Kosciół

Awatar użytkownika
bellus
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Post autor: bellus » 21 sty 2008, 18:18

Przejrzałem tekst i wypisałem autorów i książki na które się powołuje Ziemkiewicz. Twierdziłeś, że nie ma tam
Chlopaczek pisze:tory notabene nie podaje absolutnie zadnych zrodel swojej wiedzy
Chyba mijałeś się z prawdą czyż nie? Może to nie pierwszy raz odnośnie Kościoła...
No nie pomogles sobie tym zrodlem Bellus.Ale to pewnie chodzi o to ze inkwizycja nie miala z tym nic wspolnego.
Jak można mieszać to co robili protestanci w Niemczech i to co było w jakimś tam stopniu związane z papiestwem? Jaki wpływ miał papież na działania np. Kalwina. To nawet na podstawie tego co zacytowałeś z Ziemkiewicza: wychodzi nam 30 tysięcy. 10 razy mniej od 300 tysięcy. Na samym początku liczba ofiar protoplasty reżimu nazistowskiego zmalała 10 krotnie.

Zabawa z resztą tego co zacytowałeś będzie przypominała interpretację utworu literackiego. nie czas na to i nie miejsce.

Chlopaczek pisze:Wierzymy na slowo.
Spodziewałeś się, że przepisze książkę czy co?

Ty zarzucasz Ziemkiewiczowi brak źródeł, natomiast sam nie podasz żadnego. Odwracając sytuację mam wierzyć Ci na słowo, że inkwizycja mordowała wszystko co się rusza i nie mówi co drugie zdanie, że wielbi Boga?

Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”