Liga Europy (zbiorczy) - Strona 28

Europejskie puchary: Liga Mistrzów, Liga Europy, Liga Konferencji, Superpuchar Europy, UEFA | Mecze oraz inne pucharowe ciekawostki
ODPOWIEDZODP

Kto wygra Ligę Europy 2019/2020?

United
0
Brak głosów
Inter
6
35%
Wolverhampton
1
6%
Sevilla
5
29%
Leverkusen
0
Brak głosów
Roma
0
Brak głosów
Getafe
0
Brak głosów
Eintracht
2
12%
Ktoś inny
3
18%
Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 09 paź 2007, 12:26

Group A
AZ Alkmaar
Zenit St Petersburg
EVERTON
Nuremburg
Larissa

Group B
Panathinaikos
Lokomotiv Moscow
Atletico Madrid
Copenhagen
ABERDEEN

Group C
Villarreal
AEK Athens
Fiorentina
Mlada Boleslav
Elfsborg

Group D
Basle
Hamburg
Stade Rennais
Dinamo Zagreb
Brann

Group E
Bayer Leverkusen
Sparta Prague
Spartak Moscow
Toulouse
FC Zurich

Group F
Bayern Munich
BOLTON
Braga
Red Star Belgrade
Aris Thessaloniki

Group G
Anderlecht
TOTTENHAM
Getafe
Hapoel Tel-Aviv
Aalborg

Group H
Bordeaux
Austria Vienna
Galatasaray
Panionios
Helsingsborgs

Bayern wlosował strasznie łatwą grupe.
Bolton jest cieniem samego siebie. Crvene widzieliśmy niedawno - tez jakoś znakomicie sie nie zaprezentowali, Braga i Aris tez raczej nie powinny Niemcom zagrozić :]
Najciekawsza grupa ?
Pierwsza dosyć wyrównana. Jedynie Larrisa mocno odstaje, ale nie mozna zapominać, ze wyeliminowali Blackburn.

Także grupa Spurs, z Getafe i Anderlechtem ciekawa, ale raczej nie powinno być niespodzianki.
Szkoda, że bez polskich zespołów.

Awatar użytkownika
Michał M
Bawarski Krzyżak
Reputacja: 177

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Michał M » 09 paź 2007, 12:53

fieldy pisze:Bayern wlosował strasznie łatwą grupe.
To co, źle? :P Wiadomo i tak, że w grupie faworytowi cięzko jest odpaść, w ogóle moim zdaniem te rozgrywki grupowe w P. UEFA są strasznie naciągane (nie stanowią żadnej konkurencji medialnej dla LM) :wink:

Generalnie faworyci się "porozkładali", w sensie, że po grupach :P Mogło przecież teoretycznie dojść do grupy,w której byłby Bayern, Tottenham i Atletico 8) Także nie przewiduję większych niespodzianek na tym etapie, choć kto wie :?: Już w I rundzie przecież parę uznanych firm poległo...

Co do niemieckich drużyn, to generalnie udane losowanie, może prócz Norymbergi, ale z ich aktualną dyspozycją to z mało kim mają szanse. Zaś i Leverkusen i HSV mają drużyny "do wzięcia" :wink:
fieldy pisze:Szkoda, że bez polskich zespołów.
Jak to było w pewnym polskim filmie - "na pieszczotę to trzeba zasłużyć" :P

Awatar użytkownika
Remik
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Remik » 26 paź 2007, 10:04

Wczoraj rozegrana została pierwsz kolejka Pucharu Uefa. Panathinaikos z Malarzem w bramce łatwo poradził sobie ze szkockim Abeerden. W jednym z najciekawszych meczy Villareal zremisował u sibie z Fiorentiną. Wszytkie niemieckie drużyny oprócz Norymbergi, która pauzowała wygrały swoje mecze.

Bayern stoczył trudny pojedynek z Crveną. W Belgradzie było bardzo zimno i na dodatek boisko na "Maracanie" pozostawiało wiele do życzenia. Przy każdym przyjęciu trzeb było być maksymalnie skoncentrowanym bo piłka mogła w każdym momencie odskoczyć. Serbowie myśleli pewnie, że dzięki nierównej murawie uda się choć zremisować i byli tego bliscy. Losy spotkania odmienił 17-letni Toni Kross. Chłopak najpierw obsłużył Klosego podaniem, a następnie sam strzelił gola po błędzie bramkarza serbskiego.

