Reprezentacja Polski (zbiorczy) - Strona 209

Piłka nożna w Polsce: Ekstraklasa, 1 Liga, 2 Liga, Puchar Polski | Zawodnicy i kluby (Legia Warszawa, Lech Poznań, Wisła Kraków, ŁKS Łódź, Widzew Łódź) | Reprezentacja Polski | Polscy Kibice, Oprawa meczowa | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z polską piłką nożną.
ODPOWIEDZODP

#TeamLewandowski czy #TeamProbierz?

#TeamLewandowski
8
40%
#TeamProbierz
4
20%
Na selekcjonera Tomasz Tułacz, niech grają zawodnicy U-20 i naturalizowani Kongijczycy
8
40%
andrekbol
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: andrekbol » 17 lis 2007, 23:39

yes yes yes :) Brawo biało - czerwoni :)

Awatar użytkownika
PAFCIO
Junior
Junior

Post Wyświetl pojedynczy post autor: PAFCIO » 18 lis 2007, 0:20

No i w końcu jest EURO!!! :pijemy: BRAWO POLSKA! :jupi: :D Dziękujemy! :)
EBI SMOLAREK! - RESPECT! :D

Biało-Czerwone - to barwy niezwyciężone! ;) :D

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy
Reputacja: 3328

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 18 lis 2007, 0:27

Wielkie brawa dla reprezentacji
Gratulacje rowniez dla PO.Polska miala przystapic do strefy Euro cos kolo 2013 a udalo nam sie to wczoraj.Chcieliscie cudu to macie.

Awatar użytkownika
Tigertm
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tigertm » 18 lis 2007, 0:56

Gramy w EURO!! :pijemy: :beer:
Bravo Ebi !! Bravo Leo !! Bravo POLSKA!!!!!!!!!!!

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 18 lis 2007, 7:59

Jednak dali rade ale jak zwykle ja sie nie podpalam i zbyt optymistycznie nie zapatryje sie w przyszlosc, owszem historyczna chwila Leo wpisal sie w karty polskiej pilki ale tak naprawde jezeli w innych eliminacjach mielibysmy tyle szczescia co w tych to juz dawno bylibysmy w Euro :P ... ale szczescie sprzyja lepszym :lol:
Nawet wczoraj bez prezentu od strony Belgow moglo byc naprawde ciezko, bowiem gralismy slabo i z ataku pozycyjnego nic nie wychodzilo a Belgowie dosc groznie kontrowali, rzut wolny wysmienicie obroniony, moglo byc roznie ale jest jak jest :D
poprzednie spotkania tez bardzo szczesliwe - Finlandia czy Portugalia - ostatni dobry mecz rozegrany rok temu i chyba tylko 2 dobre za kadencji Leo (Portugalia u siebie i Belgia wyjazd) a reszta to takie brzydkie kaczatka z ktorych najwazniejsze sa pkt

Teraz tylko czekac na losowanie i oby z pierwszego koszyka gospodarze Austria, chociaz ja mysle ze bedzie jak zwykle w ostatnim czasie :!: po 2 meczach walizki i Polska wita

Awatar użytkownika
Pisakk
Wraca do meritum

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Pisakk » 18 lis 2007, 8:38

:jupi:

Co tu dużo pisać - mecz w sumie bardzo przeciętny. Polacy stworzyli sobie jedną dobrą akcję a strzelili dwa gole. Ogólnie to widać było, że do pierwszej bramki strasznie się wszyscy męczyli. Ale to nic bo i tak się to nie liczy na finiszu.

Fajnie było popatrzeć jak nasi "przedstawiciele polskiej myśli szkoleniowej" aż się gotują w środku w pierwszym wejściu. Szacun dla Piechniczka za dokonania, ale różnica między nim a Leo jest jedna i zasadnicza - Leo nie osiada na laurach i nie chwali się wynikami sprzed 20 lat tylko nieustannie idzie do przodu. Dokonać takiego wyczynu z takimi piłkarzami....Leo \o/
Chlopaczek pisze:Gratulacje rowniez dla PO.Polska miala przystapic do strefy Euro cos kolo 2013 a udalo nam sie to wczoraj.Chcieliscie cudu to macie.
Dombroś, to Ty? :lol: Chociaż nie zdziwię się jeśli TVN uzna ten awans za sukces PO :lol: . Ale wracając do meritum:

