Tenis - Strona 49

Dewiza tego działu to: 'Nie samą piłką człowiek żyje". Dyskusje na temat wszystkich dyscyplin sportowych, od ping-ponga poczynając, na curlingu kończąć.
Awatar użytkownika
Enjo
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2259
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Enjo » 22 sty 2008, 23:42

LookAsh pisze:One nie graja ladnego tenisa,
Włosi nie grali ładnej piłki ,a są mistrzami świata.
Dalej upieram się, że ona narazie jest w cieniu i nikt na nią nie zwraca uwagi, w finale z Jankovic lub Sharapovą myślę, że sobie poradzi.

LookAsh
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: LookAsh » 22 sty 2008, 23:58

Włosi nie grali ładnej piłki ,a są mistrzami świata.

My tu mowimy o preferencjach w sensie komu sie kibicuje i dlatego mimo wszystko to troche dziwne ze kibicujesz zawodniczkom ktore graja "brzydko".

Awatar użytkownika
Enjo
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Enjo » 23 sty 2008, 0:04

LookAsh pisze:o mimo wszystko to troche dziwne ze kibicujesz zawodniczkom ktore graja "brzydko".
W żadnym swoim zdaniu nie napisałem, że jej kibicuje.
I nawet tak nie jest, ponieważ jej nie lubie, ale obiektywnie pisze o swoich przeczuciach.
Obserwuje tak sobie turnieje Wielkiego Szlema i siostry potrafią w nich zagrać, tak,a żeby dojść do finału i wygrać.
Osobiście to kibicuje tenisistką, które są ładne.

LookAsh
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: LookAsh » 23 sty 2008, 0:07

EnJoy's pisze:Osobiście to kibicuje tenisistką, które są ładne.

Ale z ciebie seksista :lol:

Ja kibicuje tym inteligentnym :P

Awatar użytkownika
Enjo
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Enjo » 23 sty 2008, 0:10

LookAsh pisze:Ja kibicuje tym inteligentnym
Robisz im test IQ i takie są Twoje kryteria :P ?
Nie no poprostu lubię patrzeć na coś ładnego i lubię dziewczyny, a Ty ? :D

Awatar użytkownika
Diablo_ASR
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Diablo_ASR » 23 sty 2008, 0:33

No to do boju Isia i Ana i uwinąć mi się do 3:30, żeby można było jeszcze uderzyć w kimono przed świtaniem.

LookAsh
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: LookAsh » 23 sty 2008, 0:38

EnJoy's pisze:Robisz im test IQ i takie są Twoje kryteria Razz ?

Nie. Zapraszam je do domu by obejrzaly moja kolekcje motyli i jezeli sie zgodza to znaczy ze sa inteligentne a jezeli odmowia no to wiadomo :P
EnJoy's pisze:lubię dziewczyny, a Ty ?

No. Kazdego wieczoru inna :lol:

Awatar użytkownika
Yukasz
Basket fan hooligan
Lokalizacja: Muzeum Ziemi Podlaskiej, ul. Alternatywy 4, Wiórkowo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Yukasz » 23 sty 2008, 3:13

Kilka wniosków po meczu Hantuchova - Radwanska:

- Barbara Schett z eurosportu, ta co mikrofonem lata mówiąc uruchamia chyba wszystkie mięśnie twarzy :o

- komentatorzy kończąc komentarz meczu nie zegnają się z widzem a następni rzadko kiedy witają :roll:

- oglądając AO kibicuję tenisistkom które wyglądają jak kobiety, są ładne i kolorowo ubrane :P

- o gustach się nie dyskutuje więc nie będę polemizował z tym iż Hantuchova jest najseksowniejszą tenisistką

- gra Ivanovic 8)

I tak z innej beczki :arrow: komentor: 'Radwańska trochę (mocno - przyp. Yukasz) zawiodła'. Nie mniej jednak należy być zadowolonym z jej postawy w AO.
Yukasz nie mogles poprostu powiedziec: tak, mecz bedzie o 1 Razz
:nein: bo życie to nie bajka a poza trym nie lubię krótkich postów :wink:
LookAsh pisze:
Yukasz pisze:U mężczyzn życzyłbym sobie finału Nadal - Djokovic.
Nie matakiej opcji. Wierzcie lub nie ale postawilem juz stowe na Tsonge
Co ty wiesz o zabijaniu... yyy znaczy o tenisie :P

