Borussia Dortmund (zbiorczy) - Strona 6

Piłka nożna w Niemczech | Rozgrywki ligowe: Bundesliga i Puchar Niemiec | Kluby: Bayern Monachium, Borussia Dortmund, Bayer Leverkusen | Reprezentacja Niemiec | Transfery oraz inne wydarzenia związane z niemiecką piłką nożną
ODPOWIEDZODP
Awatar użytkownika
rebuzz
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rebuzz » 19 sty 2005, 21:45

brazzo pisze:W ostatnich latach zarówno Bayern jak i Borussia kończyły sezon w ścisłej czołówce. Oba kluby mają wspaniałe stadiony. Zarząd Bayernu Monachium postanowił wspomóc borykającą się z kłopotami finansowymi Borussie.

Jak wstępnie ustalono na konto Borussi wpłynie ok. 98 milionów euro. „Pomogliśmy Borussi w latach 80-tych gdy także mieli problemy, chcemy to znowu uczynić”. Przedstawiciele obydwu klubów spotkali się wczoraj w Dusseldorfie gdzie doszło do pierwszej wymiany poglądów. „Rozmowy były prowadzone w bardzo miłej i przyjaznej atmosferze” – powiedział menadżer Borussi Dortmund.

[źródło:fcbayern.de]

czyli dochodzi do pierwszych rozmow...ciekawe na czym to by mialo polegac i czy dojdzie do skutku, nasi bracia bvb :o :)
narazie jestem w szoku , cosik watpie w taka wielka sume co ma wplynac na konto BVB , no ale nie zaprzeczam bo skad moge wiedziec jak jest naprawde ?

narazie tylko czekam , optymistyczne wiadomosci ktore przytoczyles brazzo troszke mnie zszokowaly , bo gdyby to okazalo sie prawda to musialbym zmienic moj swiatopoglad na temat Bayernu Monachium .... a narazie jest on dosyc negatywny i takowy mi odpowiada , no ale nie mowmy "chop" ... poczekamy na rozwoj wypadkow .. i poczekam na newsa na stronie Borussi zeby sobie na spokojnie przeczytac :)

pozdrawiam

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy
Reputacja: 3127

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 19 sty 2005, 21:50

Bezinteresownie to Bayerrn tego na pewno nie zrobi jesli w ogole zrobi.
Pewnie albo bedziecie im oddawac co lepszych pilkarzy albo przez nastepne 10-20 lat punkty potrzebne Bayernowi do zdobycia mistrzostwa :lol:

Awatar użytkownika
brazzo
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: brazzo » 19 sty 2005, 21:57

Chlopaczek pisze:Bezinteresownie to Bayerrn tego na pewno nie zrobi jesli w ogole zrobi.
Pewnie albo bedziecie im oddawac co lepszych pilkarzy albo przez nastepne 10-20 lat punkty potrzebne Bayernowi do zdobycia mistrzostwa :lol:
mam nadzieje ze nie ma w tym zadnych hakow 8) ...byc moze bayern bierze sie za budowanie lepszej reputacji wsrod kibicow niemieckiej pilki...

troche ta cala sytuacja mnie przeraza, jezeli z tego nic nie wyjdzie to juz widze jak wszyscy beda jechac na bayern... :?

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 19 sty 2005, 22:01

Reputacje to by sobie zbudowali przekazujac ta kase na domy dziecka a nie bylo nie bylo wieloletniego rywala w walce o prymat w lidze niemieckiej.
Po prostu nie wierze w cos takiego ze Bayern przelewa 98 mil euro na konto BvB i mowi:"To z dobrego serca oddacie jak bedziecie mieli"
No way.Pilka to biznes na bank sa tam umowy i kruczki o ktorych nie wiemy.
Albo to wszystko to pic na wode :)

Awatar użytkownika
brazzo
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: brazzo » 19 sty 2005, 22:08