Obrazek

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 18 lis 2007, 9:29

Awans cieszy, grupa była mocna. Szczeoglnie patrzac na potencjał jaki posiadaja Serbowie czy Portugalczycy. Polska awans zapewniła sobie przed ostatnim spotkaniem, to jeszcze wieksza satysfakcja. Dwa bardzo dobre spotkania przeciwko Portugalii i bardzo dobry bilans z nimi, to napawa optymizmem. Reszte spotkan mozna włozyć do koszyka z przecietnoscia, ale tak jak wspominałem w innym temacie, zadna reprezentacja nie grała wielkiej pilki w tych elimnacjach.

Trzon druzyny jest napawde solidny, wiec mam nadzieje, że Polacy cos ugraja na Euro i dobrze zareklamuja sie przed kolejna impreza. Mam nadzieję, ze Zuraw czy Jop znajda sobie kluby, w ktorych beda mieli okazje pogrywac, bo wtedy nie bedzie za co ich krytykowac. No i wreszcie Ebi, zajEBIscie.

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8640
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 18 lis 2007, 9:59

Panowie : jest zajEBIaszczo :lol: Niewiele z meczu widzialem, takie uroki ogladania meczu w restauracji w milym towarzystwie :P ale co tam :wink: JADYMY NA OJRO 8)

:mike:

Awatar użytkownika
Duch
Entuzjasta Kraftu
Entuzjasta Kraftu
Reputacja: 196

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Duch » 18 lis 2007, 10:21

:mike:

Cóż to była z noc, po prostu magiczna. Oczywiście nie chodzi mi tu sam mecz, który był raczej dość przeciętnym widowiskiem, ale to co się działo później. Warto być na takim spotkaniu choćby po to by razem z piłkarzami przeżywać historyczny awans. Przy We are the Champions naprawdę łzy cisną się do oczu, a głos więźnie gardle. Zresztą dookoła widziałem wiele osób, które płakały i nieważne, że miały 15 czy 50 lat. Takie wydarzenie się pamięta do końca życia :D

Byłem już na wielu meczach na Śląskim i prawie zawsze w oczy rzuca się jedno, mianowicie rozproszony po całym stadionie doping. Każdy sektor coś tam chciał pośpiewać no i czasami robił się mały bałagan. Brakowało sektoru, który zapodałby nutę i kierowałby tym dopingiem. Czasem się udało wszystko zgrać, ale tak byłby gorący doping przez pełne 90 minut. Druga sprawa to fakt, że chyba połowa osób (no może 2/5 :P ) na stadionie to były kobiety :roll: Nie żebym miał coś przeciwko, ale od zawsze myślałem, że piłka to typowo męski sport.

SMOLAREK :rydzyk:

Po meczu nie mogłem sobie odmówić żeby nie pojechać pod Piramidę, gdzie nasi świętowali. Znajomy na bramce powiedział mi, że na alkoholu nie oszczędzali (ciekawe czy mówił prawdę :P ). Tak czy siak, nie ma im co żałować - wykonali kawał bardzo dobrej roboty.

Teraz trzeba już czekać na losowanie i sumie jak dla mnie nie ma znaczenia na kogo trafimy. Na Euro słabych drużyn nie będzie, a jak chcemy coś znaczyć w tej elicie, to musimy się nauczyć walczyć i wygrywać z każdym zespołem.

czeher pisze:chociaz ja mysle ze bedzie jak zwykle w ostatnim czasie po 2 meczach walizki i Polska wita
Cześku nie bądź z rana takim pesymistą, otwórz sobie piwko i ciesz się awansem. Na jakieś dokładniejsze analizy dotyczące samego turnieju przyjdzie czas po losowaniu.

POLSKA POLSKA :!:

Hamek84
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Hamek84 » 18 lis 2007, 10:31

Dzię - Ku - Je - My!!!

Łzy mi poleciały.....

