Liga Europy (zbiorczy) - Strona 29

Europejskie puchary: Liga Mistrzów, Liga Europy, Liga Konferencji, Superpuchar Europy, UEFA | Mecze oraz inne pucharowe ciekawostki
ODPOWIEDZODP

Kto wygra Ligę Europy 2019/2020?

United
0
Brak głosów
Inter
6
35%
Wolverhampton
1
6%
Sevilla
5
29%
Leverkusen
0
Brak głosów
Roma
0
Brak głosów
Getafe
0
Brak głosów
Eintracht
2
12%
Ktoś inny
3
18%
Awatar użytkownika
RóżA
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RóżA » 22 lut 2008, 15:29

W takim wypadku wykreślam PSV :P . Choć przyznam, że nie śledzę zbyt regularnie (ba! prawie w ogóle mnie nie interesują :P ) wyników w Eredivisie. Zaś mecze Tottenhamu oglądam dosyć często i muszę przyznać, że ekipa Ramosa znajduje się na wysokiej fali wznoszącej. A przecież mają kim postraszyć :wink: .

Awatar użytkownika
Ebi
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ebi » 22 lut 2008, 15:36

No cóż, rozgrywki PUEFA nabierają rumieńców. Pary, które się utworzyły zapowiadają sie bardzo ciekaie i zaewne czeka nas sporo emocji i dramtycznych spotkań.

Na uwagę zasługuje, co zostałe wcześniej wspomniane, kilka niespodzianek. Znacznie więcej oczekiwało sie przecież o Atletico czy Villareal (kluby walczą w końcu o start w LM i są w czołólwce ligi hiszpańskiej). Na placu boju pozostało jednak kilka napawde ciekawych mocnych ekip na czele z Bayernem. O ile nie dojdzie do kolejnych sensacji może to być jeden z najsilniej obsadzonych pucharów UEFA :lol: ostatnich lat (w końcu nie będzie np. Espanyolów czy innych Alavesów), ale kluby, dla któych zabrakło miejsca na tym etapie LM.

Awatar użytkownika
mistyk
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mistyk » 22 lut 2008, 15:46

Ebi pisze:w końcu nie będzie np. Espanyolów czy innych Alavesów), ale kluby, dla któych zabrakło miejsca na tym etapie LM.
Masz jakies uprzedzenia do Hiszpanskich zespolow, Ebi?

Awatar użytkownika
Michał M
Bawarski Krzyżak
Reputacja: 177

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Michał M » 22 lut 2008, 16:02

Diamen23 pisze:Bayern-Werder-PSV.
Dodałbym do tego jeszcze zwycięzcę pojedynku Viola-Everton - obie ekipy są wystarczająco mocne, żeby sięgnąć po trofeum :wink:

Może pora wreszcie wymienić ankietę :?: Czy czekamy z tym na ćwierćfinały?

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 22 lut 2008, 16:21

Dla mnie faworyt nr jeden ... Tottenham :!: Mr. p.UEFA na lawie, kadra chyba jednak najsilniejsza ze wsyztskich ekip.
Moze inni patrza na remis z Slavia i \to ich myli :think: Tylko ze Koguty byli pewnie juz przy finalowym meczu Carling Cup :!:
Werder faworytem hmmmm :stop: raczej nie, juz teraz beda miec problemy z Rangersami, PSV odpadnie z SPurs, Bayern gra slabo i nawet pogromy nad tak slabymi ekipami jak Aris czy Aberdeen tego nie zmeinia.

Szkoda ze Violka trafila na Everton bo ten jest w max formie i posiada naprawde dobry sklad, zgrany z soba wiec jezeli wyeliminuja Violke automatycznie laduja obok Tottenhamu jako faworyt :!:

Jako 3do grona potencjalnego zwyciezcy typuje wygranego z potyczki OM - Zenit

Awatar użytkownika
Ebi
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ebi » 22 lut 2008, 17:23

mistyk pisze:
Ebi pisze:w końcu nie będzie np. Espanyolów czy innych Alavesów), ale kluby, dla któych zabrakło miejsca na tym etapie LM.
Masz jakies uprzedzenia do Hiszpanskich zespolow, Ebi?
Nawet tak nie pomyślałem. Po prostu chciałem wymienić jakieś bardzo mało znaczące kluby, kóre raz osiągnęły taki sukces i nic więcej (wiem, wiem, Espanyol grał w finale w 88).

