Sukces Lanus traktuję jako jednorazowy występek. Piłkarze, którzy grają w Lanus jak dla mnie nie prezentują zbyt wysokiego poziomu, ale tworzą zgrany kolektyw. W Lanus mam jednego faworyta, a jest nim prawoskrzydłowy Marcos Aguirre. Nikt inny nie przykuł mojej uawgi z tej ekipy, chociaż mają dwóch MMŚ w składzie (Sigali i Acosta). Podobna sytuacja jest z Pelletierim, o jego rzekomym talencie dowiadywałem się z internetu, bo wg mnie ten piłkarz nie ma się co równać z takimi DM-ami jak Gago, Banega. Gdyby miał on jakiś większy talent, to w wieku 26 lat nie grałby w Lanus, a już dawno byłby w Europie. Czasami w Argentynie zdarza się, że mistrzostwo niespodziewanie zdobywa jakiś średniak (o Lanus 'średniak' to i tak dużo), ale to nie znaczy, że grają tam jacyś niezwykli piłkarze. Duża część 'El granate' już kilka sezonów gra w tym klubie i nie wybijali się ponad przeciętność, więc przecenianie ich nie ma sensu.Valencianista pisze:Na celowniku jest defensywny pomocnik o profilu "el Capitano".Ruiz wciąż zdaje się nie rezygnować z Artety ale poważniejszym (czytaj łatwiejszym celem) może być Augustin Pelletieri (Lanus).Znam tylko pobieżną charakterystykę tego defensywnego pomocnika więc mam pytanie do Corinthians'a czy mógłby przybliżyć jego sylwetkę.Wiem,że był jednym z kluczowych graczy Lanus w Aperturze i mocno przyczynił się do wygrania ligi.