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8659
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 23 sty 2008, 9:35

Bardziej mnie pocieszy to ze i na jesien do nas przyjedziecie
Jesienią mozemy przychac Wam mordy obic :lol2:
Z tym, ze my potem wrocimy na nalezne miejsce w ekstraklasie a was czekac beda prestizowe batalie z Turem Turek i Pogonia Slubice
No to czekamy na powrót tego zasluzonego dla polskiej pilki klubu. Oby w "czystych" okolicznosciach. :wink:

A co do tenisa, same sensacje, Agnieszka odpadła, Venus :cry:

Awatar użytkownika
Yukasz
Basket fan hooligan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Yukasz » 23 sty 2008, 11:28

cloner pisze:A co do tenisa, same sensacje, Agnieszka odpadła, Venus Crying or Very sad
Oczywiście jak dla ciebie bo tak naprawdę dziś obędzie się bez jakichkolwiek niespodzianek gdyż awansowali faworyci: Hantuchova, Ivanovic, Djokovic i za chwilę Federer.

Co do Hantuchovej to trzeba przyznać że w przeciwieństwie do poprzednich rywalek Radwańskiej popełniała dziś bardzo mało błędów :foch:

arturo_
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: arturo_ » 23 sty 2008, 12:39

Yukasz pisze:- oglądając AO kibicuję tenisistkom które wyglądają jak kobiety, są ładne i kolorowo ubrane
- gra Ivanovic
:spoko:

Szkoda Agi, ale przegrała zasłużenie, Hantuchova grała mocno, regularnie i to ona ropzrowadzała po korcie Polkę trudnymi zagraniami. Radwańska musi zdecydowanie poprawić serwis bo niektóre z tych zagrań były po prostu wprowadzeniem piłki do gry, które nie mogło zrobić krzywdzy Słowaczce, ale ogólnie duże gratulacje za świetny występ i życiowy sukces :) .

Federer znowu nie zachwycił, Blake specjalnie mu nie przeszkadzał, wygrał kilka ładnych punktów, ale w decydujących momentach się podpalał i to Szwajcar zdobywał punkty. Teraz na drodze stoi Djokovic i tu już zaczynają się schody, z taką grą z Serbem może mieć duże problemy, potem teoretycznie w finale Nadal, który jak narazie prezentuje się bardzo dobrze. Jeżeli Roger marzy o 13 szlemie to teraz będzie musiał zaprezentować się zdecydowanie lepiej :wink: .

LookAsh
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: LookAsh » 23 sty 2008, 16:34

Yukasz pisze:komentatorzy kończąc komentarz meczu nie zegnają się z widzem a następni rzadko kiedy witają Rolling Eyes

Nie prawda ! 3 dni temu pamietam jak Kasia sie zegnala wiec nie wmawiaj mi tu takich ! :P
Yukasz pisze:Co ty wiesz o zabijaniu... yyy znaczy o tenisie

Bo ty stara d**a jestes :P
cloner pisze:Jesienią mozemy przychac Wam mordy obic

A po co czekac do jesieni. Wstrzymaj sie jeszcze chwile a ja sprobuje znalezc w moim GPSie ta twoja wioske i zaraz bede :D
cloner pisze:A co do tenisa, same sensacje, Agnieszka odpadła, Venus
No tak, Aga odpadla i cale antypody sa teraz w szoku :D A z Venus to mowilem ze nie ma sie czym zachwycac. Juz mogla odpasc nawet z nasza Marta.

A co do Isi to ja nie bede sciemnial... Zagrala katastrofalnie, tragicznie i w ogole wstyd mi ze tyle czasu poswiecilem na jej mecz. Miala tylko pare przeblyskow - np skroty ktore sa jej mocna strona ale jej serwis to koszmar. Momentami podawala z predkoscia 105 km/h. To juz nawet maly fiat pedzi szybciej z gorki...
No ale cwiercfinal to jakby nie patrzec wielki sukces. Oby tylko byla w stanie to potwierdzac w nastepnych turniejach.

