Juventus cz.2 (zbiorczy) - Strona 170

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Które miejsce zajmie Juventus w lidze?

1
7
35%
2
5
25%
3
1
5%
4
3
15%
Poniżej 4
4
20%
Awatar użytkownika
Sawyer
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 816

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sawyer » 23 lut 2008, 23:23

Ta juz sie Milan wlaczy .... niech sie martwia lepiej zeby zaleli chociaz 4 bo narazie cos cienko ... 2 miejsce miedy Juve a Roma

Awatar użytkownika
veelden^
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: veelden^ » 23 lut 2008, 23:25

Rzeczywiscie mozemy sie tu teraz zbiorowo poklepac po plecach i ponadawac na sedziego, ale prawda jest taka, ze co jakis czas poprostu zalamywalem rece. "walenie glowa w mur". nie ma dokladnych podan, nie ma kto wykonczyc. widac wszyscy widzieli karnego dla Juve, ale nikt nie widzial, ze chwile wczesniej byl nieslusznie odgwizdany spalony dla Regginy w momencie kiedy ich napastnik wychodzil na czysta pozycje. A akcja po ktorej padl karny? to jakas kpina :!: chellini i zanetti postanowili sobie popodawac pileczke na srodku pieprzonego boiska na 4 minuty przed koncem meczu :?
Sissoko zagral calkiem niezle, z zaangazowaniem, ale niestety za jego "przewrotke" to powinien dostac konkretny opieprz. co to mialo byc?! ehhh...

Awatar użytkownika
myhalek_acm
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 102

Post Wyświetl pojedynczy post autor: myhalek_acm » 23 lut 2008, 23:25

Jak Milan wygra swoje spotkanie to bedzie tylko 6 punktow a do konca sezonu daleko :wink: choc bedzie o to bardzo trudno . Na waszym miejscu trzymalbym jutro kciuki za Viole choc ja osobiscie Wole zeby Roma wygrala :wink:

Awatar użytkownika
Sawyer
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 816

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sawyer » 23 lut 2008, 23:26

veelden .... tam byl spalony ... minimalny ale byl

Awatar użytkownika
maestro
Podwójne standardy
Reputacja: 174
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maestro » 23 lut 2008, 23:29

[']

Sissoko ['][']

haha jeszcze ktoś czerwień po gwizdku dostał :lol:

Kuwa wstyd i tyle. Co chciałzrobić Sissoko?? :shock: :shock: :shock: II połowe zagrał świetnie ale przekreślił to w końcówce. Co ok do uja chciał zrobić??

Padaka... W II połowie Reggina nie wychodziła ze swojego pola karnego a myśmy tego nie wykorzystali :? Palladino nic nie grał, Camor gracz meczu, był wszędzie. To jest szczyt nie wygrać tego meczu. Już było 1:1 po bramce, którą podarował nam bramkarz. Później mocno przycisneliśmy, była szansa w końcówce ale ten karny :roll: Reggina bardzo dobrze się broniła, punkty zawdzięczają swojemu bramkarzowi... Prawda jest taka, że Juventus nie zasłużył tu na zwycięstwo ale nie moge sobie wyobrazić jak można ograć Udinese, Rome i przepieprzyć z Regginą ['] Co do sędziego mieszane uczucia. Faul na Nedvedzie był ale Sissoko też faulował, co do ręki to nie jestem przekonany, w powtórce nie do końca wyglądało to na zagranie ręką ale musiałbym jeszcze raz zobaczyć. Cóż, piłka nie jest sprawiedliwa... tylko przekleństwa się cisną na usta ale przegraliśmy ten mecz na włąsne życzenie... Walenie głową w mur, brak pomysłu, brak ostatniego podania, dośrodkowania :suicide:
Sawyer pisze:Maestro co Ty pierdolisz odnosnie Sissoko
W I połowie zagrałprzeciętnie. W II był najlepszy na boisku zaraz po Camoranesim. Przekreślił to wszystko karnym...

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 23 lut 2008, 23:30

Jak Milan wygra swoje spotkanie to bedzie tylko 6 punktow a do konca sezonu daleko Wink choc bedzie o to bardzo trudno . Na waszym miejscu trzymalbym jutro kciuki za Viole choc ja osobiscie Wole zeby Roma wygrala Wink
Niby jak? Jutro przegrywamy, bo już jeden mecz z Palermo mieliśmy wygrać, ale sędzia zrobił sobie przerwę od myślenia i przekręcił wszystko do góry nogami. Gramy rezerwami, na dodatek u siebie, nie miejmy złudzeń co do wyniku.
Choć może się zdarzy cud.
Wiec, z przykrością, muszę się zgodzić z Sawyerem - walka o drugie miejsce będzie się toczyć między Romą a Juventusem.

Awatar użytkownika
ossy
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ossy » 23 lut 2008, 23:32

maestro pisze: Przekreślił to wszystko karnym.
w sytuacji ktorej nie powinno w ogole byc, no ale fajnie jest.
fajnie jest.

Awatar użytkownika
maestro
Podwójne standardy
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maestro » 23 lut 2008, 23:37

ossy pisze:w sytuacji ktorej nie powinno w ogole byc
tzn masz na myśli, że karny nie słuszny?? moim zdaniem Sissoko jak najbardziej faulował ale gdzie byli środkowi obrońcy... :think:
veelden^ pisze:ze chwile wczesniej byl nieslusznie odgwizdany spalony dla Regginy w momencie kiedy ich napastnik wychodzil na czysta pozycje
zgadzam się. spalonego tam nie było.

