Bayern Monachium (zbiorczy) - Strona 167

Piłka nożna w Niemczech | Rozgrywki ligowe: Bundesliga, 2. Bundesliga i Puchar Niemiec | Kluby: Bayern Monachium, Borussia Dortmund, Bayer Leverkusen | Reprezentacja Niemiec | Transfery oraz inne wydarzenia związane z niemiecką piłką nożną
Awatar użytkownika
Akarin
Bundesliga ToNi Liga
Reputacja: 45

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Akarin » 04 lis 2007, 12:36

Nawet kiedy przyjął to powinien wykończyć akcję i strzelić najlepiej pod poprzeczkę. Nie w bramkarza. Poza tym Miro też powinien strzelić bramkę. Zresztą kto nie mógł :P a nikt nie trafił.

Awatar użytkownika
Michał M
Bawarski Krzyżak
Reputacja: 177

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Michał M » 05 lis 2007, 11:25

Akarin pisze:.. jako komentarz powiem, że oddaliśmy ponad 40 strzałów na bramkę przeciwnika. Nie strzeliliśmy bramki. Zagraliśmy jednak dość dobry mecz. A Eintracht zabijał piłkę.
Cóż, tak grają przeciwko Bayernowi - Eintracht przyjechał po remis i wywiózł remis. A to, że mieliśmy miażdżącą przewagę to juz szczegół. W piłce liczą się bramki a tych (niestety) w sobotę nie było. A gdyby padła choć jedna, to jestem przekonany, że bysmy ich pojechali jak wcześniej Cottbus - bo taki to mniej więcej był mecz :wink: To jest w sumie symptomatyczne dla naszej gry w tym sezonie - mamy okresowe, nawet spore, kłopoty do momentu strzelenia gola. Później już z górki :wink:

Ale mówi się trudno. Trzeba sobie odbić na Boltonie, a jednocześnie nie stracić dużo sił, bo juz w sobotę (wspaniałe ustawienie terminarza BL, nie ma co) jedziemy do (jeszcze) mistrza Niemiec - a tam już nie możemy sobie pozwolic na dalszą stratę punktów.

Awatar użytkownika
10
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 622
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: 10 » 08 lis 2007, 21:13

Czyżby jednak lekka zadyszka Bayernu? Najpierw liga, teraz 2-2 z Boltonem. Dobrze, że Poldi się obudził, bo gdyby nie jego dwie dzisiejsze bramki...

Awatar użytkownika
Enjo
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2263
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Enjo » 08 lis 2007, 21:47

Moim zdaniem fatalne zmiany Hitzfelda.Ściąga najlepszych w meczu,przekonany, że wszystko rozstrzygnięte.
Cóż ten remis im i tak nie zaszkodzi bo tak czy siak są skazani na wyjście z grupy.

Awatar użytkownika
Michał M
Bawarski Krzyżak
Reputacja: 177

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Michał M » 09 lis 2007, 8:15

EnJoy's pisze:Cóż ten remis im i tak nie zaszkodzi bo tak czy siak są skazani na wyjście z grupy.
Skazani czy nie, wczoraj powinno być zwycięstwo. Zresztą, z takiej grupy taka drużyna powinna wyjść jako zwycięzca, zeby potem w 1/16 fin. nie trafić np. na Liverpool :evil:
EnJoy's pisze:Moim zdaniem fatalne zmiany Hitzfelda.Ściąga najlepszych w meczu,przekonany, że wszystko rozstrzygnięte.
Zgadzam się w zupełności. Byłem przekonany, że jeśli wejdzie Toni to zmieni niezbyt dobrze dysponowanego Klose a nie Poldiego, który we wczorajszej formie (opróćz Ribery'ego był najlepszym zawodnikiem Bayernu wczoraj) mógł spokojnie zaliczyć hat-tricka. zmiana Ribery'ego już była bardziej uzasadniona, już jutro (!) gramy ze Stuttgartem i Franck musi miec siły na ten mecz.
Co do tego, że wszystko rozstrzygnięte, wszyscy byli przekonani. A nie powinni, nie przy wyniku 2:1...
10 pisze:Czyżby jednak lekka zadyszka Bayernu? Najpierw liga, teraz 2-2 z Boltonem.
To jest raczej kwestia nieskuteczności + niefrasobliwości pod jedną i drugą bramką, niż zadyszka :wink: Tak w meczu z Eintrachtem jak i wczorajszym, przewaga po stronie Bayernu była zdecydowana. Tyle, że nie było komu jej wykorzystać :x Na dodatek, wczoraj daliśmy sobie strzelić 2 bezsensowne bramki.
Ottmar chyba powinien skupić się ćwiczeniach strzałów z dystansu, przy tak defensywnie ustawionych przeciwnikach jak Eintracht czy Bolton, przydałyby się one niezmiernie :wink:

Tak czy inaczej, ostatnie wyniki pokazują, że nie jesteśmy taką maszynka do wygrywania, jakby wszyscy myśleli/oczekiwali. No i trzeba z tego wyciągnąć wnioski na przyszłość, bo nie wyobrażam sobie sukcesów tego zespołu, jeśli dajemy sobie strzelić 2 bramki grając u siebie z takim słabym zespołem jak Bolton.

