Arsenal FC (zbiorczy) - Strona 334

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Nowym trenerem Arsenalu po Emerym powinien zostać...

Ljunberg
2
8%
Vieira
1
4%
Pochettino
2
8%
Allegri
4
17%
Marcelino
2
8%
Nuno Espírito Santo
0
Brak głosów
Ancelotti
0
Brak głosów
Arteta
10
42%
Benitez
3
13%
ktoś inny
0
Brak głosów
Awatar użytkownika
African
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: African » 12 paź 2007, 23:59

Almunia jak na razie broni dobrze, nie przydarzają mu się błędy, więc nie widzę żadnego powodu, dla którego miałby znów zasiąść na ławce kosztem Lehmana. Niemiec pokazał na początku sezonu niezbyt ciekawe interwencje i teraz powinien siedzieć cichutko i czekać na jakiś kiks Hiszpana, a nie dawać takie nie na miejscu wypowiedzi.
Choć według mnie w razie jakiegoś błędu Almuni Wenger powinien dać szansę Łukaszowi Fabiańskiemu. W końcu chłopak kiedyś musi zacząć grać w tym Arsenalu regularnie :P
W Arsenalu tylu młodych i nieopierzonych zawodników dostaje szanse na grę w ligowych spotkaniach, więc nic się chyba nie stanie jeśli w przypadku gorszej gry Hiszpana w jego miejsce wskoczy Polak. Wenger wiele razy mówił, że wierzy z Łukasza uważa, że ma spore możliwości. Niech więc da mu możliwość pokazania się. Zresztą w meczu z Newcastle nie puścił żadnej bramki i ogólnie bronił dobrze, więc nie będzie to jakieś wielkie ryzyko dać szansę Fabiańskiemu :)
Tak czy siak uważam, że czas Lehmana w Arsenalu dobiegł końca. Ba, powiem nawet, że Niemiec do gry na wysokim poziomie już nie wróci :P

Awatar użytkownika
Akarin
Bundesliga ToNi Liga
Reputacja: 45

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Akarin » 13 paź 2007, 0:14

African pisze:Ba, powiem nawet, że Niemiec do gry na wysokim poziomie już nie wróci Razz
nigdy nie mów hop :wink: dla mnie może wrócić na ME gdzie Niemcy mają zdobyć Mistrzostwo Europy :wink: potem może wracać na ławę :P
African pisze:Niech więc da mu możliwość pokazania się.
od tego będzie Carling Cup czy Puchar Anglii :wink:
African pisze:teraz powinien siedzieć cichutko
to zdecydowanie nie w jego stylu :wink:
Almunia zagra jeszcze z 3 mecze i wróci na ławę- tak sobie wytypowałem :lol:

Awatar użytkownika
African
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: African » 13 paź 2007, 0:17

Akarin pisze:dla mnie może wrócić na ME gdzie Niemcy mają zdobyć Mistrzostwo Europy Wink potem może wracać na ławę

Jak na ME nie będzie Holandii lub Francji to Niemcy sobie mogą wygrywać cały turniej z Lehmanem w bramce :P
Akarin pisze:od tego będzie Carling Cup czy Puchar Anglii

Kiedy to będzie... :P :D
Akarin pisze:Almunia zagra jeszcze z 3 mecze i wróci na ławę- tak sobie wytypowałem

Jak nie popełni żadnego rażącego błędu, po którym Arsenal straci punkty to nie ma najmniejszych szans, aby wrócić z powrotem na ławkę rezerwowych.

Awatar użytkownika
Akarin
Bundesliga ToNi Liga

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Akarin » 13 paź 2007, 0:24

African pisze:Jak na ME nie będzie Holandii lub Francji to Niemcy sobie mogą wygrywać cały turniej z Lehmanem w bramce Razz
:o jaki koleś :P lubi Holendrów i Francuzów :lol:
Niemcy mają duże szanse na wygranie. I mają wygrać, choćby dla mnie. Obym nie musiał przeżywać takiego szoku jak po meczu z Włochami rok temu.