Awatar użytkownika
Gomez
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Gomez » 22 lut 2008, 18:37

czeher pisze:Dla mnie faworyt nr jeden ... Tottenham :!: Mr. p.UEFA na lawie, kadra chyba jednak najsilniejsza ze wsyztskich ekip.
hehehe :lol: serio myslisz ze maja silniejsza kadre niz Bayern??
czeher pisze:Bayern gra slabo i nawet pogromy nad tak slabymi ekipami jak Aris czy Aberdeen tego nie zmeinia.
fakt... Tottenham gra za to w tym sezonie galaktyczny football... strach sie bac :P

faworyt obecnych rozgrywek jest jeden jedyny - FC BAYERN... oczywiscie jak to w zyciu bywa... moze sie roznie zdarzyc i niechcaco Bawarczycy moga sie potknac, chociazby na wyzej wymienionym Totenhamie badz Violce... ale jakos nie wydaje mi sie to zbytnio prawdopodobne...

pzdr. 8)

Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 335

Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 22 lut 2008, 18:45

Gomez pisze: hehehe Laughing serio myslisz ze maja silniejsza kadre niz Bayern??

Gdyby doszło do pojedynku Tottenham- Bayern, dla mnie pewniejszym typem byli by Londyńczycy.
Gomez pisze:faworyt obecnych rozgrywek jest jeden jedyny - FC BAYERN... oczywiscie jak to w zyciu bywa... moze sie roznie zdarzyc i niechcaco Bawarczycy moga sie potknac,
Bayern może i jest faworytem, ale IMO tego pucharu nie wygra. :wink:

Ciekawe pary nam się utworzyły. Ja kibicuje Marsylii. Szkoda, że znowu czeka ich wyprawa do Rosji. :? Jeżeli im się nie uda, to Everton, chociaż oni mają szanse zająć 4 miejsce w lidze i na tym im chyba bardziej zależy, więc mogą odpuścić UEFA.

Awatar użytkownika
boskigonzo
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: boskigonzo » 22 lut 2008, 19:03

guru pisze:Bayern może i jest faworytem, ale IMO tego pucharu nie wygra. Wink

No chyba pierwszy raz sie zgadzamy ;)

Z grona faworytow odlaczylbym jednak 3 angielskie druzyny. Tottenham od lat nie potrafi sobie radzic ze slabszymi "na papierze" druzynami, Bolton walczyc bedzie o byt ligowy , a Everton o 4 miejsce premiowane LM :| Dla Anglikow zawsze liga jest wazniejsza niz puchary dlatego nie spodziewalbym sie zadnych fajerwerkow

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 22 lut 2008, 19:22

Gomez Bayern ma wielkich piłkarzy, jak Toni, czy Ribery, ale taki Berbatov, Keane, czy King [jak jest zdrowy] też potrafią zagrać znakomicie.
Spurs mają bardzo wyrównaną kadrę i długa ławkę, poczatke sezonu mieli katastrofalny, dzięki czemu nie liczą sie w walce o Top4. Jednak odkąd przyszedł Ramos - zaczeli grać zdecydowanie lepiej.

Rozgromili Arsenal [pierwsza wygrana w tym stuleciu], choć Kanonierzy grali rezerwami, ale później zdominowali mecz z United. Dopiero Tevez w końcówce im zapewnił remis. Spurs byli lepsi w tym meczu.

Mogą naprawdę daleko zajść, nie twierdzę ze na pewno wygrają, ale stać ich na to. Myśle, ze Bayern w aktualnej dyspozycji jest w ich zasięgu.