Awatar użytkownika
Giggsy King
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Giggsy King » 26 paź 2007, 15:42

Nie ma to jak Sevilla, Werder i Benfica w sondzie. Chyba, że to taka przyszłościowa zagrywka, ale jakoś wątpię, żeby Hiszpanie ze swojej grupy w LM nie wyszli.

Oho, widzę nawet że najwięcej głosów mają. :lol:

Awatar użytkownika
Enjo
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2259
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Enjo » 08 lis 2007, 21:53

Galatasaray - Helsinsborg 2:3 (1:2)
Totalne nieporozumienie,Galata murowany faworyt.
To dowodzi o chumorach tureckich ekip.

Awatar użytkownika
Balon
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Balon » 08 lis 2007, 23:10

6:1 Fiorentiny robi wrazenie.....

prosba, zróbcie nowa sonde i mam nadzieje ze zamiesciecie tam Fiorentinie 8)

Awatar użytkownika
Michał M
Bawarski Krzyżak

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Michał M » 09 lis 2007, 8:19

Balon pisze:prosba, zróbcie nowa sonde i mam nadzieje ze zamiesciecie tam Fiorentinie 8)
Wydaje mi się, że nowa ankieta będzie bardziej uzasadniona po rozgrywkach grupowych i dołączeniu ekip z LM - zobaczymy, które zespoły "dojdą" do P UEFA - może będzie to np. Liverpool :wink:
Co nie znaczy, że stara ankieta już dawno powinna być skasowana :)

Awatar użytkownika
Cris7
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cris7 » 14 lut 2008, 0:53

Rangersi mocno mnie rozczarowali. Po tym co widziałem w ich wykonaniu w LM spodziewałem się, że w Pucharze UEFA zajdą daleko. Do tego odzyskali pozycję lidera w lidze szkockiej. A tu remisują z Panathinaikosem, który nie prezentował niczego rewelacyjnego i spokojnie można ich było pokonać, zwłaszcza na Ibrox. Ale nie było komu strzelać bramek. Do tego na wysokości zadania kilka razy stanął Galinovic(konkurent Malarza). Sami postawili się Rangersi w trudnej sytuacji, bo muszą walczyć na trudnym terenie. A gdyby dziś strzelili te dwie bramki myślę, że mieliby już spokój, bo w ofensywie Grecy wyglądają marnie. Dobrze się bronią, ale też nie na tyle wybitnie, aby nie można im było strzelić.

Analizując resztę wyników, to chyba nie ma większych niespodzianek. Dość łatwo poradziła sobie Marsylia, ale Rosjanie nie są w trybie meczowym, co ich usprawiedliwia. Choć z drugiej strony Zenit uporał się z Żółtą Łodzią, czego sie nie spodziewałem szczerze mówiąc. Anderlecht uratował sobie skórę, ale myślę, że w rewanżu i tak polegnie. Ile można wygrywać w końcówkach...

Awatar użytkownika
majer13
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 53

Post Wyświetl pojedynczy post autor: majer13 » 14 lut 2008, 9:32

Według mnie Rangersi byli jednymi z głównych faworytów do sięgnięcia po Puchar UEFA. A wczoraj nie zagrali nic ciekawego i w dodatku u siebie. Na wyjeździe będzie ciężko gdyż greckie kluby u siebie potrafią wygrać z każdym czego zasługa są ta fanatyczni kibice. Jeśli Rangersi myślą jeszcze o końcowym triumfie to muszą zacząć grac tak jak w LM jesienią.

W pozostałych spotkaniach raczej nie było większych niespodzianek choć można za drobna uznać porażkę Villarealu w Rosji.

Diamen23
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 4681

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Diamen23 » 14 lut 2008, 20:46

Jak tak patrzę na to co wyprawia Rensing to tylko utwierdzam się w przekonaniu, że nie jest jeszcze gotowy na grę w tak wielkim klubie. 2 bramki do wybronienia.
a co do meczu to widać, że piłkarzom Aberdeen bardzo zależy, grają na 100% swoich możliwości i na razie prowadzą. Dużo szczęścia mają przy tym. Mimo to Bayern dosyć łatwo dostaje się w pole karne i myślę że w drugiej połowie strzeli kilka bramek.

Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 335

Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 21 lut 2008, 19:22

Po pierwszej połowię, Spartak prowadzi z Marsylią 1:0. Jestem zdziwiony, bo Marsylczycy grają lepiej. Już w 8 minucie mogli prowadzić po strzale Valbueny, ale piłka uderzyła w słupek. Potem znowu słupek uratował Spartak. Tym razem Cisse potężnie uderzył zza pola karnego. Potem padła taka bramka z dupy i Spartak przycisnął. Groźne są te ich stałe fragmenty. Mogli prowadzić nawet 2:0. Mam nadzieje, że Marsylia coś strzeli.

Awatar użytkownika
Michał M
Bawarski Krzyżak

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Michał M » 22 lut 2008, 9:54

I kolejna runda Pucharu UEFA za nami :wink:

Trzeba przyznać że doszło wczoraj do kilku niespodzianek - nikt się raczej nie spodziewał, że juz w 1/16 odpadną takie drużyny jak Atletico Madryt czy Villarreal - drużyny spokojnie zaliczane do faworytów tej edycji. Hiszpanom na pocieszenie został Getafe :wink:
Odpadł też Girondins Bordeaux (było nie było, wicelider we Francji), za to na placu boju pozostały aż cztery drużyny niemieckie (byłoby pięc, gdyby Norymberga nie zawaliła końcówki z Benfiką). Niemcy liczą oczywiście, że nowy triumfator będzie ich klubem, ale...pożyjemy, zobaczymy :wink:

Odnotować też trzeba parę pogromów - dwa po 5:1 (Bayern i Leverkusen) i jedno 6:1 - Evertonu z Bergen :shock: To naprawdę było ostre strzelanie :wink:

1/8 finału już niedługo (6 i 13 marca), a zmierzą się w niej:

Anderlecht - Bayern
Glasgow Rangers - Werder
Bolton - Sporting Lizbona
Leverkusen - HSV
Getafe - Benfika
Fiorentina - Everton (to chyba hit tej rundy 8) )
Tottenham - Eindhoven
Olympique Marsylia - Zenit St Petersburg

Diamen23
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Diamen23 » 22 lut 2008, 15:06

Niespodzianką była dla mnie porażka Bordeaux z Anderlechtem. Mimo, że Żyrondyści wystawiali trochę pół-rezerwowy skład na PU to do tej pory prezentowali się bardzo dobrze. Awansował jednak Anderlecht, z Polakiem w składzie.
Wyśmienicie grają na razie niemieckie zespoły. Bayer i Bayern zdeklasowali wręcz rywali. Werder i HSV bez problemu obroniły zaliczkę z pierwszego meczu. Norymberga grała świetnie z Benficą i pechowo przegrała. To co wyprawiali gracze Benfici w obronie to żenada...
Moim faworytem do zwycięstwa jest ktoś z trójki Bayern-Werder-PSV.

Awatar użytkownika
RóżA
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RóżA » 22 lut 2008, 15:22

Diamen23 pisze:Moim faworytem do zwycięstwa jest ktoś z trójki Bayern-Werder-PSV.
Ja dodałbym do tego grona Tottenham. Nie dość, że Anglicy mają naprawdę bardzo dobry skład to jeszcze na ich ławce zasiada nie kto inny jak Juande Ramos- triumfator dwóch poprzednich edycji Pucharu Uefa :] .

Diamen23
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Diamen23 » 22 lut 2008, 15:25

RóżA pisze:
Diamen23 pisze:Moim faworytem do zwycięstwa jest ktoś z trójki Bayern-Werder-PSV.
Ja dodałbym do tego grona Tottenham. Nie dość, że Anglicy mają naprawdę bardzo dobry skład to jeszcze na ich ławce zasiada nie kto inny jak Juande Ramos- triumfator dwóch poprzednich edycji Pucharu Uefa :] .
tylko Tottenham gra właśnie z PSV :P . A zespół ze stadionu Phillipsa imponuje formą w ostatnich meczach. Szczególnie Gomes. Zwycięzca tego dwumeczu, jeśli nie trafi na Bayern, powinien dojść bardzo daleko.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Puchary Europejskie”