Chlopaczek pisze:Reputacje to by sobie zbudowali przekazujac ta kase na domy dziecka a nie bylo nie bylo wieloletniego rywala w walce o prymat w lidze niemieckiej.
bayern czesto uczestniczy w akcjach charytatywnych i nie o to chodzi tylko zobacz na to:
rebuzz pisze:gdyby to okazalo sie prawda to musialbym zmienic moj swiatopoglad na temat Bayernu Monachium
Chlopaczek pisze:Po prostu nie wierze w cos takiego ze Bayern przelewa 98 mil euro na konto BvB i mowi:"To z dobrego serca oddacie jak bedziecie mieli"
rzeczywiscie wydaje to sie dziwne...

kamuflasz
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kamuflasz » 19 sty 2005, 22:13

Chlopaczek pisze:Reputacje to by sobie zbudowali przekazujac ta kase na domy dziecka a nie bylo nie bylo wieloletniego rywala w walce o prymat w lidze niemieckiej.
Po prostu nie wierze w cos takiego ze Bayern przelewa 98 mil euro na konto BvB i mowi:"To z dobrego serca oddacie jak bedziecie mieli"
No way.Pilka to biznes na bank sa tam umowy i kruczki o ktorych nie wiemy.
Albo to wszystko to pic na wode :)
Ja twierdzę tak samo, przecież te pieniądze mogliby spożytkować wewnątrz swojego klubu taka strata dla Bayernu też mogła by równać się niemałe zadłurzenie przecież ich roczny budżet to 70 mln euro a oni chcą oddać 98 to jest bez sensu, napewno muszą mieć w tym ukryte drugie dno, albo jest to kolejna plotka wyssana z palca.

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 19 sty 2005, 22:19

Dla mnie to jest nierealne.W czasach recesji zaden klub nie moze pozwolic sobie na pozyczenie komus 100 milionow euro.A juz na pewno na pozyczenie bezinteresowne tzn takie z ktorego by nie mial pozniej sam profitow.
Oczywiscie moge sie mylic ale bardzo sie zdziwie jesli ta transakcje dojdzie do skutku.Lubie Bayern i mam dobra opinie o tym klubie (nie liczac machlojek z kasa za prawa telewizyjne) jednak w tej opinii nie zawiera sie zdanie"Bayern Matka Teresa pilki noznej" :lol:
Pozdrawiam.

Awatar użytkownika
rebuzz
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rebuzz » 19 sty 2005, 22:20

Ja ciagle czekam na potwierdzenie , pisalem przed chwila do goscia z Dortmundu ktory pracuje w BVB i jest w naszym fanclubie i wogule zawsze nas o wszystkim informuje to powiedzial ze w Dortmundzie sa zdezorientowani skad taka informacja , ale jednoczesnie nie zaprzeczyl ze to mozliwie bo jak sam powiedzial "Nie widzial Rauballa a Dzisiaj wyjatkowo nie bylo caly czas Meiera" wiec jutro jak wroci z Pracy napisze mi co i jak i sie dowiemy,

albo po prostu na newsa na stronie BVB bedziemy czekac .

Awatar użytkownika
rebuzz
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rebuzz » 19 sty 2005, 22:52

heheh juz wiem skad te cale nieporozumienie :) Po prostu osoba która tlumaczyla newsa sie pomylila :) bo tam niema slowa o pozyczce 98 mln euro, tylko o tym ze BVB jest zadluzona na 98 mln euro :)