Swoją drogą, interesujące jest to, że w meczach, w których nie wystapił Demichelis, straciliśmy po 2 gole :think: Może to i przypadek, ale wydaje mi się, że z Micho w obronie jesteśmy pewniejsi.

Awatar użytkownika
Akarin
Bundesliga ToNi Liga

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Akarin » 10 lis 2007, 15:27

:o :shock: widzeliście wyjściową 11?

Kahn- Lell- Lucio- Micho-Lahm- Ribery-Ze- Kroos- Altintop- Luca- Poldi

Ottmar zmielił. Trzeba wygrać.

Awatar użytkownika
olson
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: olson » 10 lis 2007, 16:01

Kroos i Poldi w wyjściowej jedenastce :roll:. Ja rozumiem, że Hitzfeld został zauroczony grą Lukasa w czwartkowym meczu, ale to nie jest powód, żeby rozpieprzać Traum-Sturm-Duo. W dodatku żaden z dwójki naszych podstawowych napastników nie zanotował w ostatnim czasie jakiejś wyraźnej obniżki formy. Jestem całkowitym zwolennikiem dawania Poldiemu obfitych szans. Tylko nie w tak ważnych meczach, jak ten dzisiejszy ze Stuttgartem. Kroos od pierwszych minut? Dla mnie to groteska. Ja rozumiem (tzn. nie rozumiem), że dał nam zwycięstwo w Belgradzie, z Cottbus dał kapitalną zmianę, ale on nie jest jeszcze w stanie dać zespołowi tyle co chociażby Schweinsteiger czy przede wszystkim van Bommel, który usiadł na ławce kosztem właśnie Toniego.

Aha, pięknie. 2-0 w dupę.

Awatar użytkownika
Akarin
Bundesliga ToNi Liga

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Akarin » 10 lis 2007, 16:08

[']

Ja chce z powrotem Bayern, a nie patyki stojące i nie przeszkadzające rywalowi. Lell na prawej obronie z Hamitem, aż szkoda komentować. Kręcą ich jak chcą. Obaj do zmiany. Poldi na ataku nic nie pokazał na razie. Luca coś tam. Kroos gra dla mnie dość dobrze.
Mam nadzieję, że Ottmar zobaczy ile wart dla drużyny jest Mark i go wprowadzi w drugiej połowie.

Właśnie (35 min) sędzia zabrał nam gola po 'spalonym' Kroosa. Tyle, że Kroos był 2 metry za obrońcą. ['].

Hamit powinien posiedzieć częściej na ławie, bo nic nie prezentuje. Marcell ma grać na lewej, Lahm na prawej. To jest najsilniejsze zestawienie.
Ze gra słabo. Mark by się przydał. Schweini chyba jednak bardziej, bo musimy coś do przodu pojechać, a Hamit nic nie gwarantuje, bo tylko traci piłki :roll:

Jednym słowem, kicha. Choć jest postęp, bo zaczęliśmy atakować :P

edit: Lella trzeba definitywnie zmienić. Hamita też. Pierwszym rezerwowym powinien chyba zostać Sosa, bo to co Hamit prezentuje aż żal komentować

mówię to po tym jak ammy 3:0 w plecy. Dobrze, że dzisiaj półmetek to zapomnę o tym choć na jakiś czas.

[']['][']['][']['][']['][']['][']['][']['][']['][']['][']['][']['][']['][']['][']['][']['][']['][']

Ottmar zmielił składem konkretnie. Miało być 6 pkt, bo mamy szeroką kadrę a jest ( będzie) 1. \o/
Ostatnio zmieniony 10 lis 2007, 16:16 przez Akarin, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 10 lis 2007, 16:13

Akarin pisze:[']
['] :roll: co mnie podkusilo aby na nich grac, chyba chec przelamania 3 meczy bez win a tak bedzie 4
3:0 widac to jest cos powazniejszego anizeli mala zadyszka

:won:

Awatar użytkownika
Ebi
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ebi » 10 lis 2007, 16:19

Oj niedobrze. Dwa remisy po 0-0, teraz dramat w Stuttgarcie. Bayern niestety złapał zadyszkę, ale to oczywiste że kiedyś musiało to przyjść. Szkoda jednak, że w tak ważnym momencie sezonu. Miejmy nadzieję, że jednak do składu wrócą Klose, van Bommel czy Schweini, bo z takim składem to krucho.