Btw. Moja piękna koszulka Bayernu doszła do mnie w końcu :mike:

Awatar użytkownika
RóżA
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RóżA » 13 paź 2007, 17:47

Kolejna dobra nowina napływa do nas z północnego Londynu- otóż Emmanuel Adebayor jednak nie pojedzie na Puchar Narodów Afryki :] . Jego reprezentacja przegrała przed chwilą z Malią w stosunku 0:2 i tym samym zajęła ostatnie miejsce w swojej eliminacyjnej grupie. Szczęście w nieszczęściu :wink: ?

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 13 paź 2007, 18:34

Akarin pisze:Niemcy mają duże szanse na wygranie. I mają wygrać, choćby dla mnie. Obym nie musiał przeżywać takiego szoku jak po meczu z Włochami rok temu.
Nie będziesz kibicował Polakom ?

Co do Ade - zajebista sprawa. Choć troche komplikuje ona życie Nicklasowi, ale nie kobicom - po co nam maruda ? Jak bedzie marudził to odejdzie. Jak się pogodzi ze swoim miejscem s druzynie - to zostanie i kto wie - może za 2, 3 lata będzie w miejscu, gdzie dzis jest Robin.

Awatar użytkownika
Akarin
Bundesliga ToNi Liga

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Akarin » 13 paź 2007, 18:46

fieldy pisze:Nie będziesz kibicował Polakom ?
a dlaczego miałbym Polakom nie kibicować? Zdaję sobie sprawę, że sukcesem będzie sam awans, nie mów tylko, że Polacy mają duże szansę na Mistrzostwo :wink: a Niemcy to mój ulubiony, ukochany kraj i zawsze im kibicuję (poza jednym meczem, wiadomo jakim :wink: )

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 13 paź 2007, 18:56

Polacy nie mają dużych szans na mistrzostwo :D
ale jak czytam - chce aby wygrali dla mnie mistrzostwo to odnosze wrażenie, że bardziej kibicujesz Niemcom, niż Polakom.

moze to mylne wrażenie, a może nie :p

dobra - zły temat :]

Co do bramkarzy - nie wiem, czy Fabiański będzie bronił także w Pucharze Anglii - te rozgrywki są bardzo prestizowe i raczej pierwszy skład będzie wystepował.
Fabian nie przyszedł, jak twierdził onet.pl do Arsenalu, aby wskoczyć od razu do bramki. Młody jest, jeszcze się sporo musi uczyć - nie jest gotowy chyba jeszcze do pierwszego skladu. Nie w Arsenalu.

Czy Almunia usiądzie na ławce ? Sam nie wiem. Wenger może juz zdecydował, że z Jensem się pożegna - wtedy Almunia będzie dalej bronił. Jens się skończł moim zdaniem - niech odchodzi. A Wenger mógłby kupic porzadnego bramkarza, bo przydałby się. Fabian ma czas.

Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 335

Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 13 paź 2007, 18:56

Akarin pisze:a Niemcy to mój ulubiony, ukochany kraj i zawsze im kibicuję (poza jednym meczem, wiadomo jakim Wink )

['] Akarin, nie spodziewałem się tego po Tobie.
fieldy pisze: Co do Ade - zajebista sprawa. Choć troche komplikuje ona życie Nicklasowi, ale nie kobicom - po co nam maruda ?

Bendtner i tak by siedział. Chyba, że ktoś z dwójki Robin-Eduardo byłby kontuzjowany. Ade nigdzie nie jedzie i teraz będzie miał jeszcze mnie szans na grę. Bojan i Gio w Barcy nie narzekają. Bendtner powinien trochę nabrać pokory...

George Jung
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: George Jung » 13 paź 2007, 19:16

Bojan i Gio są w innej sytuacji niż Bendtner. z całym szacunkiem dla Ade i Robina ale od nich Bendtner moze nie czuć sie gorszy ale chyba nie sądzisz że Bendtner tak buczałby gdyby miał za rywali Messiego, Dinho i Henry'ego? napastnicy Barcelony "troche" więcej w piłce osiągneli.

