Arsenal FC (zbiorczy) - Strona 346

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Nowym trenerem Arsenalu po Emerym powinien zostać...

Ljunberg
2
8%
Vieira
1
4%
Pochettino
2
8%
Allegri
4
17%
Marcelino
2
8%
Nuno Espírito Santo
0
Brak głosów
Ancelotti
0
Brak głosów
Arteta
10
42%
Benitez
3
13%
ktoś inny
0
Brak głosów
Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 262

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 30 gru 2007, 2:03

[qutoe]a przypominasz sobie MS ? Akcja R7 Rooney ? Laughing I ty mi mowisz ze Roni takich rzeczy nie robi... [/quote]

chodziło mi oto, że teatralnie nie leży przez pół "dnia" na boisku a jak koles wyleci z boiska to nagle wstaje...;]

Zgadza się dyskusja na ten temat nie ma sensu. Mnie się takie oszukiwanie nie podoba i bym to tepił. Moimi idolami są gracze ala Cantona, Keane i Rooney czyli twardziele na boisku. Ale np. Roo w słynnym meczu z Arsenalem również zanurkował. Tego się już nie zmieni. Zresztą każdy z nas gdyby grał w takich meczach o taką stawkę nie wiadomo jakby się zachowywał...;)

Awatar użytkownika
joedoe
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: joedoe » 30 gru 2007, 8:54

No bezsensowna jest ta dyskusja. Głupie i nieuczciwe zachowanie Fabregasa, ale z drugiej strony 90% trenerów powie ci w takiej sytuacji "leż nie wstawaj"- kto gra w piłkę ten wie. Dostał łokciem przesadził z reakcją i wyleciał. Brzydkie w tym jest wg mnie to, że w tym momencie mecz właściwie był ustawiony to raz, a dwa, że jakby nie patrzeć Arteta to rodak i eks kolega z drużyn młodzieżowych. Ale cóż na boisku nie ma kolegów. Co do meczu to aż mi głupio, tak się bałem o wynik a o pierwszej połowie to już niemal pewien byłem, że przegramy. Świetnie odnalazł się Eduardo, szkoda Bendtnera. Całkiem przyzwoicie Diaby, ogólnie rotacja się w miarę udała. Szkoda, że Rosicky dopiero dzisiaj zaczął strzelać.
No cóż mamy starego dobrego lidera, a Everton nie zasłużył na taki wynik, ale chyba zbyt pewni siebie byli. Przespali początek i się posypało. Gdyby grali tak jak w pierwszej połowie to myślę, że wynik wyglądałby zdecydowanie inaczej :roll:

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 30 gru 2007, 10:23

O tym, ze tak się po prostu gra pisałem wcześniej, niektórzy nie wierzą - ich sprawa.
Podobno żaden z graczy United nigdy nie "przyaktorzył", ale jak sie okazuje, nagle Anderson próbował :lol:
Czyli Cesc jest "cunt", a Anderson nie, bo jest graczem United :spoko:

Wcześniej kamilu drogi zarzucałeś mi i chyba nie tylko mi, że czytać ze zrozumieniem nie potrafie.

Każdy jeden kibic Arsenalu w tym temacie, gdy pisał o Cescu i jego zachowaniu napisał, ze przesadził, po czym ty dochodzisz do takiego wniosku:
Kamil232 pisze:Różnimy się tym, ze ja temu nie zaprzeczam,widze nawet to we własnej druzynie...ale ty nie Henry nie nurkuje, Fabregas nie udaje, Arsenal nie oszukuje...śmiech na sali.
wyboldowałem kluczowe fragmenty, żebyś za długo się nie zastanawiał o co chodzi.
Kamil232 pisze:odłuczą
Kamil232 pisze:Wogole
:think:

BTW: 2 WP za "cunt"

Awatar użytkownika
metol
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 3
Kibicuję: Everton
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: metol » 30 gru 2007, 12:03

