Arsenal FC (zbiorczy) - Strona 348

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Nowym trenerem Arsenalu po Emerym powinien zostać...

Ljunberg
2
8%
Vieira
1
4%
Pochettino
2
8%
Allegri
4
17%
Marcelino
2
8%
Nuno Espírito Santo
0
Brak głosów
Ancelotti
0
Brak głosów
Arteta
10
42%
Benitez
3
13%
ktoś inny
0
Brak głosów
Awatar użytkownika
maniekk
Skład C
Skład C
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maniekk » 02 sty 2008, 12:12

Teraz mała przerwa od ligi. Mecze pucharowe przed nami. W meczu ze Spurs zagrają rezerwy, a w FA Cup zapewne skład będzie wymieszany.
na Fa Cup mieszany?? Ale chyba 2 skład z rezerwami ^^
2 skład daje radę z pierwszą "10" Premiership to i z Burnley też powinien dac radę, nie ma to tamto ;]
Po golu na 1-0 WHU przycisnęło i gdyby mieli więcej szczęścia zdobyli by bramkę
gdyby Arsenal miał więcej szczęścia to by im dołożyli jeszcze 3 bramki.. sranie w banie

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 02 sty 2008, 12:21

maniekk pisze:na Fa Cup mieszany?? Ale chyba 2 skład z rezerwami ^^
Nic z tych rzeczy. Dobrze wiesz zapewne jak wazny jest to Puchar. Nie można sobie pozwolić na wpadkę już na początku, jeszcze w meczu z takim rywalem [który zapewne się mocno zmobilizuje].
CC można odpuscić, ale najstarszego pucharu na świecie już nie. Za duży prestiż, poza tym jak mamy zdobyć potrójna korone to w Fa Cup trza walczyć :D

w FA Cup przewaznie gramy najsilniejszym składem za wyjątkiem kilku pozycji, jak choćby wczoraj. Też graliśmy prawie że optymalnym składem. Tylko Hoyte i Eduardo mozna nazwać zmiennikami [choć Eduardo grał bo inni napastnicy nie mogli, wiec moze nawet bez niego]

Wystarczy spojrzeć na składy z roku poprzedniego, z Liverpoolem, Boltonem, Blackburn

Song dostał powołanie na PNA :o nie spodziewałem się, no ale jak wraca Djourou, to nie powinno być problemu.

Awatar użytkownika
maniekk
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maniekk » 02 sty 2008, 14:08

Wystarczy spojrzeć na składy z roku poprzedniego, z Liverpoolem, Boltonem, Blackburn
no dobra.. ale teraz Arsenal gra z Burnley :P a nie Liverpoolem czy tam innym czołowym klubem. Zmiennicy powinni jak najbardziej dać radę. Z 1 składu na ławę jedynie może ktoś "cupnąć"

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 02 sty 2008, 18:03

guru pisze:Za dwa dni z wypożyczenia wraca Connolly. Prawdopodobnie znowu zostanie wypożyczony. W kolejce już stoi QPR.
I już wszystko dogadane. Connolly i tak by nie grał, wiec niech się ogrywa. Zawsze ma wiecej meczów na wyższym poziomie rozegranych. W niższej lidze, gdzie się nóg nie oszczedza. Niech się uczy twardej gry.

Nie wiem kiedy dokładnie wyjeżdżają na PNA, ale chyba szybko, Turniej zaczyna się 20 stycznia, ale na stronce piszą, że już w meczu z Tottenhamem nie będa dostepni [nasza 3].