Awatar użytkownika
Danielinho90
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Danielinho90 » 13 paź 2007, 19:27

Łaga czigi czigi czigi czigi taaaaaa Janusz Laskowski-Śnił mi się rodzinny dom the best Łaga czigi czigi czigio taaaaaa.

A żeby nie bylo to lubie Arsenal i kupili oni teraz klku ciekawych graczy.Wczesniej AFC kojarzyl sie z Henrym teraz to druzyna ktora gra nadspodziewanie dobrze bez niego.Szkoda ze odszedl do tej Barcy ;/ Dziwie sie co on w niej widział.Pozdro 60000000.

Awatar użytkownika
Akarin
Bundesliga ToNi Liga

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Akarin » 13 paź 2007, 19:48

fieldy pisze:bardziej kibicujesz Niemcom, niż Polakom.
zawsze Polska przede wszystkim, potem Niemcy :wink:
guru pisze:['] Akarin, nie spodziewałem się tego po Tobie.
Twoja sprawa :wink: i świeczki to możesz sobie stawiać. Niemcy to kraj który uwielbiam, jestem świadom tego co zrobili Polakom itp. ale to była przeszłość. A Niemiecka reprezentacja jest mi bliska. Choć rzeczywiście, może użyłem zbyt mocnego przymiotnika :wink: nie mniej jednak chciałem podkreślić, że uwielbiam Niemiecki futbol-> Bl, reprezentację. Ludzi znam trochę i nie powiem żeby byli bardzo źle nastawieni do Polaków. Zresztą to nie ten temat.
fieldy pisze:Wenger może juz zdecydował, że z Jensem się pożegna
szczerze wątpię, podejrzewam, że Lehmann dostanie jeszcze niejedną szansę i jak się dobrze wykaże to znowu będzie bronił cały czas.

Awatar użytkownika
astyczek
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: astyczek » 14 paź 2007, 23:35

Akarin pisze: Szczerze wątpię, podejrzewam, że Lehmann dostanie jeszcze niejedną szansę i jak się dobrze wykaże to znowu będzie bronił cały czas.
Może i ktoś już wcześniej o tym pisał, ale sorry, jak słyszę, że Lehmann ma wrócić do bramki do Arsenalu to już mi szkoda tego zespołu. Nie chodzi mi w ogóle o umiejętności, bo w przypadku bramkarzy wygląda to naprawdę różnie (dużo zależy od całej linii defensywy), ale o jego podejście. Trzeba mieć naprawdę wióry zamiast mózgu by w taki sposób oceniać Kahna... Lehmann jest już starym chłopem, a szczeka jak mały szczeniak i choćby dlatego jego miejsce jest na ławce. Na niej może się nauczy troszkę pokory.

Awatar użytkownika
Danielinho90
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Danielinho90 » 17 paź 2007, 18:56

astyczek pisze:. Trzeba mieć naprawdę wióry zamiast mózgu by w taki sposób oceniać Kahna... Lehmann

Lehmann stylem gry strasznie przypomina mi Manuela Neuera z Schalke.Doskonale gra na przedpolu i dysponuje wspaniałym refleksem.Myślę że ten młody Niemiec może zrobić w Arsenalu sporą karierę pod warunkiem że Wenger nie będzie stawiał na Almunie który jest już wypalony i powinien zostać sprzedany.
Akarin pisze:fieldy napisał:
bardziej kibicujesz Niemcom, niż Polakom.

zawsze Polska przede wszystkim, potem Niemcy Wink

Dobrze że chociaż Polska jest pierwsza.

Awatar użytkownika
Giggsy King
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Giggsy King » 17 paź 2007, 19:06

Danielinho90 pisze:Myślę że ten młody Niemiec może zrobić w Arsenalu sporą karierę
Tzn. Lehmann jest młody, czy Neuer z Schalke jest w Arsenalu?

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”