Najgorsze jest dla mnie to, że Bentender dostanie chyba tylko zawiasa na jedno spotkanie (w końcu 2 żółte), a Arteta może wylecieć na 3... I jeśli porównać ten faul przy którym wyleciał Duńczyk do faulu Hiszpana to nie mam wątpliwości, że powinno być zupełnie na odwrót. Teraz Puchar Narodów Afryki, kontuzja Osmana, Mikel pewnie zawieszony... Trio głównych kreatorów gry poszła. Mam nadzieję, że Moyes złoży odwołanie od tej kary. Choć i tak wątpię, że to całe FA pozytywnie rozpatrzy odwołanie, bo nie uśmiecha się im nigdy poprawiać decyzji arbitrów.

Fabregas pewnie przesadził z reakcją na faul, ale jakiś kontakt był i właściwie mogło go to zaboleć. Ronaldo i inni też przesadzają. Mikel też raz przesadził, ale też był jakiś kontakt, ale on starał się to wykorzystać. Piłka jest taka, że teraz przy byle kopnięciu leży się na ziemi, o ile ktoś ma na tyle honoru, by poczekać aż zostanie się kopniętym a nie kłaść się po 'zderzeniu z powietrzem'. Smutne, ale taka jest piłka. Dla mnie takie ewidentne jaskółki w polu karnym powinny kończyć się zawiasami na np. 2 spotkania. Jakaś komisja powinna się zbierać i karać takich delikwentów, przez których niekiedy przegrywa się mecze, często bardzo ważne, tylko dlatego, że jakiś burak wywinie orła w polu karnym.

Zresztą zauważyłem, że to piłkarze Kanonierów grali agresywniej, w ogóle ostatnio dość ostro grają, mieli więcej fauli itd. Oni dostali parę żółtek, a incydent z Mikelem i Fabregasem był pierwszym takim ze strony The Toffees. Zresztą nie bez powodu Everton drużyną z najmniejszą ilością kartek w tym sezonie i jedną z najczęściej faulowanych. Arteta to zresztą najczęściej faulowany zawodnik w lidze. Ale właściwie nie wiem co to ma do tego tematu.

W każdym bądź razie IMO to sędzia trochę spieprzył.

Co do samego meczu to oczywiście Arsenal był lepszą drużyną, bo 4-1 nie wygrywają zespoły słabsze. A właściwie to Everton przegrał sam ten mecz, ale troszkę żal, że aż tak wysoko i to u siebie.

Awatar użytkownika
RóżA
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RóżA » 30 gru 2007, 13:17

Cholera. Może m i ktoś powiedzieć, dlaczego po pierwszej połowie zrezygnowałem z oglądania meczu :roll: ?

Póki co obejrzałem jedynie bramki i jestem zaskoczony taką a nie inną postawą graczy Evertonu w drugiej połowie. Co za błędy :o . A przecież zaledwie 20 minut wcześniej grali niemalże perfekcyjnie, nie dopuszczając nas do własnego pola karnego... No i Eduardo :P . A po pierwszej połowie chciałem, żeby usiadł na ławce...

Cieszą trzy punkty, cieszy powrót na fotel lidera... nie ma to jak dobrze zacząć Nowy Rok :D .

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 30 gru 2007, 13:35

Podobno żaden z graczy United nigdy nie "przyaktorzył", ale jak sie okazuje, nagle Anderson próbował Laughing
Czyli Cesc jest "cunt", a Anderson nie, bo jest graczem United Szpoko
po pierwsze jest różnica jak sie to zrobi raz, a nie przy każdej nadarzającej się okazji? Wymień innego gracza United, który leżał przez 2 "tyg" na boisku żeby ktoś inny wyleciał z boiska?
Po drugie Fabregas miał oto wtedy pretensje do Andersona :lol: no przecież hipokryta do potęgi n-tej.
O tym, ze tak się po prostu gra pisałem wcześniej, niektórzy nie wierzą - ich sprawa.
o tym, że tak się po prostu gra czyli przy nadarzającej okazji stara oszukać w polu karnym- nurkując, każdy wie. I robi to wielu grajków, ale tylko Ronaldo jest napiętnowany, traci przez to nagrody i on jest głownym wrogiem;]

i już tak się nie jaraj tymi błędami, każdemu sie zdarza pisząc szybko...wybacz "panie" "nieomylny"