Bez lamentowania proszę.

Awatar użytkownika
olson
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: olson » 10 lis 2007, 16:22

O maryjo. Aż takiej kompromitacji do przerwy się nie spodziewałem. Chociaż nie powiem, że jestem zaskoczony niekorzystnym wynikiem. Bo jak zobaczyłem podstawową jedenastkę, wiedziałem, że będzie bardzo ciężko. Bo o tym, że będzie to trudne spotkanie zdawałem sobie sprawę już przed meczem. Potrzeba zmian, kilku zmian.

Nie chcę jeszcze nic prorokować, ale dzisiaj pewno zakończy się nasza passa bez przegranych (o ile nie zdarzy się cud). I dobrze. Bo widać, że drużynie potrzebny jest mocny kopniak w zadek.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 10 lis 2007, 17:02

Ebi pisze:Oj niedobrze
no, też jestem lekko zdziwiony. Przecież kibice Bayernu jeszcze nie tak dawno kpili z VFB, że niby mistrz a kompromituje Niemcy w LM :]
może przeczytali i się oburzyli :p

Awatar użytkownika
Akarin
Bundesliga ToNi Liga

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Akarin » 10 lis 2007, 17:10

Hamit :lol: Środek pomocy bez marka nie istnieje.
Ogólnie to dostajemy porządnego kopa w dupe i w kolejnym meczu zagramy bez Lucio. Pewnie dostanie też zawieszenie, tak na 2-3 kolejki.

Koniec z rotacją w najważniejszych meczach. Wszytko ma być jak było.

Buyten na ataku :lol: i na obronie jednocześnie.

Dobrze, że teraz przerwa reprezentacyjna, bo będzie to można jakoś ogarnąć.
Kolejny mecz z VFL Wolfsburg u siebie 24 listopada. To będzie trzeba wygrać.

edit: 1:3 Luca, bo strzale Miro w słupek

a tak btw, to sędzia był zajebisty- nie uznał nam bramki, spalony Kroosa z dupy, poza tym mnóstwo małych wnerwiających błędów.
Ostatnio zmieniony 10 lis 2007, 17:17 przez Akarin, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
olson
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: olson » 10 lis 2007, 17:16

Szkoda, że oprócz punktów tracimy także Lucio. I to jak powiedział Akarin, dostanie pewno zawieszkę. Potrzebny był nam mocny kop w zadek i dobrze się stało, że takowy dzisiaj otrzymaliśmy. Piłkarze muszą dojść do siebie, a przede wszystkim Hitzfeld musi się ogarnąć, bo to co ostatnio wyrabia Generał to kpina- złe, niepotrzebne zmiany + rotacja w najważniejszych meczach. Pora się przebudzić, panie Hitzfeld.

Awatar użytkownika
przembal
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: przembal » 10 lis 2007, 17:46

kiedys porazka musiala przyjsc i wcale mnie nie dziwi ze nadeszla akurat w tym meczu. jest to nasz ostatni mecz z serii kilku granych co 3 dni wiec i zmeczenie bylo najwieksze.

Skrytykowac nalezy naszego trenera wlasnie za ten mecz, bo o ile za decyzje w meczu z Boltonem nie mam do niego pretensji to w tym meczu juz sie do niego przyczepie. Przede wszystkim prawa strona boiska. Lell gra prawie w kazdym meczu wiec nie dziwne jest ze brakuje mu dynamiki efektem jest to ze pilkarze vfb robili go jak chcieli w tym meczu. Lepszym rozwiazaniem bylo wg mnie postawienie na duet Lahm= Jansen lub wystawienie Altintopa na prawej obronie. wYSTAWIL BYM TEZ W WYJSCIOWEJ 11 Bastiana bo rozegral dobry mecz przeciwko Boltonowi lub tez Sose bo ostatnio Hamit ma wyrazny spadek formy.

Jesli chodzi o srodek pomocy to lepiej bylo dac wsparcie Kroosowi w postaci Van Bommela niz Ze Roberto. Powod jest prosty, Toni i Ze maja u nas za cel rozgrywanie pilki w srodku pola, dlatego za ich wsparcie powinien grac jakis typowy dm czyli Mark lub Ottl. Ze i Toni na srodku to wg mnie z gory zly pomysl.

Jesli chodzi o reszte decyzji kadrowych to mysle ze trener postapil sluszne wystawiajac taki sklad a nie inny.

Jest jeszcze sprawa Kahna. Wydaje mi sie ze sztab szkoleniowy chyba zbyt wczesnie po kontuzji pozwolil na powrót Tytana. IMO Kahn powinien wrocic do bramki dopiero po przerwie na rep. i niestety chyba mialem racje :(

ODPOWIEDZ

Wróć do „Niemcy”