Wnioskując z twoich wypowiedzi wynika, że mamy odmienne gusta co do komedii. Ja bardziej cenie filmy gdzie zarty nie polegaja tylko na tym ze jeden drugiego rzucil ciastem albo wrzucil do basenu. Generalnie myslenie nie sprawia mi bolu i lubie inteligentne filmy w tym komedie.Jesus;p pisze:Jak mam ochote ogladac madre filmy dla doroslych to nie ide do kina na shreka2 tylko na jakis film sensacyjny, thriller albo hohrror... Ogladajac filmy animowane tego typu mam ochote sie posmiac a nie meczyc sie ogladaniem...Moim zdaniem shrek2 nie jest na pefno inteligentniejszy od czesci pierwszej...Poziom "inteligencji" (jak to nazwales) jest do niej bardzo podobny...Szkoda ze juz nie przedstawiono tego w sposob tak zabawny jak w shrekubellus pisze:Ja uważam ze 2 jest lepsza, a przynajmniej porównywalna.
wytluszczone słowo - głupie. Tutaj chyba leży setno sprawy. Moim zdaniem Shrek 2 poprostu jest bardziej inteligentny i dla starszych....Jesus;p pisze:Zgadzam sie z Andreyewem...Pamietam ze jak ogladalem po raz pierwszy Shreka to smialem sie prawie bez przerwy...Nie dosc ze aktorzy swietnie podkladali glos to jeszcze caly czas lecialy glupie teksty ktore za pierwszym razem pioprostu mnie rozbrajaly....Przy Shreku2 nie doswiadczylem tego samego co przy czesci pierwszej....Fakt film jest ok, jest calkiem sporo smiesznych momentow...Ale z czescia pierwsza nie mozna go porownywac bo jest o wiele gorszy....Spodziewalem sie czegos lepszego
edit. poprawilem glupia literowke
Bardzo podobny? hmmm...
Powiedz mi za tym o co chodzilo w scenie gdy Shrek lezy z Fiona w łózku i patrzy na baldachim i tam jest Justin.
Moze inteligencja to slowo w tym kontekscie nie dokonca oddajace to o co mi chodzillo. Generalnie mialem na myśli ze w Shreku 2 więcej jest żartów nie wpost . Takich, które niekoniecznie rozumieją dzieciaki w wieku 8 lat (a taki niestety siedział rzad przedemna jak bylem w kinie i niezmiernie mnie irytowal).