hehe a oto news jaki umiescilem na stronie bvb.com.pl po konsultacji z naszym czlowiekiem w Dortmundzie. Wiadomo wiecje na temat pomocy ktora chyba bedize ale napewno niema mowy o pozyczce pieniedzy :) ( az tak wielkich )
www.bvb.com.pl pisze:W ostatnich latach pojedynki Borussi Dortmund i Bayernu Monachium były zawsze bardzo ostre. Jednak poza murawą oba klubu rozumieją się doskonale. Przykładem tego jest pomoc jaką Bayern chce przekazać Borussi zadłużonej na 98 milionów Euro. "Już w latach 80-tych pomogliśmy Borussi gdy miała problemy, teraz znowu to możemy uczynić" powiedział Karl-Heinz Rummenigge. We wtorek oba kluby spotkały się w Düsseldorfie w celu wymiany poglądów. „Rozmowy odbyły się w bardzo pozytywnej atmosferze”, powiedział menedżer BVB – Michale Meier. "Byłoby nie rozważne nie przyjąc takiej oferty pomocy , w innym przypadku zarzucono by nam fałszywą dumę" O czym w szczegółach ozmawiali Rummenigge i Uli Hoeneß z Meierem i prezydentem BVB Reinhardem Rauball'em bue wiadomo. Z nieoficjalnych źródeł wiadomo, że Bayern chce zaoferować do wypozyczenia jednego z następujących piłkarzy : Santa Cruz, Kouffur, Linke, Hashemian i Zickler. Jednak jaki będzie oficjalny wybór zarządu Borussi narazie niewiadomo. Pozostaje czekać na rozwój spraw.
pozdrawiam i wracamy do dyskusji przy faktach ufff 8)

Awatar użytkownika
brazzo
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: brazzo » 20 sty 2005, 8:50

rebuzz pisze:heheh juz wiem skad te cale nieporozumienie :) Po prostu osoba która tlumaczyla newsa sie pomylila :) bo tam niema slowa o pozyczce 98 mln euro, tylko o tym ze BVB jest zadluzona na 98 mln euro :)
ehh, ja go nie tlumaczylem tak na marginesie..tylko przekopiowalem :)

Awatar użytkownika
Kamilo
Rezerwowy
Rezerwowy
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamilo » 20 sty 2005, 11:32

rebuzz pisze:heheh juz wiem skad te cale nieporozumienie :) Po prostu osoba która tlumaczyla newsa sie pomylila :) bo tam niema slowa o pozyczce 98 mln euro, tylko o tym ze BVB jest zadluzona na 98 mln euro :)

hehe a oto news jaki umiescilem na stronie bvb.com.pl po konsultacji z naszym czlowiekiem w Dortmundzie. Wiadomo wiecje na temat pomocy ktora chyba bedize ale napewno niema mowy o pozyczce pieniedzy :) ( az tak wielkich )
www.bvb.com.pl pisze: Bayern chce zaoferować do wypozyczenia jednego z następujących piłkarzy : Santa Cruz, Kouffur, Linke, Hashemian i Zickler. Jednak jaki będzie oficjalny wybór zarządu Borussi narazie niewiadomo. Pozostaje czekać na rozwój spraw.
No jak to przeczytałem to niewierzyłem !!! Bayern miałby dać 98 mln euro, nawet ich na to by nie było stać !!!!
A wypozyczenie piłkarzy?? Uważam to za świetny pomysł nie tylko da to korzyści Bayernowi, ale także Borussi !! Z tych co wymienił Rebuzz piłkarzy to Borussi przydałby się napewno Santa Cruz (nie spełniony talent może w Drtmundzie by się odnalazł). Szczegolnie teraz gdy kontuzjowany jest Ewerthon .

Awatar użytkownika
mimek
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mimek » 22 sty 2005, 16:44

Smolarek strzelil :D i Borusia prowadzi :D mowilem ze to mistrz :!: w koncu przyszedl z Feyenoordu :wink:
pozdro

Awatar użytkownika
MaX_ASR
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MaX_ASR » 22 sty 2005, 16:59

super ze Smolarek strzelil ! bardzo go lubie...BVB tez ..chyba najbardziej z niemieckihc zespolow...

Awatar użytkownika
jaget
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: jaget » 22 sty 2005, 17:55

HAHAHA!!!!!!!!!!! Wyśmienity początek rundy 1-2 z Wolfsburgiem na wyjeżdzie poprostu marzenie dziękuje Borussio za ten mecz.....Ebi na prezydenta :)

Awatar użytkownika
Liverpool
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Liverpool » 22 sty 2005, 18:01

no no no... To jest dopiero debiucik :D

ODPOWIEDZ

Wróć do „Niemcy”