Real Madryt (zbiorczy) (cz.2) - Strona 719

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.
ODPOWIEDZODP

Największy błąd Realu po 2000?

Zwolnienie Del Bosque
0
Brak głosów
Oddanie Robbena
4
29%
Oddanie Sneijdera
1
7%
Zatrudnienie Beniteza
1
7%
Zwolnienie Xabiego
6
43%
Zatrudnienie Mourinho
2
14%
Awatar użytkownika
peepe
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: peepe » 28 sty 2008, 20:01

AdamMadridista pisze:Co do faulu na RvN'ie to wcale nie jestem pewny czy rzeczywiście sędzia mógł podyktować "11".

ja tez nie, Ruud poczul rece na plecach i chcial to wykorzystac. Nie zmiania to faktu ze Pellegrini sie osmieszyl zwalajac wine za porazke na sedziego.
AdamMadridista pisze:Raul faulował Cygana??? No tak... Nerwy już mu chyba puściły.

heh, nie wiedzialem o jaka sytuacje chodzilo, obejrzalem skrot i juz wiem. Raul wyprzedzil Cygana i nie dal sie odepchnac. Cygan potem wygladal jakby sie mial rozplakac :lol: :lol:

Sedzia sedziowal srednio, wyrownal do generalnego poziomu sedziowania w Hiszpanii. Koncowka i roszszerzenie 3 doliczonych minut do 5 to byl popis jego nieporadnosci. powinien skonczyc mecz po tym jak Senna strzelil za pierwszym razem. Jakby gracze w zoltych strojach zdobyli gola po rogu w 95 minucie, gosciu chyba potrzebowalby ochrony

Awatar użytkownika
AdamMadridista
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: AdamMadridista » 28 sty 2008, 20:24

peepe pisze:heh, nie wiedzialem o jaka sytuacje chodzilo, obejrzalem skrot i juz wiem. Raul wyprzedzil Cygana i nie dal sie odepchnac. Cygan potem wygladal jakby sie mial rozplakac :lol: :lol:
Może później tak wyglądał, ale przedtem gdyby go kolega z drużyny nie trzymał to mogłoby być ciekawie :lol:.
Pan Alfonso Alvarez Izquierdo vs Pascal Cygan ? :rotfl:
peepe pisze:Sedzia sedziowal srednio, wyrownal do generalnego poziomu sedziowania w Hiszpanii. Koncowka i roszszerzenie 3 doliczonych minut do 5 to byl popis jego nieporadnosci. powinien skonczyc mecz po tym jak Senna strzelil za pierwszym razem. Jakby gracze w zoltych strojach zdobyli gola po rogu w 95 minucie, gosciu chyba potrzebowalby ochrony
Ochrony? Mało powiedziane. Ale i tak nic nie przebije tego sędziowania z zeszłego sezonu Racing - Real w La Lidze...

Awatar użytkownika
~Waleń
Junior
Junior

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ~Waleń » 28 sty 2008, 22:07

Pellegrini [*] Straciłem do niego szacunek już dawno, ( mieć Riquelme w kadrze i nie potrafić tego wykorzystać :roll: ) ... tym "spalonym" Robsona utwierdził mnie tylko w przekonaniu, że na szacunek nie zasługuje.
Jeśli chodzi o cały mecz, to na prawde piłkarze zaserwowali nam piękne widowisko ;) Wole, oglądac takie wyrównane mecze, niż jednostronne, vide mecz na El Madrigal z początku sezonu :) Robinho rozegrał świetne zawody, oby tak dalej, a być może spełni się jego marzenie o Złotej Piłce, czego mu życze :afro: Jeśli chodzi o skład w środku pola na następny mecz, to postawiłbym na Gutiego, Baptiste, Robinho i Drenthe, ten ostatni musiał by zamieniać się pozycjami z Robinho... wiem, wiem, duże ryzyko ;) Ale do odważnych świat należy, w razie czego można by zawsze po przerwie Wesleya wprowadzić.
Zaczyna mnie irytować to, że Berni konsekwentnie ustawia Higuaina na prawej flance :/ Jak dla mnie to czysty napastnik z aspiracjami do rozgrywania piłki :?

PS. Tak wogóle to chciałem się przywitać... więc cześć ;)
iHALA MADRID!

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2416
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 28 sty 2008, 22:15

Myślę, że to wieszanie psów na Pellegrinim jest trochę przesadzone. Chłop celowo udzielił takiej wypowiedzi, aby zdjąć odpowiedzialność z piłkarzy, a przede wszystkim odciążyć ich psychicznie bo ledwo co zdołali wyrównać na 2:2, mieli nadzieję na remis i stracili trzecią bramkę. Jak będą żyć w przekonaniu (tak sobie wmawiać), że przegrali przez sędziego to łatwiej będzie im się nastawić psychicznie do kolejnego spotkania. Typowy zabieg niektórych trenerów, aczkolwiek bardzo kontrowersyjny.
~Waleń pisze:Zaczyna mnie irytować to, że Berni konsekwentnie ustawia Higuaina na prawej flance Jak dla mnie to czysty napastnik z aspiracjami do rozgrywania piłki
Wystawia go tam, bo na skrzydle dostanie więcej szans. Napastników jest sporo, a Raul i Ruud i tak prawie nie schodzą z boiska.

Ps. Witaj :wink:

Awatar użytkownika
~Waleń
Junior
Junior

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ~Waleń » 28 sty 2008, 22:26

Wystawia go tam, bo na skrzydle dostanie więcej szans. Napastników jest sporo, a Raul i Ruud i tak prawie nie schodzą z boiska.
A mi się wydaje, że gdyby zagrał ze 3 spotkania pod rząd przez 90 minut, mógłby okazać się lepszym od samego Capitano ;) Chłopak ma na prawde wielkie umiejętności, dobrze drybluje, potrafi ładnie uderzyć z powietrza i jest wysoki... idealny następca dla Raula ! Diamencik... tylko Berni coś nie potrafi go oszlifować :?