Oto mecze, które opuszczą : [głównie strata Kolo może być odczuwalna]

January 9: Carling Cup Semi-Final first leg - Tottenham (h)
January 12: Premier League - Birmingham (h)
January 19: Premier League - Fulham (a)
January 23: Carling Cup Semi-Final second leg - Tottenham (a)
January 26/27: FA Cup Fourth Round *
January 29: Premier League - Newcastle (h)
February 2: Premier League - Manchester City (a)
February 9: Premier League - Blackburn (h)

Awatar użytkownika
Kubańczyk
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kubańczyk » 02 sty 2008, 18:52

fieldy pisze:
guru pisze:Za dwa dni z wypożyczenia wraca Connolly. Prawdopodobnie znowu zostanie wypożyczony. W kolejce już stoi QPR.
I już wszystko dogadane. Connolly i tak by nie grał, wiec niech się ogrywa. Zawsze ma wiecej meczów na wyższym poziomie rozegranych. W niższej lidze, gdzie się nóg nie oszczedza. Niech się uczy twardej gry.

Nie wiem kiedy dokładnie wyjeżdżają na PNA, ale chyba szybko, Turniej zaczyna się 20 stycznia, ale na stronce piszą, że już w meczu z Tottenhamem nie będa dostepni [nasza 3].

Oto mecze, które opuszczą : [głównie strata Kolo może być odczuwalna]

January 9: Carling Cup Semi-Final first leg - Tottenham (h)
January 12: Premier League - Birmingham (h)
January 19: Premier League - Fulham (a)
January 23: Carling Cup Semi-Final second leg - Tottenham (a)
January 26/27: FA Cup Fourth Round *
January 29: Premier League - Newcastle (h)
February 2: Premier League - Manchester City (a)
February 9: Premier League - Blackburn (h)
Dosyć łatwe mecze(oprócz tego z Man city),więc raczej tracę nadzieje na potknięcie się Arsenalu
P.S-kiedy wraca do was Djourou :?:

Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 335

Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 02 sty 2008, 20:32

Oprócz Connolly, na wypożyczeniu pozostaje Jay Simpson. Nasz wychowanek przedłużył wypożyczenie i Simpson pozostanie w Millwall do końca sezonu. Niech się tam ogrywa.

Vela dostał pozwolenie na pracę. Ciekawe, czy dołączy już do nas tej zimy. :think: Jest taka możliwość.

A teraz trochę plotek. :D Juventus jest zainteresowany Flaminim. Francuzowi wygasa kontrakt latem. Juventus chce już sobie go zaklepać. Mam nadzieje, że Flams przestanie opóźniać i w końcu podpisze nową umowę.

Wenger jest zainteresowany Casillasem. On chyba jest wychowankiem Realu, a obecnie gra w Espanyolu.

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2439
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 02 sty 2008, 20:39

guru pisze:Wenger jest zainteresowany Casillasem. On chyba jest wychowankiem Realu, a obecnie gra w Espanyolu.
Kiko Casilla, nie Casillas. Nazwiska podobne, ale nie takie same :wink:

Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 02 sty 2008, 20:42

RealFan pisze: Kiko Casilla, nie Casillas. Nazwiska podobne, ale nie takie same Wink

:zgon: To nie moja wina. Oni mnie zmylili. :P

Myślałem, że to jakiś brat Ikera o podobnym talencie. :lol:
Espanyol goalkeeper Kiko Casillas is interesting Arsenal.

DiarioSport says Arsenal boss Arsene Wenger is trawling the Spanish market for a replacement for want-away German keeper Jens Lehmann.

U21 international Casillas, formerly of Real Madrid, is currently playing for Espanyol B and rated highly by Arsenal’s Spanish scout Sergio Cagigao.
:?

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 10 sty 2008, 16:25

no i zajebiscie :zgon:

Djourou, Sendero i ... van Persie kontuzjowani :suicide:
ja nie wiem co jest z tymi Holendrami, jeden nie latał, drugi ciągle połamany ... może za dużo lata :think:

Oczywiscie w dalszym ciagu kontuzjowani są Hleb i Ade, wiec wychodzi na to, że teraz naszą dwójką napastników są Nicklas i Eduardo, a parą stoperów ... no własnie :x Djourou, Kolo, Song, Senderos - out, zostaje Gallas.
Ciekawe jak poważne sa te ich kontuzje. Wydaje się, ze najlepiej czuje się Senderos. Mam nadzieje, że nie dojdzie do eksperymentu pod tytułem: Gilberto na stoperze :shock:

Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 10 sty 2008, 19:42

fieldy pisze: Wydaje się, ze najlepiej czuje się Senderos. Mam nadzieje, że nie dojdzie do eksperymentu pod tytułem: Gilberto na stoperze
Wenger mowil, ze Djourou powinien wyzdrowiec na mecz z Birmingham. Jak nie to z checia zobacze Hoyte na srodku.
fieldy pisze:Gilberto na stoperze
Nieeeeeeee :olaboga:
fieldy pisze: van Persie kontuzjowani
Alez on ma pecha. Mam obawy co do jego przyszlosci. Jak tak dalej bedzie nekany przez kontuzje, to bedzie zmuszony przedwczesnie zakonczyc kariere. :?

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 10 sty 2008, 19:44

guru pisze:Alez on ma pecha. Mam obawy co do jego przyszlosci. Jak tak dalej bedzie nekany przez kontuzje, to bedzie zmuszony przedwczesnie zakonczyc kariere.
nie panikuj, pojawiła się nowa informacja - pewnie juz widziałeś, ale moze inni nie wiedzieli :]

Robin nie ma odnowionej kontuzji, z noga wszystko w porządku. Jednak z Birmingham nie zagra - powinien byc gotowy na kolejny mecz .. z Fulham jesli dobrze pamiętam.
A teraz nie zagra z powodu .... grypy [oficjalnie]

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 10 sty 2008, 20:11

fieldy pisze:[oficjalnie]
A jaki miałby być powód, aby ta informacja nie była prawdziwa? Jakby miał naderwany mięsień to by powiedzieli, że naderwany mięsień, jak skręconą kostkę, to skręconą kostkę, a jak grypę, to ma grypę. Nie wiem czemu klub miałby kłamać w sprawie niedyspozycji van Persiego.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 10 sty 2008, 20:23

Kłamać .. duże słowo .. może zatuszować byłoby lepsze.
Robin jest najbardziej kontuzjogennym graczem w i tak mocno kontuzjogennym zespole. Co sezon wypada na kilka miesięcy.
Miał znakomita formę, złapał kontuzję. Odpoczywał kilka tygodni po czym wrócił na 1 mecz. Kontuzja się odnowiła, zaczął leczyc się dalej. Zapowiadano jego powrót, który co mecz przesuwano. Miał wrócić - pisali, ze jeszcze chwilke ... i tak dalej. Aż w końcu wrócił na mecz ze Spurs i zagrał kilkadziesiąt minut. Znów uraz ... najpierw podano za przyczyne odnowienie kontuzji, po czym zmieniono na .. grypę.
Dziwne jak dla mnie ... najpierw wyszedł na boisko, grał ... zszedł kontuzjowany i co sie okazuje ? że ma grypę :]

Nie mówie, że na pewno podają troche fałszywe informacje, ale może troche je chcą odwrócić uwage od nieudolnego działania sztabu medycznego.
Niby jest zdrowy za kazdym razem jak wraca, ale po 45 minutach kontuzja się odnawia ... czy az tak nieprawdopodobne byłoby, gdyby chcieli to "zatuszowac" ?

Awatar użytkownika
peepe
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: peepe » 10 sty 2008, 21:15

Facet cala kariere jest "dosc" kruchy, gdyby nie to bylby juz teraz jednym z najlepszych napastnikow w Europie. A tak nie moze jakos rozwinac skrzydel. szkoda bo jest naprawde ciekawym graczem, a rzuty wolne w jego wykonaniu wymiataja

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 10 sty 2008, 22:05

Wiesz, kiedy zawodnik schodzi z boiska z powodu urazu, to niekoniecznie oznacza to, iż będzie zaraz pauzował przynajmniej przez tydzień. Nieraz po dniu albo dwóch wznawia już treningi. Być może było podejrzenie odnowienia urazu, a grypa przyszła potem? Wiesz, dla mnie to trochę nielogiczne, żeby coś takiego ukrywać. Jaki to ma cel?

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”