Manchester United (zbiorczy) (cz.2) - Strona 121

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Eryka ten Haga należy:

Zwolnić
5
20%
Wypie****
11
44%
Wywieźć na taczkach
9
36%
Awatar użytkownika
Giggsy King
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Giggsy King » 22 paź 2007, 14:27

Cris7 pisze:Nie chcę zapeszać, ale już chyba trafiliśmy na tę ścieżkę, która w przyszłym sezonie zaprowadziła nas do triumfu.
Teraz już wiesz?
:wink:

Awatar użytkownika
Cris7
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cris7 » 22 paź 2007, 14:57

Ah. No tak. Oczywiście w zeszłym, obecnym i przyszłym 8)

Awatar użytkownika
Bassu
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 682
Kibicuję: Manchester United

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bassu » 27 paź 2007, 12:01

Nikt nic nie pisze a dzisiaj becz z Boro :]
Czerwone diabły rozkręcają się na dobre i wszystko wskazuje na to że dzisiaj zdobędą kolejne 3 punkty. Ale trzeba przyznać że mecz do łatwych należał nie będzie i nie możemy przejść przez niego spacerkiem. Middlesbrough grając na Old Trafford od 2002 roku przegrali z Manchesterem United tylko raz, trzykrotnie padał remis, a dwukrotnie zebrali komplet. Trzeba uważać. Mimo wszystko ja jestem optymistą. VDS w Premiership mało kiedy kapituluje a jak zagra Kuszczak to też mamy zagwarantowaną kapitalną obronę bramki. Defensywa w pełni sił jest ciężka do sforsowania.Ferdinand i Vidic tworzą chyba najlepszy środek obrony w Premiership, Evra w tym sezonie się rozkręcił na dobre, a Nevile to marka sama w sobie. Wszystkie znaki na niebie mówią też że wobec niedyspozycji zdrwotnych Michaela Carricka i Paula Scholesa zobaczymy dzisiaj Owena (nareszcie). Chciałbym wreszcie wyrobić sobie opinię na temat tego zawodnika. O siłe ofensywną nie ma się co martwić. Anderson i Nani zaaklimatyzowali się w 100%, Teves i Ronney zaczynają się coraz lepiej rozumieć, Giggs i Ronaldo też bez problemów powinni sobie poradzić z forsowaniem obrony przeciwnika. Pytanie tylko którzy z nich zagrają dzisiaj w wyjściowej 11.Boro Boro stoi pod ścianą i zbliża się do strefy spadkowej więc nie odpuszczą tak łatwo ale ich skład nie jest pewny;kontuzjowanych Robert Huth i Emanuel Pogatetz, Julio Arca, Brad Jones oraz Matthew Bates nie wyjdą na boisko. Przed tym meczem ważna jest motywacja w szatni Manchesteru United, bo wszyscy wiedzą że na takie spotkania najtrudniej o motywację. Muszą oni zagrać na pełnych obrotach bo Arsenal nam ucieka, a punktów nagubiliśmy wystarczająco na początku sezonu.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 27 paź 2007, 16:09

Zapowiada się ciekawy mecz. Postanowiłem go ogladać, bo niedługo gramy z ManU, wiec warto wiedzieć, co sobą prezentują :D
Mecz się zaczał od świetej akcji Naniego i znakomitego uderzenia z dystansu. 1:0 - po chwili Tevez mógł podwyższyc na 2:0, ale w sytuacji sam na sam, podał do bramkarza :D
Długo się kibice ManU z prowadzenia nie cieszyli. J. Aliadiere jednak coś z Kanoniera w sobie jeszcze ma :P strzela na 1:1.

Coś czuje to niespodzianke dziś, o czym pisałem już w temacie z typami.
Oby - bno jak wygraja, to wskoczą na pierwsze miejsce.

Awatar użytkownika
mistyk
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mistyk » 27 paź 2007, 17:53

Wynik wlasciwie byl do przewidzenia (nic z tej niespodzianki nie wyszlo fieldy :D). Ogladalem jedynie druga polowe, ale moge powiedziec, ze miejsce Boro w koncowce tabeli nie jest przypadkowe. W ataku praktycznie nie istnieli, a w obronie tez popelniali bledy. Inna sprawa, ze skutecznosc United mieli dzisiaj dobra. Widac, ze Manchester po slabym poczatku sezonu jest obecnie w dobrej formie.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 27 paź 2007, 18:05

w I połowie jeszcze walczyli, przy 1:2 byli blisko wyrównania. Ale VDS dał rade wybic na rożny.
Pozotsje mi jedynie liczyć, że znów wskoczyliscie na pierwsze miejsce tylko na jeden dzień :]

Roo, Tevez i Nani chyba ci 3 piłkarze zasługują na największe brawa.

