Rozgrywki Ligue 1 (zbiorczy) - Strona 26

Wszystko o piłce w pozostałych rejonach nie tylko Europy ale i Świata. Ciekawostki, Wyniki, Transfery oraz inne wydarzenia powiązane z piłką nożną.
Awatar użytkownika
juninho2000
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: juninho2000 » 01 sty 2008, 17:36

Jeżeli OL myśli nad kupnem obrońcy to osobiście poleciłbym Micah Richardsa z Man City. . Naprawdę solidny piłkarz a co do van Buytena to sorry ale taki psikus nie przejdzie.

Awatar użytkownika
baziu
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: baziu » 01 sty 2008, 21:38

juninho2000 pisze: co do van Buytena to sorry ale taki psikus nie przejdzie.
Nigdy nie mów nigdy :wink:

Tak teraz sobie czytam różne artykuły, informacje to zaczynam się bać OM. Gdyz Lyon jak narazie robi 'wyprzedaż' zawodników pozyskując jak narazie tylko Delgado (choć nawet to nie jest jeszcze pewne). Natomiast OM mimo wszystko jest silną drużyną to zamierza zrobic naprawde dobre transfery. Już raczej napewno pozyskali Krupoviese, Charles Kaboré, zamierzają sprowadzić Ramireza nazywanego peruwiańskim Maradoną, czy Trabelsi. Jeżeli OM się wzmocni, to licze na ich dobrą gre i włączenie się do walki o mistrzostwo. Oj robi sie ciekawie :wink:

Awatar użytkownika
j1mmy
30+
30+
Reputacja: 781

Post Wyświetl pojedynczy post autor: j1mmy » 02 sty 2008, 9:04

baziu pisze:Tak teraz sobie czytam różne artykuły, informacje to zaczynam się bać OM
Zupełnie bezpodstawnie ;)
baziu pisze:Gdyz Lyon jak narazie robi 'wyprzedaż'
Lepszy byłby termin wietrzenie rezerw
baziu pisze:Natomiast OM mimo wszystko jest silną drużyną to zamierza zrobic naprawde dobre transfery.

Chimeryczną to jest bardziej odpowiednie nież silną , od 3 sezonów nie grają równo. Teraz Silne jest Bordeoux , wcześniej silne było Lille
baziu pisze: i włączenie się do walki o mistrzostwo
A ja mam wrażenie że sprawa mistrza rozstrzygnieta już :)

Awatar użytkownika
baziu
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: baziu » 02 sty 2008, 14:19

j1mmy pisze:Lepszy byłby termin wietrzenie rezerw
Nie nazwałbym usunięcie Freda wietrzeniem rezerw, a konsekwencją małego konfliktu. Póki co to rezerwy ale jak zaczna nas chwytać kontuzje(odpukać :wink: ) to ciekawe co zrobimy. :P

j1mmy pisze:Chimeryczną to jest bardziej odpowiednie nież silną , od 3 sezonów nie grają równo. Teraz Silne jest Bordeoux , wcześniej silne było Lille
Mimo tego, takie nazwy jak PSG,OM czy Bordeaux, nawet przy słabej postawie, wzbudzają większy stres piłkarzy, kibiców niż np.Lille.

j1mmy pisze:A ja mam wrażenie że sprawa mistrza rozstrzygnieta już
No nie byłbym tego taki pewien, choć chciałbym być :wink:

Awatar użytkownika
j1mmy
30+
30+

Post Wyświetl pojedynczy post autor: j1mmy » 03 sty 2008, 8:10

baziu pisze:Nie nazwałbym usunięcie Freda wietrzeniem rezerw, a konsekwencją małego konfliktu. Póki co to rezerwy ale jak zaczna nas chwytać kontuzje(odpukać ) to ciekawe co zrobimy.

Ja mam wrażenie , że od paru sezonów to kontuzje nas nie opuszczają.Ale Chris chyba wraca ;)
Gdzies czytalem ze mamy wypozyczyc Fabio Santosa, to jest dla mnie dopiero niezrozumiala decyzja, strzelił nam parę ważnych bramek i imho gra calkiem poprawnie

Co do Freda to dla mnie zrozumiala decyzja , lapią go kontuzje zrobil się niesforny a i bramek strzelał mniej niż chyba oczekiwano. Czy Baros będzie lepszy? Szczerze wątpie ale ma ogranie w LM większe. Zresztą transfery Lyonu jeśli chodzi o napastników wołają o pomstę do nieba . Ale sprzedając Freda 3 napastnikiem bedzie Loick Remy ? Houllier próbował go nawet wprowadzać zobaczymy co z tego wyjdzie.
baziu pisze:Mimo tego, takie nazwy jak PSG,OM czy Bordeaux, nawet przy słabej postawie, wzbudzają większy stres piłkarzy, kibiców niż np.Lille.

