nieprzecietnych umiejętności. Według mnie Rensing powinien w nadchodzącej rundzie otrzymać od Magatha kilka szans i sądze że już niedługo bedzie to bramkarz nr1 Bayernu!!! :D

FC Bayern forever number one

Betico
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Betico » 20 sty 2005, 19:02

To ja może dodam coś od siebie - niemieckiego futbolu nigdy nie darzylem sympatią, to samo tyczy się bawarczyków. Jakoś nie przemawia do mnie siermiężny futbol tkwiący gdzieś w glębokim pilkarskim średniowieczu - i nie zmieni tego fakt, że Bayern strzelil kilka goli równie siermiężnie i drętwo grającym amatorom z Dusseldorfu.

mathiasek12
Żenujący nabijacz :/

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mathiasek12 » 20 sty 2005, 19:57

no moze nie jest doswiadczony ale napewno lepiej wyjdzie niz kahn ktory ostatnio sie tlumaczyl ze niedowidzi to niech kupi okulary

Awatar użytkownika
Kamilo
Rezerwowy
Rezerwowy
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamilo » 20 sty 2005, 20:29

Betico pisze:To ja może dodam coś od siebie - niemieckiego futbolu nigdy nie darzylem sympatią, to samo tyczy się bawarczyków. Jakoś nie przemawia do mnie siermiężny futbol tkwiący gdzieś w glębokim pilkarskim średniowieczu - i nie zmieni tego fakt, że Bayern strzelil kilka goli równie siermiężnie i drętwo grającym amatorom z Dusseldorfu.
Właśnie swoją wypowiedzią uświadomiłeś mi, że nie znasz się na niemieckiej piłce..... :wink:

Betico
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Betico » 20 sty 2005, 21:34

Kamilo pisze:
Betico pisze:To ja może dodam coś od siebie - niemieckiego futbolu nigdy nie darzylem sympatią, to samo tyczy się bawarczyków. Jakoś nie przemawia do mnie siermiężny futbol tkwiący gdzieś w glębokim pilkarskim średniowieczu - i nie zmieni tego fakt, że Bayern strzelil kilka goli równie siermiężnie i drętwo grającym amatorom z Dusseldorfu.
Właśnie swoją wypowiedzią uświadomiłeś mi, że nie znasz się na niemieckiej piłce..... :wink:
Nie wyciągałbym tak daleko idących wniosków, przyjacielu - to, że nie jestem ekspertem w sprawach futbolu niemieckiego, nie oznacza, że nie znam się na nim - to co napisałem, może jedynie oznaczać, ze mam swoje zdanie na jego temat, być może odmienne od twojego. A szczerze mówiąc, nie umiałbym sie pasjonować ligą, w któej mecze toczone są w tak ślamazarnym tempie, a kibice na stadionach to popici, wąsaci faceci, wrzeszcący np "Bayern. Bayern Uber Alles!" Po prostu tego nie trawię i tyle.

Awatar użytkownika
brazzo
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: brazzo » 20 sty 2005, 21:55

Betico pisze:A szczerze mówiąc, nie umiałbym sie pasjonować ligą, w któej mecze toczone są w tak ślamazarnym tempie, a kibice na stadionach to popici, wąsaci faceci, wrzeszcący np "Bayern. Bayern Uber Alles!" Po prostu tego nie trawię i tyle.
rzeczywiscie mocne argumenty :roll: ...moze na stadiony powinni wchodzic abstynenci o ladnie wygolonym zaroscie, i najlepiej w garniturku... :roll:

kamuflasz
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kamuflasz » 20 sty 2005, 22:16

Każdy ma swoje gusta nawet w piłce nożnej jedni nie lubią Realu i ligi Hiszpańskiej ( to ja ) a drużyny nie trawią Bundesligi, a co do tych kibiców w Niemczech to chciałbym ci powiedzieć że lepsi są tacy wąsaci to krzyczą nazwę swojego klubu i ta tym ich "burdy" się kończą niż hamskie zachowanie kibiców w Hiszpanii, Anglii czy Polsce, napewno nie wszyscy są tacy ale wybryk jednostki stawia cień na reputację całej populacji więc gorszą opinię mam o kibicach wymienionych powyżej niż tych z Niemiec. Bayern Monachium jest moim ulubionym zagranicznym klubem i lubię oglądać mecze z ich udziałem, podobają mi się te długie podania i akcję Maakaya pod bramką rywali, może nie jest to jakieś efektowne ale miłe dla mojego oka:)

Awatar użytkownika
rebuzz
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rebuzz » 20 sty 2005, 22:38

Betico pisze:
Nie wyciągałbym tak daleko idących wniosków, przyjacielu - to, że nie jestem ekspertem w sprawach futbolu niemieckiego, nie oznacza, że nie znam się na nim - to co napisałem, może jedynie oznaczać, ze mam swoje zdanie na jego temat, być może odmienne od twojego. A szczerze mówiąc, nie umiałbym sie pasjonować ligą, w któej mecze toczone są w tak ślamazarnym tempie, a kibice na stadionach to popici, wąsaci faceci, wrzeszcący np "Bayern. Bayern Uber Alles!" Po prostu tego nie trawię i tyle.

www.stadionwelt.de znajdz mi tak chlopczyku choc jednego takiego "faceta" ... hehe chcesz prowokowac ? eee chyba za mocna "liga" dla ciebie :) wolne tempo ? hmmmm no wiesz ..... pozwol ze nie bede tego komentowac ;] Lubie prowokatorow ... ale madrych .. no niestety , tym razem nie mialem szczescia trafic na takiego :wink:

Betico
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Betico » 21 sty 2005, 9:49

Kolego - daj spokoj, bardzo cie prosze. Przez ostatnie kilka lat sledzilem rozwoj pilki niemieckiej i angielskiej i na twoja (jako fana Bundesligi) niekorzysc zauwazylem, ze Premieship naprawde sie polepszylo, tego samego nie moge powiedziec o lidze naszch zachodnich sasiadow - jednak czytanie ze zrozumieniem sprawia problemy, wiec moze wytlumacze - owszem poziom sie podwyzszyl, ale nie tak zauwazalnie, jak w Anglii.
Jesli chodzi o kibicow, to akurat mialem przjemnosc byc na meczu i w Anglii i w Niemczech, wiec moje zdanie opiera sie na wlasnych doswiadczeniach.
I nie wiem czemu nazywasz mnie prowokatorem - wcale nim nie jestem, ale to sie moze wkrotce zmienic.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Niemcy”