Chelsea :shock:

Awatar użytkownika
Bassu
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 682

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bassu » 27 paź 2007, 21:48

fieldy pisze:Pozotsje mi jedynie liczyć, że znów wskoczyliscie na pierwsze miejsce tylko na jeden dzień Krzywy

A mi że Arsenal jutro straci siłę rażenia. Choć sam w to chyb nie wierzę-przynajmniej jeszcze nie jutro :]

Mecz bardzo dobrze się zaczął. 3 minuta i Nani goool. Potem 6 i wielkie zdziwienie. Jednak ManU pokazało dojrzały futbol i zagrali skutecznie. 4:1 to dobry wynik. Najbardziej cieszy mnie że Tevez strzela. VDS znowu pokazał klasę i dobrze bo jakby się zrobiło 2-2 była by nerwówka. Kolejne 3 pkt zdobyte. Tymczasem Chelsea straszy:P

Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 335

Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 27 paź 2007, 22:11

Nani :zgon: piękny gol. Do wyrównania doprowadził Aliadiere. Tak czułem, że dzisiaj coś strzeli na OT. :D

Dziecinne błędy w defensywie Boro i mamy 2:1. Takich prezentów się nie robi, szczególnie jeśli się ma obok siebie Roo. Pod koniec spotkania Tevez pyknął sobie dwie bramy z czego akurat jestem zadowolony, bo mam go w fantasy. :]

Co się dzieje z Evrą? W LM nie grał, dzisiaj nie grał. :?

Awatar użytkownika
John Travolta
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 5

Post Wyświetl pojedynczy post autor: John Travolta » 27 paź 2007, 22:37

Co się dzieje z Evrą? W LM nie grał, dzisiaj nie grał. Confused
Nie martw sie na Arsenal wróci :P Mial byc juz dzisiaj ale Ferguson chyba nie chcial ryzykowac.

Mecz w mocno szarpanym tępie, głownie dlatego ze moj stream zadziwiająco często odmawiał posłuszeństwa i widzialem gora połowe całego meczu.
To co widzialem jednak wyglądało całkiem niezle.
O bramce Naniego nie musze pisac - kazdy kto widzial wie.
Niesamowita byla tez pierwsza bramka Teveza, akcja miodzio - poprostu trzeba zobaczyc.
Ostatnio troche obrona nam siadła, teraz brakuje dwoch podstawowych obronców, a Vidic tez po tym wstrząsie mozgu chyba jeszcze nie wrócił do pełnej dyspozycji.

Strzelilismy w 4 meczach pod rząd 4 bramki, jesli dobrze przeczytałem to ostatni raz takiego wyczynu dokonano ponad 100 lat temu :shock:

Awatar użytkownika
kosik107
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kosik107 » 28 paź 2007, 6:53

Manchester ładnie pocisną w meczu z Boro. Nareszcie strzelił Nani którego bardzo lubię (jest moim ulubionym piłkarzem). Mam nadzieje że MU wygra wszystko co sie da wraz z Ligą Mistrzów. We wczorajszym meczu również ładną grą popisał sie Tevez, który strzelił dwie bramki w drugiej połowie spotkania. Nie zapomnijmy o golu Rooneya który wpisał sie na liste strzelców w tym meczu. Jestem bardzo zadowolony że ManU wygrał i wskoczył na pierwsze miejsce lecz to może długo nie potrwać. Arsenal czeka trudny mecz z Liverpoolem.

Awatar użytkownika
boskigonzo
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: boskigonzo » 28 paź 2007, 12:02

John Travolta pisze:Strzelilismy w 4 meczach pod rząd 4 bramki, jesli dobrze przeczytałem to ostatni raz takiego wyczynu dokonano ponad 100 lat temu Shocked

bedzie i piaty mecz z takim dorobkiem bramkowym... 8)

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 28 paź 2007, 12:04

boskigonzo pisze:bedzie i piaty mecz z takim dorobkiem bramkowym...
Myślałem, ze odpadliscie z Carling Cup.

Awatar użytkownika
boskigonzo
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: boskigonzo » 30 paź 2007, 16:15

3.11... 8)

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 09 lis 2007, 17:33

Roo kontuzjowany. Uszkodził sobie kostke na treningu. Nie zagra miesiąc.

Ale nie jest tak do końca źle - dostał nagrode dla najlepszego gracza października.

Awatar użytkownika
Cris7
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cris7 » 09 lis 2007, 17:40

fieldy pisze:
Ale nie jest tak do końca źle - dostał nagrode dla najlepszego gracza października.
Uff. To mnie pocieszyło.

Oczywiste, że teraz Saha wskoczy do pierwszego składu, no chyba że sir Alex(oby nie) zacznie znów eksperymentować z taktyką. Francuz ma okazję na wykazanie się od pierwszej minuty. Na razie wchodził z ławki i prezentował się nieźle, a momentami bardzo dobrze. Jest tylko jeden problem z Louisem. Nie wiadomo jak z jego zdrowiem i czy ten chłopak może wreszcie rozgrywać 90-minutowe mecze. Na ławkę pewnie wskoczy Dong. :roll:

Strata Rooney'a jest ogromna, ale mam nadzieję, że Diabły pokażą, że tworzą drużyną i gdy wypada jedno ogniwo, wszystko się nie rozsypuje.

W niedzielę mecz z Blackburn, z którym pamiętam 2 sezony temu ogromnie męczyliśmy się u siebie. Oby sytuacja się nie powtórzyła.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”