Awatar użytkownika
Akarin
Bundesliga ToNi Liga
Reputacja: 45

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Akarin » 23 lut 2008, 0:29

fieldy pisze:Myśle, ze Bayern w aktualnej dyspozycji jest w ich zasięgu.
kiedy oglądałeś nasz mecz ostatnio? Serio pytam. Nie wiem czy się nie sugerujesz końcówką poprzedniego roku.
Gdyby doszło do pojedynku Tottenham- Bayern, dla mnie pewniejszym typem byli by Londyńczycy.
why?
fieldy pisze:Spurs mają bardzo wyrównaną kadrę i długa ławkę,
Tyle, ze my mamy mocniejszą i jak dla mnie na wyższym poziomie. A Ottmar jeszcze umiejętnie rozkłada siły graczy rotując. Taka rotacja jak z Aberdeen mi się podobała.
Faworytem nr 1 na pewno jesteśmy my. To ciężko podważyć. Dla nas, jak przewiduję, będzie teraz łatwiej. Koniec z drużynami murującymi bramkę i czekającymi na miracle. Tych już nie ma. Nie będziemy grać już na takich pięknych murawach jak w Aberdden czy Belgradzie. A to dla nas wielki plus. Bo teraz będziemy mogli się w pełni skupić na grze a nie na myśleniu- żeby tylko sobie nóg nie połamać. Anderlecht jak podejrzewam zagra, przynajmniej u siebie, w otwarte karty, nie będą się murować i grać tylko z kontry. Postarają sie zagrać z nami otwartą piłkę. I to dla nas dobrze, bo będziemy mieli miejsce do kombinowania i większą szanse na strzelenie gola. Dodatkowo pierwszy mecz gramy na wyjeździe co stawia nas w dobrej sytuacji przed rewanżem.
Trener to nie wszystko fieldy :wink: zresztą sam to wiesz :P
No właśnie jak King jest zdrowy, a przeważnie to on zdrowy nie jest.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 23 lut 2008, 0:40

Akarin pisze:Trener to nie wszystko fieldy
zdaje sobie sprawę, zresztą wy też macie nie byle jakiego trenera :)
Jednak oglądam ... mniej wiecej co drugi mecz Spurs od początku sezonu i widzę jakie postępy robią. To każdy widzi jak ogląda ich spotkania. Zresztą już po wynikach można to zaobserwować.
Bayern ostatnio oglądałem z Aberdeen, ładne zwycięstwo [nie widziałem calego meczu] poprzednio widziałem ... pierwszy mecz z Aberdeen. Z tego co sobie przypominam w lidze Bayern nie gra tak jak kibice by tego oczekiwali. Jak źle mi się wydaje - popraw mnie ;) zapewne wiesz lepiej co tam sie dzieje. Kto zawodzi - i czy w ogóle ktokolwiek gra poniżej oczekiwań.
Z tego co ja wiem, to np Bastian gra strasznie słabo [ogólne, bo z Aberdeen grał dobrze], w porównaniu z poprzednim sezonem to chyba cień zawodnika. Lahm chyba też troche słabiej niż kibice by oczekiwali. Do tego chyba macie jakieś problemy z kontuzjami.
Klose i Podolski chyba też nie błyszczą ... tak mi sie wydaje, nie śledze każdego meczu Bayernu.

Spurs grają naprawdę bardzo dobrą piłkę. Wczoraj zremisowali ze Slavią, ale w pierwszym meczu - na wyjeździe ich zniszczyli, było chyba 3:0, a powinno być znaczeni wyżej. W sobotę grają finał z Chelsea w CC i tak na moje oko - nie są bez szans. Nawet się zastanawiam, czy nie postawić na nich w tym meczu. Oni naprawdę potrafią zagrać znakomicie w ofensywie.
Mam nadzieje, ze dojdzie do meczu Bayernu ze Spurs, będzie można sie przekonać, kto z nas miał racje ;)

Awatar użytkownika
olson
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: olson » 23 lut 2008, 0:48

Bastian gra na takim poziomie od 2 sezonów, więc niestety można się przyzwyczaić. Lahm spisuje się bardzo nieźle. Zresztą poprzedni sezon nie był jakiś wybitny w jego wykonaniu, co innego WM 2006, jednak tam grał kosmicznie. Klose gra dobrze. Strzela, asystuje, bardzo dobra współpraca z Tonim. Co prawda tę rundę zaczął niekoniecznie pozytywnie, ale już wkrótce powinno się to zmienić. Miro wejdzie we właściwy rytm i znowu będzie zadziwiał. A Poldi? Gra mało w tym sezonie, przede wszystkim z powodu letnich nabytków. W zasadzie nie zagrał jeszcze niczego szczególnie ciekawego w lidze, w Pucharze UEFA wręcz przeciwnie- dobre spotkania z Boltonem i ostatnio z Aberdeen. To tyle.