TS borys IFC
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 79

Post Wyświetl pojedynczy post autor: TS borys IFC » 18 lis 2007, 10:42

Duch pisze:Teraz trzeba już czekać na losowanie i sumie jak dla mnie nie ma znaczenia na kogo trafimy.

z leoskiem na lawce jestem spokojny. gdyby ten awans zostal wywalczony pod dowodztwem janasa (choc to byloby niemozliweprzy takich przeciwnikach) to o wyjscie z grupy moglibysmy sie modlic w przypadku trafienia na druzyny pokroju lotwy. z beenhakkerem moze sie udac nawet jesli bedziemy potencjalnie najslabsza ekipa w stawce. trzeba kolesiowi chyba jakis pomnik wystawic bo z przecietnych kopaczy zrobil naprawde dobry zespol.

:rydzyk: :rydzyk: :rydzyk: :rydzyk: :rydzyk: LEO

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 18 lis 2007, 11:12

Jarzinho pisze: Trzon druzyny jest napawde solidny, wiec mam nadzieje, że Polacy cos ugraja na Euro i dobrze zareklamuja sie przed kolejna impreza.
Oprocz Smolarka i kuby nie mamy potencjalu ofensywnego wiec co mozemy ugrac na chwile obecna? Mecz z Belgami pokazal nam ze pod presja nie umiemy grac.... gdyby nie szkolen bledy i niedoswiadczenie belgow to pewnie bysmy nie wygrali.
A propo Lobodzinskiego niech on najpierw wyjdzie z lasu i nauczy sie dosrodkowywac z miejsca bez przeciwnika a dopiero potem brac go do kadry.

Mamy awans jupi:)

Awatar użytkownika
Corinthians
Vamos Argentina!
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Corinthians » 18 lis 2007, 11:25

TS borys IFC pisze: trzeba kolesiowi chyba jakis pomnik wystawic bo z przecietnych kopaczy zrobil naprawde dobry zespol.
Warto zauważyć, że z ostatnich czterech trenerów kadry, trzech awansowało do turnieju. Eliminacje do MŚ zbytnio się nie różnią od eliminacji do ME, więc trzeba sobie zadać pytanie: co jest niesamowitego w Beenhakerze?
Po pierwsze 4 punkty z Portugalią. Już dawno nie udało nam się pokonać zespołu ze światowej czołówki i to w bardzo dobrym stylu. To był przełom.
Po drugie porządna selekcja. Leo od początku miał pomysł na grę, i wiedział kogo mu potrzeba, a kto nie jest potrzebny.
Po trzecie zmienił mentalność w kadrze, wprowadził pare nowinek taktycznych, znakomicie motywował i przygotowywał psychicznie piłkarzy.

A tak poza tym, to nie róbcie z Beenhakkera jakiegoś mejsasza, zbawcy czy szamana. To jest tylko człowiek. Gdyby on był cudotwórcą, to nie przegrałby z Finlandią i Armenią i chodziłby po wodzie. Największa jest zasługa piłkarzy. W Rosji piłkarzy mają teoretycznie lepszych, a do Euro nie weszli (Anglia na pewno nie przegra z Chorwacją). Nawet Hiddink nie pomógł, chociaż to on miał na czole napisane 'cudotwórca'.

Jeśli chodzi o moje oczekiwania na Euro, to chciałbym, żeby trzeci mecz nie był o pietruszkę, żeby zdobyć gola w pierwszym i w drugim meczu, a nie tylko w trzecim.

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 18 lis 2007, 11:33

Bienias pisze:Oprocz Smolarka i kuby nie mamy potencjalu ofensywnego wiec co mozemy ugrac na chwile obecna?

Krzynowek i Błaszczykowski ich takze mzona spokojnie zaliczyć do ofensywy reprezentacji. Skrzydła sa mocno obsadzone, jeszcze znaleźć, a moze powołac kogos kto strzela bramki i jest w formie. Czyli nie tak duzo brakuje.

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 18 lis 2007, 11:40

No Blaszczykowksiego wyroznilem:P A krzynia specjalnie pominalem bo boje sie ze jego forma pochyla bedzie trwac do wakacji:/
Wierze ze Jelen sie obudzi bo chlopak ma serce i warunki zeby w kadrze grac. No i moze Leo sprawdzi Wichniarka ktory co jakis czas kuje w bundeslidze. Napewno to lepsza kandydatura niz Zienczuk czy Jarka

ODPOWIEDZ

Wróć do „Polska”