GKS Katowice (zbiorczy) - Strona 16

Piłka nożna w Polsce: Ekstraklasa, 1 Liga, 2 Liga, Puchar Polski | Zawodnicy i kluby (Legia Warszawa, Lech Poznań, Wisła Kraków, ŁKS Łódź, Widzew Łódź) | Reprezentacja Polski | Polscy Kibice, Oprawa meczowa | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z polską piłką nożną.
Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 02 lut 2008, 17:21

cloner pisze:Tylko czym tu szpanowac ?
Taa
"Wy**ba;em dzisiaj na klate 120kg", "Zaje**lem wczoraj jednemu gostkowi tak ze ..."

Fishbone pisze:Na pewno wpłynie to na frekwencję, ponieważ nasze FC przeważnie zamawiały bilety które rozchodziły się w ich miejscowościach a teraz każda osoba musi indywidualnie przyjść kartę wyrobić.
No faktycznie jednorazowe wyrobienie karty maksumalnie wplynie na frekwencje bo ci kochajacy i chodzacy dla klubu kibice nie beda mogli sobie zrobic jednorazowej wycieczki w celu wyrobienia karty .. zwlaszcza ze pozniej mozna "kupic bilet nie wychodzac z domu

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8740
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 02 lut 2008, 17:28

zwlaszcza ze pozniej mozna "kupic bilet nie wychodzac z domu
Jakby teraz kupowali bilety inaczej :lol:
Taa
"Wy**ba;em dzisiaj na klate 120kg", "Zaje**lem wczoraj jednemu gostkowi tak ze ..."
Musze przyznac, ze fajnych masz znajomych. Ja sie jeszcze nie spotkalem z lansem stadionowym wsrod plci brzydkiej, raczej plec piekna chodzi na mecz wymalowana i szuka facetów :wink: [choc nie wszystkie dziewczyny takie są oczywiscie]

Nie wiem skad ten Wilmore sie wział, ale podejscie ma interesujace, takie calkiem inne, anizeli kibice chodzacy na mecze.

:wink:

Yukasz: ja nie jestem Chłopaczek, ja nie lubie nabijac :P

A co do samej identyfikacji kibicow, to ja czekam na chwile kiedy osoby uczeszczajace do kina/opery/teatru beda w ten sposób rejestrowane.

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 02 lut 2008, 17:59

cloner pisze:Jakby teraz kupowali bilety inaczej
czyli nic sie nie zmieni ? wiec o co chodzi z ta frekwencja :> a raczej z ta argumentacja ze osobiste stawienie zniweluje ja
cloner pisze:Ja sie jeszcze nie spotkalem z lansem stadionowym wsrod plci brzydkiej, raczej plec piekna chodzi na mecz wymalowana i szuka facetów
Ja tak widze ze ty z malo czym sie spotkales, nie wiem ja tam bylem na kilku meczach roznych zespolow w tym rowniez Gieksy, normalka mozna rzec
cloner pisze:A co do samej identyfikacji kibicow, to ja czekam na chwile kiedy osoby uczeszczajace do kina/opery/teatru beda w ten sposób rejestrowane.
:spoko: najlepij tez babcie z pierwszych lawek koscielnych zidentyfikowac

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 02 lut 2008, 18:48

czyli nic sie nie zmieni ?
Zmieni sie tylko to, ze beda musieli jechac w jakis dzien, wziac sobie wolne od szkoly/uczelni/pracy i wyrobic karte kibica. Nie bede pisal tutaj o sporej grupie kibiców, ktora nie chce byc identyfikowana z roznych wzgledow :wink:
Ja tak widze ze ty z malo czym sie spotkales, nie wiem ja tam bylem na kilku meczach roznych zespolow w tym rowniez Gieksy, normalka mozna rzec
Niestety, ale na GKS chodzi wiecej kibicow, anizeli u nas, wiec w Bytomiu sie nikt nie lansuje na trybunach, przynajmniej wsrod facetow, uwierz mi.
najlepij tez babcie z pierwszych lawek koscielnych zidentyfikowac
Nie, religii w to nie mieszajmy, ale skoro kibiców chce sie identyfikowac, to ja proponuje osoby, ktore maja wykupione karnety do teatru czy kina. A wielu takich ludzi jest.

