Dlaczego ? a słuchanie techno, metalu, popu czy rocku to nie jest obciach ? muzyka jak każda inna, ma tylko ten plus, że praktycznie każda piosenka łatwo wpada w ucho i przyjemnie się jej słucha, czego nie można powiedzieć o piosenkach z innych gatunków muzycznych.girlfromipanema pisze:słuchanie disco polo to obciach.
A w czym te gatunki są lepsze ? że są fajniejsze teledyski, że wykonawcy to większe gwiazdy i więcej zarabiają itp. ? co Ci się w tym disco-polo nie podoba ? nie mów, że wszystko, bo to nie odpowiedź. Poproszę o konkrety.girlfromipanema pisze:natomiast do tej kategorii nie kwalifikuje się słuchanie metalu czy muzyki elektronicznej.
Można mówić o prostocie i melodyjnej muzyce, co czyni ten gatunek bardzo przyjemnym dla słuchacza. Trzeba też umieć docenić banalne rzeczy, a nie tylko lansowane przez media utwory, które w wielu przypadkach są głupie, a jednak pieniądze za jakie są produkowane, sprawiają, że ludzie ich słuchają, bo to co drogie i tworzone przez kogoś znanego to zawsze musi być lepsze. A tak wcale nie jest.girlfromipanema pisze:a o czym można mówić w przypadku disco polo?
girlfromipanema pisze:zero umiejętności, bo zarówno moi, jak i prawdopodobnie wasi znajomi mogliby podobne hity wymyślić przy odrobinie wódki
Do wymyślenia każdej piosenki potrzeba talentu. Ludzie wymyślający teksty obojętnie jakiej piosenki to artyści. Po co Ci do tego wódka, przecież to takie głupie i banalne jest, więc bez wspomagaczy wymyślisz jakiś disco-polowy tekst.
A jakie przesłanie ma śpiewanie o ćpunach, diabłach i innych rzeczach ?
girlfromipanema pisze:prawdę mówiąc denerwuje mnie, że nazywa się ich muzykami i że to się nazywa muzyką. i że ktokolwiek ma takie do muzyki podejście.
Jest to śpiewane, więc muzyką siłą rzeczy musisz to nazwać. Trudno, niektórzy muszą to jakoś przeboleć.
Mnie się tam disco-polo podoba, więc jestem prosty, nieosłuchany itd. Dobra, ja z tym mogę żyć. Nie będę się wstydził tego, że lubię disco-polo, bo to muzyka jak każda inna. Ja o nieosłuchanych ludziach powiem o tych, którzy słuchają techno, czyli ciągłego łupu, cupugirlfromipanema pisze:bo disco polo jest skierowane do niewymagających, prostych, nieosłuchanych ludzi