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 28 sty 2008, 22:32

Wszyscy wiemy, że Raul nie usiądzie na ławce. Zwłaszcza teraz, kiedy w końcu ma niezłą formę. Wszystko co piszesz to prawda, ale podstawowym problemem Pipity jest słaba skuteczność. A mógłby być snajperem wyborowym, bo ma dar w dochodzeniu do sytuacji. Niestety "sznutę" ciężko jest wytrenować, ale i tak się poprawił. Raul strzela sporo bramek i doskonale współpracuje z Ruudem, dlatego też nie ma takiej opcji, aby ustąpił komuś miejsca w wyjściowym składzie. Higuain będzie się póki co powoli ogrywał na skrzydle, a jego czas w ataku jeszcze przyjdzie.

Awatar użytkownika
peepe
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: peepe » 28 sty 2008, 22:49

Pipita to melodia przyszlosci, jest jeszcze bardzo mlody. Za sezon -dwa Ruud i Raul nie beda raczej w stanie grac pelnego sezonu na wysokich obrotach- wtedy przyjdzie jego kolej. Chyba ze Pedja sprowadzi jakiegos cracka na atak (moze Adriano :lol: ) Tak czy siak, Igła ma swoje szanse, w CdR zagral fajne mecze, ale brakowalo jak napisal Realfan skutecznosci, tego ostatniego przylozenia stopy. Niemozliwe zeby posadzil na lawke el Siete :wink:

Awatar użytkownika
~Waleń
Junior
Junior

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ~Waleń » 28 sty 2008, 23:03

To może jakieś wypożyczenie do klubu gdzie grał by, non stoper na szpicy. lub jako cofnięty napastnik... inaczej obawiam się tego, że będzie to zmarnowany talent :/

Awatar użytkownika
peepe
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: peepe » 28 sty 2008, 23:06

~Waleń pisze:To może jakieś wypożyczenie do klubu gdzie grał by, non stoper na szpicy. lub jako cofnięty napastnik... inaczej obawiam się tego, że będzie to zmarnowany talent Confused

spokojnie, gra u nas jako zmiennik, dostaje swoje szanse, ogrywa sie, a przede wszystkim trenuje z Raulem i Ruudem- znasz lepszych nauczycieli jak zdobywac bramki? ja nie. No moze Adriano :lol:
Poza tym, jakby jego wypozyczyc to nie byloby nikogo na prawe skrzydlo na wszelki wypadek.

Awatar użytkownika
Bonso
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bonso » 28 sty 2008, 23:19

Obrazek

to tak na rozprężenie :P

Awatar użytkownika
AdamMadridista
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: AdamMadridista » 29 sty 2008, 18:24

Widziałem gdzieś już ten obrazek :P :lol: .
Rijkaard pisze:Nie oszukujmy się, są obecnie najlepsi. Ale rozgrywki jeszcze się nie zakończyły - dodał po chwili Rijkaard
Nie wiedziałem, że Franka stać na wypowiedzenie takich słów :shock: .
Ale nie możemy patrzeć na innych. Musimy robić swoje i drugi raz z rzędu triumfować na krajowym podwórku.

Real jednak nie ma zamiaru sprzedawać Soldado(przynajmniej do końca czerwca). Robertem interesowało się wiele klubów, na czele z Valencią, Espanyolem i Getafe, lecz Real musi mieć dobrego zmiennika w przypadku kontuzji RvN'a czy Raula(odpukać).

Awatar użytkownika
Bask
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bask » 29 sty 2008, 18:36

AdamMadridista pisze:Nie wiedziałem, że Franka stać na wypowiedzenie takich słów Shocked
To chyba słabo znasz Ryjka. To nie Mourinho.

Awatar użytkownika
peepe
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: peepe » 29 sty 2008, 22:19

Zastanawialismy sie jak bedzie ustawiona druzyna Realu w sobotnim meczu a tymczasem problem sam sie rozwiazal. Reprezentacja Mali odpadla z Pucharu Narodow Afryki, wiec Momo powinien wkrotce pojawic sie w klubie

Awatar użytkownika
Mundialito
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mundialito » 30 sty 2008, 14:06

tak sobie przeczytałem parę ostatnich stron, na których dało się zauważyć bardzo bogaty wysyp wpisów kibiców FCB. Po ich tonie wysuwam sugestię, by polski fan club ich ulubionego klubu obrał nazwę: fc Frustraci. Kompleks wobec aktualnego mistrza Hiszpanii i bezapelacyjnego lidera stale się pogłębia, przybierając niepokojące rozmiary. A może troszkę instynktu samozachowawczego, troszkę uderzeń w pierś i trzeźwa ocena wydarzeń ligowych - wtedy z chaosu wyłoni się wam rzeczywistość, w której na obecny czas, piłkarsko w Hiszpanii króluje prawdziwie królewski Real Madrid Club de Futbol. 31-y, okrągły 31-y tytuł w drodze.

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 30 sty 2008, 16:01

Daj już spokój, bo ciągłe czytanie o kompleksach czy to kibiców Barcelony czy to Asteniu robi się nudne delikatnie mówiąc.

Nie lubię, jak ktoś pisze, że Real będzie mistrzem. Takiej pewności nie ma i nie chcę niczego przesądzać. Za dużo razy już się w przeszłości przejechaliśmy tracąc tytuł nawet w ostatniej kolejce. Nigdy nic nie wiadomo. Jakieś głupie kontuzje mogą zepsuć naprawdę dużo.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”