Co do naszych szans na końcowy triumf- wydaje mi się, że są one duże i jeżeli nie stanie się nic nieprzewidywalnego, Bayern sięgnie po puchar. Wszystkie słabiaki już poodpadały, więc tak jak pisał Akarin, nie będzie murowanie bramki w kolejnych spotkaniach. Przynajmniej teoretycznie. Mimo wszystko naszą grę należy poprawić, bo Tottenham, Everton czy inne ekipy mogą postawić nam trudne warunki.

Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 335

Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 23 lut 2008, 0:49

fieldy pisze:na wyjeździe ich zniszczyli, było chyba 3:0

2:1 :wink:
why?

Może dlatego, że dość często ich oglądam i widzę co z tą drużyną zrobił Ramos. Poza tym razem z Arsenalem i Manchesterem grają najładniejszą piłkę w Anglii. Wyprowadzają szybkie i składne kontry. W ofensywie mają czym postraszyć, a i obrona po zimowych wzmocnieniach wygląda już dużo lepiej. Jeszcze trzeba im dać czas na zgranie.

Bayernu nie oglądam i ciężko jest mi w ogóle tu dyskutować o waszej grze. Bardziej tu się kieruje samymi wynikami. :wink:

Awatar użytkownika
Akarin
Bundesliga ToNi Liga
Reputacja: 45

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Akarin » 23 lut 2008, 1:16

guru pisze: Bayernu nie oglądam i ciężko jest mi w ogóle tu dyskutować o waszej grze.
no właśnie, o tym mówię :wink: :]
Akarin pisze:zdaje sobie sprawę, zresztą wy też macie nie byle jakiego trenera Smile
wiem, mamy lepszego trenera (nie zaprzeczysz :P ), ale powoływałeś się na "mr. UEFA Cup" Ramosa :wink:

Wszyscy piszą, ze Bastian gra bardzo słabo, a tak naprawdę to oczekują od niego cudów jakich Ziemia nie widziała :roll: Bastian gra dobrze w tej rundzie. W poprzedniej miał bardzo dobry początek, potem spuścił z tonu i zaczęła się krytyka. Lahm gra bardzo dobrze i ma pewne miejsce w składzie. Nasz najlepszy lewy obrońca. Gra na swoim wysokim poziomie przez cały sezon. W zeszłym było troszkę słabiej, bo nie miał, tak na dobrą sprawę, zmiennika. Teraz ma i nie musi grać w każdym meczu (vide z Aberdeen). Willy tylko nie gra po swojej kontuzji na wysokim poziomie. Ale wróci do niego na bank :]
Jeśli chodzi o Klose to tylko ludzie nie wiedzący co piszą sie jego czepiają.
Czepiają sie go ludzie patrzący tylko na statystykę goli. A Miro jest bardzo ważny dla zespołu. Taką robotę jaką on odwala z przodu to mało kto potrafi.
Co do Lukasa, to on wiedział, że będzie napastnikiem nr 3 w tym sezonie. Zgodził się na to, teraz Klinsi powiedział, że go nie odda nikomu i planuje kadrę na przyszły sezon z nim. Lukas musi wykorzystywać swoje okazje-tak jak ze Szkotami.
Co do obrony to Demichelis jest naprawdę genialny w tym sezonie. Wszystko co sie da wyszyści. Resztę czyści Lulcimar :] :P Tylko z tymi słabymi zespołami w UEFA Cup zapominają czasami, że trzeba bronić :wink: ale, jak mówiłem, podejrzewam, że teraz będzie lepiej. Koniec z murowaniem bramki i leceniem tylko na kontry.
Guru, my też gramy ładnie, ale akurat ładnie to nie jest to co decyduje o przejściu do kolejnej rundy :wink:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Puchary Europejskie”