Puchar Ligi Angielskiej (Carabao Cup) - Strona 4

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Kto sięgnie po trofeum?

Arsenal
2
20%
Bristol
3
30%
Chelsea
1
10%
Manchester City
4
40%
Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2077

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 03 lis 2007, 13:31

Rozlosowano pray 1/4 finału Carling Cup.

Jest jeden hit :p

Chelsea - Liverpool

Arsenal zagra na wyjeździe z Blackburn.
WHU podejmuje Everton.
A Spurs jedzie do Manchesteru.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 08 sty 2008, 15:03

Dziś jedno [świetnie zapowiadające się] spotkanie w Carling Cup.
Chelsea podejmuje Everton. To pierwszy półfinał. Jutro Arsenal gra z Tottenhamem.

Obowiązuje system: mecz i rewanż.

W tej chwili afrykańscy gracze rozjechali się do domu :] więc Chelsea zagra bez Drogby, Essiena, Kalou. Troche dziwi mnie obecność w składzie Obi Mikela. W końcu jest Nigeryjczykiem. Nie powołali go ? A może później dojedzie ? :think:

W Evertonie zabraknie Pienaara oraz zawieszonego za czerwo Artety.
Yobo ma być już gotowy do gry.
Everton odpadł z Pucharu Anglii, ciekawe czy CC tez odpuszczą. Pewnie w pierwszym meczu będą się starali strzelić cokolwiek i nie przegrać za wysoko.

Awatar użytkownika
Loczek
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 2

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Loczek » 08 sty 2008, 15:44

20:45 Chelsea - Everton

Sędzia: Peter Walton

Chelsea: Cech (B), Hilario (B), Belletti, A Cole, J Cole, Ben-Haim, Alex, Carvalho, Bridge, Ferreira, Sidwell, Sinclair, Sahar, Wright-Phillips, Pizarro, Obi, Ballack

Everton: Howard (B), Hibbert, Neville, Stubbs, Lescott, Yobo, Valente, Baines, Gravesen, Cahill, Carsley, McFadden, Johnson, Yakubu, Vaughan, Anichebe, Jagielka, Pienaar, Wessels (B)

Według mnie mecz będzie naprawdę dobry. Skoro afrykańscy piłkarze wyjechali, zmiennicy będą chcieli się pokazać.
A swoją drogą, ciekawe co pokaże Sahar, Sildwell i Sinclair.
Czekam z niecierpliwością.

Fieldy, masz popcorn ?

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 08 sty 2008, 16:14

Loczek pisze:Fieldy, masz popcorn ?
mam spirytus :|
Popcornu nie lubie. Wolę bravo Girl :lol:

Loczek pisze:A swoją drogą, ciekawe co pokaże Sahar, Sildwell i Sinclair.
ci dwaj ostatni już w tym sezonie chyba sporo grali, bo co się zabieram do meczu Chelsea, to ich widze :] Sinclair ma duży potencjał i już w tej chwili gra naprawde dobrze. A co do Sidwella, to moim zdaniem transfer do Chelsea to jakies nieporozumienie. Jak dla mnie chłopak nie ma wielkiej przyszłości przed sobą. Ale może jestem uprzedzony :think:

Mam nadzieje, że uda mi się obejrzeć spotkanie. Przecież któraś z tych drużyn bedzie [jak dobrze pójdzie] rywalem Arsenalu w finale. Życzyłbym sobie Chelsea - byłby rewanż za rok ubiegły. Jednak najpierw trzeba pokonać w dwumeczu Spurs - a to łatwe nie bedzie, biorac pod uwage nasze rezerwy i ich pierwszy skład. Bo ostatnio grają dobrze. Sam jestem ciekaw jak sie zaprezentują ci młodzi gracze z Fabianem w bramce.

Awatar użytkownika
metol
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 3
Kibicuję: Everton
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: metol » 08 sty 2008, 16:15

Obi Mikel, zresztą podobnie jak Yakubu i Yobo dostali pozwolenie od selekcjonera Nigerii na późniejsze dotarcie na zgrupowanie reprezentacji właśnie ze względu na ten mecz. Szkoda tylko, że Pienaar czegoś takiego nie dostał, bo w obliczu absencji Artety potrzeba kogoś innego kreatywnego. Nie wyobrażam sobie jak będzie wygladała gra Evertonu bez jednego z tych piłkarzy. Może być ciężko, ale na wyjeździe pewnie Moyes będzie grał na remis i liczył na jakiś stały fragment lub kontrę.

