Ja osobiście byłem za tym żeby to GKS zdobył mistrza bo w przeciągu całego sezonu prezentował się o niebo lepiej niz Zagłębie. Jakby został Matusiak to GKS zdobyłby mistrza już kilka kolejek wcześniej. Ale ja nie o tym. Moim zdaniem zwolnienie Michniewicza za to co zrobił (sprawa z LA Galaxy) powinien być zwolniony. Trener powinien być lojalny wobec swojego pracodawcy i tyle. A tak został wyrolowany! Nie zmienia to faktu że Michniewicz pozostaje jednym z najlepszych Polskich trenerów. Fakt - po zdobyciu mistrza, pogubił się trochę z tymi transferami: Nunes, Tiago, Sretenović, Ptak, Kocot...no i Włodarczyk!
Przecież Zagłębie miało bardzo dobry skład w poprzedniej rundzie, brakowało im bramkarza wysokiej klasy, lewego obrońcy i napastnika z prawdziwego zdarzenia. Miast kupować ww zawodników Pietryszyn mógł wyłożyć kase na takich zawodników jak: Janukiewicz, Dolha, Kowalewski, Pawełek, Szamotulski, Sznaucner, Broź, Larazewski, Kowalczyk, Gancarczyk, Nowak, Sikora, Żewłakow, Olisadebe, Ślusarski...itd itp! Przy transferach i Michniewicz i Pietryczyn się nie popisali czego dowodem jest....gra Lubinian w tym sezonie! Sadzanie na ławce Łobodzińskiego i Iwańskiego też moim zdaniem było bezpodstawne...przecież to gwiazdy zespołu, dla nich przychodzą kibice i wydawałoby sie że są nietykalni. Problemem też były/są licznekontuzje (co spowodowane jest kiepskim przygotowaniem do sezonu) i duza rotacja w składzie! W przerwie zimowej nowy sztab szkoleniowy powinien przede wszystkim kupić bramkarza. Kowalewski jest do wzięcia i chyba to by była najlepsza z opcji, zważywszy na to że sam Kowalewski bardzo by chciał wrócić do Polski bo chce znów grać w kadrze Leo. Na lewą obronę proponuje wypożyczenie kogoś z trójki: Lazarewski, Gancarczyk, Broź. A w ataku...Sikore bierze Partizan, Nowaka podobno Legia. To może wypożyczycby Ślusarskiego z WBA? Oczywiście: Vaclavik, Szczypkowski i Anderson do wypożyczenia. Więcej szans powinno się dawać też Pawłowskiemu!!
Moja 11 Zagłębia:
KOWALEWSKI
Bartczak - Stasiak - Arboleda - GANCARCZYK
Łobodziński - Bartczak - Iwański - Goliński
Chałbiński - ŚLUSARSKI
Dziękuje.