Jak patrzę na mecze z tymi drużynami w perspektywie paru sezonów to tylko Lille wzbudza we mnie niepokój dobrze że Lyon ich podkupił :)

Awatar użytkownika
baziu
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: baziu » 03 sty 2008, 10:27

j1mmy pisze:Ja mam wrażenie , że od paru sezonów to kontuzje nas nie opuszczają
Co do Freda z tymi kontuzjami to zastanawia mnie pewien fakt. Na oficialnej stronie OL występuje w kadrze jako kontuzjowany, natomiast media piszą, że już dawno się wyleczył ale nie potrafi wygryźć ze składu Benzeme. To chyba przez ten konflikt nie gra co?

j1mmy pisze:Ale Chris chyba wraca
Na szczęście :wink:

j1mmy pisze:Gdzies czytalem ze mamy wypozyczyc Fabio Santosa, to jest dla mnie dopiero niezrozumiala decyzja, strzelił nam parę ważnych bramek i imho gra calkiem poprawnie
No póki co to sam widzisz, że się pozbywamy dosyć dobrych zawodników, nie sprowadzając narazie nikogo. Belhadj też całkiem dobrze gra i wydaje mi się, że na ławce powinien być. A z tego co wiem to również ma odejść.

j1mmy pisze:Zresztą transfery Lyonu jeśli chodzi o napastników wołają o pomstę do nieba
No jeszcze może być gorzej, skoro Milan interesuje się Benzemą, a Lyon żąda tylko 25mln, wydaje mi się, że nie jest to wygorowana cena, tym bardziej, że Milan jest naprawde w dużym krzyzysie, jeśli chodzi o tę pozycje.

Awatar użytkownika
j1mmy
30+
30+

Post Wyświetl pojedynczy post autor: j1mmy » 03 sty 2008, 13:30

baziu pisze:Co do Freda z tymi kontuzjami to zastanawia mnie pewien fakt. Na oficialnej stronie OL występuje w kadrze jako kontuzjowany, natomiast media piszą, że już dawno się wyleczył ale nie potrafi wygryźć ze składu Benzeme. To chyba przez ten konflikt nie gra co?

nie chodzi mi konkretnie o ten sezon tylko 2 zeszłe , zawsze jakies 2-3 miesiace mu wypadały.
baziu pisze:No póki co to sam widzisz, że się pozbywamy dosyć dobrych zawodników, nie sprowadzając narazie nikogo. Belhadj też całkiem dobrze gra i wydaje mi się, że na ławce powinien być. A z tego co wiem to również ma odejść.

No odchudznie tyłów to żły pomysł ale Delgado za Freda to pomysł nieco lepszy

Awatar użytkownika
baziu
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: baziu » 05 sty 2008, 9:01

Kolejna dobra wiadomość to powrót Coupeta, z drugiej jednak strony będzie mi troche szkoda Vercoutre, który zapewne bedzie musiał pogodzić sie z rolą drugiego bramkarza, a grał naprawde świetnie i nie raz mogliśmy mu zawdzięczać zwycięstwo.

Pierwszy mecz w Coupa de France i pierwsza niespodzianka. Rc LEns na własnym stadionie uległo 2 ligowemu Niort. Nikt z kibiców nie przypuszczał, że 'Sang et Or' mogą tak szybko odpaść z Pucharu Francji.

Swój pierwszy mecz w złoto-krwistych barwach zagrał Toifilou Maoulida. Zaliczył niezły występ i nawet zdobył dwa gole, jednak oba nie uznane. :roll: W końcówce meczu trafił jeszcze w słupek. :P

Awatar użytkownika
baziu
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: baziu » 06 sty 2008, 11:03

Kadra powołana na mecz z Creteil:

Coupet, Vercoutre - Clerc, Reveillere, C.Anderson, Squillaci, Paillot, Grosso - Bodmer, Kallstrom, Toulalan, Fabio Santos - Juninho, Ben Arfa, Mounier, Benzema, Baros, Remy.

Brakuje Govou, który ma problemy z udem. A także Keite, który nie dostał powołania.

Powinniśmy łatwo sobie poradzić z zespołem Creteil, który obecnie gra w Ligue 3. Zapewne w pierwszej 11 wystąpia zawodnicy, którzy nie maja pewnego miejsca w podstawowym składzie. Na bramce stanie najprawdopodobniej Coupet, który miał 5-cio miesięczny rozbrat z piłką przez kontuzję. Mimo, iż zawodnicy podejdą do tego na luźie to licze na lekką, przyjemną dla oka i efektywną grę Lyonu.

Co najbardziej mnie cieszy to to, że emcz można oglądać o 18:00 na Polsat Sport Extra

A to wyniki pozostałych meczy (pogrubione drużyny awansowały do kolejnej rundy):
Sedan - SM Caen
Croix de Savoie - Raon l’Etape
Vesoul - FC Metz
OGC Nice - Le Havre
Viry-Châtillon - Bastia SC
Romorantin - Boulogne-sur-Mer
Epinal - Paris-SG
Avranches - Dijon FCO
AS Nancy - Reims Stade
Saint-Omer - Tours FC
Montluçon - FC Nantes
Marignane - Arles AC
Selongey - Le Mans
Ajaccio GFCO - Fréjus
Lyon Duchere - Luzenac
RC Lens - Chamois Niortais
AJ Auxerre - Saint-Etienne
Montpellier HSC - Troyes ESTAC
SCO Angers - Vannes OC
FC Lorient - Valenciennes
AS Beauvais - Marseille
Amiens SC - EA Guingamp
Carquefou - Gueugnon
Le Poiré-sur-Vie - Coulaines
AS Quevilly - Bordeaux
Rouen - RC Strasbourg