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 30 gru 2007, 13:45

nie "jaram" się tymi błedami, tylko je wytykam, bo może przez to zastanowisz się nad pisownią zanim cos napiszesz.
Kamil232 pisze:Fabregas miał oto wtedy pretensje
bo jak widać, gdy się nie zwróci uwagi, to błędy dalej są. Łatwiej się czyta polski tekst. Poza tym w regulaminie dośc jasno jest to okreslone:
Spike Spiegel pisze:należy dbać o kulturę języka, przede wszystkim stylistykę, ortografię, gramatykę i interpunkcję,
Tyle z tym "moim jaraniem".

Kamil232 pisze:po pierwsze jest różnica jak sie to zrobi raz, a nie przy każdej nadarzającej się okazji?
Fabregas jest dość często faulowany, chcesz powiedzieć, że za każdym razem lezy i udaje, że coś go boli tak strasznie, że trzeba wyrzucić winnego ??
Jeśli tak, to polecam więcej meczów oglądac, a mniej czytać opinni frustratów na forach.
Kamil232 pisze:Wymień innego gracza United, który leżał przez 2 "tyg" na boisku
tu masz rację, chyba żaden nigdy nie leżał 2 tygodnie na boisku.
... ach rozumiem - hiperbolizujesz sobie tylko.

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 30 gru 2007, 14:00

widzisz tam cudzysłów? Rozumiem, że jak nie masz argumentów to sie trzeba do czegoś przywalić...:] no nic cały ty...;]

widzę, dlatego 2 zdanie pod spodem jest takie, a nie inne :roll:
jak nie masz nic do powiedzenia na temat, to po prostu nie pisz // fieldy

jesteś stary mistrzem w odwracaniu kota ogonem? ja nie mam nic do powiedzenia na temat? to ty nagle zacząłeś pisać o jakiś błędach poźniej nie umiejąc odpowiedzieć na proste pytanie czepiłeś sie przenośni...i za chwile mi wlepisz ostrzeżenie za odchodzenie od tematu...żal.pl człowieku.

ostrzeżenia dostałeś za nazwanie Cesca "cunt" nie za off topic. Ale już się przyzwyczaiłem, że wszystko trzeba jak dziecku tłumaczyć, wiec luzik // fieldy

Awatar użytkownika
joedoe
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: joedoe » 30 gru 2007, 14:55

o tym, że tak się po prostu gra czyli przy nadarzającej okazji stara oszukać w polu karnym- nurkując, każdy wie. I robi to wielu grajków, ale tylko Ronaldo jest napiętnowany, traci przez to nagrody i on jest głownym wrogiem;]
a co ma piernik do wiatraka? jak będzie najlepszym zawodnikiem w sezonie to dostanie tytuł, koniec.
Wymień innego gracza United, który leżał przez 2 "tyg" na boisku
zdecydowanie hiperbola a nie żadna tam przenośnia. Tylko prostuję, dbając o poprawność gramatyczną.

W imieniu kibiców Arsenalu przepraszam Cię za to, że kończymy rok na fotelu lidera. Innych kibiców raczej nie trzeba przepraszać z tego co widzę, jakoś odbiegasz od nich poziomem :roll:

Awatar użytkownika
Kubańczyk
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kubańczyk » 30 gru 2007, 16:16

fakt faktem że cesc zachował się wręcz komicznie,a najwieksza bura powinna moim zdaniem się należeć młodemu duńczykowi Bendtnerowi,nieźle się chłopak przejechał po nodze johnsona,zupełna głupota.A fabregas zachował się jak prawdziwy południowiec :P
Ale zastanawia mnie inna rzecz,czy przypadkiem przy drugim golu dla Arsenalu, Eduardo nie pomagał sobie ręką??