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 02 lut 2008, 18:56

cloner pisze:A wielu takich ludzi jest.
A czy istnieje cos takiego jak "zakazy kinowe", operowe itp

Jezeli nie ma to wq czym taka identyfikacja moglaby byc pomocja :?:

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 02 lut 2008, 19:56

Hehe, czeher, tu wlasnie jest problem, moze powinno sie wprowadzic cos takiego, juz nie raz widzialem jak jakas grupa znajomych robi "wies" w kinie podczas seansu fajnego filmu. Ale mniejsza z tym, to nie temat na taka dyskusje :wink:

GKS niech sobie robi co chce, zobaczymy czy im sie uda. Jedni beda zadowoleni, inni beda niezadowoleni, a ja jestem przekonany, ze moze byc protest kibiców.

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 03 lut 2008, 0:36

cloner pisze:a ja jestem przekonany, ze moze byc protest kibiców.
I pewnie będzie - bydło zauważy, że jak kogoś znów pobije, to ofiara będzie miała pojęcie na temat tego, jak dorwać bydlaka, który ją pobił. To się wołom chodzącym na mecze, by bić innych nie spodoba.
cloner pisze: Nie wiem skad ten Wilmore sie wział, ale podejscie ma interesujace, takie calkiem inne, anizeli kibice chodzacy na mecze.
Z Katowic synu, konkretniej z Brynowa - i pewnie jako chłopak ze spokojnej dzielnicy mam nadzieję, że kiedyś bydlaki, które chodzą na mecze, by bić, wylądują tam, gdzie powinny - daleko od stadionu. A normalni kibice, jak choćby ja, będą mogli chodzić na mecze bez strachu przed atakiem na siebie i swoich kumpli, bo nie mają szala/nie bluzgają na piłkarzy z resztą/nie chcą napierdalać gości/nie mają barw.
cloner pisze:Ja sie jeszcze nie spotkalem z lansem stadionowym wsrod plci brzydkiej
Bo może w Bytomiu tak i nie jest. Nie zdziwiłbym się zresztą. Natomiast w Katowicach niestety tak, na stadionie jest sporo gówniarzy i blacharek, które szukają facetów i bluzgają tak, jak wszyscy - nie wiedząc nawet, z kim i o co gra GKS.
Tyle że jak nie wiemy, to się nie wypowiadamy, prawda? Ja się do Twojego Bytomia nie wtrącam, bo nic na jego temat nie wiem i mówiąc szczerze nic mnie on nie obchodzi. :)

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 03 lut 2008, 2:04

Tyle że jak nie wiemy, to się nie wypowiadamy, prawda?
Nie do konca prawda, gdyz chcialbym sie dowiedziec. Poza tym bardziej wierze uzytkownikowi Fishbone, anizeli Tobie.
A normalni kibice, jak choćby ja, będą mogli chodzić na mecze bez strachu przed atakiem na siebie i swoich kumpli, bo nie mają szala/nie bluzgają na piłkarzy z resztą/nie chcą napierdalać gości/nie mają barw.
Dlaczego Ty sie uwazasz za normalnego kibica ? Te "bydlo" jak ich nazywasz, tez uwaza sie za normalnych kibicow, a Ciebie uwazaja za jakis wyrzutek.

Zreszta mnie sie zawsze wydawało, ze prawdziwy, porzadny, normalny kibic nosi koszulke i szalik swojej ukochanej druzyny. Cóż, moge sie mylic.