Dzisiejsze mecze:
Creteil - Lyon
Maubeuge - FC Sochaux
CS Avion - Lille OSC
Toulouse FC - Paris FC
Martigues - Stade Rennais
Brest Stade - AS Monaco

Awatar użytkownika
baziu
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: baziu » 06 sty 2008, 17:44

No to mamy skład:
11 :
Coupet
Anderson
Clerc
Grosso
Squillaci
Toulalan
Juninho
Källström
Benzema
Ben Arfa

ŁAWECZKA:
Vercoutre
Paillot
Réveillère
Santos
Bodmer
Rémy
Mounier

Widzę, że LYon gra podstawowym składem, chyba chcą wygrać, tak więc na to liczę. Cieszy powrót Coupeta pomiędzy słupki, ale to już raczej było pewne od kilku dni. :wink:

Awatar użytkownika
baziu
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: baziu » 07 sty 2008, 10:17

Jedyną niespodziankę wczoraj sprawiła Toulousa, przegrywając na własnym boisku, ze znacznie niżej notowanym pzeciwnikiem.

Co do meczu LYonu, widoczna przewaga gości, aż miło było popatrzeć jak 20-latkowie bawili się ze starszymi lecz mniej doświadczonymi zawodnikami przeciwnej drużyny. Benzema po raz kolejny pokazał swój geniusz, ustrzeliwując hattricka. W moich oczach gra była ciągnięta głównie na skrzydle przez Ben Arfe natomiast środek pomocy grał bardzo spokojnie i statecznie. Bardzo fajną bramkę zdobył też Juninho.
Co do powrotu Coupeta to cieszy fakt, iż bronił dosyć pewnie (lecz jest przewrażliwiony na punkcie starć z zawodnikami, o czym świadczyła już bodajże 2 czy 3 akcja Creteil) i zachował czyste konto, co napewno pomoże mu psychicznie przygotować się na ligowe mecze.

Awatar użytkownika
baziu
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: baziu » 08 sty 2008, 16:26

No to coś wypada napisać :P

Jak już wiadomo, klub opuścił Belhadj, który przeszedł do Lens, dlatego też nie został powołany na mecz pucharowy. Lyon opuścił też Fabio Santos, który został wypożyczony do Sao Paulo. Ciągle toczy się sprawa z Fredem, choć podobno strony dochodzą do porozumienia.
Okazuje się również, że Kanonierzy nie są tak 'napaleni' na Benzeme, jak na młodego Ben Arfe, którego ponoć Arsenal chce pozyskać, to prawda? :roll: (pytanie głownie kieruję do kibiców tej drużyny :lol: ).
Natomiast OL ma zamiar pozyskać ( w miejsce Santosa) LAssana Diarre z Arsenalu, no i liczę także na pozytywne zakończenie rozmów dotyczących Delgado.
Trochę zaczyna mi sie nie podobać fakt, iż więcej zawodników sprzedajemy niż kupujemy. Sam Juninho stwierdził, że jest ich zdecydowanie za mało. Cieszy fakt powrotu do zdrowia Crisa i Coupeta, ale co z tego jak brakuje walki w zespole o miejsce w składzie, bo brakuje, albo zaczyna nam brakować piłkarzy z wielkimi umiejętnościami, których zwyczajnie z roku na rok sprzedajemy.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 08 sty 2008, 16:32

Ben Arfą Wenger interesował się już dawno temu. A tekst o Benzemie to była plotka zwykła. 10 mln miał zaoferować ? Przecież wiadomo, że za tyle go nie puszczą.

Chce Diarre ? Wymiana: Francuz za Francuza i gra :]

Awatar użytkownika
baziu
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: baziu » 08 sty 2008, 17:57

fieldy pisze:Ben Arfą Wenger interesował się już dawno temu

No ale teraz to nabrało większych obrotów niż samo zainteresowanie tym bardziej, że
fieldy pisze:Francuz za Francuza
ta wymiana jest całkiem możliwa, choć osobiście bym jej nie chciał
:wink:

Awatar użytkownika
baziu
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: baziu » 09 sty 2008, 15:38

No to dwa transfery dokonaliśmy, udało nam sie w końcu pozyskać Delgado, mam nadzieję, że przyjmie się do składu i będzie naprawdę wartościowym zawodnikiem. Tym bardziej, że jest już rozegrany, gdyż do swojego CV może dopisać grę na Copa America, Puchar Konfederacji, El. do Mś w Niemczech czy też złoto na Igrzyskach w Atenach.

Udało nam się wypożyczyć na 6 miesięcy młodego gracza Fc Barcelony - Marca Crosasa(? nie wiem czy dobrze odmieniłem). Na temat jego gry ciężko mi cokolwiek powiedzieć, gdyż nigdy nie widziałem tego chłopaka w akcji.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Piłka nożna na świecie”