Awatar użytkownika
Effi
Skład B
Skład B
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Effi » 30 gru 2007, 16:33

Nie ma co już o tym dyskutować. Arsenal wygrał 4-1, pięknie zagrał, zgarnął trzy punkty,także o co tutaj się kłócić? Odebrał Manchesterowi lidera i tyle. A przecież to wcale nie znaczy, że to już koniec sezonu, bo przed nami jeszcze około dwudziestu kolejek, przy okazji jest rewanż na Old Trafford, wszystko jednym słowem przed nami. Co do samej gry, to Eduardo zamknął usta wszystkim jego krytykom, bo przecież opinie na jego temat były mieszane. Resztę mojego postu można przeczytać u joedoe, bo zgadzam się z nim w stu procentach.

Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 335

Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 30 gru 2007, 19:54

Ale zastanawia mnie inna rzecz,czy przypadkiem przy drugim golu dla Arsenalu, Eduardo nie pomagał sobie ręką??

Widziałem kilka powtórek i ciężko jest mi powiedzieć. Być może piłka uderzyła go w rękę, ale to było bardzo trudne do wychwycenia.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 30 gru 2007, 20:14

guru pisze:Widziałem kilka powtórek i ciężko jest mi powiedzieć
To już historia. Mamy 3 pkt i trzeba patrzeć w przyszłość. Teraz czeka nas mecz z WHU. NA wyjeździe wygraliśmy 1:0 po bramce Robina, choć mieliśmy tam sporo sytuacji [ponad 10 celnych strzałów] to tylko raz potrafiliśmy pokonać Greena. Mam nadzieje, że u siebie też zagramy 4-4-2 i że Cesc z Flaminim tak łatwo nie odpuszczą walki o środek pola.

WHU to nie jest łatwa do ogrania drużyna. Pamiętamy mecz z tamtego sezonu 29 strzałów na bramkeprzy kilku WHU i porażka 0:1. Tylko oni nas pokonali na Emirates :!: Ostatnie mecze na wyjeździe wygrali. Zarówno Boro i Blackburn pokonali na ich terenie. Do tego dochodzi ostatnia wygrana z ManU. A przecież grali bardzo dobrze, nie wygrali przypadkowo.

Robin nie wróci. Mam nadzieje, że wróci Rosicky i Adebayor.
W obronie nie powinno być żadnych niespodzianek.

Trzeba udanie wejsc w nowy rok :]

Awatar użytkownika
joedoe
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: joedoe » 30 gru 2007, 21:07

W sumie to po tym co pokazał Eduardo jakoś za Ade nie tęsknię, może rola jokera mu odpowiada :roll: z drugiej strony Bendtner nie zachwycił, no ale zwycięskiego składu się nie powinno zmieniać... ja bym zostawił Duńczyka, żeby mógł się zrehabilitować za głupi występek w meczu z Evertonem, natomiast co do Tomasa to jestem absolutnie na tak. Rosicky powinien być wyjątkiem potwierdzającym regułę o nie zmienianiu zwycięskiego składu :wink:

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 30 gru 2007, 21:13

ale pomyśl, jak może zostać Nicklas, skoro dostał czerwoną kartkę :lol:
Swoje musi odczekać. Co by nie mówić o Ade, to nawet jak gra słabiej - gole strzela. Raczej bym powiedział, że póki co rola rezerwowego lepiej służy Nicklasowi.
Ostatnio zmieniony 30 gru 2007, 21:32 przez fieldy, łącznie zmieniany 1 raz.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”