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 03 lut 2008, 2:56

cloner pisze:Poza tym bardziej wierze uzytkownikowi Fishbone, anizeli Tobie.
A to już całkowicie kwestia gustu - każdy ma swoich zwolenników, Lepper, Hitler, Miller, Kwaśniewski czy Rydzyk - to już kwestia tego, w co chcemy wierzyć ;)
cloner pisze:Dlaczego Ty sie uwazasz za normalnego kibica ?
Martwica mózgu się odzywa.
Nawet nie będę specjalnie się rozwodził nad odpowiedzią. Powiem tyle - urąga mnie pytanie, czemu uważam się za normalnego kibica w porównaniu do bandy dresów napieprzających na i po meczu wszystkich, którzy im się nie podobają.

Awatar użytkownika
kaczy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 466

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kaczy » 03 lut 2008, 10:50

Normalnym kibicem jest każdy kto kibicuje swojej drużynie, niekoniecznie na młynie czy żylecie ...

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 03 lut 2008, 11:23

Wilmore - od martwicy sie odpieprz, bo sam taka range chcialem :lol: Co do gustu to racji nie masz, po prostu Fishbone to osoba, uczeszczajaca stale na mecze, rowniez wyjazdowe i wie lepiej co sie dzieje na trybunach od Ciebie. Ale skoro nadal nic Cie nie przekonuje, to moze i dobrze, ze jakas "banda dresow" Cie napadła. Nie potrafisz sobie poradzic w zyciu, to trudno.

Kaczy: mniej/wiecej racja, kazdy jest kibicem, a czy "normalnym", to ciezko okreslic :wink:

Awatar użytkownika
Yukasz
Basket fan hooligan
Reputacja: 0
Lokalizacja: Muzeum Ziemi Podlaskiej, ul. Alternatywy 4, Wiórkowo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Yukasz » 03 lut 2008, 13:20

cloner dotąd myślałem że Bytom jest niedaleko mnie (w końcu odległości w Polsce nie są duże) ale jak czytam niektóre rzeczy to mam wrażenie że mieszkasz na krańcu świata :roll: Dla Ciebie prawdziwy kibic to tylko taki z szalikiem i który chodzi na mecze klubu ale nie musi już znać zawodników tego klubu bo niby klub i zawodnicy tej drużyny to co innego :roll: Czyli statystycznie do grona prawdziwych kibiców zaliczysz 7-latka ubranego w szalik i klubową koszulkę, a który pojęcie o kopanej i drużynie ma na poziomie 7-latka :P I będzie on lepszym kibicem od 20-latka który od 10 lat chodzi na mecze, wie o każdym 'spadającym listku na klubowym drzewie' ale co najważniejsze nie ma szalika :angry2: A dla mnie kibicem jest każdy kto interesuje się losami drużyny ale to że zna jej zawodników to oczywista oczywistość a szalik jest tylko dodatkiem.
I jeszcze to Twoje tłumaczenie przeciwko kartom. Nie chcesz ich bo:
- bo ci wierni kibice będą mieli problem ze znalezieniem chwili czasu aby przyjechać do siedziby klubu i wyrobić ją :lol:
- boisz się podać swój adres przez co nie będziesz anonimowy (i tu z pewnością jest pies pogrzebany bo każde ewentualne wykroczenie to kara nałożona na ciebie) a od małego innym placówkom nie jesteś anonimowy. Cud że na uczelni podałeś swój adres bo w sumie też mogą to wykorzystać przeciwko tobie i cię dopaść :lol: Także jak masz telefon na abonament swój adres podać musiałeś, robisz to także rejestrując się u buka czy to zapisując się do biblioteki (wydziałowej i publicznej). Ale niee, przez to zmniejszy się frekwencja :lol: I Ty takie osoby mimo posiadania szalika nazywasz prawdziwymi kibicami :?: :glass: Jak w Twoim mieście są kamery to też nie wychodzisz z domu bo nie chcesz aby było wiadomo gdzie jesteś :?: I jeszcze wyskakujesz nam tu z pomysłem aby wprowadzać podobne karty wstępu w kinie, teatrze czy operze. No szkoda że jeszcze nie w każdym sklepie :roll:
- kolekcjonerzy nie będą mieli czego zbierać :lol:
- a tak ogólnie to jesteś na niee bo nie niee o!