Dobrze, że Chelsea nie gra optymalnym składem.

Chciałbym ujrzeć Everton w jakimś finale i już jest bardzo blisko i fajnie by było jakby uzyskali dobry wynik na Stamford, a u siebie można nawet pokusić się o zwycięstwo. Byleby tylko nie stało się nic podobnego co z Arsenalem lub Oldham a będzie dobrze. COYB!

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 08 sty 2008, 18:48

Informacja dnia ?
Na mecz z Spurs wraca ... Robin van Persie :jupi:

W CC co prawda zawsze grają rezerwy, ale skoro Robin jest już gotowy, to pewnie zagra [może nie koniecznie od poczatku] kilkadziesiąt minut.

Zagrają także Theo [też po kontuzji], Fabian w bramce, na obronie Djourou i Senderos. Na lewej obronie pewnie Traore, a na prawej może Hoyte :think:

George Jung
Skład B
Skład B
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: George Jung » 08 sty 2008, 19:53

fieldy Robin to w tej chwili 4 napastnik Arsenalu :D za miesiac lub dwa znowu pewnie bedzie połamany.... zreszta problemem Arsenalu nie są napastnicy bo Ci strzelaja bramki. wiesz może co się dzieje z Diarra ? dlaczego nie zagrał w Pucharze ? Wenger ciągle nawija że chce żeby został bo to wielki talent po czym wystawia Denilsona i Gilberto, o lidze nawet nie wpominam bo Flamini musiałby chyba umrzeć żeby zagrał ktoś inny - kończy mu się kontrakt, bedzie grał bo w przeciwnym wypadku odejdzie z free.
co do meczu to ciekawi mnie jak zaprezentuje się Fabian, atmosfera będzie gorąca a Fabian w lidze polskiej czesto się spalał w takich meczach.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 08 sty 2008, 20:08

Nie wiem co z Diarrą, miał grać w FA Cup, ale nawet na ławce nie usiadł. Kontuzji nie ma, pewnie się znów odgrażał, że odejdzie. Okienko otwarte - droga wolna. Zagra 2 mecze, potem usiądzie i znów zacznie marudzić. Krzyżyk na drogę.

Niestety kontuzje złapał Hleb. Ma coś z kostką, podobno nie groźne, ale zawsze .. ostatnio jakby częsciej się leczy.

Flamini, tak jak mówisz - gral będzie, bo Wenger nie chce go denerwować. A poza tym daje radę [imo] wiec niech gra.

Fabian mam nadzieje pokaże się z dobrej strony. Póki co prezentował się bardzo dobrze, jakies drobne błedy popełniał, ale ogólnie grał dobrze.
Z Newcastle nie zawalił - ze Spurs pewnie też sobie poradzi.
Senderos ostatnio dobrze się zaprezentował, Djourou w Birmingham też grał dobrze, wiec w defensywie powinno być dobrze. Choć trzeba wziąć pod uwagę z kim gramy - Spurs dużo strzelają. Ale ja wierze w naszych.

George Jung pisze:Fabian w lidze polskiej czesto się spalał
nabrał doświadczenia - już nie będzie :]

George Jung
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: George Jung » 08 sty 2008, 20:23

fieldy własnie nie wiem czy zagra nawet te 2 mecze... naprawde nie chciałby stracić naszego małego Essiena. Strata Hleba to żadna strata na dzień dzisiejszy, jak jest zdrowy to gra zawsze choćby nie wiem jaka kiszke grał a wtedy najczesciej gra kosztem drugiego napastnika.
co do kolejnej jego kontuzji to wychodzi jego wieczne stwianie go na szybko na nogi zamiast dłuższej przerwy i spokojnego zaleczenia kontuzji.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 08 sty 2008, 20:26

George Jung pisze:a wtedy najczesciej gra kosztem drugiego napastnika.
nie chciałbym za bardzo robić tu tematu o Arsenalu :P
ale ... póki co nie będzie grał jako 2 napastnik bo Eboue wyjechał, wiec zwolniło się miejsce na skrzydle i Hleb wróci, przynajmniej do połowy lutego na prawą stronę pomocy.