Widzialem mecz Djokovicia z Ferrerem. Mecz mnie zawiodl, a szczegolnie David po ktorym spodziewale sie ze przynajmniej stoczy wyrownana walke. O pierwszym secie to nawet nie warto mowic, ilosc bledow Hiszpana przeszla ludzkie pojecie. Potem nie byllo wiele lepiej. Serb to wciaz moj kandydat nr 1 do zdetronizowania Rogera :D

Awatar użytkownika
Yukasz
Basket fan hooligan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Yukasz » 23 sty 2008, 16:55

LookAsh pisze:Nie prawda ! 3 dni temu pamietam jak Kasia sie zegnala wiec nie wmawiaj mi tu takich ! Razz
Ale w większości pojawiają się znienacka i tak samo nagle znikają :P

Co do Radwańskiej to nie ma co się dziwić że za dużo siły to ona nie ma bo już wcześniej to pokazywała. Tak jak np z Petrovą gdy jak 'oglądałem' w necie w pewnym momencie zaserwowała z prędkością ok 180 km/h a po chwili nasza Agnieszka miała serw nie przekraczający 120 km/h. Zresztą w poprzednich turniejach też można było mieć wrażenie że jej serw to po prostu byle przebicie piłki na druga stronę siatki.
A co do tego potwierdzania formy w kolejnych turniejach to raczej byłbym spokojny gdyż jak pokazuje przebieg jej kariery a także sam AO zwycięstwa nad znacznie bardziej utytułowanymi rywalkami to nie były przypadki gdyż widać w tym postęp - ogrywane zostają coraz to lepsze zawodniczki a teraz w pokonanym polu zostały już dwie wyżej notowane rywalki. Po prostu trzeba jeszcze mocniej pracować bo szanse na bycie jedną z najlepszych są niemałe.
LookAsh pisze:Serb to wciaz moj kandydat nr 1 do zdetronizowania Rogera Very Happy
Ja się boję żeby na tym mówieniu o detronizacji Szwajcara sie nie skończyło i wyjdzie na to że szanse były duże jak nigdy a skończy się jak zawsze.

Awatar użytkownika
Diablo_ASR
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Diablo_ASR » 24 sty 2008, 10:51

Ana znowu się musiała porozgrzewać. Dopiero przy stanie 0-6 0-2 'Adrenaline Mode ON' i było po krzyku :lol: Ale przez to był emocjonujący meczyk. Za to kocham żeński tenis, tylko tam się takie comebacki zdarzają i gem serwisowy nie jest wcale wielkim atutem. Każdy kolejny gem to loteria. Dawno też nie widziałem, żeby obie zawodniczki wykorzystały wszystkie challenge jakie miały.

Z Szarapową Ana będzie miała znacznie ciężej, bo ona gra na razie jak robot, czyli jak Daniela w meczu z Isią i z Aną do 9. gema. Ale zobaczymy, szanse ma.

Teraz faceci ruszają do boju. 'Czarny koń' zawodów już pojechał z Nadalem w 1. secie 6-2. Oby tak dalej. No i żeby Novak dał radę Rogerowi Odrzutowcowi, to będę kontent.

arturo_
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: arturo_ » 24 sty 2008, 12:04

:shock: :shock: :shock:
LookAsh pisze:Nie matakiej opcji. Wierzcie lub nie ale postawilem juz stowe na Tsonge. Ma chlopak niezle przebicie
respekt :rydzyk: , ja odszczekuje wszystko co mówiłem o Tsondze :oops: , genialny mecz w jego wykonaniu, po prostu wszystko mu wychodziło, ośmieszył i pognębił Nadala. Stop volleye, które momentami zagrywał były po prostu kosmiczne, z głębi kortu również wygrywał walkę z Hiszpanem, a i serwis funkcjonował w najważniejszych momentach. Teraz oczekiwanie na drugi półfinał, ale pewne jest, że Tsonga w meczu finałowym na pewno nie będzie bez szans :wink: .
Ostatnio zmieniony 24 sty 2008, 12:48 przez arturo_, łącznie zmieniany 1 raz.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Inne sporty”