Awatar użytkownika
ossy
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ossy » 23 lut 2008, 23:42

maestro pisze:tzn masz na myśli, że karny nie słuszny?? moim zdaniem Sissoko jak najbardziej faulował ale gdzie byli środkowi obrońcy...
gdyby podyktowal karnego dla Juve, nie byloby tej calej sytuacji

GutekJuve
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: GutekJuve » 23 lut 2008, 23:45

Ehhh, dół trochę. Nie rozumiem jak to możliwe że zespół z podium nie radzi sobie ze spadkowiczem, a jedyny gol jaki strzela to przy okropnym błędzie bramkarza. Nasze akcje w praktyce kończyły się na 16 metrze. Potem już byłą tylko strata piłki albo od nowa konstruowanie akcji.
Sissoko całkiem nawet mi się podobał. Maestro <-- to nie ma być playmaker, raczej klasowy DP, bo nie oszukujmy się - Nocerino jeszcze nie ten poziom a Zanetti powoli nie ten poziom. Co prawda Cristian gra teraz dobrze, ale wątpię by utrzymał formę kolejny sezon, tym bardziej że to nie ten kaliber. Nie wiem co chciał Malijczyk zrobić pod koniec meczu uderzając z "chucka" napastnika Regginy. Akcja nie byłą na tyle groźna by traktować butem przeciwnika. Zachował się jak junior. Mimo to mam nadzieję że będą z niego ludzie.
Nie ma co się oszukiwać że byliśmy osłabieni - Jeśli chcemy wygrywać kadra musi być szeroka.
Jeszcze ten sędzia o.O ręka była perfidna a sędzia wcale nie stał daleko. Gdyby sędziów z Kambodży ściągnęli zarządcy Calcio byłby lepszy poziom sędziowania. Przez to wszystko liga włoska traci na prestiżu.
Szkoda

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 242

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 23 lut 2008, 23:45

Sytuacji z ręką nie widziałem, wyszedłem na chwile z pokoju gdy stwierdziłem iz nic juz się nie wydarzy. Nie chce oceniac tej sytuacji, ale Kołtoń i ten drugi krzyczeli, że się należał. Pewnie tak. W pierwszej połowie faulu na Nedvedzie nie było, bardziej karny należał się za wywrotke Sissoko choć zastanawiające jest, że ten wystrzelił jak z katapulty. Natomiast zachowanie Sissoko w ostatniej minucie straszliwie idiotyczne. Zachował sie tak jakby nie widział zawodnika za nim, a jakoś nie jestem skłonny w to uwierzyć.

Juve było zdecydowanie lepsze, ale klarownych sytuacji sobie nie stworzyli praktycznie w ogóle. I gdyby nie te kontrowersyjne sytuacje z karnymi to trzeba powiedziec sobie szczerze iz mając taka przewage z druzyna z ogona tabeli nie powinni miec pretensji, że nie wywieźli punktów z Kalabrii. A może inaczej: powinni miec pretensje do siebie. Zwłaszcza iz bramke podarował im Campagnolo. Tylko ci sedziowie.

Nie będe ukrywał, ze cieszy mnie taki obrót sprawy. Jesli Inter jutro zdobedzie kolejne 3 punkty a Roma cos straci to każde starcie z druzynami z czołówki możemy grać na remis i luzem da nam to tytuł. Choć za chwile może odpaść na LM i w zasadzie nie będzie po co sie oszczędzać.

Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker
Reputacja: 6689

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 23 lut 2008, 23:49

Sissoko ma przed sobą wielką przyszłość, jestem tego pewien. Zagrał świetnie i szkoda tej przewrotki... Tylko on wie co chciał zrobić... Choć na pewno nie wie...

I niech no mi tylko ktoś napisze, że Juventus nie został okradziony - rozszarpie... :evil:

Awatar użytkownika
maestro
Podwójne standardy
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maestro » 24 lut 2008, 0:03

GutekJuve pisze:Maestro <-- to nie ma być playmaker, raczej klasowy DP
Ależ ja wiem jaka jest jego rola :) Nie mam pretensji do Malijczyka za ten mecz, poza karnym w końcówce. Nie zgadzam się jedynie z zachwtami nad jego grą po I połowie, zanotował sporo prostych strat i momentami nie mógł się odnaleźć, nie popełniał baboli ale też bez rewelacji. W II jak już napisałem był najlepszy na boisku po Camoranesim. Porównaj I i II poł, dla mnie II była 3x lepsza w jego wykonaniu. Ogólnie poza karnym występ na +. Zdaję sobie sprawę, że dopiero rozpoczyna swoją przygodę w Juve i jeśli nadal będzie grał tak jak dziś w II połowie, to tylko przyklasnąć.

Awatar użytkownika
ossy
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ossy » 24 lut 2008, 13:37

wlasnie gadalem z kolegą-sędzia, ktory mowil mi ze za takie zagranie Sissoko powinien byc podyktowany rzut wolny posredni, no ale fajnie jest. fajnie jest.

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 242

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 24 lut 2008, 13:53

ossy pisze:ktory mowil mi ze za takie zagranie Sissoko powinien byc podyktowany rzut wolny posredni
W teorii tak, w praktyce gdy weźmie się pod uwage iż Sissoko swoim zgraniem (za wysoko umiesiona noga) bezpośrednio (był kontakt) spowodowal upadek próbującego przyjąc piłke w polu karnym piłkarza Regginy - karny prawidłowy IMO.

Ale faktycznie karny Wam się należał, choć bardziej za faul na Sissoko niż za ręke. Po meczu Interu z Parmą krzyczeliście, choć bylbym niesprawiedliwy gdybym nie wspomniał iż głównie kibice z komentarzy, że karny się nie należał Interowi. We Włoszech tez panowała podobna opinia. Przypomne, Couto zatrzymał ręką piłke lecącą do bramki. Więc sędziowie nie gwiżdża już takich zagrań.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”