Chelsea zaczyna mecz z Evertonem za chwile. Oto składy:

CHELSEA:
* 40 Hilario * 35 Belletti * 33 Alex * 06 Carvalho * 18 Bridge * 24 Wright-Phillips * 12 Obi * 13 Ballack * 15 Malouda * 10 Cole * 14 Pizarro

EVERTON:
* 24 Howard * 02 Hibbert * 04 Yobo * 16 Jagielka * 05 Lescott * 17 Cahill * 18 Neville * 26 Carsley * 11 McFadden * 08 Johnson * 22 Yakubu

Awatar użytkownika
Effi
Skład B
Skład B
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Effi » 09 sty 2008, 12:48

A już dzisiaj kolejne derby się szykują. Tottenham po raz kolejny zmierzy swoje siły z Arsenalem. Czy będzie trzecia porażka, czy też może gracze Juande Ramosa coś w końcu pokażą i wygrają z The Gooners . Podobno wszystko stawia się na White Hart Lane na zdobyciu tego pucharu, więc może jednak uda się po raz pierwszy od dawien dawna pokonać największych rywali. Ja wierzę w siły Kogutów i mam nadzieję, że ci nie zawiodą, jak to robią od początku sezonu. Mecz naprawdę trudny, z nie byle kim. Pozostaje powiedzieć : COME ON YOU SPURS!

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 09 sty 2008, 20:13

Effi pisze:więc może jednak uda się po raz pierwszy od dawien dawna pokonać największych rywali.
jak się uda, to mogą mówić, że pokonali Arsenal. Ale nie mogą mówić, że pokonali pierwszy skład Kanonierów :]

kadra na mecz:

2 Abou DIABY
3 Bacary SAGNA
6 Philippe SENDEROS
9 EDUARDO
11 Robin VAN PERSIE
15 DENILSON
19 GILBERTO
20 Johan DJOUROU
21 Lukasz FABIANSKI (GK)
26 Nicklas BENDTNER
30 Armand TRAORE
31 Justin HOYTE
32 Theo WALCOTT
36 Mark RANDALL
40 Vito MANNONE (GK)
41 Gavin HOYTE

Myśle, że skład będzie zbliżony do tego:

Fabiański
Sagna, Djourou, Senderos, Traore
Theo, Gilberto, Denilson, Diaby
Robin, Nicklas.

Co do obrony to jestem niemal pewny, że tak własnie bedzie, ewentualnie zamiast Sagny, może zagrac Hoyte od poczatku.
Justin, bo Gavin na bank zacznie na ławce. Podobnie jak Mannone.
Ciekawe, że znów nie ma Diarry w kadrze :think: skoro nie ma kontuzji, to jedynym powodem może być konflikt. Kto wie, czy już w styczniu nie odejdzie.

W pomocy Gilberto i Denilosn - tak jak ostatnio. Diaby na lewej a Theo - o ile już jest na 100% gotów, powinien zagrac.
W ataku podobnie z Robinem. Jesli już jest w 100% zdrów to zagra od początku. Do tego Nicklas, albo Eduardo - myśle, że Nicklas dostanie szanse.

Doczekać się nie mogę.

edit:
Składy już są, dużo sie nie pomyliłem:

zamiast Sagny Hoyte - reszta się zgadza.
Ciekawe, że Cerny gra w bramce Spurs. Zawsze go uwazałem za lepszego od Robinsona. Ciekawe jak dziś sie zaprezentuje.

Obrazek

Awatar użytkownika
Cris7
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cris7 » 09 sty 2008, 21:23

Mikel['] Tylko tyle. Coraz mniej żałuję, że postąpił z nami tak jak postąpił. Skoro w co trzecim spotkaniu ma osłabiać zespół po idiotycznym faulu...

Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 335

Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 09 sty 2008, 21:50

No i po pierwszej połowię przegrywamy z Tottenhamem 1:0. Jak przegramy to spotkanie, to się powieszę. ['] Nie polegliśmy z nimi od 99 i nie wyobrażam sobie porażki na własnym stadionie. WHL to inna sprawa.

Gramy dobrze, sprawiamy nawet lepsze wrażenie niż nasi rywale zza miedzy. Zmarnowaliśmy trochę okazji, obrona zawaliła bramkę i wynik nie dziwi.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 09 sty 2008, 22:00

Czy gramy lepiej ? ... mecz jest wyrównany, w końcówce Spurs przycisnęli. Kilka razy groźnie strzelali. Z naszej strony troche mniejsze zagrożenie. Jakby brakowało ostatniego podania. Szkoda głowki Nicklasa. Ale Cerny dobrze stał.
Przy golu Senderos się chciał pobawić w łapanie Berbatova na spalonym i 0:1 :D

guru pisze:Jak przegramy to spotkanie, to się powieszę. ['] Nie polegliśmy z nimi od 99 i nie wyobrażam sobie porażki na własnym stadionie
rezerwy grają :!: nie liczy się.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”