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 03 lut 2008, 18:21

Yukasz, a Ty jestes na tak, bo ja jestem przeciwko tym kartom, ot cała Twoja filozofia. Jesli ktokolwiek na tym forum musi sie ze mna zgodzic, robi to z wielki zgrzytem zebow i niesamowitym wyrazem twarzy. Piszecie non-stop, ze ja chodze na mecze od niedawna, no i tak jest, ale z tego co moge wywnioskowac, to Ty Yukasz w ogóle nie uczeszczasz na ligowe mecze pilki noznej w Polsce, wiec nie powinienes tutaj ani jednego postu napisac.
Nie zgadzam sie z ani jednym slowem, ktore tutaj napisales. Stek bzdur moim zdaniem, chociaz nie, z jednym sie moge zgodzic, nie chce podawac klubowi moich danych, bo oni maja obowiazek przekazac je sluzbom takim jak policja na ich potrzeby, a uczelnia, bukmacher czy inna instytucja, ktora wymieniles nie ma prawa udostepniac danych osobowych komukolwiek, nawet policji :!: I to jest ta roznica, o ktorej nie masz zielonego pojecia.
Dyskusje, kto to jest kibic lepiej zakonczyc, kibicem jest kazdy, kto chodzi na mecze, jedni maja szaliki, inni bluzy, jedni znaja caly sklad na pamiec z imienia i nazwiska, a inni tylko kilku zawodnikow, bo transfery sa przeprowadzane co pol roku i wszystko dosc szybko sie zmienia, a nie na kazdym meczu mozna byc. Dodam tylko, ze dziwi mnie to, ze ludzie chodząc na mecz nie chca sie utozsamiac ze swoja ukochana druzyną i nie maja przy sobie nic, co wskazywaloby na to, ze kibicują danej druzynie.

I tyle ode mnie, zobaczymy jaka cała ta akcja dzialaczy GKS wypali, czy wypali, ja podzielam zdanie Fishbone, ze frekwencja sie moze obnizyc, a juz na pewno na pierwszych spotkaniach, choc znajac zycie klub na pierwszych meczach pójdzie na ustępstwa.

Pozdrawiam internetowych napinaczy, piknik.

Awatar użytkownika
Yukasz
Basket fan hooligan
Reputacja: 0
Lokalizacja: Muzeum Ziemi Podlaskiej, ul. Alternatywy 4, Wiórkowo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Yukasz » 03 lut 2008, 19:34

cloner pisze:Piszecie non-stop, ze ja chodze na mecze od niedawna, no i tak jest, ale z tego co moge wywnioskowac, to Ty Yukasz w ogóle nie uczeszczasz na ligowe mecze pilki noznej w Polsce, wiec nie powinienes tutaj ani jednego postu napisac.
Chwali ci się i wszystkim tym którzy chodzą tylko co to ma wspólnego z tematem że ciągle o tym wspominasz :?: Skoro nie powinienem się tu wypowiadać to może jeszcze nie powinienem się rejestrować na pilka.pl bo to strona o kopanej, co :?:

A poza tym sam piszesz że wiesz czy można oberwać na stadionie w Katowicach sam nie chodząc na mecze GKSu a swoje zdanie wyrabiając na podstawie opinii Fishbone'a i mówisz jak jest innej osobie z Katowic - Wilmorowi :roll: :arrow:
cloner pisze:
Tyle że jak nie wiemy, to się nie wypowiadamy, prawda?
Nie do konca prawda, gdyz chcialbym sie dowiedziec. Poza tym bardziej wierze uzytkownikowi Fishbone, anizeli Tobie.
Ty możesz pisac i wydawać osądy a ja nie mogę w ogóle nic :spoko:
cloner pisze:Nie zgadzam sie z ani jednym slowem, ktore tutaj napisales. Stek bzdur moim zdaniem
Skoro to co ja napisałem jest stekiem bzdur to czytałeś to co tu wypisujesz na niekorzyść tych kart :?: Twoim zdaniem kibicom nie będzie chciało się przyjechać wyrobić tej karty (cud że na mecze chce im się przyjeżdżać :roll: ), ci co kolekcjonują bilety nie będą mogli tego robić i cś tam jeszcze. A do tego taka złota myśl :arrow:
cloner pisze:jedni znaja caly sklad na pamiec z imienia i nazwiska, a inni tylko kilku zawodnikow, bo transfery sa przeprowadzane co pol roku i wszystko dosc szybko sie zmienia
Tak szybko że powiedziałbym iż te zmiany biegną w miejscu :lol2: Co ty w ogóle tu wypisujesz :?: Jak ktoś chce to będzie znał wszystkie ruchy w klubie a jak nie za bardzo go to interesuje to nigdy całego skłądu nie pozna. Kiedyś mój kolega chodził na mecze a tylko dlatego znajdował się na stadionie iż jak wychodził z domu to mówił że idzie do kościoła a w mniej więcej tym samym czasie był mecz a poza tym szli i jego koledzy. A skład drużyny :?: No oczywiście nie miał o nim większego pojęcia a losy drużyny w połowie miał głęboko. I jak dla mnie on był takim pół kibicem który na stadionie spędzał czas żeby tego nie robić pod blokiem czy gdzieś indziej.
Jak komuś zależy to będzie chodził na mecze i wyrobi sobie głupią kartę. Jak mu zalezy to nawet nie będzie mu przeszkadzała podwyżka cen biletów i zrobi wszystko aby było go stać na zakup wejściówki. A jak mu niespecjalnie zależy to i kąt padania promieni słonecznych będzie wymówką. Będzie nią też to że :arrow:
cloner pisze:nie chce podawac klubowi moich danych, bo oni maja obowiazek przekazac je sluzbom takim jak policja na ich potrzeby
I w czym problem :?: Masz coś na sumieniu :?: Boi się tylko ten kto powinien się bać, a reszta wyrobi karty i jak chodziła tak dalej będzie uczęszczała na mecze. Od tak bez powodu policja nie weźmie twoich danych bo niby po co im jak jesteś prawy obywatel. Wezmą gdy będą im potrzebne :> :!:
Dla mnie osobiście nawet huragan nie byłby przeszkoda aby zjawić sie na stadionie gdyby mi na tym zależało.
cloner pisze:uczelnia, bukmacher czy inna instytucja, ktora wymieniles nie ma prawa udostepniac danych osobowych komukolwiek, nawet policji Exclamation
Nie jestem przekonany czy uczelnia nie ma obowiązku udostępnienia twoich danych policji tym bardziej że takiemu wojsku wg mnie je udostępni. A jak buk nie ma takiego obowiązku to za okazaniem odpowiedniego papierka przez policję to zrobi. Jak będą chcieli to podejdą do ciebei na ulicy i też będziesz miał obowiązek udostępnić im swoje dane. Tak tak cloner jak będą chcieli to i tak cię dopadną :lol:

Pozdrawiam pikników :lol:
I tyle ode mnie

Awatar użytkownika
Fishbone
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 28
Kibicuję: GKS Katowice

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Fishbone » 03 lut 2008, 21:39

Wilmore pisze:
cloner pisze:Poza tym bardziej wierze uzytkownikowi Fishbone, anizeli Tobie.
A to już całkowicie kwestia gustu - każdy ma swoich zwolenników, Lepper, Hitler, Miller, Kwaśniewski czy Rydzyk - to już kwestia tego, w co chcemy wierzyć ;)
Martwica mózgu się odzywa.
Nawet nie będę specjalnie się rozwodził nad odpowiedzią. Powiem tyle - urąga mnie pytanie, czemu uważam się za normalnego kibica w porównaniu do bandy dresów napieprzających na i po meczu wszystkich, którzy im się nie podobają.
Jakiego gustu? Ja piszę prawdę, Cloner też aktywny kibic w sensie obecności u siebie jak i na wyjeździe, więc potrafi zrozumieć moje spostrzeżenia a Ty potrafisz wiedzieć lepiej od nas siedząc w domu.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Polska”